Focal SM9, νέο studio monitor για την Focal

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
εσεις τα δυο ειστε το να χερι νίβει τάλλο...
ελα μου ομως που ολα μα ολα τα κορυφαια μονιτορ ενισχυονται πλεον απο καλους Α/Β ενισχυτες. μα και τα klein hummel neumman? θα ειναι συνωμοσία...
εκτος εαν ρε παιδακι μου, λεω εαν παιζουν καλυτερα οι A/B. γιατι ουτε φθηνοτεροι ειναι, ουτε λιγοτερες απαιτησεις σε χωρο εχουν οι α/β, θελουν και τροφοδοτικα βαρβατα, ε κατι πρεπει να εχουν για να τα βαζουν ολες οι κορυφαιες εταιριες στα κορυφαια τους μονιτορ.
e?
Πολλά έχουν, δεν είπε κανείς το αντίθετο...

Για αρχή μπορείς να βρεις πολλά και άριστα σχέδια σε βιβλία του '70 (ενώ οι Class D απαιτούν τεχνογνωσία για να φτιάξεις κάτι καλό την οποία ή θα πρέπει να διαθέτεις ή θα πρέπει να την αγοράσεις). Δεν έχουν όλοι πρόσβαση στα διακοπτικά ενισχυτικά του Lipinski ούτε έναν Bruno Putzeys στο δυναμικό τους, ούτε μπορούν να τον πληρώσουν να τους σχεδιάσει κάτι νέο. Άσε που αν πάρεις από τα "έτοιμα" και βγει στη φόρα τι μοντούλες "φοράς" δε μπορείς να χρεώνεις όσο σου καπνίσει.

Το αυτό και για τα διακοπτικά VS. γραμμικά τροφοδοτικά. Δεν μπορούν όλοι τα φτιάξουν τα διακοπτικά της Linn ή του Meitner, άρα είναι ευκολότερο να σε ψήσουν πόσο καλύτεροι είναι οι παραδοσιακοί μετασχηματιστές (που δίνουν και βάρος και φαίνονται και τα λεφτά σου).

Επίσης, επιλέγοντας τη "συμβατική" οδό σε όλα τα παραπάνω, αποφεύγεις το πρήξιμο από πελάτες που θα στα ζαλίσουν να σε ρωτάνε γιατί έβαλες "ψηφιακό ενισχυτή" ή "ψηφιακό τροφοδοτικό".

Γενικώς έχουν πολλά καλά οι A/B, ναι.

Eπίσης οι Α-Α/Β έχουν τα παραπάνω καλά + την αυξημένη κατανάλωση + το crossover distortion.

Οι Α είναι οι καλύτεροι φυσικά, αλλά περιμένω να βάλω τα φωτοβολταϊκά στην ταράτσα να παράγω το δικό μου ρεύμα πριν κάνω την κίνηση. Θα πουλήσω και θερμαντικά σώματα/ καυστήρες (θα με ζεσταίνει ο ενισχυτής) και θα είμαι ένας happy audiophile.
Εκτός αν μου κάνετε δώρο 4 pure class A μονομπλοκ στα 100W έκαστο, μαζί με τους 10 πρώτους λογαριασμούς της ΔΕΗ (σας το έχω ξαναζητήσει αλλά ορισμένοι ποιούν τη νήσσα!).. :144:

Eγώ πάντως έμαθα ότι ο Κωστάκης θα πάρει λαμπάτο και θα αφήσει τις εξελίξεις για λίγο αργότερα! :143:
Δεν αγοράζω, φτιάχνω. :136:

D

deleted user 10898

Guest
βρε παιδι μου τελικα εσαι κλασσ-Α-τος αλλα κρυφοςςς.
που λες διαβαζα στου σταματακου αφτο το ντακ του μαιτνερ, ολα ταχει κανει μονοσ του, και διακριτα, και στο σταδιο εξοδου κοτσαρει κατι τελεστικους, αλλο πραγμα, ετσι να δικαιωνεται και ο κογιας.
αλλα αυτο το διακπτικο τροφοδοτικο του πρεπει να ειναι ολα τα λεφτα...

Reaction score
10
βρε παιδι μου τελικα εσαι κλασσ-Α-τος αλλα κρυφοςςς.
που λες διαβαζα στου σταματακου αφτο το ντακ του μαιτνερ, ολα ταχει κανει μονοσ του, και διακριτα, και στο σταδιο εξοδου κοτσαρει κατι τελεστικους, αλλο πραγμα, ετσι να δικαιωνεται και ο κογιας.
αλλα αυτο το διακπτικο τροφοδοτικο του πρεπει να ειναι ολα τα λεφτα...
Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη τιμή θα περίμενες κάτι καλύτερο για το αναλογικό στάδιο, βέβαια πλέον μόλις με 5000Ε μπορείς να αναβαθμίσεις σε διακριτά...:405:

D

deleted user 10898

Guest
Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη τιμή θα περίμενες κάτι καλύτερο για το αναλογικό στάδιο, βέβαια πλέον μόλις με 5000Ε μπορείς να αναβαθμίσεις σε διακριτά...:405:
ante re, dηλαδη το δινει εξτρα το διακριτο για καλυτερα, σαν αναβαθμιση?
τι ειπες τωρα, και ειχα αρχισει να τον συμπαθω...

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Focal SM9, νέο studio monitor για την Focal

ante re, dηλαδη το δινει εξτρα το διακριτο για καλυτερα, σαν αναβαθμιση?
τι ειπες τωρα, και ειχα αρχισει να τον συμπαθω...
ελα μωρε τι ειναι 5000 USD εμπρος στη χαρα του διακριτου αναλογικου κυκλωματος σε ταξη Α ?

Λες να ζητανε τα 5 χιλιαρικα γιατι παιζει καλυτερα απο τους τελεστικους? Μπαααα δε νομιζω....

Παντως θα βγει συντομα νεα εκδοση του Emm Labs DAC2 (φανταζομαι γυρω στα 15000 Ευρω) με το βελτιωμενο αναλογικο σταδιο (χωρις τελεστικους). Οσοι εχουν ακουσει το μεγαλο της Emm Labs που χρησιμοποιει το συγκεκριμενο αναλογικο σταδιο μιλανε για σοβαρη βελτιωση...

Το ιδιο ειχε κανει παλιοτερα και η Orpheus Labs με το Dac One το οποιο αναβαθμιστηκε με νεο αναλογικο σταδιο και το ονομασανε Dac One SE (και με νεα τιμη 3 χιλιαρικα παραπανω).

Μου αρεσει το marketing στον χωρο του high end...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Απάντηση: Re: Focal SM9, νέο studio monitor για την Focal

...

Άσε που αν πάρεις από τα "έτοιμα" και βγει στη φόρα τι μοντούλες "φοράς" δε μπορείς να χρεώνεις όσο σου καπνίσει.

...
Εδώ είναι όλη η ουσία. Διασταυρωμένο. Μου το έχει πει και κατασκευαστής.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv