Eurovision HD?

Reaction score
0
Αντιγράφω από το satleo: Eurovision FEED: Eutelsat W3 (7 East): 11066 V S.R. 13333 (εικόνα 16:9, ήχο στα 320kbps και bitrate 50000)

Πάντως πριν λίγο σκάναρα τον Eutelsat W3 και δεν βρήκα ακριβώς το συγκεκριμένο feed αλλά βρήκα τα εξής:

ESC feed4
Tandberg TV
Eutelsat W3
11013 (H) 6666 7/8

και

ESC something (δεν το θυμάμαι)
11065 (H) 13333 7/8

Το άσχημο είναι ότι ο Humax μου έλεγε ότι οι εκπομπές είναι 1080i, είχα ήχο αλλά όχι εικόνα (μάλλον το γνωστό bug λήψης mpeg4:2:2 του humax που έλεγε στο video ο dr. dish). Τώρα έχει σταματήσει η εκπομπή του ημιτελικού αλλά πιθανολογώ ότι σε αυτές τις συχνότητες θα παίξει και ο τελικός. Σε HD άραγε; Υπάρχει και ένα καλό topic στο satleo σχετικά με το ποιά δορυφορικά κανάλια παίζουν την eurovision (ακόμη και 16:9 το δείχνουν κάποια και άλλα dolby digital... ενώ η ΕΡΤ ούτε στην ψηφιακή πλατφόρμα της φαίνεται ότι θα το δείξει... :().

περισσότερα http://www.satleo.gr/forum/viewtopic.php?p=26371

Ν.

Reaction score
6
Αυτά τα feeds δεν είναι σίγουρα HD !!! Το SR είναι πολύ μικρό .... (για HD 4:2:2 απαιτείται τουλάχιστον 20000 !!)
Σήμερα θα συνδέσω και τον Quali (ο οποίος παίζει άνετα 4:2:2 και σε HD !) και θα δούμε....

Στην περσινή Eurovison πάντως το feed που είχα ήταν με SR:13333 , SD 16:9 με 20Mpbs bitrate!!!
Οπότε για τέτοιο ψάξτε, ή μεγαλύτερο.....
Το κακό είναι ότι ο Humax δεν τα παίζει τα 4:2:2 (τον έχω δοκιμάσει....) :(

Reaction score
164
Εϊστε σίγουροι ότι η ΕΤ δίνει HD σήμα; Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο...
Πάντως καταλάθος (Κόλλησε το τηλεκοντρόλ προσπαθώντας να βάλω ΕΤ στο 1, έγραψε 111 και το βρήκα!) έπιασα Bulgaria TV. Μακράν καλύτερη εικόνα, μίλια καλύτερος ήχος από τη μετάδοση της Nova!

Reaction score
6
Eutelsat W3A (7.0°E) 

11066 - Pol: V - SR: 13333 - FEC: 7/8
SD 16:9 MPEG-2 4:2:2  Video bitrate 17.5 Mbps!!!!`
Audio Mpeg-2 384kbps
σήμα στον Quali 57%

KAI
11066 - Pol: H - SR: 13333 - FEC: 7/8
ακριβώς το ίδιο αλλά με λίγο χαμηλότερο σήμα 50%

Ο Qualitv "ζωγραφίζει" κυριολεκτικά με upscale στα 1080i !!!!!! :D :D :D :D :D :D
Η εικόνα αγγίζει το HD με απειροελάχιστη διαφορά και ας είναι "μόλις" 720x576 !!!!!!
Χάρμα οφθαλμών!!!!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Εγώ είδα HD σήμα αλλά ... ζωντανά, γιατι ήμουν στον ημιτελικό μέσα στο σταδιο...!!!

Reaction score
0
Ναι σίγουρα δεν ήταν HD αλλά πολύ καλής ποιότητας. Επιασα κι εγώ το feed με τη skystar2 στα 11066 - H - 13333 - 7/8.

Ν.

Reaction score
6
Φέτος πάντως η εικόνα του feed ήταν κατά πολύ ανώτερη της περσινής, και αυτό ωφείλεται στο ότι η όλη παραγωγή (αλλά και εγγραφή) έγινε σε HD !!!!
Τελικά αν το πρωτογενές υλικό είναι σε HD έχει μεγάλη διαφορά όταν γίνεται downconvert σε SD 4:2:2!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
deliol said:
Φέτος πάντως η εικόνα του feed ήταν κατά πολύ ανώτερη της περσινής, και αυτό ωφείλεται στο ότι η όλη παραγωγή (αλλά και εγγραφή) έγινε σε HD !!!!
Τελικά αν το πρωτογενές υλικό είναι σε HD έχει μεγάλη διαφορά όταν γίνεται downconvert σε SD 4:2:2!!!
Είσαι σίγουρος ότι η παραγωγή έγινε σε hd?

Reaction score
6
Ναι, το είπε χτες και στην τηλεόραση ο τεχνικός υπεύθυνος της Eurovision....
"It's the first time that Eurovision is produced in HD...."
μετάφραση από κάτω: "Για πρώτη φορά η παραγωγή θα είναι ψηφιακή..."

Τα σχόλια δικά σας.... :lol:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
deliol said:
Ναι, το είπε χτες και στην τηλεόραση ο τεχνικός υπεύθυνος της Eurovision....
"It's the first time that Eurovision is produced in HD...."
μετάφραση από κάτω: "Για πρώτη φορά η παραγωγή θα είναι ψηφιακή..."

Τα σχόλια δικά σας.... :lol:
Μην το πουν καθαρά και αρχίσει και ρωτάει ο κόσμος τι είναι αυτό και γιατί δεν το έχουμε και εμείς...

Βέβαια κάποιοι το έχουμε αλλά...

Reaction score
14
εδώ δεν ήταν στέρεο βρε παιδιά!!!
Τι είναι αυτή η εμμονή της ΕΡΤ με το ΜΟΝΟ???

Δεν το καταλαβαίνω το TV-Magic στερεο βγάζει. Η ΕΡΑ είναι και αυτη μόνο ή στερεο??

Ενα μαμημ.ενο RCA βισμα είναι βάλτε το και αυτό να παίζει αριστερά/δεξιά!!!

μετά ξέρουν να μεταφράσουν και το HD... τα ξεράδια τους!!

Reaction score
6
Η πλάκα είναι ότι την συνέντευξη τυ τεχνικού (και την μετάφραση) την είδα στη ΝΕΤ !!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.285
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale