Gentlemen It's the Dim.DAC .

Reaction score
488
Είμαι πάρα πολύ περίεργος να δώ τί κάνει σε κόντρα με το Metrum HEX !
Απ'οτι ειδα μιλας για ενα DAC της ταξης των 2.5Κ , δεν ξερω τι κοντρα θα ειναι αυτη , αλλα πιστευω οτι μονο και μονο απο περιεργεια καποια στιγμη πρεπει να γινει , προς το παρον το ακουω και απολαμβανω και μπορω να πω οτι παιζει αναλογικα με την καλη εννοια με μεσαιες που θυμιζουν εντονα καλη αναλογικη πηγη και "ντελικατα" πριμα , χωρις ομως να στερειται καθολου σε αναλυση και λεπτομερεια , επισης μπορω και ακουω πολυ ωρα μουσικη χωρις να με κουραζει καθολου .

Reaction score
488
πόσο κόστισε ? (περίπου)
Πολλα απο τα υλικα που χρησημοποιησα τα ειχα π.χ ηλεκτρολυτικους πυκνωτες , αντιστασεις και διοδακια , πηρα τους τελεστικους , τα μοσφετακια και κατι αλλα , ετσι το κοστος μαζι με το κουτι και ολα τα αλλα υλικα , χονδρικα το υπολογιζω γυρω στα 220 με 240 ευρω .

Reaction score
30.361
Mπράβο και για την υπομονή σου. Πολύ καλή φάση τα ξεχωριστά τροφοδοτικά.
Στο αναλογικό στάδιο τι είπες ότι έβαλες?
Και μια ερώτηση, από θωρακίσεις τι θα κάνεις? Θα κάνεις η θεωρείς ότι δεν χρειάζεται?
Από συχνότητες δειγματοληψίας τι υποστηρίζει?

Reaction score
488
Mπράβο και για την υπομονή σου. Πολύ καλή φάση τα ξεχωριστά τροφοδοτικά.
Στο αναλογικό στάδιο τι είπες ότι έβαλες?
Και μια ερώτηση, από θωρακίσεις τι θα κάνεις? Θα κάνεις η θεωρείς ότι δεν χρειάζεται?
Από συχνότητες δειγματοληψίας τι υποστηρίζει?
Θωρακισεις εχουν μπει ηδη απο την κατω μερια στις πλακετες του receiver και του DAC στα κρισιμα σημεια , χρησημοποιησα φυλλο χαλκου , περαιτερω θωρακισεις πιστευω πως δεν χρειαζονται , στο αναλογικο τμημα εχω βαλει τους LME49710 που εκτος απο οτι ειναι χαμηλου θορυβου εχουν και πολυ καλο ηχο .

Από συχνότητες δειγματοληψίας υποστηρίζει ο'τι υποστιριζει το CS8416 δλδ απο 32 kHz to 192 kHz , αλλα απο εκει και περα το υπολοιπο τμημα δλδ το DAC ( το TDA1543 ) παιζει μονο 44.1 kHz /16Bit δλδ την καθαροαιμη φορμα του CD διοτι οπως ειπα στην αρχη ειναι NOS :) .

Reaction score
1.789
Μετα απο πολυ κοπο καταφερα να παω στο σπιτι του Δημητρη να ακουσω το diy συστημα του.Πρεπει να πω οτι τον Δημητρη τον γνωρισα πριν 4 περιπου χρονια . Ειχα δει στο youtube μια κατασκευη που ειχε ανεβασει , που δεν ηταν τιποτα αλλο απο εναν otl ενισχυτη. Αμεσως ειπα, ουπς!!!!!!!αυτος ειναι δικος μας!!!!!!! Αμεσως μηνυμα στον συγκεκριμενο δικτιακο τοπο, και αμεσως ανταλλαγη τηλεφωνων.
Ο Δημητρης ειναι ενας ανθρωπος που κραταει παντα χαμηλους τονους. Αυτο το διαπιστωσα καθ ολη την περιοδο που ειχα επαφη μαζι του ειτε με τηλεφωνικη , ειτε μεσο καποιου δικτιακου τοπου οπου τα λεγαμε. Πρωτη συνατηση ειχαμε πριν 2 χρονια σε καποια εκθεση των μηχανηματων του ποθου μας.
Οπως καταλαβαινετε σε καθε επικοινωνια που ειχαμε παντα λεγαμε να βρεθουμε και απο κοντα να δουμε ο ενας τις κατασκευες του αλλου .Δυστυχως κατι τα ωραρια της δουλειας μου, κατι οι οικογενειακες υποχρεωσεις, κατι το ενα , κατι αλλο δεν ηταν ευκολο να γινει.
Καποια στιγμη επεσε το σχετικο τηλεφωνο και αποφασησα να παω στο χωρο του.Το μονο μελιμα μου ηταν να βρω σημειο να παρκαρω!!!:p Τελικα σε αυτο τον τομεα ειμαι πολυ ,,,,,,,φαρδος!!!!!
Ο Δημητρης ηταν σταν μπαι με ολα τα μηχανηματα ανοιχτα σε θερμοκρασια μαχημη. Πρωτη εντυπωση μου εκανε ο τεραστιος σε διαστασεις otl ενισχυτης του με ενα λαμποχωριο απο 10 pl 36 ανα καναλι!!!!! Προκειται για μια πολυ ομορφη κατασκευη και πολυ προσεγμενη στα σημεια!!! Δυο τεραστιοι ΕΙ μετασχηματιστες για την τραπεζα ρευματος φανταζομαι κεινη και για τα δυο καναλια , αλλα λογω τοπολογιας [κυκλοτρο] απαραιτητοι !
Το ιδιο προσεγμενο ηταν και ο λαμπατος προ που ειχε κατασκευαστει μεσα σασι απο μηχανημα παραγωγης. Το δε ντακιον φαινεται αλλωστε και στις φωτο σε κουτι για diyκατασκευες.
Μετα απο τα σχετικα ..καλως ηρθες κ,λπ κ,λπ ξεκινησαμε τις ακροασεις. Τα ηχεια ειναι και αυτα diy σε καμπινες απο τυπικη εταιρεια του εμποριου. Και σε αυτο τον τομεα Ο Δημητρης εχει βαλει το χερι του.
Ξεκινησαμε τις ακροασεις και αμεσως καταλαβαινεις οτι ακους otl ενισχυτη. Το ακουσμα γρηγορο αναλυτικο με την χροια της λαμπας να κανει την παρουσια της παντα με μετρο χωρις θαμπαδες και νεροβραστα ακρα!!!!
Το ολο ακουσμα πιστευω οτι το αδικει ο χωρος [παρα πολυ μικρος] και σιγουρα το ηχειο που δυστυχως Δημητρη εχεις ακριβως το ιδιο προβλημα που εχω και εχω!!!!! Για το ντακ δεν μπορω να γραψω κατι γιατι δεν παιξαμε κατι πριν χωρις αυτο οποτε να μπορω να πω πως το ακουσα, αλλα ειμαι σιγουρος οτι ειναι εξαιρετικο. Σε γενικες γραμμες αυτο που πρεπει να παρει καποιος απο μια τετοια ηλοποιηση συστηματος το περνει !!!! Μραβο Δημητρη εισαι και εσυ ενας παθιασμενος με τις diy κατασκευες που σχεδιαζεις απο την αρχη μεχρι το τελος και δεν περιοριζεσαι σε κατι που απλα το βαζει καποιος μεσα σε ενα κουτι και χαιρεται!! Τετοιου ειδους κατασκευες τις εχεις αφησει και εσυ στα αγνα χρονια της εφηβειας σου!!! :drinks:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539
Και γιατί φίλε μου καλέ δεν άνοιξες ένα ξεχωριστό θέμα με το σύστημα του φίλου, να πέσουν και μερικές φωτογραφίες από τις κατασκευές του!!!

Reaction score
1.789
Einai kati που θα το κανει ο Δημητρης στις παρουσιασεις των συστηματων φανταζομαι. Εγω περιοριζομαι πλεον μεχρι την diy .

Reaction score
488
Τακη σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια και για την αρκετα λεπτομερη περιγραφη του συστηματος και της συναντησης - ακροασης , αυτο δεν ηταν ενα απλο ποστ ειναι το ιστορικο απο την γνωριμια μεχρι την ακροαση :drinks: :) .

Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα ομως , καθως καποιες κατασκευες τις ειχα δημοσιευσει εδω στο παρελθον , θα κανω μια γρηγορη αναφορα στο συστημα στο οποιο εγινε η ακροαση , ο ενισχυτης οπως ειπε και ο Τακης πριν ειναι ενας ΟΤL Circlotron με 10 PL36 στο καθε καναλι , στην εισοδο εχω επιλεξει την ΕF184 σε συνδεσμολογια Cathodyne phase splitter ακολουθουν 2 διαφορικα σταδια ενισχυσης με τις PCC85 και τις PCL82 που τα εχω σχεδιασει ετσι ωστε να εχουν χαμηλες παραμορφωσεις μετα ακολουθει ενα σταδιο οδηγησης σε συνδεσμολογια cathode follower ( η πεντοδος της PCL82 ) που οδηγει τις τελικες λυχνιες δλδ τις PL36 , περισσοτερες πληροφοριες για τον ενισχυτη θα βρειτε στα παρακατω νηματα .......

http://www.diyaudio.com/forums/tubes-valves/200823-my-new-circlotron-otl-tube-power-amp.html

http://www.purediy.gr/forum/index.php?topic=1242.0

Αλλα και σε αυτα τα video , μαλιστα στα δυο απο αυτα φαινεται ο παλιος μου ενισχυτης που ειναι και αυτος ΟΤL τοπολογιας Futterman

Ο προενισχυτης ειναι ο παρακατω και τον εχω παρουσιασει εδω στο DIY Audio πριν εναν χρονο

http://www.avsite.gr/forum/threads/the-jackal-my-tube-line-preamplifier.122261/

αλλα και στο Pure DIY
http://www.purediy.gr/forum/index.php?topic=1555.0

οσο για τα ηχεια ειναι και αυτα ιδιοκατασκευη , βασικα η καμπινα ειναι του εμποριου απο καποια ηχεια της koda , ξυλωσα ολα τα μεγαφωνα και το κροσοβερ και κρατησα μονο τις καμπινες και εβαλα σε αυτες δυο καλα tweeter της Visaton και δυο woofer πολυπροπυλενιου της Spicom με κροσσοβερ 2ης ταξης και με φιλτρα εξομαλυνσης της εμπεδησης των μεγαφωνων , σε αυτα τα ηχεια θα κανω καλυτερη δουλεια αργοτερα διοτι οπως ειπε και ο Τακης ειναι ο αδυναμος κρικος στο συστημα , οχι οτι ειναι χαλια αλλα θελουν περισσοτερη δουλεια :geek:.

Reaction score
488
Πριν λιγες μερες εκατσα και εβγαλα εξοδο SPDIF απο το CD610 της PHILIPS που δεν ειχε , ο λογος που το εκανα αυτο ειναι οτι αυτο το CD εχει τον CDΜ4 της PHILIPS και ηθελα να ακουσω πως θα παιξει με το DAC .
Αφοτου ολοκληρωσα τις συνδεσεις , εκανα και καποια πειραματα για να φερω το πλατος του σημστος εκει που πρεπει , υστερα αρχισα τις ακροασεις και τις συγκρισεις με το CD48 της MARANTZ αφοτου ειχα κανει και σε αυτο μια βελτιωση στην εξοδο του ( SPDIF ) .
Ο ηχος του CD610 σαν transport εχει πιο καλα μπασα σε συγριση με το CD48 , επισης εχει λιγακι πιο καλη αναλυση αλλα ακουγεται πιο σκληρο στα πριμα , η στερεοφωνικη εικονα και γενικα ο ηχος τον δυο ειναι πολυ καλυτερος σε συγκριση βεβαια με το MARANTZ CD48 πριν κανω την βελτιωση στο SPDIF OUT .
Παρακατω φαινoνται φωτoγραφιες μετα την ολοκληρωση αυτου του μικρου εγχειρηματος αλλα και η κυματομορφη SPDIF OUT .
DSC00820.JPG
DSC00823.JPG
DSC00824.JPG
DSC00819.JPG

Reaction score
488
Tακη γενικα η βελτιωση στο SPDIF OUT αξιζε τον κοπο και με το παραπανω , ο ηχος τωρα ειναι πολυ πιο αναλυτικος και με καλυτερα ακρα και καλυτερη στερεοφωνικη εικονα , φανηκε οτι αξιζε τον κοπο που εφτιαξα αυτο το DAC και οτι το TDA1543 εχει πολλες δυνατοτητες παρολο που δεν του φαινεται :D , ειχα κανει και καποιες βελτιωσεις στα ηχεια και τωρα εδεσε ακομα πιο πολυ το γλυκο .

Reaction score
27
Μπράβο φιλέ μου
Να ηξερες μονο , ποσο σας ζηλεύω , που μπορείτε να κατασκευάζετε
τα δικά σας μηχανήματα.
Σου εύχομαι κάθε επιτυχία,σε οτι φτιάχνεις
Αν χρειαστει να σχεδιάσεις καινούριες καμπίνες, μετα το Πάσχα,
μπορω να σε βοηθήσω , να τις φτιάξουμε.
Και παλι μπράβο.:drinks:

Reaction score
488
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για τα καλα σου λογια και για την προθυμια σου , προς το παρον ομως με τα ηχεια δεν προκειται να ασχοληθω πιο πολυ , αγοτερα ισως ! , να σαι καλα .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.320
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis