H γκάφα και το ρεζίλεμα του HITECH....

Reaction score
6
Re: Απάντηση: H γκάφα και το ρεζίλεμα του HITECH....

Ηπειδής βαριέμαι να διαβάζω, μάλλον δεν μέτρησαν τίποτε, παρά μόνον πήραν τις γνώμες κάποιων συντακτών που άκουσαν με το αυτί, και τις παραθέτουν με τη γνωστή βαθμολογία. Έτσι δεν είναι;
Εγώ έχω την αίσθηση ότι όλες οι εταιρίες έχουν κάποιο τρόπο να μειώνουν το τσίτερς (copyright άλλου :138:) μέσω HDMI απλά κάποιες αποφάσισαν ότι είναι καιρός να το εκμεταλλευτούν μαρκετινίστικα.

Reaction score
6
Και για του λόγου το αληθές, δείτε τι γράφει το training sheet του A/V μου (Marantz SR8002) που είναι ήδη δύο χρονών μοντέλο:

HDMI Jitter reduction

Audio outputted via HDMI interface is often criticized of
outputting bad audio sound.

This is caused by the digital audio data which is sent via
HDMI, imbedded as the packet signal time-sharing into
the blanking period of the video signal. Because of this, the
audio signal has substantial jitter when resetting to the
original audio clock pulse by the HDMI reception circuit
inside A/V-receiver.

For the SR8002 this HDMI jitter level is reduced to
approximately ½ by leading this clock through the PLL
circuit which improves the sound quality substantially.

Τώρα το ανακάλυψαν και τα τμήματα marketing... :109:

Reaction score
968
To PLL είναι ένας κλασικός τρόπος μείωσης του jitter εν γένει (διπλό PLL ακόμη καλύτερα). Μη επιτυχημένη όμως υλοποίηση της ιδέας αυτής, πρακτικά όχι μόνο δεν το μειώνει, αλλά μπορεί και να το αυξάνει.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι μείωσης, υψηλότερου κόστους, όπως πχ η χρήση κάποιου master clock ακριβείας.

Για το HDMI, όντως και εγώ έχω διαβάσει ότι δεν τα καταφέρνει ιδιαίτερα καλά στον ήχο (λόγω jitter).

Reaction score
968
Από πρακτική και μόνο εμπειρία, μου δίνεται η εντύπωση ότι το SACD (ακόμη και το απλό CD) μέσω του Denon Link είναι ανώτερο ποιοτικά συγκριτικά μέσω του HDMI.

... μικρές όμως οι διαφορές (κυρίως στην ευκρίνεια). Πρέπει να είσαι εξαιρετικά συγκεντρωμένος για να τις καταλάβεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67