Hd προβολή στο ΤΡΙΑΝΟΝ!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα απίστευτο και μοναδικό θέαμα στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ. Πραγματική high-definition εικόνα σε κινηματογράφο από προβολέα. Εικόνα καταπληκτική σε οθόνη πλάτους 7,5 μέτρα!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον αιθουσάρχη του Τριανόν κ. Παπαγεωργίου Λεωνίδα και τον συνεργάτη του κ. Στέλιο Αριανούτσου που μας παραχώρησαν την αίθουσαν.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Βαγγέλη Λάμπρου και για την ιδέα του, και για την διοργάνωση της εκδήλωσης.

Πιστεύω ότι ήταν μια από τις μεγαλύτερες και σίγουρα η πιο πρωτότυπη εκδήλωση που πραγματοποίησε ποτέ ελληνικό φόρουμ. Τα περίπου 100 μέλη και φίλοι του avsite που παρόλες τις δυσκολίες λόγω της βροχής (και ίσως της κρεπάλης του Σαββατόβραδου... :lol:  :lol: ) βρέθηκαν νωρίς-νωρίς σήμερα το πρωί στο ΤΡΙΑΝΟΝ είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός.

Αλλά και η πρωτοτυπία της εκδήλωσης ήταν μοναδική. Δεν είναι μόνο η μαγεία της HD εικόνας στα 7,5 μέτρα οθόνης αλλά πολύ περισσότερο είναι το ότι ανοίγουμε τον δρόμο σε μια τεχνολογία που κάνει τα πρώτα της βήματα στην Ευρώπη και η οποία πιστεύω σε λίγα χρόνια θα είναι η κυρίαρχη. Αξίζουν συγχαρητήρια λοιπόν στους ανθρώπους του ΤΡΙΑΝΟΝ που εσπευσαν να την υιοθετήσουν πρωτοπρορώντας πανευρωπαικά.

Επι της ουσία τώρα είδαμε σε hd εικόνα τραίλερς, αποσπάσματα από ταινίες, ντοκυμαντέρ ακόμα και τον Κακλαμανάκη να ανάβει την φλόγα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε διάφορα φορμά από pc καθώς και σε d-vhs. Η διαφορά φάνηκε όταν κάποια στιγμή είδαμε το Πέμπτο Στοιχείο από superbit dvd.

Υπήρξαν σκηνές που πραγματικά σου έκοβαν την ανάσα... Νομίζω ότι η καταρακτώδης βροχή που ακουγόταν από έξω μας έδινε απλά την δικαιολογία ώστε να μην θέλουμε να τελειώσει η προβολή!  

Θα ήθελα την γνώμη και τις εντυπώσεις όσων βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο ΤΡΙΑΝΟΝ. Για τα τεχνικά στοιχεία της προβολής νομίζω ο Βαγγέλης Λάμπρου θα μας ενημερώσει σύντομα. Θα ακολουθήσει φυσικά και φωτορεπορτάζ!

Όσοι δεν καταφέρατε να έρθετε σήμερα παρόλο που γνωρίζω ότι θα το θέλατε πάρα πολύ μην ανησυχείτε. Σύντομα θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες... το avsite δεν σταματά ποτέ τις προσπάθειες!

Reaction score
1
Eικόνα που κόβει την ανάσα!!!

Μόνο αυτό έχω να πω.Ηταν μακράν ότι καλύτερο έχουν δει τα μάτια μου από κάθε άποψη.Ισως για τα δικά μου γούστα να ήταν .... (πως να το πω...) λιγο έντονο το μαύρο (οχι σκοτεινή η εικόνα) αλλά πρωτόγνωρα μαυρο το... μαύρο(!!!) σε σημείο που σε ξαφνιάζει.Ισως να είναι και η δύναμη της συνήθειας αυτο μιας και σε κάθε αλλη προβολή αντι για μαύρο βλέπαμε γκρί. Σίγουρα πάντως εμεινα εκστασιασμένος απο το χρώμα,την αντίθεση, την καθαρότητα(κυρίως την καθαρότητα),αλλά και γενικότερα απο το όλο σύνολο.
Θέλω οπωσδήποτε να παρακολουθήσω μια ολόκληρη ταινία με ΗD προβολή για να το ευχαριστηθώ και να εμπαιδώσω.!!
Ευχαριστώ προσωπικά όσους μας χάρισαν αυτή την πολύ καλή εμπειρία!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Πως να περιγραψει κανεις αυτο που ειδαμε με λεξεις?
Νομιζω πως η οποια προσπαθεια θα κατεληγε σε αποτυχια.
Ισως οι φωτογραφιες του Videomix δωσουν στους υπολοιπους ενα μικρο δειγμα απο τα οσα χορτασαν τα ματια μας.

Αυτο που μπορει να περιγραψει κανεις ειναι η προσπαθεια του Βαγ.Λαμπρου-διοτι σε αυτον ανηκουν ολα τα ευσημα- για μια μεγαλειωδη συγκεντρωση του AVSite

Το αλλο που ισως μπορει να περιγραφει ειναι το μερακι των ανθρωπων του "Τριανον" για την ελευση της ψηφιακης εικονας , επιτελους και στην χωρα μας.

Το τριτο ειναι η καθ'εαυτο συγκεντρωση.Η προηγουμενη μεγαλη-αυτη με τα συνεχομενα συγκριτικα- ειχε μαζεψει γυρω στα 60 ατομα.Τουτη την φορα "παιξαμε" γυρω στα 100.Που θα φτασουμε στην επομενη?

Και τι, νομιζετε πως αυτο ηταν?
Οχι καλοι μου φιλοι εχουμε συνεχεια πανω σε αυτο το θεμα.

Πριν πω περισσοτερα ομως ας ακουσουμε και τους υπολοιπους απο εσας?

Σας αρεσε?
Θελετε περισσοτερο?
Θελετε να ειστε παντα οι πρωτοι?

Reaction score
6
Simply the best !!!!!
Αποδείχθηκε άλλη μια φορά περίτρανα πόσο πίσω είμαστε από τον υπόλοιπο κόσμο....
Αυτό που στην Αμερική (και όχι μόνο εκεί, ακόμα και η "φτωχή" ΝΑ Ασία έχει HDTV) είναι πλέον καθημερινότητα, εδώ είναι ένα όνειρο που ζωντάνεψε σήμερα.... :D
Ε , όχι πια !!!! Καιρός να τελειώσει αυτή η κατάντια....
Μπορώ να έχω τέτοια εικόνα ΚΑΙ όταν βλέπω κινηματογράφο ΚΑΙ όταν βλέπω τηλεόραση ;;;;; Ε;;; Μπορώ;;;

Θέλουμε να έχουμε και άλλα τέτοια event (θέλουμε κανονική προβολή την επόμενη φορά) σύντομα.... Όπως είπε και ο Βαγγέλης, το σημερινό ήταν το "τυράκι"...
Μας έπιασες στη φάκα για τα καλά φίλε Βαγγέλη.....

Ειλικρινά η εικόνα που είδαμε σήμερα ήταν πραγματικά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ, ειδικά όταν έπαιζε το D-Theater (και ας γινόταν downscaling από 1080ι στα 720p του προβολέα!!!).

Με πηγή DVD απλά είδαμε το έργο πολύ καλύτερα από προβολή ταινίας σε αίθουσα...

Έκανε κάποια "σπασιματάκια" όταν η πηγή ήταν το HTPC, εκεί όμως οι codec βελτιώνονται συνέχεια, όπως και το υλικό(vga)....
Πιστεύω ότι σύντομα (σε κάνα χρόνο περίπου) θα βλέπουμε htpc να παίζει με τέτοια οθόνη και δεν θα το πιστεύουμε...

Άντε και να ξαναβρεθούμε σύντομα.... :wink:

Reaction score
51
Παντα υπάρχει μία αρχή γιά όλα!!!!
Ακόμα και στην Ελλάδα η αρχή πάντα κάποτε γίνεται!!
Και είναι οι άνθρωποι, κάποιοι υπέροχοι Ελληνες, πρωτοπόροι, ανήσυχα πνεύματα, που ακόμα και μεσα σε βροχή και μπόρα θα αναζητήσουν το καινούργιο, και θα μοχθήσουν για να το μάθουν όλοι, για να βγει το καλό μπροστά.

Συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία του Βαγγέλη στην πρωτοβουλία του Τριανόν να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Συγχαρητήρια και στους πρωτεργάτες του AVsite που μας φέρνουν σε επαφή με τον όμορφο AV κόσμο.

Νομίζω ότι τελικά ενός ΚΑΛΟΥ μύρια έπονται!!! :idea:

Reaction score
23
Αυτά διαβάζουμε και εμείς της επαρχίας και ζηλεύουμε!!

Και έλεγα να δω τώρα καμμιά ταινία στο παλιό μου παλτο - εε προβόλι - ήθελα να πω.....
Με τι καρδιά να πατήσω το ΟΝ τωρα , πείτε μου!!

Reaction score
457
απλά άψογο...η διοργάνωση,η προσέλευση, η προβολή...αν μη τι άλλο , εντυπωσιακό...
μπράβο στους διοργανωτές που μας πρόσφεραν απλόχερα το μέλλον του κινηματογράφου..
εύχομαι και ελπίζω σύντομα σε μια νέα παρόμοια προβολή...:)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΕΧΩ ΣΚΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΛΙΑ ΜΟΥ!!!!! :twisted: :twisted:

Μπράβο ρε παίδες!! Περιμένουμε και φωτογραφικό υλικό με αγωνία!

p.s. Γενικέ μου έμαθα ότι ήσουν Εγγλέζος στο ραντεβού ε? Πες μας που, ή μάλλον ποιός-α σε καθυστέρησε!! :lol: :lol:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Η μεγαλη αντιθεση της ημερας ανηκει αδιαμφισβητητα στην διαφορα που εκανε το "Fifth Element"(Superbit) με το υπολοιπο υλικο(απο D-Theater και HTPC σε HD)

Μια ταινια που την εχω χρησιμοποιησει τοσο συχνα ως αναφορα , εδειχνε σαν...τον γαμο του Καραγκιοζη μπροστα στα υπολοιπα.
Θα πρεπει να σας πω πως εντυπωσιαστηκα ιδιαιτερα απο το Matrix Reloaded το οποιο δεν διαθετει ουτε τα χρωματα , ουτε την μεταφορα εκεινη που να δικαιολογει τετοια ποιοτητα.

Παρατηρησατε και εσεις την διαφορα?

Reaction score
0
Λυπάμαι που τελικά δεν μπόρεσα να έρθω...:( αλλά χαίρομαι που η μάξωξη πέτυχε απόλυτα. Ανυπομονώ και για άλλες εντυπώσεις.

Reaction score
5
Πιστεύω ότι το φοβερό ήταν το 'ξεσκέπασμα' των διαφόρων μεταφορών, όπως και των πηγών. Δηλαδή έβλεπες διαφορά ανάμεσα στα demos της JVC (τέλεια εικόνα) και π.χ. στο Phantom of the Opera, που ήταν απλή ταινία, όπως παίζεται στις αίθουσες (αν δεν κάνω λάθος) ή κάποιο DVD. Τελικά όσο scaling και να κάνεις, άμα δεν ξεκινήσεις από HD πηγή, δεν παίρνεις ανάλογη εικόνα.
Επίσης εγώ χάρηκα, γιατί τα 3 άτομα που είχα φέρει μαζί, δηλαδή η κοπέλα μου και ένα φιλικό ζευγάρι, αν και άσχετοι με αυτά τα θέματα, είδαν την διαφορά και έκαναν σχόλια μετά για το πόσο ωραία εικόνα είδαμε.
Αυτά τα events χρειαζόμαστε για να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο για να μάθει να ζητάει το καλύτερο.
Bravo σε όλους που ασχολήθηκαν με την οργάνωση της σημερινής μέρας.

Άκης

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Επίσης εγώ χάρηκα, γιατί τα 3 άτομα που είχα φέρει μαζί, δηλαδή η κοπέλα μου και ένα φιλικό ζευγάρι, αν και άσχετοι με αυτά τα θέματα, είδαν την διαφορά και έκαναν σχόλια μετά για το πόσο ωραία εικόνα είδαμε.
Αυτά τα events χρειαζόμαστε για να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο για να μάθει να ζητάει το καλύτερο.
Άκης
Νομίζω ότι μας ενδιαφέρει όλους ιδιαίτερα η γνώμη όσων ήταν σήμερα στο ΤΡΙΑΝΟΝ και δεν είχαν προηγούμενες εμπειρίες από HD ή δεν έχουν ασχοληθεί τόσο όσο εμείς.

Θα ήθελα να μας μεταφέρουν τα μέλη τις απόψεις και τα σχόλια των φίλων τους που ήταν σήμερα στο ΤΡΙΑΝΟΝ.

:D

Reaction score
0
Κατ'αρχήν ένα μεγάλο μπράβο στον Βαγγέλη, τον Αντρέα, στο ΤΡΙΑΝΟΝ και όλους που συνέβαλλαν στo σημερινό "meeting".

Επιτέλους είδαμε εικόνα που βγάζει μάτια και στην πραγματικά "μεγάλη οθόνη"!

Ηighlights:

1. Τα demos της JVC (Viva Espagna και Beauties of Japan) που  όπως ήταν αναμενόμενο μας έκαναν να τρίβουμε τα μάτια μας. Και τα κλιπάκια από το Amazing Caves, Speed και The living sea δεν πήγαιναν πίσω. Βαγγέλη βλέπαμε 720p ή 1080p?

2. Το Matrix Reloaded.
'Οπως είπε και ο Αντρέας όποιος είναι fan της τριλογίας και δεν είδε εικόνα σήμερα, έχασε!  Ευκρίνεια, αντίθεση και μαύρο που τσακίζανε. Στην σκηνή που μπαίνει ο ιπτάμενος Νεο και φωτίζεται η σκηνή από τις εκρήξεις και τις φλόγες πάθαμε πλάκα! Έβλεπα με άνεση όλη τη ταινία...

3. Star Wars - Attack of the Clones
Αυτό που έπρεπε να είχαμε θαυμάσει όλοι στο σινεμά αλλά το κάναμε μόνο στο σπίτι.
Βαγγέλη, μήπως πρέπει να προμηθευτούμε μια ψηφιακή κόπια του episode III για επόμενο meeting?

4. Η τελετή έναρξης σε HD.
Όταν την είδα σπίτι από το DVD που έδωσε ο Χρήστος ενθουσιαστηκα. Σήμερα μόνο μια λέξη ταιριάζει: Θαυμασμός.

Ξανά Mπράβο!

Και οι προτάσεις μου για την επόμενη φορά :

1. LORD OF THE RINGS... Περίμενα, περίμενα αλλά δεν φάνηκε. Μήπως μας περιμένει στη γωνία το gollum και όχι μόνο σε trailer κάποια στιγμή στο μέλλον?

2. Surround ήχος: Αν και τσιταρισμένος ο ήχος σήμερα, στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν Stereo (ακόμα και όταν η ένδειξη έλεγε DD5.1). Κάθε αρχή και δύσκολη βέβαια. Είμαι σίγουρος ότι την άλλη φορά θα ακούμε από πίσω και από τα πλάγια και άλλους ήχους εκτός των βροντών και της βροχής!!!

Είπα μπράβο? Ναι ? Δεν πειράζει: Άλλη μια φορά ΜΠΡΑΒΟ !!!  

Αναμένουμε τη συνέχεια!

Reaction score
0
Δυστυχως δεν τα καταφερα να ερθω :twisted: ελπιζω να γινει ξανα κατι αντιστοιχο συντομα.
Τουλαχιστον θα δουμε καποιες foto κατι ειναι και αυτο.

V

VIDEOMIX

Guest
Ενα καφεδάκι πρώτα. Για μερικούς που νυχτοπερπατήσανε το Σαββατόβραδο, πρωί ειναι ακόμα.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef