EURO 2008 HD & 5.1 DD απο τον HELLAS SAT...!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Από εκεί και μετά την μεγάλη προώθηση θα την κάνουν (τσάμπα) οι αλυσίδες ηλεκτρονικών ( άλλο που δε θα θέλουν... :125:) αφού θα κατακλύσουν τον κόσμο με διαφημίσεις και σίγουρα θα ξεπουλήσουν HD τηλεοράσεις και δέκτες...
Δεν υπάρχει περίπτωση η κάρτα - αν υπάρξει κάρτα - να δίνεται από καταστήματα και γενικά οτιδήποτε παραπέμπει σε εμπορικό σκοπό...

Το γνωστό κόλπο του bundle των καταστημάτων, δηλαδή πάρτε όλο το πακέτο (hd δέκτης + πιάτο + κάρτα) δεν μπορεί να υπάρξει από την στιγμή που όλο το εγχείρημα οργανώνεται από το Δημόσιο!!!

Απλά δεν θα επιτραπεί η διακίνηση καρτών από εμπορικές επιχειρήσεις όπως π.χ. καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών! Ας πουλάνε ό,τι άλλο πακέτο επιθυμούν π.χ. hd δέκτη + πιάτο...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Πιστεύω ότι ο αριθμός των ενδιαφερομένων για να παρακολουθήσουν το Euro Σε HD θα είναι πολύ μεγαλύτερος από οσο νομίζουν μερικοί και καλά θα κάνουν οι αρμόδιοι φορείς να προνοήσουν να μην υπάρχει έλλειψη καρτών και σημειωθούν φαινόμενα μαύρης αγοράς.
Αυτό είναι το δεύτερο κρίσιμο σημείο... πόσοι πραγματικά θα ενδιαφερθούν να δουν το Euro 2008 σε HD...

Ούτε πρέπει να περισσέψουν πολλές κάρτες (γιατί το κόστος δεν είναι μικρό όταν μιλάμε για μια παραγγελία χιλιάδων καρτών...) ούτε όμως να υπάρξει και έλλειψη...

VG

Reaction score
0
Αυτό είναι το δεύτερο κρίσιμο σημείο... πόσοι πραγματικά θα ενδιαφερθούν να δουν το Euro 2008 σε HD...

Ούτε πρέπει να περισσέψουν πολλές κάρτες (γιατί το κόστος δεν είναι μικρό όταν μιλάμε για μια παραγγελία χιλιάδων καρτών...) ούτε όμως να υπάρξει και έλλειψη...
Υπαρχει κατι που πιθανως δεν εχω κατανοησει σωστα,ολα αυτα αφορουν μονο το Euro,ή το Euro+Ολυμπιακους;Δεν θα υπαρξει καποια συνεχεια;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Υπαρχει κατι που πιθανως δεν εχω κατανοησει σωστα,ολα αυτα αφορουν μονο το Euro,ή το Euro+Ολυμπιακους;Δεν θα υπαρξει καποια συνεχεια;
Καταρχήν το Euro...

Για τους Ολυμπιακούς είναι πιθανό...

VG

Reaction score
0
Τοτε πραγματι δεν μπορει να ειναι πολυ μεγαλο το ενδιαφερον για τις κάρτες,εαν προκειται μετα να στολιζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Reaction score
0

Μια αρχική παραγγελία 20.000 καρτών νομίζω θα είναι καλά για αρχή. Οι κάρτες θα διατίθενται μόνο από τα γραφεία της ΕΡΤ, 1 (αυστηρά) για κάθε ενήλικο Ελληνα πολίτη με την αστυνομική ταυτότητά του. Για να αντιμετωπιστούν (όσο γίνεται...) οι πονηροί...

Τώρα ανάλογα με το πως θα είναι η ζήτηση των πρώτων ημερών οι αρμόδιοι θα αποφασίσουν πότε μπορεί να ξαναγίνει νέα παραγγελία. Αν περισέψουν κάρτες μέχρι την έναρξη του Euro δε θα πάνε χαμένες γιατί ακολουθούν οι Ολυμπιακοί οπότε μέχρι τον Αύγουστο σίγουρα θα εξαντληθούν...

Reaction score
0
Απάντηση: EURO 2008 HD & 5.1 DD απο τον HELLAS SAT...!!!

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η παράμετρος του πόσο καλά θα πάει η Εθνική μας....γιατί μας βλέπω πάλι τελευταία στιγμή να ψάχνουμε εισιτήρια....

Πέρα της πλάκας όμως η εκπομπή του Euro λόγω δικαιωμάτων σε άλλες χώρες θα χρειαστεί κάποια τύπου κάρτα...έστω με συμβολικό κόστος.....

Κάνω όμως και άλλες σκέψεις τα πολιτικά κόμματα το κράτος με τη εκάστοτε κυβέρνηση πληρώνει χιλιάδες ευρώ για κάθε είδος δημοσκόπησης.......Ας κάνουν και μια πανελλαδική δημοσκόπηση για την εκπομπή HD για την Εθνική & Ολυμπιακούς....

Ακόμα καλύτερα όλα τα περι με τη τεχνολογία φόρουμ να υπάρξει ψηφοφορία / υπογραφές μέσω εδώ...πιστεύω θα είναι ένας καλός μπούσουλας.....Μπορούμε να το κάνουμε εύκολα νομίζω....κάτι ανάλογο δεν είχε γίνει και για τα HD / Blueray για Ελληνικούς υπότιτλους??

Πάντως πρόταση δική μου είναι ότι οι μεν αγώνες να είναι κωδικοποιημένοι....αλλά επουδενή να μη σταματήσει η εκπομπή σε HD Θεωρώ ιδανική την εκπομπή τουριστικής καμπάνιας ..... που τόσο ανάγκη έχουμε....Πρόσφατα υπεγράφει συμφωνία (ΕΟΤ χορηγός στο LUXE TV) γιατί όχι λοιπόν και εκπομπή στο HD από τον Hellas Sat που θα είναι και δωρέαν εφόσον έχει ήδη πληρωθεί??? Πχ οι διάφορες εκπομπές Μένουμε Ελλάδα και με τα ταξιδιωτικά από όλη την Ελλάδα...ντοκυμαντέρ αρχαιολογικούς χώρους...ιστορικά...κλπ

Εάν δε κάνω λάθος υπάρχει δυνατότητα

Reaction score
0
Μια αρχική παραγγελία 20.000 καρτών νομίζω θα είναι καλά για αρχή. Οι κάρτες θα διατίθενται μόνο από τα γραφεία της ΕΡΤ, 1 (αυστηρά) για κάθε ενήλικο Ελληνα πολίτη με την αστυνομική ταυτότητά του. Για να αντιμετωπιστούν (όσο γίνεται...) οι πονηροί...
Δηλαδή οι εκτός Αθηνών να μετακινηθούν και αυτοί στην Αθήνα για μια κάρτα ;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Απάντηση: EURO 2008 HD & 5.1 DD απο τον HELLAS SAT...!!!

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η παράμετρος του πόσο καλά θα πάει η Εθνική μας....γιατί μας βλέπω πάλι τελευταία στιγμή να ψάχνουμε εισιτήρια....

Πέρα της πλάκας όμως η εκπομπή του Euro λόγω δικαιωμάτων σε άλλες χώρες θα χρειαστεί κάποια τύπου κάρτα...έστω με συμβολικό κόστος.....

Κάνω όμως και άλλες σκέψεις τα πολιτικά κόμματα το κράτος με τη εκάστοτε κυβέρνηση πληρώνει χιλιάδες ευρώ για κάθε είδος δημοσκόπησης.......Ας κάνουν και μια πανελλαδική δημοσκόπηση για την εκπομπή HD για την Εθνική & Ολυμπιακούς....

Ακόμα καλύτερα όλα τα περι με τη τεχνολογία φόρουμ να υπάρξει ψηφοφορία / υπογραφές μέσω εδώ...πιστεύω θα είναι ένας καλός μπούσουλας.....Μπορούμε να το κάνουμε εύκολα νομίζω....κάτι ανάλογο δεν είχε γίνει και για τα HD / Blueray για Ελληνικούς υπότιτλους??

Πάντως πρόταση δική μου είναι ότι οι μεν αγώνες να είναι κωδικοποιημένοι....αλλά επουδενή να μη σταματήσει η εκπομπή σε HD Θεωρώ ιδανική την εκπομπή τουριστικής καμπάνιας ..... που τόσο ανάγκη έχουμε....Πρόσφατα υπεγράφει συμφωνία (ΕΟΤ χορηγός στο LUXE TV) γιατί όχι λοιπόν και εκπομπή στο HD από τον Hellas Sat που θα είναι και δωρέαν εφόσον έχει ήδη πληρωθεί??? Πχ οι διάφορες εκπομπές Μένουμε Ελλάδα και με τα ταξιδιωτικά από όλη την Ελλάδα...ντοκυμαντέρ αρχαιολογικούς χώρους...ιστορικά...κλπ

Εάν δε κάνω λάθος υπάρχει δυνατότητα
Ενδιαφέρουσες προτάσεις...

Θα μείνω στα ντοκυμαντέρ κλπ...

Δεν υπάρχει η δυνατότητα γιατί κάνενα τέτοιο ντοκυμαντέρ δεν είναι γυρισμένο σε HD... παρόλαυτά θα γίνει μία σοβαρή προσπάθεια να βρεθεί υλικό ώστε να ξεκινήσει το πιλοτικό HD κανάλι του ΥΜΕ σε συνεργασία με τον Hellas Sat με τέτοιο περιεχόμενο. Να μην ξεχνάμε ότι τώρα γίνονται δοκιμαστικές εκπομπές με το lux tv...

VG

Reaction score
0

Τώρα ανάλογα με το πως θα είναι η ζήτηση των πρώτων ημερών οι αρμόδιοι θα αποφασίσουν πότε μπορεί να ξαναγίνει νέα παραγγελία. Αν περισέψουν κάρτες μέχρι την έναρξη του Euro δε θα πάνε χαμένες γιατί ακολουθούν οι Ολυμπιακοί οπότε μέχρι τον Αύγουστο σίγουρα θα εξαντληθούν...

Ωραια,σκηνες κατοχής με δελτίο για μια δορυφορικη λήψη, και η γραφειοκρατια στο απογειο της!Απο διπλα οι γυφτοι να παιρνουν ανα δέκα τις κάρτες και ο γειτονας να κομπαζει οτι "εχω γνωστο και δεν περιμενω στην ουρα".

Δεν μπορει να ειναι τοσο δυσκολο!

Reaction score
0
Ωραια,σκηνες κατοχής με δελτίο για μια δορυφορικη λήψη, και η γραφειοκρατια στο απογειο της!Απο διπλα οι γυφτοι να παιρνουν ανα δέκα τις κάρτες και ο γειτονας να κομπαζει οτι "εχω γνωστο και δεν περιμενω στην ουρα".

Δεν μπορει να ειναι τοσο δυσκολο!

Χαχαχαχαχα! "Πατάτεεεες, καρέκλεεεςςς , HD κάρτεεεεεςςς" :114:

Εντάξει εγώ μια ιδέα πέταξα. Προφανώς και οι εκτός Αθηνών θα προμηθεύονται κάπου από την πόλη τους την κάρτα.Δε θα χρειάζεται να έρθουν στη χαβούζα. :135: Ξεφύγαμε όμως μιας και ο τρόπος διαμοιρασμού απασχολεί άλλα άτομα και όχι εμάς. :136:

Reaction score
0
Αφου ειναι στην μεση η ΕΡΤ που την πληρωνουμε καθε μηνα μεσω της ΔΕΗ, ας παρουμε και τις καρτες μεσω της ΔΕΗ (ας πουμε στο γκισε καθως πληρωνουμε τον λογαριασμο).
Αλλα ρε παιδια το προβλημα ειναι πως θα μοιραστουν οι καρτες ή να πετυχει το ολο εγχειρημα?

Reaction score
14
μια πρόταση με αφορμή το προβληματισμό του φιλου Κωνσταντίνου Διονυσάτου.

Οι μλη εχοντες και κατέχοντες δορυφορικό εξοπλισμό πώς θα το δούν. Πολλοί επίσης που δεν εχουν ακόμα στρέψει το πιάτο τους στις 39Ε είναι αναγκασμένοι ή να πάνε σε εντικατάσταση του με ενός ("widescreen" wavefrontier) ή να βαλουν 2ο πιάτο.

Γιατί να μην δωθεί μια 4πλή φούλ συχνότητα σε DVB-T που να καλύψει εντελώς τα events που λέμε, και ουτε κωδικοποίηση θα απαιτηθεί ουτε πολλά καλούδια. Το πολύ πολύ ενας DVB-T δέκτης με HDMI και φυσικά εξοδο το λιγότερο 720p και πιθανη αντικατάσταση του απλου φθηνού DVB-T δέκτη που εχει μόνο SCART εξοδο.

H ιδέα είναι να βάλεις μικρο βαθμό δυσκολίας, μικρό κόστος και φυσικά να αποφύγεις ολη την βαβούρα την γραφειοκρατική και τεχνική που πολλοί μπορούν να την απορρίψουν ώς υπερβολικά κουραστική. Ετσι θα εχουμε το αποτέλεσμα που θέλει το υπουργείο και εμείς. Μεγλαύτερη κάλυψη και το τόλμημα να είναι επιτυχημένο.

minas

Πισιά
Reaction score
4.300
Μια πιθανή απάντηση είναι ότι ο HellasSat είναι ήδη έτοιμος για εκπομπή HD, ενώ η επίγεια ΕΡΤ όχι. Κοινώς, το ζήτημα δεν είναι οι συχνότητες, αλλά ο εξοπλισμός... Δεν έχω συγκεκριμένα δεδομένα για την υπόθεση αυτή, αλλά μου φαίνεται πολύ λογικό.

Reaction score
3
Απάντηση: EURO 2008 HD & 5.1 DD απο τον HELLAS SAT...!!!

Θα συμφωνήσω με τη ιδέα του dream_gr.
Είναι πολύ καλή, εφαρμόσιμη σε σύντομο χρονικό διάστημα και καλύπτει ήδη πολλά νοικοκυριά που έχουν επίγειο ψηφιακό δέκτη.
Όμως, και θα το επαναλάβω ακόμα μια φορά, καλό θα ήταν να υπάρξουν και χώροι ειδικοί
(έστω μέσω εταιρειών-χορηγών) σε συνεργασία βέβαια με το δημόσιο που έχει αναλάβει και το όλο εγχείρημα.
Μόνο έτσι θα μπορέσουν πολλοί να δουν Euro 2008 σε HD, ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν DVB-T.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αφου ειναι στην μεση η ΕΡΤ που την πληρωνουμε καθε μηνα μεσω της ΔΕΗ, ας παρουμε και τις καρτες μεσω της ΔΕΗ (ας πουμε στο γκισε καθως πληρωνουμε τον λογαριασμο).
Αλλα ρε παιδια το προβλημα ειναι πως θα μοιραστουν οι καρτες ή να πετυχει το ολο εγχειρημα?
Πολύ πιο εύκολα θα γίνει η διακίνηση των καρτών...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.190
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe