GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

Reaction score
3.926
Απάντηση: Re: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

επισης εχει σκεφτει οτι τα μηχανακια αυτα ειναι ετσι σχεδιασμενα που το αναλογικο σημα να το μετατρεπεουν σε ψηφιακο και μετα παλι σε αναλογικο χωρις καμια αλλη μετατροπη στον "χαρακτηρα" του (αρμονικες,παραμορφωση κλπ) εκτος απο αυτην της ισοσταθμησης που θελει να εισαγει το μηχανακι ωστε να "παιζεϊ" καλα στον συγκεκριμενο χωρο?
εαν το κοπλαντ δεν ειναι χαλι εντ κοιτα τι εβγαλε η μακιντοσσσσ
Σταμάτα Σταμάτα, έχω κατουρηθεί στά γέλια :142:

D

deleted user 10898

Guest
εχεις ακουσει στο συστημα σου?
σου αρεσε?
τι δεν σου αρεσε?
για λεγε λοιπον γιατι θα αρχισω πρωτος...

Reaction score
3.926
Απάντηση: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

Το θέμα μας δεν είναι αν είναι καλό το Copland ως equalizer.

D

deleted user 10898

Guest
το θεμα μας ειναι τι "παρεμβαλει" ενα Eq στο σημα (εκτος απο το προφανες...)
καποιο "πουλακι" μου ελεγε οτι το μονο που εισαγει ειναι λογω της επεξεργασιας (Dsp) μια καθυστερηση που σε πολυυυυυυ αναλυτικο συστημα ΙΣΩΣ γινει αντιληπτη.
νομιζεις οτι θα ακουσεις το dac του copland?

Reaction score
3.926

Συνεχίζεις γιατί δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι το Copland δεν μπορεί να είναι ουδέτερο ηχητικά από τι στιγμή που εισάγει δύο ακόμη μετατροπές στο σήμα και τοποθετείται αμέσως μετά το dac υπό δοκιμή. Το αναφέρει ο ίδος ο Δ. Σταματάκος ότι χρησιμοποιήθηκε στην ακρόαση.

http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_dacs_1.htm

D

deleted user 10898

Guest
η χρηση συγκεκριμενων adc dac ωστε να "ματσαρουν" αυτο που μπαινει σε οτι βγαινει ΙΣΩΣ θα μπορουσε να περνα απαρατηρητη?
οταν σε ενα συστημα που το καθε κοματι κανει 10-30000 ευρο το μονο που προκαλεσε ηταν μια μικρη αλλαγη στην τονικη ισσοροπια σου λεει κατι? ο χωρος ηταν φτιαγμενος απο επαγγελματια με αριστη ηχητικη συμπεριφορα και τσεκαριστηκε μονο η επιδραση του dsp στην "αγνοτητα" του σηματος.
κανε ενα πειραματακι, ισως αλλαξεις γνωμη...
φιλικα
Νικος

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

Το αναφέρει ο ίδος ο Δ. Σταματάκος ότι χρησιμοποιήθηκε στην ακρόαση.
]
αυτο τουλαχιστον δεν σε προβληματισε?
εφαγε τοσες μερες να τσεκαρει dac, δεν θα καθισε να σκεφτει "ρε λες το ρημαδι το adc-dac μετα το dac δεν θα ισοπεδωνει τις ηχητικες διαφορες?"
αρα δεν τις επιρρεαζει κατα σταματακο. μαλλον θανε κουφοςςςς....

Reaction score
3.926

Λες να έγιναν και οι μετρήσεις με το Copland DRC-205 εν σειρά με το dac υπό δοκιμή ?

Reaction score
3.926
Απάντηση: Re: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

η χρηση συγκεκριμενων adc dac ωστε να "ματσαρουν" αυτο που μπαινει σε οτι βγαινει ΙΣΩΣ θα μπορουσε να περνα απαρατηρητη?
οταν σε ενα συστημα που το καθε κοματι κανει 10-30000 ευρο το μονο που προκαλεσε ηταν μια μικρη αλλαγη στην τονικη ισσοροπια σου λεει κατι? ο χωρος ηταν φτιαγμενος απο επαγγελματια με αριστη ηχητικη συμπεριφορα και τσεκαριστηκε μονο η επιδραση του dsp στην "αγνοτητα" του σηματος.
κανε ενα πειραματακι, ισως αλλαξεις γνωμη...
φιλικα
Νικος
Δ. Σταματάκος wrote:

"Αφησα για το τέλος έναν σημαντικό προβληματισμό που αφορά στην γενική δομή του DRC-205 και έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να απασχολήσει τους ανθρώπους της Copland, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα: από την συσκευή λείπει μία ψηφιακή είσοδος. Και όταν λέω λείπει έννοώ Λείπει, επειδή μου φάνηκε, το λιγότερο, αδόκιμο να χρησιμοποιώ ένα Esoteric P70/D70 με ένα αριστουργηματικό DAC και μετά από αυτό να ξανακάνω το σήμα ψηφιακό! Είμαι βέβαιος ότι οι Δανοί έχουν κάνει την καλύτερη δυνατή δουλειά σε θέματα a/d και d/a για την κατηγορία τιμής και αυτό φαίνεται στην πράξη, από το γεγονός ότι -πράγματι- το DRC-205 είναι πολύ διαφανές, όταν το θέτεις εκτός λειτουργίας."

http://www.avmentor.gr/reviews/copland_drc205_2.htm

"

φιλικά
Γιώργος

D

deleted user 10898

Guest

Νικος
Δ. Σταματάκος wrote:

"Είμαι βέβαιος ότι οι Δανοί έχουν κάνει την καλύτερη δυνατή δουλειά σε θέματα a/d και d/a για την κατηγορία τιμής και αυτό φαίνεται στην πράξη, από το γεγονός ότι -πράγματι- το DRC-205 είναι πολύ διαφανές, όταν το θέτεις εκτός λειτουργίας."

φιλικά
Γιώργος
:116:

Reaction score
3.926

Ακομα και σε bypass mode, στο Copland συνδέονται δύο ζεύγη καλωδίων αναλογικού σήματος. Ένα ζεύγος συνδέεται στην είσοδο και ένα στην έξοδο του DRC-205. Οπότε. με αυτή τη συνδεσμολογία αναγκαστικά πρoσθέτεις και ένα ζεύγος καλωδίων επιπλέον.
Αν όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στη "διάφανεια", τότε λέω να φτιάξω έναν προενισχυτή αντιγράφοντας τα αναλογικά στάδια του copland, και τέλος.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Στα πόσα ζεύγη καλωδίων βγαίνει άκυρο το review;
ΙΜΗΟ, ο άνθρωπος κάνει πρωτοποριακή δουλειά παγκοσμίως και θα πρέπει αισθανόμαστε τυχεροί που έχει το ψώνιο να ασχολείται τόσο σοβαρά (γιατί, προφανέστατα, δεν μας αξίζει η δουλειά που ρίχνει).

Για τους υπόλοιπους υπάρχει ο Πάρις Κωτσής που είναι μινιμαλιστής..
Απλά όταν βγάλει ανάλογο test ο Πάρις να μου το πείτε. Θέλω να το τυπώσω και να το διαβάζω στην παραλία.
Υπάρχουν κι άλλοι στο Ελλάντα και παγκοσμίως. Χωρίς να είναι όλοι fan του minimal, διαβάζονται άνετα στις παραλίες.

Reaction score
3.926

Εγώ απλώς σχολιάζω αυτά που διαβάζω, τα συμπεράσματα δικά σας.
Ατυχές το παράδειγμα με τον κ. Πάρι Κωτσή.
Παρεμπιπτόντως ο κ. Κωτσής όταν "δοκιμαζει" ένα single ended διακριτό στάδια εξόδου που λειτουργεί σε τάξη Α δεν τοποθετεί μετά από αυτό το στάδιο τσιπάκια με τελεστικούς ενισχυτές των 2 Ευρώ.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Εγώ απλώς σχολιάζω αυτά που διαβάζω...
Κι εγώ το ίδιο. :126:

Παρεμπιπτόντως ο κ. Κωτσής όταν "δοκιμαζει" ένα single ended διακριτό στάδια εξόδου που λειτουργεί σε τάξη Α δεν τοποθετεί μετά από αυτό το στάδιο τσιπάκια με τελεστικούς ενισχυτές των 2 Ευρώ.
Και γιατί να το βάλει άλλωστε;
Για τα ποιητικά review που γράφει ακόμα και η ακρόαση που κάνει είναι ψιλο-περιττή. :116:

[Ό,τι πρέπει τα εισαγωγικά στο "δοκιμάζει"..!]

D

deleted user 10898

Guest

Ακομα και σε bypass mode, στο Copland συνδέονται δύο ζεύγη καλωδίων αναλογικού σήματος. Ένα ζεύγος συνδέεται στην είσοδο και ένα στην έξοδο του DRC-205. Οπότε. με αυτή τη συνδεσμολογία αναγκαστικά πρoσθέτεις και ένα ζεύγος καλωδίων επιπλέον.
Αν όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στη "διάφανεια", τότε λέω να φτιάξω έναν προενισχυτή αντιγράφοντας τα αναλογικά στάδια του copland, και τέλος.
εισαι παλιος στο αθλημα, ξερεις καλα οτι μια η δυο μοιρες κλησης στα ηχεια (toe-in out) εχουν μεγαλυτερη διαφορα απο οποιαδηποτε διαφορα μεταξυ καλων καλωδιων. με την ιδια λογικη και η βελτιωση ενος τετοιου μηχανακιου στον συνδυασμο ηχειων χωρου ισως ειναι μεγαλυτερη απο το degradation του σηματος λογω adc-dac.

Reaction score
11

εισαι παλιος στο αθλημα, ξερεις καλα οτι μια η δυο μοιρες κλησης στα ηχεια (toe-in out) εχουν μεγαλυτερη διαφορα απο οποιαδηποτε διαφορα μεταξυ καλων καλωδιων
Έλα ρε Νίκο, πραγματικά το πιστεύεις αυτό?

Reaction score
685

+1

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

εισαι παλιος στο αθλημα, ξερεις καλα οτι μια η δυο μοιρες κλησης στα ηχεια (toe-in out) εχουν μεγαλυτερη διαφορα απο οποιαδηποτε διαφορα μεταξυ καλων καλωδιων.
εαν μιλαμε για Belden μπορει... για σοβαρα καλωδια σηματος δεν ισχυει αυτο...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Για πείτε τώρα την αλήθεια..
Ποιό θέλατε να βγει πρώτο, δε βγήκε και ξενερώσατε; :116:

Reaction score
685

εγω παντως ηθελα να βγει πρωτο το Naim!!!!
Εξαιρετικο DAC το εχω σπιτι ολο το Σαββατοκυριακο και το δοκιμαζω... Τετοιο ηχο με τα λεφτα αυτα δε νομιζω να μπορουσες να βρεις πριν απο μερικα χρονια...

Και κοιτα να δεις μια συμπτωση ρε παιδι μου παλι παιζει καλυτερα η γυαλινη οπτικη απο την BNC συνδεση με το Hiface. Καποιο προβλημα θα εχει το συστημα μου μαλλον...

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.482
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid