GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

Και κοιτα να δεις μια συμπτωση ρε παιδι μου παλι παιζει καλυτερα η γυαλινη οπτικη απο την BNC συνδεση με το Hiface. Καποιο προβλημα θα εχει το συστημα μου μαλλον...
Γιώργο δεν είναι κακό να σου αρέσει ηχητικά το jitter που προσθέτει η μετατροπή από ηλεκτρικό σε οπτικό και πάλι πίσω σε ηλεκτρικό.
Ρώτα και τον συνονόματό σου τον g.kar (που όμως απεχθάνεται τις περιττές μετατροπές σαν την παραπάνω) τι ευχάριστα που ακούγεται το Audio Nemesis παρόλο που έχει μακράν τις χειρότερες μετρήσεις του συγκριτικού (και σε jitter και σε ό,τι άλλο θέλεις).
Αν εσένα σου αρέσει αυτό που ακούς μην ασχολείσαι με το τι λένε ή γράφουν οι άλλοι (ακόμα κι αν αυτούς τους άλλους τους λένε Audio Precision, AES κ.ο.κ.).

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276
Απάντηση: Re: Απάντηση: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

Για πείτε τώρα την αλήθεια..
Ποιό θέλατε να βγει πρώτο, δε βγήκε και ξενερώσατε; :116:
Προσωπικά,κανέναν ιδιαιτέρως...Αμφιβάλλω κατά πόσο το μέλλον βρίσκεται στους αυτόνομους ψηφιοαναλογικούς μετατροπείς...:612:

Reaction score
4.590

Προσωπικά,κανέναν ιδιαιτέρως...Αμφιβάλλω κατά πόσο το μέλλον βρίσκεται στους αυτόνομους ψηφιοαναλογικούς μετατροπείς...:612:
Και προς τα που τα πραμα? (φυσικα κατα την γνωμη σου)

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

Και προς τα που τα πραμα? (φυσικα κατα την γνωμη σου)
pwm-ακιας ειναι και αυτος σαν τον κογια....

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
Απάντηση: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

Και κοιτα να δεις μια συμπτωση ρε παιδι μου παλι παιζει καλυτερα η γυαλινη οπτικη απο την BNC συνδεση με το Hiface. Καποιο προβλημα θα εχει το συστημα μου μαλλον...
Και που να δεις τί θα γίνει, άμα πάρεις οπτική από κρύσταλλο Βοημίας!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681

Μου θέλετε και χάι εντ με φτηνά γυαλάκια! Χαϊεντάς σου λέει μετά. Γίναμε όλοι ίσα κι όμοια εδώ μέσα... Τς τς τς...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.650

:143::135::143::135:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Αυτό εννοείται. :126:
Άλλωστε ρωτούσα περισσότερο τους φίλους που, απ'ό,τι κατάλαβα, τους έπεσε "λίγη" η δοκιμή του Σταματάκου.

Reaction score
685

Και που να δεις τί θα γίνει, άμα πάρεις οπτική από κρύσταλλο Βοημίας!
πρωτη φορα που προτεινω καλωδιο που ειναι παμφθηνο και εσεις εκει να χαλασετε λεφτα σε BNC πιασοκολε καλωδια.... Να ποιοι ειναι οι χαιενταδες σε αυτο το site...

Reaction score
685

Γιώργο δεν είναι κακό να σου αρέσει ηχητικά το jitter που προσθέτει η μετατροπή από ηλεκτρικό σε οπτικό και πάλι πίσω σε ηλεκτρικό.
αυτο για το jitter απο τις μετατροπες που αναφερεις το εχεις διαβασει καπου η το σκεφτηκες μονος σου? γιατι αυτος ο ασχετος ο Meitner σα να εχει αλλη αποψη...

Reaction score
11

αυτο για το jitter απο τις μετατροπες που αναφερεις το εχεις διαβασει καπου η το σκεφτηκες μονος σου? γιατι αυτος ο ασχετος ο Meitner σα να εχει αλλη αποψη...
Meitner Vs Stamatakos

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Μου το είπε ο Μπάμπης ο Σουγιάς.

Δηλαδή τον ρώτησες τον Meitner και σου είπε ότι δεν δημιουργείται jitter από τις δύο μετατροπές;
Μην τον μειώνεις τόσο (έστω και εν αγνοία σου). Ο άνθρωπος δεν είναι άσχετος.
Απλά οι σοβαροί κατασκευαστές που επιλέγουν ως "δηλητήριό" για τη διασύνδεση των συσκευών τους το extra jitter της οπτικής μεριμνούν (στις συσκευές τους) ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο δυνατό (με επαναχρονισμό αμέσως μετά, συνήθως).

Εσύ από την άλλη βλέπεις οπτική σε συσκευή του Meitner άρα βγάζεις το "λογικό" συμπέρασμα ότι η οπτική δεν έχει jitter γιατί αν είχε δεν θα την έβαζε ο Meitner. Το τι γίνεται μέσα δεν το κοιτάμε.. Βlack Βox.
Μα τι απλά που είναι αυτά τα ηλεκτρονικά! Γιατί να μη φτιάχνουμε κι εμείς! :121:

Meitner Vs Stamatakos
Ομοίως.

Reaction score
685

Κωστα καταλαβα το εχεις ψαξει πολυ το θεμα με τις οπτικες....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.650
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

.. τους έπεσε "λίγη" η δοκιμή του Σταματάκου.
ναι, πολύ "λίγη". δεν εμπεριέχει γνωστές hi-end-άδικες λέξεις, όπως "ντελικατέτσα" και "άρωμα".

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

Κωστα καταλαβα το εχεις ψαξει πολυ το θεμα με τις οπτικες....
Εσύ πάλι καθόλου. Όχι ότι είναι υποχρεωτικό, αλλά επειδή εκφράζεις "άποψη" για τα τεχνικά...
Άμα θες και link σου έχω άπειρα, αλλά βέβαια αν σε ενδιέφερε θα τα είχες βρει και μόνος σου. :126:

Και για να διασώσω το όνομα του ανθρώπου από τη λάσπη που το πετάτε (ότι δε γνωρίζει πώς το οπτικό interface εισάγει jitter), βρήκα έτσι στα γρήγορα ένα brochure της EMM που γράφει:

We use a wide bandwidth ST Glass interface for this purpose because it has two inherent advantages:

1. It enables galvanic separation between the source and converter.
2. It comfortably allows cable runs of up to 500 feet without any sonic degradation.

The CDSD also features an external clock input so that it can be driven from the master clock of your EMM Labs converter - eliminating transport and interface-related jitter.
Προφανώς ισχύουν τα (1) και (2) - είπαμε ο άνθρωπος δεν είναι άσχετος.
Το δεύτερο έχει νόημα περισσότερο σε στουντιακές εφαρμογές και όχι στα σπίτια μας.
Επίσης στα σπίτια μας δυστυχώς δεν παίζει world clock για να κάνουμε "eliminate" το interface-related jitter (τα περισσότερα "σπιτικά" δεν έχουν καν σοβαρά τοπικά ρολόγια, ASRC κλπ αλλά λέμε τώρα)..
Kαι, για να στο κάνω και φραγκοδίφραγκα, αυτό το interface-related jitter το πετάει ακριβώς γιατί είναι γνωστό και κοινά αποδεκτό το μειονέκτημα αυτό της οπτικής.
Γνωστό όχι στους καταναλωτές και τα fanboys, προφανώς, αλλά σε οποιονδήποτε το έχει ψάξει λίγο παραπάνω.

πολυ jitter ρε παιδι μου...

http://www.weiss-highend.ch/chiron/index.html
Το βιολί σου εσύ, ε;
Ρώτησες και τον Weiss να φανταστώ, εκτός από τον Meitner...

Reaction score
685

Εσύ πάλι καθόλου. Όχι ότι είναι υποχρεωτικό, αλλά επειδή εκφράζεις "άποψη" για τα τεχνικά...
Άμα θες και link σου έχω άπειρα, αλλά βέβαια αν σε ενδιέφερε θα τα είχες βρει και μόνος σου. :126:

Και για να διασώσω το όνομα του ανθρώπου από τη λάσπη που το πετάτε (ότι δε γνωρίζει πώς το οπτικό interface εισάγει jitter), βρήκα έτσι στα γρήγορα ένα brochure της EMM που γράφει:

Προφανώς ισχύουν τα (1) και (2) - είπαμε ο άνθρωπος δεν είναι άσχετος.
Το δεύτερο έχει νόημα περισσότερο σε στουντιακές εφαρμογές και όχι στα σπίτια μας.
Επίσης στα σπίτια μας δυστυχώς δεν παίζει world clock για να κάνουμε "eliminate" το interface-related jitter (τα περισσότερα "σπιτικά" δεν έχουν καν σοβαρά τοπικά ρολόγια, ASRC κλπ αλλά λέμε τώρα)..
Kαι, για να στο κάνω και φραγκοδίφραγκα, αυτό το interface-related jitter το πετάει ακριβώς γιατί είναι γνωστό και κοινά αποδεκτό το μειονέκτημα αυτό της οπτικής.
Γνωστό όχι στους καταναλωτές και τα fanboys, προφανώς, αλλά σε οποιονδήποτε το έχει ψάξει λίγο παραπάνω.

Το βιολί σου εσύ, ε;
Ρώτησες και τον Weiss να φανταστώ, εκτός από τον Meitner...
καλα ασε τα απειρα links και δωσε μου ενα που να λεει οτι εισαγεται περισσοτερο jitter στις οπτικες συνδεσεις απο τις BNC.

και φυσικα τα DAC στα οποια εκανα τις δοκιμες μου (Orpheus, Naim, Emm Labs) εχουν clocks και κυκλωματα επαναχρονισμου για καταπολεμηση εισαγομενου jitter που δε νομιζω να τα εχει ονειρευτει καποιο DAC απο αυτα που εχεις δοκιμασει εσυ...

Αντιγραφω απο την Weiss

The advantages of an optical over an electrical connection are:

Isolation between the two connected units. I.e. no ground loops introduced.
Absolutely immune to electrical interference.
No emission of electrical interferences.
High signal fidelity due to active transmitter and receiver electronics.
Very low jitter figures.
Capable of crossing long distances with minimal loss.
The Chiron-Glass1 is the ultimate solution for digital audio interconnects. Optical cables are available in standard lengths of 1, 3, 5 or 10 meters. Other lengths on request.
Note: the bending radius for glass fiber cables must not be made smaller than about 50mm.

Use the Chiron-Glass1 to connect the ST output of your Jason CD Transport to your D/A Converter for ultimate performance!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.650

και φυσικα τα DAC στα οποια εκανα τις δοκιμες μου (Orpheus, Naim, Emm Labs) εχουν clocks και κυκλωματα επαναχρονισμου για καταπολεμηση εισαγομενου jitter που δε νομιζω να τα εχει ονειρευτει καποιο DAC απο αυτα που εχεις δοκιμασει εσυ...
αυτό τώρα, ειλικρινά, το σκέφτηκες και τό'γραψες ή σου ...ξέφυγε?:143::135:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681

Τελικά, θα πείς τώρα ποιο είναι τα καλύτερα DAC, τα Orpheus ή τα Weiss; Ποια έχουν τις καλύτερες χρειές ρε παιδί μου...

Reaction score
685

Τελικά, θα πείς τώρα ποιο είναι τα καλύτερα DAC, τα Orpheus ή τα Weiss; Ποια έχουν τις καλύτερες χρειές ρε παιδί μου...
τα Benchmark...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.483
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid