hd-dvd.....αντίο dvd

Reaction score
14
Ταινιες που θα βρουμε ?
Έχει σε όλες τις ηπείρους και σε πολλές χώρες πλην της δικής μας.....
Amazon.com , Amazon.fr (όλα τα ευρωπαικά amazon) , play.com ,hmv.co.uk είναι αυτά που παίρνω εγώ...αλλά έχει και πολλά sites μάλιστα με διαφορετικές ταινίες το ένα με το άλλο σε χώρες όπως Αυστραλία, Καναδά , Ολλανδία κτλ...Παράδειγμα ΜΟΝΟ στο γαλλικό Amazon υπάρχει το Total Recall... Πουθενά αλλού...
Ακόμη βέβαια είναι αρχή και θα βρείς 40 -50 τίτλους διαθέσιμους...
Είναι όπως με το dvd στην αρχή του που είχε για περίπου χρόνο αγορά σχεδόν αποκλειστικά στην Αμερική και μετά έγινε ο πανικός παντού...

Reaction score
2
Ωχ , τι φωτιές μου ανάβεις τώρα...... ούτε που το φαντάζεσαι....
Θα σου στείλω και πμ για λεπτομέρειες... (έμπλεξες κι εσυ αν δεν το κατάλαβες...χα,χα,χα)

Σε τι αναλυση γραφεται στο απλο Dvd (ta .ts εχουν τα περισοοτερα 1080ι kai 720p) ?

Tο House of Laser στη Γλυφαδα δεν εχει τιτλους HD-DVD ?

Reaction score
1
Να συμπληρώσω δύο στοιχεία που ξέχασα να αναφέρω. Όσοι από εσάς θα θέλατε να συνδέσετε το Ε1 μέσω component στον προβολέα σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το σύστημα ICT κατά της αντιγραφής δεν επιτρέπει στο player να δώσει σήμα 1080i στην έξοδό του όταν παίζει ORIGINAL dvd, το σήμα περιορίζεται στο 576p, οπότε αποχαιρετάτε το εκπληκτικό upscaling του player. Φυσικά το Toshiba δίνει κανονικά σήμα 1080i όταν το dvd είναι «αντίγραφο ασφαλείας».

Επίσης όπως καταλάβατε, δεν έχω δει ακόμα κανένα HD-DVD δισκάκι περιοχής 2 στο Toshiba. Το πρώτο μου HD-DVD (King Kong) το περιμένω πιθανότατα αύριο από το Amazon.uk. Το μοναδικό HD-DVD (περιοχής 1) που είδα, είναι το Batman returns στην Ηχοέκφραση με τον Optoma HD81 πάλι με κακή κίνηση, αλλά όπως είπα και πιο πριν δεν αποτελεί κριτήριο αυτό για μένα, γιατί ο HD81 έπαιξε με κακή κίνηση όλα τα δισκάκια που του βάλαμε στο Toshiba. Πιθανολογώ ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με τα καλώδια HDMI ή το switcher της Ηχοέκφρασης, γιατί π.χ. βλέπαμε στο LOTR Extended version έντονο χρωματικό θόρυβο που δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια στο δικό μου setup, η εικόνα είναι τζάμι από άποψη θορύβου (φυσικά για τα δεδομένα DLP προβολέα). Ο θόρυβος στην εικόνα είναι ένας ακόμα τομέας που το Ε1 υπερτερεί μακράν του HTPC.

Reaction score
2
Η κινηση στα hd-dvd ειναι απλα ικανοποιητικη.
Δεν ειναι τοσο καλη λογω εγγραφης του υλικου σε 24p .
Ειναι επισης καλυτερη απο blu ray αλλα δεν συγκρινεται με τα απλα sd dvd (που ειναι γραμμενα σε PAL 50i.
Δυστυχως το προβλημα δεν μπορει να λυθει στα τωρινα μεσα προβολης (τηλεορασεις και προβολεις) παρα μονο με τις νεες συσκευες που θα υποστηριζουν εγγενως 24p.

Eπισης να διευκρινιστει οτι και στα region 1 kai sta 2 το υλικο ειναι 1080p 24 fps.

Reaction score
14
Σε τι αναλυση γραφεται στο απλο Dvd (ta .ts εχουν τα περισοοτερα 1080ι kai 720p) ?

Tο House of Laser στη Γλυφαδα δεν εχει τιτλους HD-DVD ?
Δεν έχω πάει ακόμα αλλά νομίζω οτι έχει... Ελπίζω να είναι νορμάλ οι τιμές του.. Γιατί είναι πολύ δύσκολο για έναν έμπορο να χτυπήσει τιμές amazon αμερικής με 19-26 δολλάρια...

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: hd-dvd.....αντίο dvd

Χτες το απόγευμα, επισκέφτηκα τον Αντρέα στην Ηχοέκφραση παρέα με μισή ντουζίνα dvd +R δισκάκια όλων των κατηγοριών με σκοπό να τα δοκιμάσουμε στο Toshiba E1. Είχα πάρει και τη πιστωτική κάρτα μαζί μου καλού κακού, και όπως αποδείχτηκε τελικά, έκανα πολύ καλά!
Όπως καταλαβαίνετε, έφυγα από την Ηχοέκφραση με ένα ολοκαίνουριο Ε1 παραμάσχαλα .....
Σε μένα με component και 1080i σήμα αποδίδει ονειρεμένη κίνηση
Οταν ερθω να δω το hd-dvd που πηρες.........κοιτα να δουλευει με dvi..!!!!.:crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:
Ακου component....
Σχετικα με τα πρασινα-κιτρινα-μπλε καραβακια στο Αιγαιο....:crazy_1: :mad_1: :happy_4:

καλοριζικο ρε......:cool_4:

Reaction score
2
Στο δικο μου συστημα παντως (toshiba + optoma 78) δεν εχει πολυ καλη κινηση στα hddvd.
Eπισης , για καποιο περιεργο λογο, δεν δινει πληροφορια κατω απο 10 ire (οχι beloow black, πολυ περισοτερο) κι ετσι δεν το συζηταω καν να το αγορασω.
Antistoixa to xbox360 hddvd, εχει καλυτερη αποκριση και χειρισμο, καλη κινηση και περναει ολη τη πληροφορια κανονικα.
Απλως η εικονα λογω component ειναι λιγο πιο soft

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: hd-dvd.....αντίο dvd

Οταν ερθω να δω το hd-dvd που πηρες.........κοιτα να δουλευει με dvi..!!!!.:crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:
Ακου component....
Σχετικα με τα πρασινα-κιτρινα-μπλε καραβακια στο Αιγαιο....:crazy_1: :mad_1: :happy_4:

καλοριζικο ρε......:cool_4:

Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα, και μην ανησυχείς φίλε μου, σου ετοιμάζω συγκριτικό τεστάκι (στρατηγού θέλοντος και λοιπών περιστάσεων), που θα τρίβεις τα μάτια σου!

Σήμερα το μεσημέρι μου ήρθε επιτέλους το King Kong σε HD-DVD. Με νύχια και με δόντια κρατήθηκα να μη το βάλω κατευθείαν στο Toshiba, βλέπετε έπρεπε να φύγω για το γραφείο!

Τέλος πάντων, μόλις τελείωσα τη θέαση του King Kong και νιώθω ακριβώς όπως μετά από ένα καλό ……….., καταλαβαίνετε τι θέλω να πω! Μετά από αρκετά χρόνια αφέθηκα επιτέλους να απολαύσω μια ταινία από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς το μάτι μου να ψάχνει να βρει ατέλειες στη κίνηση, στα χρώματα, αν έχουν θόρυβο οι ουρανοί, αν είναι πεπλάτα τα σκοτεινά πλάνα κτλ.

Το King Kong σε HD-DVD απλά με μάγεψε. Αν με κάποιο μαγικό τρόπο, μπορούσαν να μας εγγυηθούν ότι όλα τα HD-DVD που θα δούμε από αυτό το σημείο και μετά θα έχουν έστω το ίδιο καλό transfer με το King Kong, εγώ είμαι ευτυχισμένος παιδιά. Το setup το ίδιο, το Toshiba συνδεδεμένο στον BenQ μέσω component, μια και δεν έχω βρει ακόμα αντάπτορα από HDMI σε DVI, ούτε που βιάζομαι βέβαια και ιδιαίτερα για να βρω!

Ποποπό, τι χρώματα ήταν αυτά βρε παιδιά, ούτε στα καλύτερα όνειρά μου δεν έχω ξαναδεί τέτοιο χρώμα σε ταινία από τον προβολέα μου! Φανταστείτε τι χρώμα θα δούν ο Στρατηγός στον Ruby (χιχιχι, αμ δεν θα δει τώρα πια), ή ο Κεφάλας στον Infocus!

Η κίνηση σε πολύ αξιοπρεπή επίπεδα, ένα δυο μικρά κλικ κάτω από τα απλά dvd, αλλά και πάλι μακράν καλύτερη από αυτήν που είχα με το HTPC. Το Toshiba θυμίζει αρκετά στη συμπεριφορά του ένα HTPC, κάποιες στιγμές έχεις την αίσθηση ότι λείπουν κάποια καρέ από τα panings της κάμερας, κάποιες άλλες όχι. Επίσης κάποιες φορές δεν συγχρονίζεται απόλυτα ο ήχος με την εικόνα, προηγείται δηλαδή ο ήχος, αλλά μην φανταστείτε τίποτα τρελλά πράγματα, μιλάμε για δύο τρία δέκατα του δευτερολέπτου το πολύ, πρέπει να προσέξεις πολύ τα χείλια των πρωταγωνιστών για να το αντιληφθείς.

Όπως ακριβώς είπε και ο Giorgio και σε μένα γυρνάει στα 60Hz, απολύτως λογικό εφόσον το υλικό είναι στα 24fps και γίνεται το 3:2 pulldown. Επίσης κι εγώ έχω συνδέσει ηχητικά το Toshiba στον Yamaha μέσω οπτικής ίνας. Ο ήχος (αν και ποτέ δεν υπήρξα ειδικός, το αντίθετο είμαι ελαφρά περήφανος στα αυτιά) μου φάνηκε αρκετά καλύτερος από τον συνδυασμό HTPC + dvd, με σαφέστερα εστιασμένους διαλόγους και καλύτερη γενική ηχητική ατμόσφαιρα, με τα πίσω ηχεία να έχουν επιτέλους πολλή δουλειά να κάνουν (μπάντα DTS του King Kong).

Διπλά είδωλα ή σημάδια υπερβολικής οξύτητας στην εικόνα ούτε γι’ αστείο δεν υπήρχαν στο King Kong, για τα δικά μου μάτια βέβαια, κρατάω όπως πάντα τις επιφυλάξεις μου, μέχρι τη στιγμή που θα έρθει να δει και το πανίσχυρο Βιμ (Κεφάλας), αυτός είναι ικανός να βρει διπλά είδωλα ακόμα και στις τρίχες από τα ………δια του King Kong! :happy_5:

Στην ευκρίνεια τώρα, που είναι και για πολλούς το πρώτο ζητούμενο. Στα δικά μου μάτια, για πρώτη φορά δεν μου έλειψε η ευκρίνεια στα μακρινά πλάνα, μπορούσα επιτέλους να δω αρκετές λεπτομέρειες χωρίς να έχω την αίσθηση της ελαφράς θολούρας που έχω ακόμα και στο καλύτερο transfer σε dvd. Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι από εμάς (και εμού συμπεριλαμβανομένου) περιμέναμε κάτι περισσότερο στην ευκρίνεια από τα HD-DVD και τα Blu-Ray δεδομένης της ανάλυσης του αρχικού σήματος που είναι τετραπλάσια +, από τα απλά dvd. Τι να κάνουμε, ποτέ δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, όπως έδειξε η πείρα με τα dvd, όσο βελτιώνονται οι αλγόριθμοι συμπίεσης και αυξάνεται η χωρητικότητα στα δισκάκια, λογικά θα βλέπουμε και συνεχώς καλύτερα transfers.

Tέλος, είμαι της άποψης ότι στα forums στο διαδίκτυο πρέπει να λέγονται τα πάντα με το όνομά τους, τα αρνητικά σημεία των συσκευών που μας ενδιαφέρουν πρέπει να τονίζονται και να υπογραμμίζονται, για να γνωρίζει ο υποψήφιος αγοραστής αν τα αποδέχεται ή όχι. Το Toshiba E1 είναι ένα πολύ ντελικάτο player όπως ακριβώς και ένα HTPC. Χτες είχα δύο παγώματα εικόνας στο Van Helsing (απλό dvd), ένα προσωρινό και ένα μόνιμο. Βγάζοντας το δισκάκι από το player, παρατήρησα ότι είχε κάποια πολύ μικρά στίγματα, το καθάρισα και το ξαναέβαλα, τότε το Toshiba διάβασε κανονικά τα σημεία στα οποία κόλλαγε πριν. Το Toshiba, κατά πάσα πιθανότητα, είναι υπερευαίσθητο σε φθαρμένα και λερωμένα δισκάκια, σε καμμία περίπτωση δεν θυμίζει π.χ., το Yamakawa που ακόμα και εφημερίδα να του βάλεις μέσα θα τη διαβάσει! :mrgreen:

Από τις αναφορές που διαβάζω και στο αμερικάνικο forum, αν σκοπεύετε να αγοράσετε το Toshiba Ε1 και να βλέπετε σε αυτό τα dvd από τα ελληνικά video clubs που θυμίζουν στην καλύτερη περίπτωση βομβαρδισμένα οροπέδια, μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσετε! Εκτός αν έχετε κολλητό σας τον ιδιοκτήτη του video club και σας ειδοποιεί κάθε φορά για να νοικιάζετε πρώτος τα δισκάκια! Στο King Kong (HD-DVD) είχα σε όλη τη ταινία, δύο πολύ μικρές διακοπές του ήχου, το πολύ μισό δευτερόλεπτο η καθεμία, αμελητέες για μένα, για άλλους όμως μπορεί να είναι πολύ σημαντικές. Τέλος, δεν πρέπει να κάνετε το λάθος όσο βλέπετε ταινία να πατήσετε το stop σε HD-DVD, γιατί δυστυχώς το Toshiba γυρνάει στην αρχή της ταινίας, στα απλά dvd δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Αν με έχει ικανοποιήσει σαν αγοραστή το Toshiba; Μέχρι στιγμής αναμφισβήτητα ΝΑΙ, με όλους τους παραπάνω περιορισμούς. Με γοητεύει που είναι ντελικάτο και ιδιότροπο σαν player, όπως και τα HTPC, σου επιβάλλει να το αποδεχτείς όπως είναι και να παίξεις με τους δικούς του κανόνες!

Reaction score
14
Φίλε Παναγιώτη καλορίζικο ! Και βέβαια το ίδιο εύχομαι και στον toxotis70 !
Αφού ξετρελάθηκες με το transfer - King Kong το οποίο είναι πραγματικά απίστευτο θα σου πρότεινα να αγοράσεις το Corpse Bride απο το αμερικάνικο amazon...ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ...Είναι ταινία αναφοράς σε όλα τα επίπεδα...
Σχετικά τώρα με την κίνηση είναι κάτι που δεν το ξεχνάς μέσα στην θέαση της ταινίας ,αλλά μετά απο 5-6 ταινίες δεν σε ενοχλεί πλέον...
Συμφωνώ απόλυτα με τον Παναγιώτη σε ότι έχει πεί ως τώρα εκτός του ότι δεν μου έχει κάνει ούτε μία φορά κόλλημα σε πάνω απο 50 dvd που δοκίμασα..
Αν καταφέρω να το κάνω να παίξει και αρχεία υψηλής ευκρίνειας σε dvd "ξεγελώντας το" οτι είναι hd-dvd τότε θα είναι το απόλυτο μηχάνημα..
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσω τον Σωτήρη Οικονόμου για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ βοήθειά του ως τώρα... Χίλια ευχαριστώ..
So far λοιπόν το Toshibaki με έχει κάνει να το αγαπήσω..
Εννοείται οτι και στο 360hd-dvd λέμε ναι με 1000...
Απλά ίσως να έχει λίγο παραπάνω θόρυβο και για κάποιους (σαν εμένα)που παίζουν βράδυ σε χαμηλές στάθμες να είναι πρόβλημα...
Αλλιώς ,εναι το ίδιο καλό με το Toshiba σε μια τιμή πολύ-πολύ χαμηλή...

Reaction score
5
Φίλε Παναγιώτη καλορίζικο !

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσω τον Σωτήρη Οικονόμου για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ βοήθειά του ως τώρα... Χίλια ευχαριστώ..
Keep up the good work
:cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4:

Reaction score
1
Σε ευχαριστώ Giorgio, μακάρι το Toshiba να μη σου κάνει ούτε ένα κόλλημα ποτέ. Αν διαβάσεις τα αντίστοιχα θέματα στο αμερικάνικο forum, θα δεις ότι δυστυχώς υπάρχουν πάμπολλες αναφορές για κολλήματα, κυρίως όμως στα απλά dvd, το Toshiba συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα στα HD-DVD.

Το πρόβλημα φαίνεται να εστιάζεται σε λερωμένα ή φθαρμένα (γρατζουνιές, κτλ.) δισκάκια. Αν δηλαδή, φροντίζεις τουλάχιστον να καθαρίζεις τα απλά dvd πριν τα βάλεις στο Toshiba, θα του κάνεις ευκολότερη τη ζωή. Για μένα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, μια και δεν υπάρχει περίπτωση (όσο παίζω μέσω component) να βάλω original απλό dvd από το video club της γειτονιάς στο Toshiba, φυσικά καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ! :mrgreen:

Το Corpse Bride είναι εκπληκτικό δισκάκι και σε απλό dvd, από τα καλύτερα καρτούν που έχω δει ποτέ με φοβερά κοντραστάτα τρισδιάστατα σκοτεινά πλάνα! Σε HD-DVD λογικό είναι να σου πετάει τα μάτια έξω, εφόσον έχει γίνει καλό mastering.

Να πούμε επίσης ότι τα νέα από τα δισκάκια αναφοράς με πατερνάκια σε HD-DVD και Blu-Ray δεν είναι καθόλου καλά. Το περίφημο DVE σε HD-DVD μετά την τρίτη(;) αναβολή της κυκλοφορίας του, έχει πάει πλέον για τον Ιούνιο. Το AVIA δεν πρόκειται επίσης να κυκλοφορήσει πριν τον Απρίλιο ή Μάιο. Το κέρατό μου μέσα! Πώς θα βλέπουμε μέχρι τότε; Εντελώς κουκουρούκου; :mrgreen:

Στα Blu-Ray δισκάκια της Sony, πατώντας 7669 (αν θυμάμαι καλά), σου βγάζει μια κλίμακα του γκρίζου, με την οποία μπορείς να ρυθμίσεις στοιχειωδώς κάποια πράγματα στην εικόνα σου. Δεν μπορούσε η Microsoft να βάλει κάτι αντίστοιχο και στα HD-DVD;

Reaction score
14
Ταινιες που θα βρουμε ?
Εγώ πάντως το αποφάσισα...ΔΕΝ θα πάρω ούτε μια ταινία απο Ελλάδα..Είναι κοροιδία... Πήγε φίλος μου χθες σε ένα κατάστημα που έχει blu-ray και hd-dvd και οι τιμές είναι απο 40 ευρώ και πάνω!!!!!
Αν γενικά το φαινόμενο στην Ελλάδα "έλα μωρέ ζώα είναι ,αφού έχουν δώσει 2-3 χιλιάρικα για μηχανήματα , δεν θα δώσουν 40 -50 ευρώ για μιά ταινία ?" εξακολουθεί να υπάρχει ,εγώ θα επιμένω Αμερικάνικα..
Σήμερα πήρα απο Amazon.com 4 hd-dvd με έξοδα αποστολής 107 δολλάρια = 82 ευρώ με σημερινές ισοτιμίες...
Δηλάδή 20,5 ευρώ η ταινία...Για να μου έρθουν σπίτι μου ακριβώς τα ίδια προιόντα που θα έπαιρνα απο εδώ με 160-170 ευρώ !
Ε, πρέπει να απευθύνονται σε τελείως μ.....
Προτιμώ να μην ανήκω σε αυτούς....
Και δεν το καταλαβαίνουν οι έμποροι ότι χτυπάνε σε μια ειδική αγορά προς το παρόν ,που αν κρατήσουν τις τιμές σε λογικά επίπεδα θα τους παίρνουν τις ταινίες σαν ζεστό ψωμί και θα βγούμε όλοι κερδισμένοι αλλά....

(το soundtrack αυτού του post εάν υπήρχε θα το φανταζόμουν με την μουσική του καραγκιόζη...)

Reaction score
0
Τα BR δισκάκια τουλάχιστον έχουν 29 ευρώ στο mediamarkt και εδώ 30.
http://www.videosun.gr/dvd.asp?tab2=2

Βέβαια το καλύτερο όπως είπαν εδώ τα παιδιά πρέπει να είναι το play.com, με δωρεάν μεταφορικά.
http://www.play.com/DVD/Blu-ray/CART/5-/RegionHome.html?cur=258
(πάντα για "pal", αφού από Αμερική-Ηongkong κλπ είναι φυσικά πολύ πιο φτηνά)

Reaction score
14
Τα BR δισκάκια τουλάχιστον έχουν 29 ευρώ στο mediamarkt και εδώ 30.
http://www.videosun.gr/dvd.asp?tab2=2

Βέβαια το καλύτερο όπως είπαν εδώ τα παιδιά πρέπει να είναι το play.com, με δωρεάν μεταφορικά.
http://www.play.com/DVD/Blu-ray/CART/5-/RegionHome.html?cur=258
(πάντα για "pal", αφού από Αμερική-Ηongkong κλπ είναι φυσικά πολύ πιο φτηνά)
Ευτυχώς που βρήκες κάποιες νορμάλ τιμές...
Μακάρι να συνεχίσουν έτσι ( και προς τα κάτω..)

Reaction score
1
Χτες το βράδυ δανείστηκα από το Στρατηγό (Κολέζα) τον αντάπτορά του από HDMI σε DVI της Oehlbach, να συμπληρώσω ότι για τη DVI του BenQ 8700 χρησιμοποιώ το κλασικό δεκάμετρο DVI καλώδιο της Oehlbach. Με έτρωγε βλέπετε η περιέργεια να δω τι ψάρια πιάνει η HDMI του Toshiba Ε1.

Το E1 κλείδωσε αμέσως και σε 1080i και σε 720p μέσω της DVI και χωρίς ούτε ίχνος από σπίθες, αλλά δυστυχώς η χαρά μου δεν κράτησε πολύ! Το πρώτο δισκάκι που μπήκε στο Toshiba ήταν το φυσικά το DVE, όπου δυστυχώς διαπίστωσα ότι σε 1080i η εικόνα είχε τρέμουλο και δεν μπορούσε να σταθεροποιηθεί, τα τετράγωνα και οι γραμμές χόρευαν μπροστά στα μάτια μου λες και είχαν πάρκινσον! Το ίδιο ακριβώς τρέμουλο είχαμε παρατηρήσει πριν από λίγο καιρό στον Optoma 72 με τον Αντρέα στην Ηχοέκφραση με HDMI σύνδεση, όταν του δίναμε σήμα 576i, με 576p η εικόνα σταθεροποιούνταν.

Με αυτά τα δεδομένα δεν είχα άλλη επιλογή από το να ξεχάσω τα 1080i μέσω DVI στον BenQ και έτσι γύρισα τη σύνδεση σε 720p. Τα πατερνάκια του DVE στο title 12 με μικρές επεμβάσεις στις ρυθμίσεις πέρασαν όλα πολύ καλά, η εικόνα έγινε σαφώς πιο sharp σε σχέση με την component, αλλά και με εμφανή επιπλέον οξύτητα (περίπου οριακή) στην εικόνα. Με dvd με ανεβασμένο ΕΕ όπως ο Μονομάχος, θα είχα σίγουρα κάποια διπλά είδωλα στην εικόνα. Το κάδρο ήρθε όλο, χωρίς ίχνος κρόπινγκ και πολύ καλή γεωμετρία, όπως είναι αναμενόμενο για ψηφιακή είσοδο. Τα μαγικά χρώματα του Toshiba επίσης ήταν εκεί, και αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε, το Toshiba (τουλάχιστον στον 8700), δίνει τους ίδιους εκπληκτικούς κορεσμούς σε 720p και 1080i, είτε μέσω component, είτε μέσω HDMI/DVI.

Δυστυχώς, πάλι η χαρά μου δεν κράτησε πολύ. Με το που έβαλα το Van Helsing, διαπίστωσα ότι είχα την ίδια ακριβώς κακή κίνηση με αυτήν που είχα και με το HTPC και 720p μέσω DVI. To τελικό συμπέρασμα λοιπόν: Component και πάλι component, τουλάχιστον στο δικό μου setup, ούτε καν το συζητώ! Με τις τελευταίες δοκιμές που έκανα χτες βράδυ, καταλήγω κι εγώ να προτιμώ τη σύνδεση 720p, μια και δίνει οριακά ένα κλικ λιγότερο κρόπινγκ στο κάδρο, καθώς κι ένα μικρό κλικ καλύτερη γεωμετρία από τη σύνδεση 1080i. Κατά τα άλλα, τα 720p και 1080i μέσω component είναι πανομοιότυπα από το Toshiba, όσο κι αν προσπάθησα δεν μπορούσα να βρω διαφορές στην εικόνα.

Να προσθέσω στους φοβερούς χρωματικούς κορεσμούς του Toshiba και αυτόν του κίτρινου χρώματος, ανεβοκατεβάζοντας τον κορεσμό του κίτρινου χρώματος, φέρνεις για πλάκα τα κουτάκια του πράσινου και κίτρινου χρώματος να χαθούν στο φόντο του chapter 6 του title 12 του DVE! Πράγματα πρωτόγνωρα για τα δεδομένα του BenQ 8700, δυσκολεύομαι να πιστέψω αυτά που βλέπουν τα μάτια μου!!!

Να πω επίσης, ότι προχτές το βράδυ, μετά βέβαια από έξι συνεχόμενες ώρες δοκιμών και ρυθμίσεων το Toshiba με το King Kong σε HD-DVD μέσα, πάγωσε ξαφνικά εντελώς, δεν άκουγε σε καμμία εντολή ούτε από το τηλεχειριστήριο, ούτε από τα κουμπιά στο player. Αναγκάστηκα λοιπόν να κρατήσω το on/off πατημένο για δεκαπέντε δευτερόλεπτα περίπου, για να το επαναφέρω. Τι να κάνουμε, το Toshiba είναι ένα κανονικότατο HTPC, πρέπει να μάθετε να παίζετε με τους δικούς του κανόνες!

Reaction score
3
HTML:
Τι να κάνουμε, το Toshiba είναι ένα κανονικότατο HTPC, πρέπει να μάθετε να παίζετε με τους δικούς του κανόνες!
:cool_4: Μπράβο στη TOSHIBA, μ' αρέσει να βλέπω τα "επιτραπέζια" Players να βαδίζουν στο σωστό δρόμο :happy_6: :happy_6:

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: hd-dvd.....αντίο dvd

Δυστυχώς, πάλι η χαρά μου δεν κράτησε πολύ. Με το που έβαλα το Van Helsing, διαπίστωσα ότι είχα την ίδια ακριβώς κακή κίνηση με αυτήν που είχα και με το HTPC και 720p μέσω DVI. To τελικό συμπέρασμα λοιπόν: Component και πάλι component, τουλάχιστον στο δικό μου setup, ούτε καν το συζητώ!
χαχαχαχα!!!!!"happy_1" "happy_1" :crazy_3: :happy_5: :crazy_3:

Eιδες που γυρισες στην component...!!!!!!
Μπραβο αγορι μου.....!!!!!!

Κοιτα να το ευχαριστηθεις οσο μπορεις .....γιατι εαν ερθω θα το πεταξεις..!!!!!
Εκτος και αν θελεις να μεινεις με τις εντυπωσεις που εχεις μεχρι τωρα απο το μηχανακι.....:happy_5: :happy_4:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik