FTTH νέα

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.321
Δεν υπάρχει πρόβλημα να διευρύνσεις. Η γραμμή στο είναι οκ. Εξοπλισμό πρέπει να αλλάξεις.
Αν είναι αρκετά εμπόδια μεταξύ router & PC, και με καλή wifi κάρτα είναι πολύ πιθανό πάλι να μην πας πάνω από 150Mbps.

Αν έχεις λόγο και θες να τερματίζει παντού η γραμμή σου πρέπει να γίνει δουλειά στο σύστημα σου, ανάλογα το σπίτι μπορεί να χρειάζεται και σύστημα mesh για πλήρη γρήγορη κάλυψη, κ.ο.κ.

Reaction score
3.138
Εξοπλισμό πρέπει να αλλάξεις
Υποθέτω εννοείς αυτό που μεσολαβεί μεταξύ ρούτερ και pc, δηλαδή το USB WiFi adapter μου, σωστά;
Μεταξύ ρούτερ και pc υπάρχει μόνο ένας τοίχος και η απόσταση είναι 5 μέτρα.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.321
Θα πρέπει να βάλεις Wi-Fi adapter της προκοπής στον υπολογιστή αν δεν θες καλώδιο.
Ιδανικά σε μορφή κάρτας PCI-Express με εξωτερικές κεραίες όπως πχ. η Asus PCE-BE92BT. Και αυτό καθαρίζει από την μεριά του υπολογιστή την δουλειά. Τώρα εξαρτάται από το σκουπιδάκι router που σου έχει δώσει ο πάροχος αν θα φτάνει επαρκές σήμα στον χώρο του υπολογιστή. Αν ναι, τότε με αυτό το συνδυασμό μπορεί να πιάσεις ακόμα και 250-300Mbps.

Reaction score
3.138
Τώρα εξαρτάται από το σκουπιδάκι router που σου έχει δώσει ο πάροχος αν θα φτάνει επαρκές σήμα στον χώρο του υπολογιστή
Με το κινητό πιάνω άνετα τα 302Mbps στο σημείο που είναι ο υπολογιστής.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.321
Πέρα από την PCI-Express που πρότεινες, σε USB WiFi adapter, ποια θα πρότεινες;

(το Grok μου πρότεινε αυτό στα..67€..)
Stickάκια με ενσωματωμένες κεραιίτσες μέσα προτείνουν μόνο τα χαζά AI.

Εξωτερική κεραία, σοβαρή, αν θες να κάνεις δουλειά, αλλιώς ξεκίνα να πετάς χαρτονομίσματα στην τουαλέτα :D

USB ΔΕΝ είμαι fan για πολλούς λόγους (και θα πρέπει να έχεις USB 3.0 θύρα και κάρτα αν θες να πιάσεις πάνω από 240Mbps).

D-Link, TP-Link, Mercusys δεν προτείνω ούτε σε εχθρό μου :D

Reaction score
3.138
D-Link, TP-Link, Mercusys δεν προτείνω ούτε σε εχθρό μου :D
Οκ, αλλά TP-Link και Mercusys που έχω δοκιμάσει, μόνο θετικά έχω να πω.
Και έχουν και πολύ καλές κριτικές, γενικά.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.321
Οκ, αλλά TP-Link και Mercusys που έχω δοκιμάσει, μόνο θετικά έχω να πω.
Και έχουν και πολύ καλές κριτικές, γενικά.
Αν ήταν ηχεία, τα TP-Link και τα Mercusys θα ήταν τα αντίστοιχα Koda & Logitech :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.375
Members
38.549
Νεότερο μέλος
dimitris.tamp