GRAN TURISMO 5,official thread. Release Date USA & EU:24/11/10

Reaction score
11.747
Re: GRAN TURISMO 5, official thread

Εσυ ποτε θα 'ρθεις Αθηνα να σε βαλω στην τιμονιερα να σε απολαυσω στην οδηγηση;

Reaction score
49
Απάντηση: Re: GRAN TURISMO 5, official thread

Εσυ ποτε θα 'ρθεις Αθηνα να σε βαλω στην τιμονιερα να σε απολαυσω στην οδηγηση;

Δύσκολο δυστυχώς.......
Οι δύο πιο κοντινές ημερ/νίες είναι αρχές Οκτώβρη (για έναν γάμο) και 1η Νοέμβρη (αλλά όχι Αθήνα, Μέγαρα για CSS με τη μηχανή).

Αν ανέβω και έχω λίγο χρόνο θα σε καλέσω. Υπόσχεση! :107:

Reaction score
0
Απάντηση: GRAN TURISMO 5, official thread

Παιδια εγω εχω καποιες αποριες για το παιχνιδι τα οποια τα θεωρω και απαιτησεις που εχω απο το πιαχνιδι.
Λοιπον:
1ον-Τα αυτοκινητα θα φτιαχνοντε?Εννοω μηχανικα,εξωτερικα κλπ. σαν τα παλιοτερα ξερετ'εσεις.
2ον-Τα αυτοκινητα θα ξεκολλανε απο το εδαφος ή σαν τα παλιοτερα που για να γυρησει το αμαξι τουμπα (οχι πως το θελω αλλα αυτο ειναι το ρεαλιστικο) επρεπε να γυρισουμε κι εμεις την τηλεοραση?
και
3ον-Σε ποιο αγωνα αυτοκινητων εχετε δει τα αυτοκινητα να ξεκινανε εν κινηση?Εγω παντως κανενα και απ'οτι ειδα στο βιντεο ετσι ειναι παλι και μου την εσπασε.
Εγω ημουν ομεγαλυτερος φαν των GΤ 1,2,λιγο το 3 και παρα πολυ του 4 μεχρι που βγηκε αυτο ο υπαρχει ακομα στα καταστηματα,5 το οποιο το αγορασα και μετανιωσα αυτα τα 40 ε που εδωσα και τα οποια ακομα τα κλαιω.
Τελος παντων μονο δυό τρια βιντεο εχω δει και δεν μπορω να κρινω.Παντως ελπιζω για δυο πραγματα 1ον να μου αρεσει πιο πολυ απο τα παλιοτερα GT και 2ον να μην ισχυει τιποτα απο τα δυσαρεστα που ακουγοντε.

Reaction score
49

Gran Turismo 5’s Damage a “First Step”

August 25th, 2009

While most of us are still getting over the shock of seeing a damaged car in Gran Turismo, many others criticized Polyphony Digital’s work for not showing over-the-top destruction found in other, often more “arcade” racing games. Apparently, Kazunori Yamauchi himself responded to critics in his latest French interview with GamesBlog.fr, but we missed it the first time around without a full English transcript.
His other comments are significant, claiming the Gran Turismo 5 demo shown at GamesCom “marks only the first step of what we want to achieve for damage.” He goes on to ask for feedback, stating that “we’re interested to know how far the players want to go.”
Those who have defended GT5’s previewed damage model have cited the extremely high level of detail found in other areas of the game – which consume development time and technical resources inside the PS3 – as an explanation for the less sensational crashes. In other words, if you were hoping for “more”, you would be wise to put your own expectations in check. Gran Turismo 5 is obviously a game which will receive many downloadable updates during its lifetime, and Yamauchi is probably referring to refinement of the damage model over the long term. We’ll just have to see how – and if – the damage model has changed the next time GT5 is shown in action.

Πηγή

Reaction score
11.747

Δεν ξερω για εσας, αλλα εγω προσωπικα εχω πανω απο 3 χρονια να παιξω αγωνα με αντιπαλους στο GT4. Μου ειχε βρει ο αδερφος μου ενα τερματισμενο save με παρα πολλα λεφτα απο το internet και εγω απλα διαλεγα αυτοκινητο και οδηγουσα μονος σε διαφορες πιστες*.

Δεδομενου του παραπανω, θα ηθελα το αυτοκινητο να παθαινει ρεαλιστικες ζημιες, ακριβως οπως και ενα πραγματικο αυτοκινητο. Ευτυχως εχω φτασει σε σημειο να μην χαζοτρακαρω κανοντας γυρους σε μια πιστα, εστω και αν οι οδηγικοι ρυθμοι αυξηθουν.

Συμπερασμα: “we’re interested to know how far the players want to go.” -> Ας γινονται βιδες τα αυτοκινητα!!

*Ετσι μπορω να οδηγησω χαλαρα, για βολτα, η για να εξερευνησω την οδηγικη συμπεριφορα του αυτοκινητου (με Economy ελαστικα, που πλησιαζουν στα καθημερινα ελαστικα των αυτοκινητων)

Reaction score
49

Παιδια εγω εχω καποιες αποριες για το παιχνιδι τα οποια τα θεωρω και απαιτησεις που εχω απο το πιαχνιδι.
Όλοι έχουμε απαιτήσεις από το παιχνίδι.
Και σε μεγάλο βαθμό θα ικανοποιηθούν (από όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα).
Αλλά είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε και να σχολιάσουμε κάτι που δεν έχουμε στα χέρια μας......
Πάντως η τάση είναι το πλήρες GT5 να είναι ένα (πολύ) εξελιγμένο GT4 A-Spec.....

Λοιπον:
1ον-Τα αυτοκινητα θα φτιαχνοντε?Εννοω μηχανικα,εξωτερικα κλπ. σαν τα παλιοτερα ξερετ'εσεις.
Ναι. Είναι δεδομένο πως στο πλήρες GT5 θα έχουμε την δυνατότητα παραμετροποίησης των οχημάτων.
Αλλαγές σε κινητήρα (μεγαλύτερα turbo, intercooler, αλλαγή εξάτμισης, φίλτρων, αναρτήσεων κλπ.....Και όλα βεβαίως σε στάδια, stage 1,2 κλπ).
Και τα περισσότερα ρυθμιζόμενα αναλόγως τον αγώνα.
Στις δε αναρτήσεις θα υπάρχει επέμβαση ακόμα και στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά (σύγκλιση, κάμπερ, κάστερ).
Αλλά και διαφορετικό ποσοστό εμπλοκής στο μπλοκέ διαφορικό, κατανομή πέδησης, κατανομή της ροπής στον εμπρός και πίσω άξονα κλπ
Εξωτερικά ελπίζω να παραμείνει στα παλιά καλά επίπεδα: αλλαγή μόνο σε ζάντες και χαμήλωμα.
Θα υπάρχει πάλι το πλυντήριο και το cheat αλλαγής λαδιών (με αύξηση/ επαναφορά της μέγιστης ιπποδύναμης)

2ον-Τα αυτοκινητα θα ξεκολλανε απο το εδαφος ή σαν τα παλιοτερα που για να γυρησει το αμαξι τουμπα (οχι πως το θελω αλλα αυτο ειναι το ρεαλιστικο) επρεπε να γυρισουμε κι εμεις την τηλεοραση?
Άγνωστο......Πιστεύω πως δεν θα τουμπάρουν. Θα κάνουν jump σε «χασίματα» του δρόμου (όπως στο 4) αλλά δεν νομίζω τούμπα.....
Αλλά δεν θα δούμε υπερβολές άλλων παιχνιδιών που το αμάξι κάνει jump και ταυτόχρονα καταφέρνει να στρίψει κλπ.....

και
3ον-Σε ποιο αγωνα αυτοκινητων εχετε δει τα αυτοκινητα να ξεκινανε εν κινηση?Εγω παντως κανενα και απ'οτι ειδα στο βιντεο ετσι ειναι παλι και μου την εσπασε.
Στο GT5prologue οι αγώνες ήταν rolling start.
Λογικά στο νέο θα έχουμε πλήρη διαδικασία (Qualifying και κανονική εκκίνηση)
Γιάννο, υπάρχουν και στην πραγματικότητα αγώνες rolling start (πχ Nascar και όχι μόνο) αλλά πολλές φορές γίνεται έτσι η εκκίνηση όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές (έντονη βροχή)
Τα videos που έχουμε δει περιγράφουν ένα ποσοστό 0.01% του παιχνιδιού.......Δεν μπορούμε να κρίνουμε από εκεί!

Εγω ημουν ομεγαλυτερος φαν των GΤ 1,2,λιγο το 3 και παρα πολυ του 4 μεχρι που βγηκε αυτο ο υπαρχει ακομα στα καταστηματα,5 το οποιο το αγορασα και μετανιωσα αυτα τα 40 ε που εδωσα και τα οποια ακομα τα κλαιω.
Έχω (αγορασμένα) όλα τα επεισόδια του GT.
  1. GT, GT2 για PSX
  2. GT3 A-Spec, GT Concept (2002 Tokyo-Geneva), GT4 Prologue (+DVD με την εξέλιξη και την δημιουργία/ σχεδιασμό της σειράς), GT4 για PS2
  3. GT HD (μόνο από τον Ιαπωνικό server, είχα φτιάξει λογαριασμό και διευθύνσεις Ιαπωνίας) και GT5 Prologue για PS3
Ποτέ δεν μετάνιωσα για κάποιο επεισόδιο.....
Η μόνη δημιουργία του Yamauchi που δεν με ικανοποίησε ήταν το Tourist Trophy (με τις μοτοσικλέτες) για το PS2

Πάμε παρακάτω....
Το GT5Prologue που έχεις αγοράσει ΔΕΝ είναι πλήρες και γιαυτό δεν σε γεμίζει όπως το GT4. Κυρίως γιατί έχει πολύ λίγες πίστες και ελάχιστες μετατροπές στα οχήματα......
Απλά είναι μια καλή πρόγευση του πλήρους GT5.
Είναι δηλαδή κάτι αντίστοιχο του GT4Prologue......

Υπομονή λίγο καιρό και να είσαι σίγουρος πως θα πάθεις πλάκα.....

Αλήθεια....Τα saves του GT5Prologue τα φόρτωσες στο μηχάνημά σου? Είχα ανεβάσει εδώ μερικά saves και αν τα έβαζες θα μπορούσες να έχεις στο γκαράζ σου όλα τα αυτοκίνητα......
Και τις F1 της Ferrari....
Τα έβαλες?
Αν όχι, να στα στείλω στο email....
Τι Spec είναι το δικό σου Prologue? I, II ή III?
Για να σου στείλω το κατάλληλο save με τις οδηγίες εγκατάστασης....

Τελος παντων μονο δυό τρια βιντεο εχω δει και δεν μπορω να κρινω.Παντως ελπιζω για δυο πραγματα 1ον να μου αρεσει πιο πολυ απο τα παλιοτερα GT και 2ον να μην ισχυει τιποτα απο τα δυσαρεστα που ακουγοντε.

Θα είναι σίγουρα εντυπωσιακότατο.....
Η αναμονή θα αξίζει τον κόπο και στις διακοπές των Χριστουγέννων θα είμαστε όλοι χαρούμενοι!! :107:

Reaction score
2.215

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, αλλά δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να έχεις ένα σοβαρό παιχνίδι όπου τα μισά αυτοκίνητα παθαίνουν ζημιές και τα άλλα μισά όχι. Όσο για το κατά πόσο τρώει πολλή επεξεργαστική ισχύ από την κονσόλα λυπάμαι αλλά απλά δε με ενδιαφέρει. Από τα λίγα τουλάχιστον που μπόρεσα να καταλάβω από το βιντεάκι οι ζημιές φαίνονται λιγότερο προσεγμένες από το CMR2 έπαιζα πριν από 8 χρόνια (προφανώς όχι σε φωτορεαλισμό δεν έχω τρελαθεί!!! αλλά σε έκταση και παραμορφωσιμότητα του αυτοκινήτου, και κατά πόσο οι ζημιές φαίνονται ρεαλιστικές ή όχι). Το να κοπανάς σε τοίχους με 150 και να κρεμάει απλά ο προφυλακτήρας ΔΕΝ είναι ρεαλιστικό, πως να το κάνουμε.... Θα το ήθελα τόσο ρεαλιστικό όσο στα παιχνίδια F1, όπου χαϊδεύεις τη μπαρριέρα με τη ρόδα και χαλάει με τη μία η ευθυγράμμιση. Θέλω να χτυπάς το ψυγείο και μετά από λίγο να εκαταλείπεις από υπερθέρμανση, να σκάνε τα λάστιχα και τα κομμάτια του σκισμένου ελαστικού να ξεσκίζουν τα φτερά, και το βασικότερο όταν θα χτυπάς κάπου με 200 να αρχίζει να παίρνει τούμπες και να καταλήγει το αυτοκίνητο μη αναγνωρίσιμο, να μην φεύγουν απλά τα κομμάτια του αμαξώματος αλλά να παραμορφώνεται και το σασί. Ζητάω πολλά?

Reaction score
49

Να η σειρά των παιχνιδιών:

GT για PSX

GT2 για PSΧ

GT3 A-Spec για PS2

GT Concept (2002 Tokyo-Geneva) για PS2

GT4 Prologue (+DVD με την εξέλιξη και την δημιουργία/ σχεδιασμό της σειράς) για PS2

GT4 για PS2

GT HD (μόνο από τον Ιαπωνικό server, είχα φτιάξει λογαριασμό και διευθύνσεις Ιαπωνίας) για PS3

GT5 Prologue για PS3

Reaction score
0

Αλήθεια....Τα saves του GT5Prologue τα φόρτωσες στο μηχάνημά σου? Είχα ανεβάσει εδώ μερικά saves και αν τα έβαζες θα μπορούσες να έχεις στο γκαράζ σου όλα τα αυτοκίνητα......
Και τις F1 της Ferrari....
Τα έβαλες?
Αν όχι, να στα στείλω στο email....
Τι Spec είναι το δικό σου Prologue? I, II ή III?
Για να σου στείλω το κατάλληλο save με τις οδηγίες εγκατάστασης....
Δεν καταλαβα τι ειναι το spec?

Σας ευχαριστω πολυ αλλα μη μου τα στειλετε τωρα γιατι το παιχνιδι το εχω δωσει σε εναν φιλο και δεν το εχω τωρα,οποτε θα ειναι αδικος κοπος.
Αν ειναι οταν το παρω πισω θα σας στειλω μυνημα.οκ?

Reaction score
49

Δεν καταλαβα τι ειναι το spec?

Σας ευχαριστω πολυ αλλα μη μου τα στειλετε τωρα γιατι το παιχνιδι το εχω δωσει σε εναν φιλο και δεν το εχω τωρα,οποτε θα ειναι αδικος κοπος.
Αν ειναι οταν το παρω πισω θα σας στειλω μυνημα.οκ?

Όταν πρωτοβγήκε το GT5Prologue ήταν SpecI
Μετά την πρώτη (online) αναβάθμιση (ουσιαστικά update μέσω «κατεβάσματος» δεδομένων από τους servers της Polyphony Digital, την εταιρεία δημιουργίας των GT) γινόταν SpecII και διορθώνονταν κάποια bugs και έμπαιναν στην λίστα μερικά οχήματα παραπάνω.....
Αυτή τη στιγμή το παιχνίδι είναι στην φάση SpecIII

Όταν το πάρεις πάλι, στείλε μου πμ με το email σου για να σου στείλω το αρχείο (Savedata) και τις οδηγίες.
Πριν την εγκατάσταση να κάνεις update το παιχνίδι

Reaction score
0

Όταν πρωτοβγήκε το GT5Prologue ήταν SpecI
Μετά την πρώτη (online) αναβάθμιση (ουσιαστικά update μέσω «κατεβάσματος» δεδομένων από τους servers της Polyphony Digital, την εταιρεία δημιουργίας των GT) γινόταν SpecII και διορθώνονταν κάποια bugs και έμπαιναν στην λίστα μερικά οχήματα παραπάνω.....
Αυτή τη στιγμή το παιχνίδι είναι στην φάση SpecIII
Τελευταια αναβαθμιση ειχα κανει πριν κανα εφταμηνο και...Δεν θυμαμαι ακριβως ποτε.Αλλα οταν το παρω πισω θα το κοιταξω και για νεα updates
Όταν το πάρεις πάλι, στείλε μου πμ με το email σου για να σου στείλω το αρχείο (Savedata) και τις οδηγίες.
Πριν την εγκατάσταση να κάνεις update το παιχνίδι
Οκ μεχρι τοτε θα τα ξαναπουμε.

Reaction score
80

Εχετε ακουσει τιποτα για την συνδεση gt5 και gt5 prologue;

Κατι ειχε ακουστει (οπως να εχει καποια αυτοκινητα ή credits απο τα saves που εχουμε)

Reaction score
49

Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.
Όντως έχει ακουστεί κάτι τέτοιο, αλλά είμαστε πλέον τόσο κοντά που δεν αξίζει να πονοκεφαλιάζουμε με υποθέσεις

Reaction score
4

Εχω την εντυπωση οτι οποια ανακοινωση γινει για την κυκλοφορια του, θα γινει μετα την κυκλοφορια του GT5 στο PsP (1 Οκτωβριου) και αφου δωσουν οσα περισσοτερα κομματια εκει.
Καποιος που εχει και τα 2 και θελει το GT5 , ξεροντας οτι βγαινει συντομα και στο ps3 , μαλλον θα το προτιμησει εκει απο οτι στο PsP.

Reaction score
0

4 Δεκεμβρίου; :emoticon συγκρατημένης αισιοδοξίας: :142:

Ο Yamauchi έχει πει ήδη ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο.

Προβλέπω ανακοίνωση ημερομηνίας στο Tokyo Game Show (σε 2 εβδομάδες περίπου) ή αμέσως μετά την κυκλοφορία του GT PSP τον Οκτώβριο.

Reaction score
49

4 Δεκεμβρίου; :emoticon συγκρατημένης αισιοδοξίας: :142:

Ο Yamauchi έχει πει ήδη ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο.

Προβλέπω ανακοίνωση ημερομηνίας στο Tokyo Game Show (σε 2 εβδομάδες περίπου) ή αμέσως μετά την κυκλοφορία του GT PSP τον Οκτώβριο.

Είμαστε σε αναμονή λοιπόν.......
(ήπια έκφραση για το «καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα» :138: )

Άντε να δούμε τι θα δούμε..........

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo