GPS.... σε κινητο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.704
Είμαι κάτοχος εδώ και ένα χρόνο του QTEK 9100 (λειτουργικό wm5), μαζί με το Fortuna Slim Bluetooth GPS δέκτη και το Destinator PN. Η συγκεκριμένη αγορά είχε γίνει μετά από μεγάλη έρευνα και με λογική όλα σε ένα (κινητό και GPS).
Παρατηρήσεις μέχρι στιγμής:
*Οι ελληνικοί χάρτες του Destinator της NGI είναι μακράν οι καλύτεροι και δεν υπάρχει καν σύγκριση με άλλους, άλλων εταιρειών. Υπάρχουν καλύτερα προγράμματα (βλ. Tomtom), αλλά η κάλυψη της χώρας μας είναι χάλια.
*Επειδή αντιπαθώ τις μικρές οθόνες, ακόμα κι αυτή του QTEK 9100 (2.8" 240 x 320) δε με ικανοποιεί. Η μόνη λύση που μου άρεσε αλλά δεν είναι και πολύ πρακτική, είναι η εγκατάσταση του Destinator στο Laptop με τη 15άρα οθόνη! :D Φυσικά αυτό το έκανα μόνο ως πείραμα, γιατί έπρεπε να έχω το Laptop στο κάθισμα του συνοδηγού, μιας και δε χωρούσε αλλού κι έτσι η "ανάγνωση" της διαδρομής μου αποσπούσε την προσοχή. Για όσους ενδιαφέρονται για τέτοια πειράματα, το πρόγραμμα MapMonkey αναλαμβάνει τη συνεργασία του Destinator με το PC/Laptop.
Πάντως οποιδήποτε μέγεθος οθόνης κάτω των 3" είναι πρακτικά κουραστικό και ...άχρηστο, εκτός κι αν βασιζόμαστε μόνο στις φωνητικές εντολές.
*Με τη χρήση ανακάλυψα το μεγάλο πρόβλημα των PPC/Mobile phones. Είναι μέτρια σε όλα... Για το Qtek 9100, έχω τα εξής σχόλια. Ως τηλέφωνο είναι μεγάλο, δύσχρηστο και άσχημο. Ως GPS έχει μικρή οθόνη και σχετικά δύσκολο χειρισμό την ώρα της οδήγησης. Ως organizer πάλι δεν το βολεύτηκα και κατέληξα να γράφω τα τηλέφωνα και τα ραντεβού σε χαρτί (!). Ως PC δε βρήκα ούτε μια εφαρμογή που να μου είναι χρήσιμη στην πράξη κι όχι για να λέω στους φίλους μου "κοίτα τι κάνει το εργαλείο!". Το αποτέλεσμα είναι ότι πήρα ένα Ericsson K800i για τηλέφωνο και το Qtek περιορίστηκε στο να βρίσκεται μόνιμα μέσα στο αυτοκίνητο, για υπηρεσίες GPS και μόνο. Με τα 650 € που το είχα αγοράσει μπορούσα να πάρω την πιο ακριβή dedicated συσκευή GPS (αφού τελικά εκεί κατέληξα και με το Qtek) και να μου μείνουν και χρήματα.

Αν με ρωτάγατε σήμερα, θα έπαιρνα ένα φορητό σύστημα πλοήγησης με μεγάλη οθόνη και τους χάρτες της NGI.

Reaction score
1
Παιδιά, πάρτε ότι σας κάνει κέφι, περί ορέξεως..

Οι ανάγκες του καθενός καθορίζονται από τον ίδιο, οπότε αν οι dedicated λύσεις σας εξυπηρετούν, πάσο από μένα..

Για το φίλο unfo που ρώτησε:

Το χάρτη της Ελλάδας για το iGO θα το βρείς στο πακέτο χαρτών Summer maps, που κυκλοφόρησε αν δεν απατώμαι το Μάιο.

Για τη συνεργασία NGI - PDAmill, Έλληνες χρήστες είχαν ξεκινήσει petition στο site της τελευταίας, όπου ανακοινώθηκε και επίσημα ότι έχει ξεκινήσει ο σχετικός διάλογος.

Περισσότερα δε γίνεται να γραφούν, διότι η NGI έχει παρακαλέσει να κρατηθεί χαμηλό προφιλ μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις.

Τέλος εδώ από μένα.

Reaction score
164
Θα είχε ενδιαφέρον μία σύγκριση PDA-TiVO όταν ο Δημητρό ανέβει Αθήνα. Αν βέβαια Monsoon είσαι "πρωτευουσιάνος" και συμφωνείς :)

Reaction score
1
Στην πρωτεύουσα είμαι μόνο κάτοικος φίλε unfo :D

Για το συγκριτικό, ευχαρίστως αν βρίσκομαι εδώ, με την ευκαιρία θα γνωριστούμε κιόλας (φυσικά θα έρθω μεταμφιεσμένος..) :lol: :lol:

Συγκριτικά του είδους έχουν γίνει βέβαια αρκετά, για περισσότερα υπάρχει αφθονία υλικού στα ειδικά φόρα:

http://www.myphone.gr/forum/forumdisplay.php?f=23

http://www.ngi.gr/forum/

Reaction score
164
Οι περισσότεροι μόνο κάτοικοι είμαστε... Εξ΄ου και τα εισαγωγικά στο "πρωτευουσιάνος" :)

Reaction score
51
Costas Papazoglou said:
Καλά τα λες Γιάννη και ενδιαφέρον το συγκριτικό. Ένα λάθος μόνο έκανες και έχει να κάνει με τις διαφορές 6 και PN. Τη λειτουργία πεζού την έχει και το PN. Οι διαφορές έγκεινται κυρίως στο διαφορετικό (όχι απαραίτητα καλύτερο) user interface, στη δυνατότητα άμεσης επιλογής συντομότερης/ταχύτερης διαδρομής και κυρίως στην μεγαλύτερη ταχύτητα του νέου προγράμματος (στον προσδιορισμό/επαναπροσδιορισμό διαδρομών).
Τα υπόλοιπα περί ορέξεως... Και μένα το Land Cruiser έχει GPS 7" που τρώει όλα τα λοιπά λάχανο. Λειτουργεί όμως μόνο από Ιταλία και πάνω. Τι να το κάνω λοιπόν; Πήρα PDAs (ναι, είναι πληθυντικός, καθότι τρελός) και δουλεύω με τα Destinators (PN & 6).
Εγώ όμως θα ρωτήσω το εξής: Το TiVO μπορείς να το αφαιρείς από το αυτοκίνητο, ώστε να μη γίνει στόχος κλεφτών; Πρόσεξε, μιλάω για εύκολη, γρήγορη και πρακτική αφαίρεση, όχι για ξεβιδώματα, αφαίρεση καλωδίων κλπ.
Kώστα παρεξήγηση.......
Δυστυχώς στο TiBO (και όχι TiVO) δεν έχει το PN6 αλλά την έκδοση 5+ (δεν δυμάμαι ποια ακριβώς γιαυτό και βάζω το +). Γιαυτό αναφέρω ότι η ουσιστική διαφορά είναι η δυνατότητα χρήση ακόμα και σαν πεζός!
Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του 6 (κυρίως εμφάνισης) δεν νομίζω ότι αλλάζουν κάτι ουσιώδες......

Το TiBO Kώστα παραδίδεται με φορτιστή που τροφοδοτεί την συσκευή από τον αναπτήρα.
Και με βεντούζα που κολλάει στο παρμπρίζ.
Οπότε, ξεκουμπώνεις την συσκευή απόο την βεντούζα (με το απλό πάτημα δύο αντιδιαμετρικών κουυμπιών), βγάζεις το βύσμα και....έτοιμος!!!! Χρόνος? 10sec........

Reaction score
51
Eγώ πάντως, Κώστα, έκανα κάτι άλλο........
Με τον Παύλο τον Καλογερόπουλο που έκανε και την εγκατάσταση του ηχοσυστήματός μου......

Πήραμε δεύτερο φορτιστή αναπτήρα, κόψαμε το βύσμα του και πήραμε μόνιμο ρεύμα από το αυτοκίνητο.
Οπότε δεν καταλαμβάνω την θέση του αναπτήρα και έχω και μόνιμο ρεύμα χωρίς να κρέμονται καλώδια.....
Για την βάση δε, (και αφού πήραμε 2η βεντούζα) μπήκε με πατέντα σε σταθερό σημείο στο ταμπλό, χωρίς να ενοχλεί οπτικά, χωρίς να έχει ταλάντωση και να δένει και οπτικά με το αυτοκίνητο.

Οπότε έχω αυτή τη σττιγμή 2η βεντούζα και φορτιστή αν θέλω να μετακινηθώ με άλλο όχημα (αυτοκίνητο ή με την μοτοσικλέτα μου αφού στην KAWASAKI έβαλα απλά μια υποδοχή αναπτήρα και είναι έτοιμο και εκεί....)

Το αποτέλεσμα είναι αυτό!!!!

Reaction score
14
Δεν γίνεται συγκριτικό με αυτά. Δεν είναι ίδια κατηγορία. Απλα θα έρθω για να μην χαθείτε.... :mrgreen: :arrow:

Reaction score
51
giotamike said:
Δεν γίνεται συγκριτικό με αυτά. Δεν είναι ίδια κατηγορία. Απλα θα έρθω για να μην χαθείτε.... :mrgreen: :arrow:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

@Βασίλη: Εγώ για τους επόμενους 3 μήνες χλωμό με βλέπω να ανεβαίνω.
Παίζει με κάποια πιθανότητα να ανέβω ένα πρωϊνό τέλη Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη λόγω έκδοσης του 2ου τεύχους του CarTech οπότε ενημερώνω για συνάντηση!!! :D :D

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.704
Costas Papazoglou said:
No comments, if you please!!!
Εύκολο το 'χεις;;; :lol:

Τι μπορεί να κάνει η υποδοχή αναπτήρα αυτοκινήτου, όταν δεν έχει ...αναπήτηρα! :shock:

Reaction score
14
Costas Papazoglou said:
No comments, if you please!!!
Δεν μπορώ να κρατηθώ...

xaxaxa.....Είσαι..... reviewer..? :lol: :lol: :lol: :lol:

Θελω μια βόλτα και όλα αυτά να σε καθοδηγούν, μαζί με τα κινητά να χτυπάνε... :D :D :D

Reaction score
2
Θα μπορούσα κάλλιστα να είμαι reviewer, αφού κατέχω 42 κινητά σε άριστη κατάσταση και τα περισσότερα από τα αξεσουάρ τους (από θήκες έως βάσεις γραφείου, car kits και ακουστικά bluetooth)!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead