HD δορυφορική κάρτα.

Reaction score
4
Καλησπέρα,

μιας και σιγά σιγά το ΠιΣι χτίζετε, θέλω να αρχίσω την έρευνα αγοράς για κάρτα δέκτη δορυφορικού σήματος. Ε, και μια που θα πάρουμε μια, ας είναι και HD.

Δεν γνωρίζω και πολλά απο PCI κάρτες και προγράμματα, αλλά απο όσα έχω διαβάσει αυτό που (νομίζω ότι) θέλω είναι μια που να λαμβάνει DVB-S2.

Αλλα χαρακτηριστικά που θα πρεπει να μπορεί να κάνει (είτε αυτή είτε το software) είναι να έχει τους διάφορους emulators (πιπέρι στο στώμα..) αλλά και να ...μοιράζετε απλόχερα την ...γνώσ(τ)η. ή τουλάχιστον να μπορεί να την ...δεχτεί απο κάποιον άλλο που την μοιράζει... για εκπαιδευτικούς φυσικά λογους!

Το HTPC τρέχει Vista, ακόμα όμως όχι κάποιο συγκεκριμένο Media Center περιβάλλον, αυτό το αφήνω για το τέλος.

Τεινω σε μία Skystar HD που είναι και σχετικά φτηνή, αλλά έχω διαβάσει πολλά προβλήματα με Vista στο internet... Γνωρίζει κανείς κάτι?

Και μια τελευταία ερώτηση: Έγκατεστημένο έχω (εδώ και χρόοονια) ένα Gilbertini 1.55χ1.65 παραβολικό σταθερό. Γνωρίζετε κάποιον που να μπορεί (και να ξέρει) να μου βάλει μοτέρ (προτιμώ τα γνήσια "αξεσουάρ" του κατασκευαστή της κεραίας... άν δει κάποιος το mount θα καταλάβει το λόγο)

Το πιάτο είναι αυτό: http://www.gibertini.it/actived3/display.php?d=20
και απο ότι κατάλαβα ψάχνω κάτι σαν και αυτό: http://www.europesat.gr/index.php?act=viewProd&productId=45
μαζί με actuator και positioner..... τα λέω καλά?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος (size does matter)

Reaction score
2
Skystar HD @ Vista περιμενε τον deliol. Η καρτα δουλευει μια χαρα με dvbviewer (αγοραστο), AltDVB. Αυτα χρησιμοποιω εγω τουλαχιστον. Μαζι με ολα τα... συνοδα εννοειται

Για τετοιου μεγεθους πιατο θελεις actuator (18ρι νομιζω φτανει) μαζι με εξωτερικο positioner. Και αν δεν απατωμαι θελει και ειδικο mount αναλογα με το καθε πιατο για να κατσει σωστα.

Παντως αν εισαι διατεθιμενος να ψαξεις τεχνικο για να στο στησει, ετοιμασου ψυχολογικα να ακουσεις οτι λειπει απο τον καθενα για τις καλοκαιρινες του διακοπες.

Reaction score
4
Skystar HD @ Vista περιμενε τον deliol. Η καρτα δουλευει μια χαρα με dvbviewer (αγοραστο), AltDVB. Αυτα χρησιμοποιω εγω τουλαχιστον. Μαζι με ολα τα... συνοδα εννοειται

Για τετοιου μεγεθους πιατο θελεις actuator (18ρι νομιζω φτανει) μαζι με εξωτερικο positioner. Και αν δεν απατωμαι θελει και ειδικο mount αναλογα με το καθε πιατο για να κατσει σωστα.

Παντως αν εισαι διατεθιμενος να ψαξεις τεχνικο για να στο στησει, ετοιμασου ψυχολογικα να ακουσεις οτι λειπει απο τον καθενα για τις καλοκαιρινες του διακοπες.
ούπς, με πρόλαβες!!!! πολύ γρήγορη απάντηση....
Οσον αφορά το σχόλιο σου, μόνο να σου πώ ότι είχα πληρώσει εναν καραγκιόζη 200€ μόνο και μόνο για την εγκατάσταση και το κεντράρισμα του πιάτου (κεντρικό στον άστρα και παράκεντρο στον hotbird) και δεν κατέβαζε τίποτα απο την γνωστή δυτική δέσμη του hotbird (τότε έπαιζαν εκεί τα multivision τώρα sky italia)

Μέχρι που ήρθε ένας φίλος απο το Ρέθυμνο για μία εκπαίδευση απο τον οποίο τα είχα αγοράσει, δανειστήκαμε και ένα πεδιόμετρο και μου έκανε μια χαρά δουλειά..... η ασχετίλα του καθενός "επαγγελματία..."

που είναι ο deliol? οεο?

Reaction score
6
Λοιπόν, φίλε Νίκο:

Το πιάτο σου είναι μια χαρά (ίσως και λίγο υπερβολικά μεγάλο!), οπότε τα μόνα που θα χρειαστείς είναι ένα Polar mount, ένα actuator και ένα Vbox-ΙΙ(αυτό μεταφράζει τις εντολές Usals σε κίνηση στο μοτέρ!)
Από την άλλη ίσως το κόστος για όλα αυτά να είναι υπερβολικό, αν σκεφτείς ότι μπορείς να βάλεις ένα δεύτερο πιάτο 1.00χ1.10, μοτέρ diseqc και lnb με περίπου 100ευρώ (+τοποθέτηση) και έτσι να έχεις "ανεξάρτητες" λήψεις σε pc και δέκτη!

Όσον αφορά τώρα την Skystar HD(η οποία είναι κλώνος της Technotrend S3200)...
Η Technisat "αργεί" συνήθως με τους drivers, οπότε καλύτερα να βάζεις drivers από την Technotred (http://www.technotrend.de/2692/Tools___Downloads.html)
Αυτή τη στιγμή θα βρεις 2 εκδόσεις:1

BDA Drivers για Windows XP & Vista:
Software & drivers για Windows XP & Vista:

TT-Media Center 1.0.7.5 (15.05.2007) Beta-Version (for 32bit and 64bit Windows XP, Vista)
Only for BDA TV-Application! (63 MB)

αναμένεται όμως αυτές τις ημέρες η νέα version 1.0.7.6 (μαζί και νέοι drivers....

Θα σε συμβούλευα να αγοράσεις το dvbviewer (www.dvbviewer.com), καθώς είναι το μοναδικό πρόγραμμα που μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως την κάρτα σου (κινεί diseqc μοτέρ, δουλεύει το ci) ενώ έχει και φοβερό support forum....

Λίγο προσοχή μόνο: Αν βάλεις τους drivers v.4.4.10.18 , για να μπορείς να κουνάς το πιάτο θα πρέπει να βάλεις το DVBViewer 3.6.1.20 ....
Αν βάλεις drivers v5.0.0.2 και πάνω (προτείνονται για Vista!!!) θα χρειαστείς νεώτερη έκδοση του dvbviewer -αυτή τη στιγμή είναι σε beta testing η 3.6.4.36 (Release Candidate 2) και αναμένεται σε λίγες ημέρες η τελική έκδοση!

Αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ είναι ότι με τους νεώτερους drivers (v5.0.0.2) η κάρτα είναι πολύ πιο γρήγορη στην αλλαγή των καναλιών και στο scanning

Όσον αφορά τα Plugins , το vpug 1.7.4 δουλεύει άψογα με AU για Γάλλους, Ισπανούς κλπ με προσθήκη κλειδιών , αλλά δυστυχώς ο προγραμματιστής του αποφάσισε να το σταματήσει!! (http://dvbn.happysat.org/)

Ουφ, φτάνει για τώρα πάω για τσιγάρο.... :cool_3:

Reaction score
4
Λοιπόν, φίλε Νίκο:

Το πιάτο σου είναι μια χαρά (ίσως και λίγο υπερβολικά μεγάλο!), οπότε τα μόνα που θα χρειαστείς είναι ένα Polar mount, ένα actuator και ένα Vbox-ΙΙ(αυτό μεταφράζει τις εντολές Usals σε κίνηση στο μοτέρ!)
Από την άλλη ίσως το κόστος για όλα αυτά να είναι υπερβολικό, αν σκεφτείς ότι μπορείς να βάλεις ένα δεύτερο πιάτο 1.00χ1.10, μοτέρ diseqc και lnb με περίπου 100ευρώ (+τοποθέτηση) και έτσι να έχεις "ανεξάρτητες" λήψεις σε pc και δέκτη!
Το είχα πάρει ...μεγάλο.. γιατί τον καιρό εκείνο, στην Κρήτη, για να βγάλω ASTRA έπρεπε να έχω κάτι τέτοιο. Αλλά δεν το μετάνοιωσα. Αψογη ποιότητα, έχει αντέξει 2 μετακομοίσεις, απλά το στήνεις και το ξεχνάς, δεν κουνιέται χιλιοστό....

Το σκέφτηκα και εγώ έτσι, αλλά τελικά πρέπει να είναι το ίδιο κόστος... το polar mount κοστίζει ~50ευρω και το Actuator (18'') ~35ευρώ. Αντε να βάλεις και το μεγάλο (24''), στα ~50ευρώ...
Το προτιμώ αυτό για δύο λόγους
α) θα έχω καλύτερη λήψη σε δύσκολους δορυφόρους/δέσμες (να βλέπουμε κανα feed απο F1 σε HD)
β) δεν χρησιμοποιεί κανείς άλλος τον δέκτη, οπότε εγώ διαλέγω ότι θέλω να βλέπω.

Το θέμα είναι να βρεθεί κάποιος που να ξέρει τι κάνει. Είναι γνωστό ότι τα παραβολικά είναι λιγουλάκι μπελαλίδικα στο κεντράρισμά τους.
Όσον αφορά τώρα την Skystar HD(η οποία είναι κλώνος της Technotrend S3200)...
Η Technisat "αργεί" συνήθως με τους drivers, οπότε καλύτερα να βάζεις drivers από την Technotred (http://www.technotrend.de/2692/Tools___Downloads.html)
μήπως να έπαιρνα τότε την Technotrend? ή είναι πανάκριβη?

Αυτή τη στιγμή θα βρεις 2 εκδόσεις:1

BDA Drivers για Windows XP & Vista:
Software & drivers για Windows XP & Vista:

TT-Media Center 1.0.7.5 (15.05.2007) Beta-Version (for 32bit and 64bit Windows XP, Vista)
Only for BDA TV-Application! (63 MB)

αναμένεται όμως αυτές τις ημέρες η νέα version 1.0.7.6 (μαζί και νέοι drivers....
Αλήθεια τι είναι οι BDA drivers? κάτι διάβαζα για αυτούς....

Θα σε συμβούλευα να αγοράσεις το dvbviewer (www.dvbviewer.com), καθώς είναι το μοναδικό πρόγραμμα που μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως την κάρτα σου (κινεί diseqc μοτέρ, δουλεύει το ci) ενώ έχει και φοβερό support forum....

Λίγο προσοχή μόνο: Αν βάλεις τους drivers v.4.4.10.18 , για να μπορείς να κουνάς το πιάτο θα πρέπει να βάλεις το DVBViewer 3.6.1.20 ....
Αν βάλεις drivers v5.0.0.2 και πάνω (προτείνονται για Vista!!!) θα χρειαστείς νεώτερη έκδοση του dvbviewer -αυτή τη στιγμή είναι σε beta testing η 3.6.4.36 (Release Candidate 2) και αναμένεται σε λίγες ημέρες η τελική έκδοση!

Αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ είναι ότι με τους νεώτερους drivers (v5.0.0.2) η κάρτα είναι πολύ πιο γρήγορη στην αλλαγή των καναλιών και στο scanning
Καλά, κάτσε να την πάρω πρώτα!

Όσον αφορά τα Plugins , το vpug 1.7.4 δουλεύει άψογα με AU για Γάλλους, Ισπανούς κλπ με προσθήκη κλειδιών , αλλά δυστυχώς ο προγραμματιστής του αποφάσισε να το σταματήσει!! (http://dvbn.happysat.org/)
Με το γνωστό σερβίρισμα τι γίνετε? γιατί τώρα με τον παππού, πηγαίνω σε εστιατόριο και σερβίρομαι ωραία μπισκοτάκια....

Ουφ, φτάνει για τώρα πάω για τσιγάρο.... :cool_3:
Πως την έχω γλυτώσει και δεν το έχω ξεκλινήσει ακόμα, δεν ξέρω....

Ευχαριστώ πολύ φίλε!!!! άψογος!

Reaction score
6
Στην ίδια τιμή περίπου θα βρεις την Technotrend μόνη της , και λίγο παραπάνω με το CI της (που σε συμβουλεύω να το πάρεις - μαζί με ένα dragon ή diablo θα καθαρίσεις...)
Δες εδώ (και εγώ από εδώ την πήρα):
http://www.dvbshop.net/index.php/cat/c57_HDTV-S2-H-264.html

Οι bda drivers είναι ένα standard της Microsoft για κοινή πλατφόρμα από τους κατασκευαστές hardware για media center (επίσης ο dvbviewer μόνο με bda drivers δουλεύει αυτές τις κάρτες!)
Όσον αφορά το σερβίρισμα, πιστεύω ότι το vplug θα σε καλύψει, έχει πολλές δυνατότηες (SBCL κλπ)

Τέλος μην ξεχνάς το κόστος του VBox (ή Positioner ανάλογα τι θα επιλέξεις) - άλλα 60-80 ευρώ!

Reaction score
2
Τι μητρικη εχεις? Σημερα που πηγα να την βαλω, απεκτησα μια φρικτη υποψια οτι δεν ειναι συμβατη με την Asus Crosshair μου...

Reaction score
2
Δεν ξερω, παντως ξενερωσα τη ζωη μου. οποτε την εχω πανω, ή θα κανει instant restart με το που παει να μπει win, ή θα παγωσει μετα απο λιγο, και παλι restart. Και δεν την βλεπει καν. Το κ€ρατο μου.... Καταρα στο psu που μου καψε την DFI...

Reaction score
2
Το chipset της Nvidia γενικως? Καηκαμε... Αυτο που λες ισχυει και για τις 2 καρτες?

Reaction score
4
Σε κάποια άλλα όμως διαβάζω ότι υπάρχει πρόβλημα με την τάση που δίνει στο PCI slot η Asus. Διότι μόνο η Asus έχει αυτό το πρόβλημα.

Διάβασε σχετικά. http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t3188.html
Προς το τέλος, κάποιος διαμαρτυρήθηκε στην Asus και του απάντησαν ότι η Skystar δουλεύει με 5V, ενώ το pci v2.3 της Asus δίνει μόνο 3.3V.

Με βλέπω για αλλαγή μητρικής.... γκρ....

Reaction score
2
Κραταω και μια πισινη να δοκιμασω την καρτα και σε αλλο μηχανημα, γιατι απο τοτε που καηκε η πολυαγαπημενη dfi, δεν την εχω ξαναδοκιμασει. Εαν τυχον ισχυει η ασυμβατοτητα με την Skystar HD, μαλλον θα ισχυει και για τηv Technotrend, ε? Deliol, εσυ σε τι μητρικη την εχεις?

Reaction score
6
Πωπωπω, σκέτη παραπληροφόρηση είστε ......

Εγώ με 2 Asus (ένα P5AE και ένα P5WD-Deluxe, και τα 2 με intel chipset) δεν είχα κανένα πρόβλημα....
Τώρα η S3200 κάθεται σε ένα Abit Fatal1ty F-I90HD (με AMD690G chipset), χωρίς και εκεί το παραμικρό πρόβλημα!!!
Το πρόβλημα με τα nvidia chipset όντως υπήρχε με κάποια board παλαιότερα - ΑΛΛΑ με την απλή (παλιά) Skystar και όχι με την "Skystar HD"!!!!

Όταν λέμε "Skystar HD", εννοούμε φυσικά "Technotrend S3200"!!!!
Η Technotrend είναι η εταιρεία που κατασκευάζει την κάρτα, και την πουλάει σαν S3200, την δίνει όμως και φασόν στην Technisat.... Η Technisat το μόνο που κάνει είναι να βάλει το εξώφυλλο με το (πρωτότυπο!) όνομα "Skystar HD"!!!!!
Όυτε το CI της δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα ως Technisat, 8 μήνες μετά την κυκλοφορία της (πάλι ως Technisat)!!! ---- Κανένα πρόβλημα!!!! Πάρτε το "budget CI" από την Technotrend για την S3200 και είστε ΟΚ!!
Και φυσικά για drivers ΜΟΝΟ στην Technotrend.... Οι άλλοι (Technisat) δίνουν ξαναμασημένο φαγητό!!
:happy_4:

Reaction score
2
Καλα ντε, χαλαρωσε, οχι και παραπληροφορηση. Ειπα οτι κραταω και μια πισινη γιατι δεν την εχω δοκιμασει αλλου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll