Hd προβολή στο ΤΡΙΑΝΟΝ!

Reaction score
1
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.......ΜΠΡΑΒΟ.........ΕΥΓΕ......!!!!!!!

Κύριοι η ολη παρουσίαση ηταν άψογη και άκρως...εντυπωσιακή..!!!

ΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ : Το μαύρο...

ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ : Ολα τα υπόλοιπα, χρώματα και κυρίως
οξύτητα..!!!

Ερχονται δραματικές αλλαγές στην τεχνολογία......το όργιο της ίριδας των ματιων..!!!

Οθόνη τεράστια Κινηματογράφου....με εικόνα ακριβής 20 αρας ακριβής Τηλεόρασης.

Ο ορισμός της Υψηλής Ευκρίνειας...!!!!

Ευγε κ. Καφάτο , κ. Λάμπρου , και λοιποί συνεργάτες.-

Reaction score
0
Αυτή τη στιγμή μόνο ένα συναίσθημα υπάρχει: ΖΗΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!

Μπράβο σας και από εμένα.

Reaction score
0
Μπραβο λοιπον και απο μενα για την αψογη δουλεια των υπευθυνων για το Event. Παντα τετοια! Τωρα ως προς την προβολη νομιζω αυτα που ειδαμε χτες ηταν μια απλη προγευση του τι προκειται να επακολουθήσει. Για την ταπεινη αναλυση των 1280Χ720 η εικονα που ειδαμε ηταν πολυ καλη. Καλυτερες στιγμες σε εικονα, κατα την αποψη μου, τα κλιπ του Σπαιντερμαν στην μαχη με το Γκομπλιν και το Σαρκτειλ.

Reaction score
5
Καλά βρε guys...προσωπικά πιστεύω ότι το μαύρο που είδαμε ήταν πολύ καλό...με τι το συγκρίνετε και το βγάζετε για τα μπάζα; Με CRT projector μήπως; Πες τε μου και μένα για να καταλάβω...
Τα cinemas που έχω επισκευθεί πρόσφατα είχαν τόσο χάλια ρυθμισμένο προβολέα, που πραγματικά ήταν για τα μπάζα σε σχέση με αυτά που είδαμε εχθές...
Αναμένω...

Reaction score
5
Σκέψεις πολλές.

Πρώτα - πρώτα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του «Τριανόν» για την ευκαιρία που μας έδωσαν και ένα μεγάλο μπράβο για το μεράκι και το θάρρος τους. Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βαγγέλη Λάμπρου και Ανδρέα Καφάτο για την πρωτοβουλία και το κέφι τους ως προς την διοργάνωση της παρουσίασης.

Η παρουσίαση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα γιατί εγώ τουλάχιστον αυτό που κατάλαβα είναι ότι η ανάλυση 1280p είναι υπεραρκετή εάν υπάρχει το κατάλληλο υλικό. Για παράδειγμα το σημείο με την Ισπανίδα χορεύτρια ή το αποσπάσιμα με τον ιπτάμενο Neo από το Matrix ή τα documentaries είχα την αίσθηση ότι ήμουν εκεί. Αφού η ανάλυση φτάνει για την οθόνη του «Τριανόν» σαφώς και είναι υπεραρκετή για τις 32 , 42 ή 102 inches που έχουμε στο σπίτι μας. Αυτό που λείπει είναι το υλικό στην ανάλυση αυτή ώστε να μην χρειαζόμαστε scalers και deinterlacers με τα ατελή αποτελέσματά τους. Το θέμα της τεχνολογίας του Barco δεν το θίγω αφού είναι θέμα χρόνου και marketing μέχρι να εμφανισθούν pjs με τρία DLP chip σε προσιτή τιμή.

Στην χθεσινή παρουσίαση θα ήθελα να ήταν περισσότερος κόσμος αφού ο κάθε ένας από μας θα γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής του αιτήματος για καλύτερο υλικό. Επαναλαμβάνω δεν μας λείπει τεχνολογία ή εξοπλισμός αλλά υλικό.

Η περιέργεια με κάνει να αναρωτιέμαι τι εικόνα θα δίνει στο χώρο της κινηματογραφικής αίθουσας μία προβολή σε 1920p ή και το αρχικό film με τα 4000.
Σε προβολές τύπου IMAX παίρνουμε μία ιδέα. Αλήθεια μπορούμε να οργανώσουμε κάτι αντίστοιχο στο Ευγενίδιο ?

Η προβολή του τμήματος της έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων με συγκίνησε αλλά και με πίκρανε γιατί αυτό που γινόταν στο σπίτι μας οι άλλοι το βίωναν μέσα από την εικόνα πολύ καλύτερα από μας. Άλλη μία ευκαιρία χάθηκε και όπως πάντα θα παραμείνουμε απλοί καταναλωτές ενός υποδεέστερου ποιοτικά προϊόντος. Δεν ξέρω μπορεί και η σημερινή επέτειος της «Άλωσης» με προδιαθέτει αρνητικά σχετικά με το ποιοι και τι θα ήμασταν εάν δεν είχε συμβεί. Και όχι μόνο εμείς αλλά όλη η Ευρώπη ίσως και ό κόσμος όλος. Εάν το σκεφτείτε θα δείτε ότι δεν είναι υπερβολή.

Κλείνοντας θέλω να κάνω μια ευχή μακάρι το παράδειγμα των ανθρώπων του «Τριανόν» να το ακολουθήσουν και άλλοι γιατί η καλύτερη ποιότητα εικόνας θα συμπαρασύρει και την προσπάθεια για καλύτερες κινηματογραφικές δουλειές ακόμα και στην χώρα μας, ώστε ο κόσμος να μάθει να το ζητάει και αυτό με την σειρά του θα δημιουργήσει ανάγκες στον χώρο αυτό. Είναι αυτό που λέμε το παιχνίδι της ανάπτυξης.

ΥΓ Ευχαριστώ Χρήστο για το DVD της έναρξης.

V

VIDEOMIX

Guest
Συμφωνώ με τον Άκη. Να αναλογιστουμε κιόλας, το υλικό που υπήρχε διαθέσιμο.
Αργότερα, θα κριθεί εκ νέου το μηχάνημα.

Reaction score
427
Επιτέλους το cinema έφτασε στα επίπεδα του home cinema !!!
Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά με τέτοια ποιότητα εικόνας που έχουν οι κινηματογράφοι στην Ελλάδα, η παραπάνω πρόταση ακούγεται πέρα ως πέρα λογική.
Τι έφταιξε για όλα αυτά;
Ο Barco και οι "συνήθεις ύποπτοι" που τους ευχαριστώ για άλλη μια φορά, για τις προσπάθειες που κάνουν, έτσι ώστε να μπορούν οι φίλοι του avsite και όχι μόνο, να ενημερώνονται για τις νέες τεχνολογίες.

Reaction score
0
Σας ευχαριστούμε!!!

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους σας που μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Πολλά ευχαριστώ και στο Βαγγέλη Λάμπρου. Tο πάθος του και η αισιοδοξία του, είναι ο λόγος που το event έγινε πραγματικότητα. Επιφυλασσόμαστε και για άλλα event.

Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία «αντιθέσεων» και «κόντρας» με όποια άτομα εξέφρασαν δυσαρέσκεια. Υπήρχαν ατέλειες, τις γνωρίζουμε και θα διορθωθούν. Έτσι ώστε σε όποια επόμενη φορά, να είναι ακόμα καλύτερα. Απλά θα σταθώ λίγο στο θέμα του «μαύρου». Και όχι το μαύρο του προβολέα μας, αλλά το «μαύρο» γενικός.

Το πολυπόθητο μαύρο που αναζητούν όλοι οι φίλοι της καλής εικόνας είναι μια έννοια σχετική. Ο κινηματογράφος (αναλογικός/ψηφιακός) είναι φως. Ότι έχει να κάνει με αυτόν, είναι διαχείριση φωτός. Ακόμα και οι πιο σκοτεινές του σκηνές, παράγονται από φως. Το σκότος, δεν περιέχει φως. Το σκότος, δεν μπορεί να παραχθεί από φως. Το τεράστιο κοντράστ που όλοι έχουμε μάθει (και αγαπήσει) από τις οθόνες CRT, ποτέ δεν ήταν προδιαγραφή στον κινηματογράφο. Η προσπάθεια απόκτησης του από προβολικά συστήματα, ότι τεχνολογίας και να είναι αυτά, είναι λάθος. Γιατί πολύ απλά, όταν προβάλουμε, προβάλουμε φως. Το απόλυτο «μαύρο» θα το δείξει μόνο όταν πατήσετε το «off» button.

Σχετικά με ανταλλαγές HD υλικού, μην διστάζετε. Ένα τηλέφωνο/email και μπορούμε να το κανονίσουμε.

Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά και θα τα ξαναπούμε... Ίσως και σύντομα.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Τέτοιες αγνές κόντρες και αντιθέσεις Στέλιο μου μακάρι να τις έχουμε καθημερινά.
Και μάλιστα για το μαύρο;
Μακάρι να διαφωνούμε κάθε μέρα και να σε έχουμε και σε διαφορετικά στρατόπεδα να μας εξηγείς και να αντιπολιτευόμαστε.

Καταρχήν να καλωσορίσω τον Στέλιο Αριανούτσο στη παρέα μας, ένα κύριο που έχετε ήδη ευχαριστήσει από τα μηνύματα σας πολλές φορές μέχρι στιγμής.
Δεν έχω σκοπό να γράψω ακόμη αυτά που θέλω λόγω υπερβολικού φόρτου, αλλά να σας προλάβω και να σας τον συστήσω σαν ένα ειδικό επετετραμένο αφού οι γνώσεις του Αrian πάνω στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κινηματογράφο είναι μεγάλες.

Έχουμε να μάθουμε πολλά, αρκεί να έχουμε τα αυτιά μας τεντωμένα σαν κεραίες.

Ο Arian λοιπόν γράφει για το κινηματογραφικό σκοτάδι.
Και μας λέει ότι ΔΕΝ υπάρχει λοιπόν τέτοιο επίπεδο μαύρου όπως πολλοί νομίζαμε (και εγώ συμπεριλαμβανόμενος) από μια 35άρα μηχανή.
Γιατί;

Επειδή οι προβολείς DLP, LCD αλλα ΚΑΙ η κινηματογραφική μηχανή λειτουργούν κάτω από το ίδιο καθεστώς.

Λάμπα με σταθερή φωτεινότητα από την οποία στη μεν 1η διαχειρίζεται τη δέσμη φωτος ένα η τρία τσιπάκια ενώ στη 2η η δέσμη φωτός περνάει μέσα από ένα 35άρι καρέ.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το κινηματογραφικό μαύρο είναι ίδιο με αυτό που είδατε εχθές από τον τρίτσιπο.

Ναι ξέρω, ξέρω, θέλετε καλύτερα μαύρα.
Αυτή τη φορά όμως, τα βαθειά και καλά μαύρα θα έρθουν κάποια στιγμή από τους προβολείς.

Τώρα αν βιάζεστε, μπορείτε να έρθετε στη σκοτεινή πλευρά.
Στη δική μου.

Και μη ξεχνάτε, Once you go black, you never go back!

Reaction score
0
Χε χε... Έχεις δίκιο. Μακάρι η ζωή να είχε μόνο τέτοιες κόντρες!

Τέλος πάντων. Το topic του μαύρου είναι σημαντικό και ίσως μεγάλο. Και δεν νομίζω ότι έχει θέση μέσα σε αυτό το topic. Άνοιξε το εκεί που πρέπει... και θα αναλύσω το ζήτημα όπως του αρμόζει!

Ξέχασες το Superbit DVD του «Fifth Element». Το έχω μαζί μου στο γραφείο. Αν και πολύ αμφιβάλω αν θέλει να ξαναμπεί σπίτι σου μετά από αυτά που του σύρατε!!!!!!!!!!

Reaction score
3
Πράγματι,ήταν καταπληκτικα αυτα που είδαμε στο ΤΡΙΑΝΟΝ.
Με την σειρά μου να ευχαριστήσω τους "οικοδεσπότες",οι οποίοι πράγματιείναι μπροστά απο την εποχή τους,τον ιδρυτή του site,τον κ.Γενικό,και φυσικά τον Βαγγέλη Λάμπρου. :D

Μακάρι και κάποιοι άλλοι σούπερ διαφημιζόμενοι κινηματογράφοι,να πλησιάσουν την εικόνα,αλλά και τον ήχο που είδαμε και ακούσαμε εκεί μέσα. :wink:
Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν φυσικά,πράγμα που το διαπιστώσαμε βλέποντας τα διάφορα κλιπάκια,όπου άλλα μας τρέλαναν,και κάποια άλλα ήταν απαράδεκτα,φωνάζοντας ότι χρειάζετε καλύτερο και ποιοτικότερο υλικό για το τρίτσιπο τερατάκι. :)

Μακάρι να βρεθεί υλικό και να αρχίσουν κανονικά οι προβολές αυτού του είδους σύντομα,γιατί μετά απο αυτό που είδαμε,χλωμό το κόβω να ξανα πάμε σε άλλο κινηματογράφο.
Θα προτιμήσουμε να περιμένουμε να βγεί η ταινία σε dvd,για να την δούμε στο σπίτι μας. :lol:

Reaction score
5
Μιας και ωραία τα λέμε...δε μας λέτε τι σχέδια υπάρχουν για τον projector αυτόν; Θα φέρετε ταινίες κανονικές, κυκλοφορίας, σε ψηφιακή κόπια; Θα δούμε blockbusters τύπου Star Wars ΙΙΙ; Προφανώς για να βγεί η επένδυση θα λειτουργήσει κάπως, αλλά πώς;
Μας πιάσατε στη 'φάκα' που λέει και ο Βαγγέλης! Θέλω και ημερομηνίες!!
Άντε γιατί ο κολλητός μου στην Πορτογαλία βλέπει ήδη films σε ψηφιακά cinemas, εδώ γιατί όχι;;; Ίδια αγορά είμαστε...

Reaction score
0
mprabo sas pedia.
makari na mporoysa na er8o ke ego.
apo oti ida i entiposis sas itan kales mono poy mperdeftika ligo eki me ta mayra.
pia mayra prepi na blepoyme kanonika?
afta poy blepoyme apo to film i afta poy blepoyme apo enan crt ?

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Για να κάνουμε ένα μικρό τεστ μνήμης. :wink:

Μπορούμε να θυμηθούμε ποια αποσπάσματα από ταινίες έπαιξαν χειρότερα; :?:
Με βάση την ευκρίνεια κύριοι, όλα τα υπόλοιπα θέλουν λίγες ώρες με τα Colorfacts και τίποτα παραπάνω!

Λοιπόν ας θυμηθούμε. :idea:
Εγώ για παραδειγμα από τα κινούμενα θυμάμαι το Ice Age πολύ καθαρό αλλα το Shrek σαν το φτωχό συγγενή του.
Συμφωνείτε;

Τι άλλο θα προσθέσετε;

Θα βγούν πολύ ωραία συμπεράσματα. Υπομονή.

Reaction score
7
Η μεγαλη αντιθεση της ημερας ανηκει αδιαμφισβητητα στην διαφορα που εκανε το "Fifth Element"(Superbit) με το υπολοιπο υλικο(απο D-Theater και HTPC σε HD)

Μια ταινια που την εχω χρησιμοποιησει τοσο συχνα ως αναφορα , εδειχνε σαν...τον γαμο του Καραγκιοζη μπροστα στα υπολοιπα.
Θα πρεπει να σας πω πως εντυπωσιαστηκα ιδιαιτερα απο το Matrix Reloaded το οποιο δεν διαθετει ουτε τα χρωματα , ουτε την μεταφορα εκεινη που να δικαιολογει τετοια ποιοτητα.

Παρατηρησατε και εσεις την διαφορα?

Το Matrix εχει μια εμφυτη πρασινιλα απο μονο του, οποτε μαλλον ταιριαξε :mrgreen:
Θα το εβλεπα και ολοκληρο παντως!!

Reaction score
7
Re: Σας ευχαριστούμε!!!

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους σας που μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Πολλά ευχαριστώ και στο Βαγγέλη Λάμπρου. Tο πάθος του και η αισιοδοξία του, είναι ο λόγος που το event έγινε πραγματικότητα. Επιφυλασσόμαστε και για άλλα event.

Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία «αντιθέσεων» και «κόντρας» με όποια άτομα εξέφρασαν δυσαρέσκεια. Υπήρχαν ατέλειες, τις γνωρίζουμε και θα διορθωθούν. Έτσι ώστε σε όποια επόμενη φορά, να είναι ακόμα καλύτερα. Απλά θα σταθώ λίγο στο θέμα του «μαύρου». Και όχι το μαύρο του προβολέα μας, αλλά το «μαύρο» γενικός.

Το πολυπόθητο μαύρο που αναζητούν όλοι οι φίλοι της καλής εικόνας είναι μια έννοια σχετική. Ο κινηματογράφος (αναλογικός/ψηφιακός) είναι φως. Ότι έχει να κάνει με αυτόν, είναι διαχείριση φωτός. Ακόμα και οι πιο σκοτεινές του σκηνές, παράγονται από φως. Το σκότος, δεν περιέχει φως. Το σκότος, δεν μπορεί να παραχθεί από φως. Το τεράστιο κοντράστ που όλοι έχουμε μάθει (και αγαπήσει) από τις οθόνες CRT, ποτέ δεν ήταν προδιαγραφή στον κινηματογράφο. Η προσπάθεια απόκτησης του από προβολικά συστήματα, ότι τεχνολογίας και να είναι αυτά, είναι λάθος. Γιατί πολύ απλά, όταν προβάλουμε, προβάλουμε φως. Το απόλυτο «μαύρο» θα το δείξει μόνο όταν πατήσετε το «off» button.

Σχετικά με ανταλλαγές HD υλικού, μην διστάζετε. Ένα τηλέφωνο/email και μπορούμε να το κανονίσουμε.

Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά και θα τα ξαναπούμε... Ίσως και σύντομα.
Αυτο το bold ειναι αληθεια. Το κραταω!!! Σωστα, στο θεμα του μαυρου το LCD, DLP, film που διαχειριζεται το φως προσπαθει να μην αφησει καθολου να περασει!!!

Ευχαριστουμε για τη φιλοξενια

V

VIDEOMIX

Guest
Δεν μου αρεσε η εικόνα στο star wars2 και σε αλλη μια ταινία που δυστηχώς δεν θυμάμαι.
Η μνήμη μου σκίζει, ε Βαγγέλη;

Reaction score
0
Εγω θελω να ξεχωρισω τα κλιπακια που ειδαμε σε δυο κατηγοριες.
Α. Καλη χρωματικής απεικονισης
Β. Καλης ευκρινειας.
Απο αυτα που ειδαμε και στις δυο κατηγοριες επαιξαν μονο το σαρκτειλ και το σπαιντερμαν στη  μαχη με το κομπλιν και φυσικα τα κλιπακια της Microsoft.

Τα πρωτα κλιπακια που ειδαμε DVHS ταξινομουνται στη  Β αφου ειχαν μια ροπη προς το πρασινο με αποτελεσμα το χρωμα του δερματος να κιτρινιζει. Επισης δεν μου αρεσε το ασπρο και το μαυρο που το μεν πρωτο ηταν πολυ εντονο και το αλλο δευτερο σκοτεινο με αποτελεσμα να μην μπορεις να ξεχωρισεις λεπτομεριες σε κανενα απο τα δυο. Απο ευκρινεια ομως ηταν κορυφαια.

Το σπαιντερμαν το πρωτο κομματι εκει οπου συζητουν ο σπαιντερ με τη Μαιρη το flesh tone δεν ηταν σωστο με αποτελεσμα τα δερματα να φαινονται κοκκινα.

Αναποδα τωρα στην Α. το Starwars ειχε ωραια χρωματα αλλα πολυ χαμηλη αναλυση για την οθονη. Το πεμπτο στοιχειο και το φαντασμα της οπερας στα ιδια με το παραπανω.

Το ice age ειχε μια ιδιαιτεροτητα που ειχα παρατηρησει και στο δικο μου προβολεα. Φαινοταν καπως σκοτεινο σε καποια χρωματα (πχ στο καφε του μαμουθ) τα οποια δεν ηταν τοσο εντονα οπως εχουμε συνηθισει απο τις animated ταινιες. Σε καθαροτητα ηταν καλυτερο απο τα παραπανω αλλα ειχε αυτη τη θολουρα του progerssive.

Το Matrix επαιξε αρκετα καλα αλλα για καποια λογο που δεν θυμαμαι τωρα δεν το κατεταξα στα κορυφαια.

Γενικα τωρα για το μαυρο ηταν καλο σαν το μαυρο του αναλογικου σινεμα στις κινηματογραφικες αιθουσες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis