Firefox 4.0

Reaction score
60
Firefox 4.0

Οι προγραμματιστές της δημοφιλούς μηχανής πλοήγησης δημοσίευσαν μερικά πρώιμα σχέδια της 4.0 έκδοσης για την οποία εργάζονται.

Μπορείτε να τα δείτε εδώ :

:106: http://mashable.com/2009/07/27/firefox-40/

Reaction score
60
Απάντηση: Firefox 4.0

Οι προγραμματιστές της Mozilla έστησαν ένα πολύ εντυπωσιακό μετρητή των κατεβασμάτων που αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς:

http://glow.mozilla.org/

Όπως αναφέρει το ίδρυμα Mozilla, ο Firefox 4 έχει νέο περιβάλλον εργασίας που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μαζεύουν και να οργανώνουν σε ομάδες τις καρτέλες που τους ενδιαφέρουν.

Οι χρήστες μπορούν ακόμη «καρφιτσώνουν» καρτέλες με σελίδες που χρησιμοποιούν συχνά, όπως το email και να τις κρατούν ανοιχτές σαν «app tabs».

Ο Firefox διαθέτει πλέον ταχύτερη μηχανή Javascript και είναι περισσότερο συνεπής με τα πρότυπα όπως το HTML5 που αν και είναι πολύ διαδεδομένο ακόμη δεν έχει εγκριθεί επίσημα.

Τέλος δίνεται η δυνατότητα συγχρονισμού ρυθμίσεων όπως οι αγαπημένες σελίδες, οι κωδικοί, το ιστορικό ανάμεσα σε διαφορετικά μηχανήματα με τρόπο ασφαλή και γρήγορο. Υπάρχει πλέον και η δυνατότητα ο χρήστης να απενεργοποιεί την κατακράτηση δεδομένων από ιστοσελίδες.

Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του Firefox, τα χιλιάδες πρόσθετα (add-on), εξακολουθούν να λειτουργούν και όπως αναφέρεται το 70% είναι συμβατό με τη νέα έκδοση.

Reaction score
20
Επίσημα από σήμερα για κατέβασμα: http://www.mozilla-europe.org/el/
Περιμένουμε τα σχόλιά σου Γιώργο (αν τον χρησιμοποιείς...)
Και, γενικά, περιμένουμε σχόλια από τους εδώ χρήστες της νέας έκδοσης!
(Μην βρεθούμε οι... διστακτικοί κσεβράκ... στα γκούρια... :138: )

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.313

Νίκο είχα βάλει από την αρχή τον 4 (12 εκδόσεις beta και 2 rc) και είμαι ευχαριστημένος.

Η διαφορά ταχύτητας υπάρχει από τον 3.

Σε ευκολίες πάντως δεν παίζεται με τίποτα.

Βάλε τον, μη φοβάσαι.

Reaction score
20

μη φοβάσαι.
Δε φοβάμαι βρε!
Απλά είμαι νεο-συντηρητικός! :138: :142:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Γιώργο!
Το DownloadHelper δουλεύει με την 4η έκδοση???

abcd

Super Moderator
Reaction score
111.313

Το DownloadHelper δουλεύει με την 4η έκδοση???
Ναι.

Reaction score
1.188

Κι εγώ τον χρησιμοποιώ. Πολύ καλός πολύ γρήγορος, χρήσιμες οι δυνατότητες συγχρονισμού μεταξύ διαφορετικών μηχανημάτων αλλά τελικά νομίζω πως δεν χρησιμοποιεί την GPU για επιτάγχυνση των γραφικών όπως κάνει ο explorer 9

Πάντως εγώ ψηφίζω Firefox 4 χωρίς καμμία επιφύλαξη. Τον explorer έχω να τον ανοίξω κάτι χρόνια. Και ούτε πρόκειται...

Reaction score
12.122
Γιώργο αβγδ, λες να έφτασε η ώρα να περάσω από την έκδοση 2.0.0.20 στην 4; Επειδή δεν έχω δοκιμάσει καθόλου την 3, θα είναι η 4 πιο γρήγορη σε απόκριση και σκρολάρισμα από τη 2;

abcd

Super Moderator
Reaction score
111.313

2.0.0.20 χ 2 = 4.0.0.40 Μόλις βγει η 4.0.0.40 τότε προχώρα!

θα είναι η 4 πιο γρήγορη σε απόκριση και σκρολάρισμα από τη 2;
Πιστεύω ναι.

Reaction score
20
Γιώργο αβγδ, λες να έφτασε η ώρα να περάσω από την έκδοση 2.0.0.20 στην 4; Επειδή δεν έχω δοκιμάσει καθόλου την 3, θα είναι η 4 πιο γρήγορη σε απόκριση και σκρολάρισμα από τη 2;
Πέτρο άστο καλύτερα, μην πάθεις κάνα... πολιτισμικό σόκ... :138: :135:

Reaction score
12.122
Και εγώ πιστεύω ότι από τα ακουστικά μου ακούω καλύτερα από ότι ο αυτιάς από τις μπαλκονόπορτες. :136::143:

Μα τί ταχύτητα απάντησης! Ούτε helpdesk του φίφη να ήσουν!!

Reaction score
80

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Ο Firefox όπως και ο Chrome δεν έχουν ακόμα επίσημη 64bit έκδοση για Windows 64bit, για εμένα είναι σοβαρό μειονέκτημα.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.621

Ωραία φαίνεται η σελίδα μέσα από την Opera... :105:

Reaction score
12.122
Τον έβαλε ο αδερφός μου στο λαπτοπ.

ΜΠΛΙΑΧΧΧΧ!!!!!

Γιατί μετέφεραν τα Tabs πάνω από την address bar; Μα γιατί πρέπει καθε λίγο να αλλάζουν τη θέση;;; Αι σιχτίρ. Θα κάτσω με τον 2 στο PC μου.

Staff online

• abcd
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.284
Members
38.674