hd-dvd.....αντίο dvd

Reaction score
14
Ευχαριστώ Χρήστο !!
Μα έχει τόση δύναμη η βιομηχανία πορνό??
Απίστευτο μου φαίνεται..

Reaction score
14
Υπάρχει όμως κάτι που δεν μ' αρέσει κι αν αληθεύει τότε είναι πρόβλημα.
Όπου κι αν διάβασα τεχνικά χαρακτηριστικά του (επίσημο site ή review), γράφουν ότι δεν αναπαράγει τα DVD+R & DVD+RW. :-?
giorgio-n για κοίταξέ το σε παρακαλώ και πες μας.
Κωνσταντίνε παίζει dvd+r που δοκίμασα 5-6 τίτλους...στους υπότιτλους δεν εμφάνιζε όλη την λίστα αλλά από εικόνα τα πήγε πολύ καλά..

Reaction score
3
Κωνσταντίνε παίζει dvd+r που δοκίμασα 5-6 τίτλους...στους υπότιτλους δεν εμφάνιζε όλη την λίστα αλλά από εικόνα τα πήγε πολύ καλά..
Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Αλλά κάποιος πρέπει να τραβήξει το αυτί στις εταιρείες γιατί ή δεν ξέρουν τι γράφουν ή δεν ξέρουν τι παίζουν τα μηχανήματα που φτιάχνουν. :pc:
Για το αληθές, διάβασε σε επίσημη σελίδα της Toshiba ή και σε οποιαδήποτε άλλη σελίδα που έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και θα διαπιστώσεις ότι δεν αναφέρει τα +R & +RW ή γράφει ότι δεν τα παίζει :mad_1:
ΥΓ. Τι εννοείς με το <<στους υπότιτλους δεν εμφάνιζε όλη την λίστα>>;

Reaction score
14
Εννοώ οτι απο τους 8 υπότιτλους διαθέσιμους που έχω στο δίσκάκι που έχει αντιγραφεί μου διαβάζει μέχρι το 4 πχ... θα το βρώ όμως...

Reaction score
14
Απο κινηση πως παει;
Σε αμερικάνικα δισκάκια έχει ελάχιστες διαφορές (προς το χειρότερο) απο την κίνηση του dvd..
Σε ένα ευρωπαικό που έχω μου το γυρίζει πάλι σε 60 hz..! Σήμερα παρέλαβα και άλλους δίσκους pal οπότε και θα σου πώ με λεπτομέρειες...
Γενικά είναι τόσο απίστευτη η εικόνα που μετά το πεντάλεπτο δεν το ξαναπαρατηρείς αυτό το σπασιματάκι στην κίνηση...
Σε bluray (samsung) που βλέπαμε με τον Ανδρέα Κ. την ταινία Click δεν το άντεχες... Με τίποτα.... Μαλλον φταίει όμως το player που είχε προβλήματα και όχι το format...

Reaction score
14
Λοιπόν παιδιά , 10 μέρες σήμερα με το μηχανάκι και θα ήθελα να μοιραστώ με εσάς τις εντυπώσεις μου...

1) έχει πολύ καλύτερη εικόνα απο οτιδήποτε high definition έχω δει..(δεν βάζω μέσα κάτι πειραγμένα contrast σε 1080p demo samples που βγάζουν μάτια...ευχαριστούμε Σωτήρη (α ) μας....μιλάω για ταινίες σε consumer επίπεδο)

2) δεν αξίζει να το πάρει κανείς με οθόνη κάτω απο 50 ίντσες.. δεν θα καταλάβει την διαφορά απο το αγαπημένο του dvd... δεν φαίνεται

3) εκεί που χαζεύεις με την ευκρίνεια είναι σε textures υφασμάτων και υφών όπως δέρμα , γούνες και σε περιβάλλον με πολλά δέντρα π.χ και βράχους..
απίστευτο βάθος και τρισδιάστατη αίσθηση..

4) το dvd υπερτερεί σε "πλευρική κίνηση " π.χ κάμερα που πηγαίνει απο το δεξιά προς αριστερά με σταθερό βήμα..είναι πιο ομαλή..

5) πολύ καλύτερη χρωματική απόδοση στο hd-dvd

6) δεν ξέρω εαν είναι τυχαίο γεγονός αλλά ΟΛΕΣ οι πρώτες κυκλοφορίες σε Ευρώπη και Αμερική έχουν καταπληκτική εικόνα ( U.K. King Kong , The Pianist , Troy and U.S. Corpse Bride , Batman begins , Wolf Creek αυτές έχω προς το παρόν..)
Το εισπράττω σαν ετοιμότητα και δυνατότητα του format έναντι του bluray..

7) βλέπω σε 720 p... ότι συμπέρασμα έχω βγάλει είναι απο αυτή την ανάλυση..
Λογικά σε 1080ρ θα τρέχω γύρω-γύρω απο τον προβολέα απο την χαρά μου για αυτό που θα βλέπω !!

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν και θα ενημερώνω τακτικά..
Αν υπάρχει και κάποιος άλλος με hd-dvd η bluray ,please παιδιά κάντε κάνα post !! Θα είναι καλά να ακούσουμε και απόψεις άλλων !!

Reaction score
5
Καλες θεασεις φιλε μου:cool_1: :cool_1: :cool_1:

Οσο αφορα την κινηση η πειρα μου λεει το εξης.
Εχω πολλα ntsc και pal δισκακια.
Με τον Αε700 και το Snazzi παρατηρησα οτι οταν το θετω σε 720p60Hz ειτε ntsc ειτε pal ολα εχουν ομαλη κινηση.
Αντιθετως (50Hz) τα pal παιζουν μια χαρα ενω τα ntsc κανουν καποια σπασιματακια στην κινηση σαν να χανουν καποια frames.
Αυτο με το δικο μου setup :smoking: :smoking: :smoking:

Reaction score
5
Για κανε και κανα πειραμα:happy_6: :happy_6: :happy_6:

HDDVD Toshiba. This unit can play .ts
Procedure:
[1] transfer *.ts to *.mpg (by VideoRedo Plus v. 2.2.1.445)
[2] ULEAD Movie Factory 5.0 v. 5.0.0001.0 create HDDVD
[3] burning under: Ahead Nero 7 v. 7.2.3.2
AC3 is working good on HDDVD.

Και το "καις" σε κανονικο dvd disc ενοειται απλα "ξεγελαμε" το player :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9:

Reaction score
14

Procedure:

Και το "καις" σε κανονικο dvd disc ενοειται απλα "ξεγελαμε" το player :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9:
Ωχ , τι φωτιές μου ανάβεις τώρα...... ούτε που το φαντάζεσαι....
Θα σου στείλω και πμ για λεπτομέρειες... (έμπλεξες κι εσυ αν δεν το κατάλαβες...χα,χα,χα)

Reaction score
4
Eχεις ακουσει τα νεα forma ηχου?
Το συνδεσες αναλογικα σε οτι αφορα τον ηχο με το AV σου?
Ποσες εξοδους αναλογικες εχει το player? 5.1 η 6.1 ?
Το HD DVD σου φερει τα codecs των καινουριων forma ηχου η απλα παιζει High definition εικονα μονο?

Oι ταινιες που πηρες ειναι 1080p αλλα ειναι και true HD dolby η ειναι το παλιο dolby ???

Καλοριζικο και απο μενα... :cool_4:

Reaction score
14
Eχεις ακουσει τα νεα forma ηχου?
Το συνδεσες αναλογικα σε οτι αφορα τον ηχο με το AV σου?
Ποσες εξοδους αναλογικες εχει το player? 5.1 η 6.1 ?
Το HD DVD σου φερει τα codecs των καινουριων forma ηχου η απλα παιζει High definition εικονα μονο?

Oι ταινιες που πηρες ειναι 1080p αλλα ειναι και true HD dolby η ειναι το παλιο dolby ???

Καλοριζικο και απο μενα... :cool_4:
"Πειραιάς-Πασαλιμάνι-ΠΑΟ θρησκεία θύρα 13??"
Φίλε μου ένα σου λέω , πρέπει να έχεις φοβερό ενδιαφέρον σαν άνθρωπος..χα,χα,χα,χα...
Πέρα απο την πλάκα, σε ευχαριστώ για τις ευχές σου ! Να είσαι καλά..
όσο για αυτό που με ρωτάς όλες οι ταινίες είναι true HD dolby..
Παίρνω σήμα όμως απο οπτική γιατί ο ενισχυτής μου δεν έχει hdmi 1.2 ,οπότε αυτό που ακούω εγώ είναι η μετατροπή του όποιου σήματος σε dts..
Όταν αποκτήσω ενισχυτή με 1.2 θα παίρνω ακομπρεσάριστο true HD dolby αλλά με περιορισμό σε 5.1...
7.1 βγάζει το μεγάλο μοντέλο απο 1.3 έξοδο και απο αναλογικές...
Αναλογικές , το μικρό μοντέλο που έχω βγάζει μόνο 2...
Τελείως "ερασιτεχνικά" μπορώ να σου πώ ότι έχοντας συνδεδεμένο το Pioneer 668 dvd player με ψηφιακή έξοδο ήχου και το Toshiba HD-E1 hd-dvd player με οπτική στην ίδια ταινία να παίζει ταυτόχρονα , έκανα αλλαγή απο την μία στην άλλη και παρατήρησα λίγο καλύτερο ήχο και μια ιδέα υψηλότερη στάθμη στο hd-dvd..
Ελπίζω να βοήθησα...

Reaction score
5
Ωχ , τι φωτιές μου ανάβεις τώρα...... ούτε που το φαντάζεσαι....
Θα σου στείλω και πμ για λεπτομέρειες... (έμπλεξες κι εσυ αν δεν το κατάλαβες...χα,χα,χα)

The pleasure is all mine :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
5
Εχεις βαλει το firmware 1.2/T17M ???

I'm connecting the player to a Pioneer PDP-505XDE through HDMI and have the player set to "Up to 1080i". After updating the player 1080i is working fine for me. Input 3 (which is the HDMI input) reports that it's running at 1125i.

On a side note: I'm watching Batman Begins, again , and changed the audio from Dolby 5.1 to Dolby TrueHD and all I can say is ! It gives the film a new lease of life!

:cool_1: :cool_1: :cool_1: :cool_1: :cool_1: :cool_1: :cool_1:

Βεβαιως παντα ισχυει το "If it works don't fix it"
Σε καμμια περιπτωση δεν σε ενθαρρυνω για ταρζανιες Οκ???:happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9:

Reaction score
0

Procedure:

pou ta brikes pali??:happy_9::happy_9::happy_9::happy_9::happy_9::crazy_1::crazy_1::crazy_1::crazy_1::crazy_1::smoking::smoking::smoking::cool_4::cool_4::cool_4::cool_4::happy_8::happy_8::happy_8::happy_8::happy_8::happy_6::happy_6::happy_6::happy_6::crazy_3::crazy_3::crazy_3:"happy_1""happy_1""happy_1""happy_1":happy_5::happy_5::happy_5::happy_5::happy_5::respect::respect::respect::respect::respect:

Reaction score
1
Χτες το απόγευμα, επισκέφτηκα τον Αντρέα στην Ηχοέκφραση παρέα με μισή ντουζίνα dvd +R δισκάκια όλων των κατηγοριών με σκοπό να τα δοκιμάσουμε στο Toshiba E1. Είχα πάρει και τη πιστωτική κάρτα μαζί μου καλού κακού, και όπως αποδείχτηκε τελικά, έκανα πολύ καλά!

Ότι κι αν βάλαμε στο Ε1 μας το έπαιξε κανονικότατα! Τα πατερνάκια του Mark Sydow σε +RW δισκάκι, το Peter Finzel special edition σε απλό +R δισκάκι, ακόμα και το LOTR Extended version – Η παρέα του δαχτυλιδιού σε +R dual layer δισκάκι! Παίξαμε μάλιστα το LOTR μέχρι και το τελευταίο κεφάλαιο από το πρώτο δισκάκι για να σιγουρευτούμε ότι το Toshiba δεν έχει κανένα πρόβλημα με το δεύτερο layer στα +R dual layer δισκάκια.

Γράφτε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας τις επισημάνσεις της Toshiba στα site της (αλλά και στο manual του player) ότι το E1 δεν παίζει +R δισκάκια, γιατί τα παίζει μια χαρά! Το πιθανότερο είναι ότι ισχύουν αυτά που λένε οι Γερμανοί, ότι το δηλαδή το Ε1 και το ΧΕ1 δεν παίζουν κάποια +R δισκάκια που είναι καμμένα από επιτραπέζια dvd recorders. Φυσικά να επισημάνω με κεφαλαία γράμματα, ότι όλα τα δισκάκια που δοκιμάσαμε με τον Αντρέα, είναι καμμένα από το HTPC μου, στο NEC 3500G. Δεν αποκλείεται βέβαια, το Ε1 να μην παίζει +R δισκάκια καμμένα από κάποιο άλλο drive για pc.

Όπως καταλαβαίνετε, έφυγα από την Ηχοέκφραση με ένα ολοκαίνουριο Ε1 παραμάσχαλα και από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, δεν έκανα τίποτα άλλο, από το να βάζω δισκάκια με πατερνάκια, να ρυθμίζω, να βλέπω αποσπάσματα από ταινίες, να ξαναρυθμίζω κτλ. Τώρα στις έξι το πρωί που γράφω αυτές τις γραμμές, είμαι με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη. Το Toshiba E1 είναι Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο μηχανάκι και αξίζει τα λεφτά του μέχρι το τελευταίο ευρώ! Θα σας κάνει να ξαναδείτε όλη τη συλλογή από τα dvd σας από την αρχή! Μία προϋπόθεση μόνο χρειάζεται: να έχετε προβολέα 720 ή 1080 και να του δώσετε σήμα 1080i από το Toshiba!

Ούτε που φανταζόμουν πόσο δίκιο έχουν τα αμερικανάκια που γράφουν τόσο καιρό ότι τα όλα τα HD-DVD players της Toshiba κάνουν τρομερό upscaling στα απλά dvd. Και φυσικά θεωρούσα ιεροσυλία μέχρι πριν λίγες ώρες, ότι θα μπορούσε το Ε1 να μου δώσει καλύτερη εικόνα από τη component, από το HTPC μου με το TheaterTek μέσω της DVI! Και δεν είμαι καθόλου υπερβολικός. Ο μοναδικός τομέας που υπερτερεί το HTPC έναντι του Ε1 στο δικό μου setup με τον BenQ 8700+, είναι το κροπάρισμα του κάδρου και η γεωμετρία, αλλά για αυτό ευθύνεται ο BenQ και όχι το Toshiba. Το έχω κατατσεκάρει αυτό και με άλλο dvd player, το Sony 999 του Κεφάλα, όπου πάλι ο BenQ έκανε ελαφρό κροπάρισμα στο κάδρο και δεν είχε τέλεια γεωμετρία, όπως έχει μέσω της DVI με το HTPC.

Θα μου πείτε γιατί έβαλες το E1 να παίξει μέσω της component και όχι μέσω της DVI; Πολύ απλά δεν είχα διαθέσιμο αντάπτορα από HDMI σε DVI, έτυχε να μην έχει ούτε ο Αντρέας διαθέσιμο στο κατάστημα. Αν και από ότι έχω δει μέχρι στιγμής, προβλέπω ότι το Ε1 θα παίζει τελικά σε μένα μέσω component! Και γιατί;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το Ε1 μου έδωσε καταπληκτικούς κορεσμούς χρωμάτων με σήμα 1080i μέσω της component! Μου έφερε το πράσινο χρώμα εκπληκτικά, όπως δεν το έχω ξαναδεί ποτέ από τον BenQ! Στο chapter 6 του title 12 του DVE, μου έσβηνε κανονικά στο φόντο με το πράσινο φιλτράκι και το τετράγωνο του cyan, και του πράσινου και του κίτρινου! Για όσους ξέρουν τον BenQ 8700, καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για κάτι εξωπραγματικό, δεν έχω ξαναδεί ποτέ κανέναν 8700 με οποιοδήποτε player ή HTPC να φέρνει τέλεια τον κορεσμό του πράσινου χρώματος!

Προσέξτε κάτι σημαντικό: ο 8700 δεν έχει πουθενά στα μενού του επιλογή για τρίγωνο 601 ή 709, πιθανολογώ λοιπόν ότι δεχόμενος σήμα 1080i από το Toshiba γυρνάει το τρίγωνό του από το 601 στο 709, βελτιώνοντας κατά πολύ τον κορεσμό του πράσινου χρώματος. Και που το βασίζω αυτό; Έχω διαθέσιμα δύο DVE, ένα original και ένα «αντίγραφο ασφαλείας» σε +R dual layer δισκάκι. Όταν βάζω λοιπόν στο Toshiba το original DVE, επεμβαίνει το καταραμένο σύστημα κατά της αντιγραφής που δεν επιτρέπει στο player να δώσει σήμα 1080i μέσω της component, παρά μόνο 576p. Τότε λοιπόν ο κορεσμός του BenQ στο πράσινο είναι ο γνωστός προβληματικός, μπορείς να σβήσεις στο φόντο μόνο το cyan, και σε καμμία περίπτωση το πράσινο ή το κίτρινο. Όταν βάζω όμως στο Toshiba το αντίγραφο ασφαλείας του DVE, τότε το player δίνει κανονικά σήμα 1080i και ως διά μαγείας ο κορεσμός του πράσινου γίνεται εκπληκτικός, σβήνοντας στο φόντο cyan, πράσινο και κίτρινο μαζί!

Επίσης, το Toshiba μου απέδωσε εκπληκτικά βελούδινα ντεγκραντέ στο chapter 14 του title 12 του DVE, χωρίς ίχνος από ορατές μαύρες κάθετες γραμμές, σημάδι υπερβολικής οξύτητας στην εικόνα! Και όλα αυτά με την οξύτητα ελαφρά τσιμπημένη στο +2 από τα μενού του BenQ.

Ένας άλλος τομέας που το Toshiba τσακίζει κυριολεκτικά το HTPC είναι η κίνηση! Όλοι γνωρίζουν ότι ο BenQ 8700 είναι ένας προβολέας με προβληματική κίνηση στα 50Hz και σχετικά αξιοπρεπή κίνηση στα 60Hz, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν πλησιάζει άλλους DLP προβολείς στη κίνηση, όπως Infocus, Marantz, Sharp κτλ. Ε λοιπόν, το Toshiba μου έδωσε ονειρεμένη κίνηση στα 50Hz με τα απλά dvd και σήμα 1080i, ούτε στα όνειρά μου δεν έχω ξαναδεί τον 8700 με τόσο ομαλή και αεράτη κίνηση!!!

Τέλος να αναφερθώ και λίγο στα αρνητικά του player. Το Toshiba με ξεκίνησε με ένα κανονικότατο σκωτσέζικο ντους, μια και μόλις το άναψα, του έβαλα σαν πρώτο δισκάκι το «αντίγραφο ασφαλείας» του DVE. Έδωσε κανονικά σήμα 1080i, αλλά η κίνηση δεν ήταν απλώς κακή, η εικόνα σχεδόν σταμάταγε και ξαναξεκίναγε! Επιπλέον, ο ήχος από τις αναλογικές εξόδους ήταν ελαφρά παραμορφωμένος αλλά και διακοπτόμενος! Δεν έχω τη παραμικρή ιδέα γιατί συνέβη αυτό, μόλις έβαλα σαν δεύτερο δισκάκι το Superman returns σε απλό +R δισκάκι, όλα ήταν μια χαρά και η κίνηση αλλά και ο ήχος! Από εκείνο το σημείο και μετά όλα τα δισκάκια που δοκίμασα ήταν μια χαρά, ακόμα και το αντίγραφο ασφαλείας του DVE!!!

Να επισημάνω επίσης ότι στην Ηχοέκφραση με τον Αντρέα, το Toshiba συνδεδεμένο με τον Optoma HD81 μέσω της HDMI μας έδινε πολύ κακή κίνηση σε ότι δισκάκι κι αν του βάλαμε (HD-DVD region 1, +R απλό ή dual layer dvd). Είναι ένα σημείο λοιπόν, η κίνηση που αποδίδει το Toshiba, που ίσως χρειάζεται προσοχή. Σε μένα με component και 1080i σήμα αποδίδει ονειρεμένη κίνηση, αλλά ίσως πρέπει ο κάθε αγοραστής να το τεστάρει με τον δικό του προβολέα.

Άλλο αρνητικό του player είναι ότι δεν απεικονίζει καθόλου below black πληροφορία στα πατερνάκια του DVE μέσω της component. Ευτυχώς απεικονίζει κανονικά πληροφορία above white στα πατερνάκια του Mark Sydow, αλλά μόνο μέχρι το digital 240, δεν απεικονίζει δηλαδή τη πληροφορία από το digital 241 έως το digital 255. Μικρό το κακό θα μου πείτε, με τα πατερνάκια του Mark Sydow, ο χρήστης μπορεί να βάλει εύκολα το μαύρο του στο 16 και το λευκό του στο 235.
Τέλος, το καλώδιο HDMI που αναφέρεται στο κουτί του Toshiba ότι υπάρχει μέσα στη συσκευασία, στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον, έλαμπε διά της απουσίας του! Αντρέαααααααααα!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Τέλος, το καλώδιο HDMI που αναφέρεται στο κουτί του Toshiba ότι υπάρχει μέσα στη συσκευασία, στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον, έλαμπε διά της απουσίας του! Αντρέαααααααααα!
Παλι ο Αντρεας φταιει?
Καλα, ελα να σου δωσω ενα αλλο καλωδιο για να μην παραπονιεσαι.:cool_4:

Το κεφαλι μου που μου το εκανες καζανι ποιος θα το πληρωσει?:happy_5:

Reaction score
3
Δεν αποκλείεται βέβαια, το Ε1 να μην παίζει +R δισκάκια καμμένα από κάποιο άλλο drive για pc.
Αυτό μπορεί εύκολα να το δει ο Αντρέας, απλά βάζοντας το δικό μου δισκάκι (+R) με το βίντεο από την Έκθεση, (γραμμένο σε TEAC). Αν το παίζει, τότε μειώνονται και οι πιθανότητες ασυμβατότητας δίσκων που γράφτηκαν από άλλες μάρκες drive.

Reaction score
14
Και στο δικό μου, ότι του έβαλα σε dvd+r μονής η διπλής στρώσης τα έπαιξε απροβλημάτιστα και σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερα απο το κορυφαίο ( σύμφωνα με την δική μου κρίση) Pioneer 668...
Σχετικά τώρα με την κίνηση στα hd-dvd το πρόβλημα ειδικά στα pal δισκάκια θα λυθεί με το firmware update το Φεβρουαρίου που θα παίζει 50Hz στο hd..
Θα το τσεκάρω βέβαια και με component σύνδεση όπως λέει ο Παναγιώτης μήπως το παρουσιάζει η hdmi το προβληματάκι...
Γενικά μιλάμε για μια ονειρεμένη εικόνα....και είναι το πρώτο μόλις μηχάνημα με όλα τα κουτσά και στραβά που κουβαλάει κάθε νέα τεχνολογία...
Σκεφτείτε τι έχει να ακολουθήσει...
Πάντως για <600 Ευρώ αγορά είναι best buy / value for money...χαλαρά.....

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik