- Reaction score
- 1
Απάντηση: hd-dvd.....αντίο dvd
Μια σιγουρη διαφορα ειναι οτι το xe1 δινει σημα μεχρι και 1080p.
Μια σιγουρη διαφορα ειναι οτι το xe1 δινει σημα μεχρι και 1080p.
Χτες το βράδυ δανείστηκα από το Στρατηγό (Κολέζα) τον αντάπτορά του από HDMI σε DVI της Oehlbach, να συμπληρώσω ότι για τη DVI του BenQ 8700 χρησιμοποιώ το κλασικό δεκάμετρο DVI καλώδιο της Oehlbach. Με έτρωγε βλέπετε η περιέργεια να δω τι ψάρια πιάνει η HDMI του Toshiba Ε1.
Το E1 κλείδωσε αμέσως και σε 1080i και σε 720p μέσω της DVI και χωρίς ούτε ίχνος από σπίθες, αλλά δυστυχώς η χαρά μου δεν κράτησε πολύ! Το πρώτο δισκάκι που μπήκε στο Toshiba ήταν το φυσικά το DVE, όπου δυστυχώς διαπίστωσα ότι σε 1080i η εικόνα είχε τρέμουλο και δεν μπορούσε να σταθεροποιηθεί, τα τετράγωνα και οι γραμμές χόρευαν μπροστά στα μάτια μου λες και είχαν πάρκινσον! Το ίδιο ακριβώς τρέμουλο είχαμε παρατηρήσει πριν από λίγο καιρό στον Optoma 72 με τον Αντρέα στην Ηχοέκφραση με HDMI σύνδεση, όταν του δίναμε σήμα 576i, με 576p η εικόνα σταθεροποιούνταν.
Με αυτά τα δεδομένα δεν είχα άλλη επιλογή από το να ξεχάσω τα 1080i μέσω DVI στον BenQ και έτσι γύρισα τη σύνδεση σε 720p. Τα πατερνάκια του DVE στο title 12 με μικρές επεμβάσεις στις ρυθμίσεις πέρασαν όλα πολύ καλά, η εικόνα έγινε σαφώς πιο sharp σε σχέση με την component, αλλά και με εμφανή επιπλέον οξύτητα (περίπου οριακή) στην εικόνα. Με dvd με ανεβασμένο ΕΕ όπως ο Μονομάχος, θα είχα σίγουρα κάποια διπλά είδωλα στην εικόνα. Το κάδρο ήρθε όλο, χωρίς ίχνος κρόπινγκ και πολύ καλή γεωμετρία, όπως είναι αναμενόμενο για ψηφιακή είσοδο. Τα μαγικά χρώματα του Toshiba επίσης ήταν εκεί, και αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε, το Toshiba (τουλάχιστον στον 8700), δίνει τους ίδιους εκπληκτικούς κορεσμούς σε 720p και 1080i, είτε μέσω component, είτε μέσω HDMI/DVI.
Δυστυχώς, πάλι η χαρά μου δεν κράτησε πολύ. Με το που έβαλα το Van Helsing, διαπίστωσα ότι είχα την ίδια ακριβώς κακή κίνηση με αυτήν που είχα και με το HTPC και 720p μέσω DVI. To τελικό συμπέρασμα λοιπόν: Component και πάλι component, τουλάχιστον στο δικό μου setup, ούτε καν το συζητώ! Με τις τελευταίες δοκιμές που έκανα χτες βράδυ, καταλήγω κι εγώ να προτιμώ τη σύνδεση 720p, μια και δίνει οριακά ένα κλικ λιγότερο κρόπινγκ στο κάδρο, καθώς κι ένα μικρό κλικ καλύτερη γεωμετρία από τη σύνδεση 1080i. Κατά τα άλλα, τα 720p και 1080i μέσω component είναι πανομοιότυπα από το Toshiba, όσο κι αν προσπάθησα δεν μπορούσα να βρω διαφορές στην εικόνα.
Να προσθέσω στους φοβερούς χρωματικούς κορεσμούς του Toshiba και αυτόν του κίτρινου χρώματος, ανεβοκατεβάζοντας τον κορεσμό του κίτρινου χρώματος, φέρνεις για πλάκα τα κουτάκια του πράσινου και κίτρινου χρώματος να χαθούν στο φόντο του chapter 6 του title 12 του DVE! Πράγματα πρωτόγνωρα για τα δεδομένα του BenQ 8700, δυσκολεύομαι να πιστέψω αυτά που βλέπουν τα μάτια μου!!!
Να πω επίσης, ότι προχτές το βράδυ, μετά βέβαια από έξι συνεχόμενες ώρες δοκιμών και ρυθμίσεων το Toshiba με το King Kong σε HD-DVD μέσα, πάγωσε ξαφνικά εντελώς, δεν άκουγε σε καμμία εντολή ούτε από το τηλεχειριστήριο, ούτε από τα κουμπιά στο player. Αναγκάστηκα λοιπόν να κρατήσω το on/off πατημένο για δεκαπέντε δευτερόλεπτα περίπου, για να το επαναφέρω. Τι να κάνουμε, το Toshiba είναι ένα κανονικότατο HTPC, πρέπει να μάθετε να παίζετε με τους δικούς του κανόνες!
Φίλε Παναγιώτη (και εννοείται και άλλοι κάτοχοι η υποψήφιοι αγοραστές του Ε1),
έχεις δει που "γκρινιάζω για την κίνηση κάποιες φορές...Λοιπόν ανακάλυψα κάτι που ίσως το έχεις δει , εάν όχι ρίξε του μια ματιά...
Εώς τώρα το είχα σε 720ρ και ο προβολέας μου έδειχνε ότι παίζω σε 60hz..
Είχα μέτρια κίνηση και συγκλονιστική ευκρίνεια..
Το άλλαξα λοιπόν σήμερα σε 1080ι ο προβολέας δείχνει πλέον 30 hz και η κίνησή του έχει φτάσει στο 80% το dvd... Ξεκούραστη θέαση χωρίς πρόβλημα παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις και αυτό γιατί παίζω ntsc..
Ίσως ( μάλλον έχω αρχίσει λόγω της ώρας να τα παίζω και φαντάζομαι πράγματα...) , ίσως λοιπόν να χάνει σε αυτή την ρύθμιση 2 % ευκρίνεια...
Όμως είναι η πιο σωστή και ισορροπημένη ρύθμιση...
Φανταστική εικόνα και κίνηση που ελάχιστα μειονεκτεί σε σχέση το pal dvd..
Τελικά το μήχάνημα αυτό θέλει παιχνίδι σε πολλούς τομείς αλλά σε ανταμείβει με την καλύτερη εικόνα που έχω δει...και χρωματικά μιας που το ανέφερες προκαλεί όλα τα κορυφαία dvd players ( των πολλών χιλιάδων ) για να τα βάλει κάτω....
Παναγιώτη , αυτό που θα ήθελα να παρατηρήσεις είναι ότι το toshiba στα 720ρ δίνει 60hz ενώ στο 1080ι δίνει 30 hz..Φίλε Giorgio, το θέμα της κίνησης είναι πολύ περίεργο και ο κάθε προβολέας θέλει το δικό του setup για να αποδώσει τα μέγιστα. Τον προβολέα σου (Sanyo Z4, αν θυμάμαι καλά) τον έχω δει μια μονάχα φορά, κι έχω παίξει ελάχιστα μαζί του, οπότε δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη.
Σίγουρα πάντως δεν έχει τα μεγάλα προβλήματα ομαλότητας κίνησης που έχει ο δικός μου (BenQ 8700) όταν τροφοδοτείται με σήματα 720p, ειδικά στα 50Hz, στα 60Hz βελτιώνεται κάπως, αλλά όχι σπουδαία πράγματα.
Με το Toshiba λοιπόν και μέσω component πάντα, με σήματα 720p αλλά και 1080i, πήρα επιτέλους ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ με φανταστική ομαλότητα αλλά και ροή των καρέ στα απλά pal dvd. Με ψηφιακή σύνδεση DVI και 720p αντίθετα, πήρα την ίδια κακή κίνηση που είχα με το HTPC και 720p. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις για μένα η σύνδεση component είναι μονόδρομος στον 8700.
Τώρα όσον αφορά τη κίνηση στα HD-DVD σε μένα δεν διαφοροποιείται με σήματα 720p ή 1080i, ο BenQ κλειδώνει πάντα στα 60Hz. Πάντως, όπως είπα σε προηγούμενο μήνυμα, η κίνηση στα HD-DVD δεν φτάνει μεν την εξαιρετική ομαλότητα των απλών dvd, αλλά δεν είναι σε καμμία περίπτωση ενοχλητικά κακή. Και είναι πάλι καλύτερη από αυτήν που είχα στα απλά dvd με το HTPC!
Χρωματικά πάλι, με μια γρήγορη ματιά, δεν είδα διαφορές ανάμεσα στην component και την DVI. Το Toshiba έδινε τα ίδια εξαιρετικά χρώματα και στις δύο.