HD media box + Crystallio II +Infocus 777

Reaction score
0
Ποιές είναι οι βασικές (και ουσιαστικές) διαφορές ανάμεσα στο ΜΒ100 και ΜΒ200. Στο site της εταιρείας και στο manual που διάβασα , ΔΕΝ αναφέρεται κάτι συγκεκριμένο . Μόνο για audiophile edition :? μιλάει για το ΜΒ 200 :?

Reaction score
14
unforgiven said:
Χοντρικά δηλαδή το 100 θα παίζει στην τιμή του Kiss...
αν είναι κοντά στα 380-400 Ευρώ το 100 και στα 450-500 το 200 μιλάμε χωρίς δίσκο και με απαραίτητη προσθήκε εξωτερικού IDE/USB2 DVD-PLAYER (+80 euro) δεν θα είναι φθηνό αλλά τα αξίζει τα λεφτά του. Τα πάιζει όλα, και δεν εχει τις ιδιατερότητες του KISS, και fast forward κάνει kai resume σε mpeg2 αρχεία (παίζεις πατάς στόπ, ξανά play και συνεχίζει απο εκέι που το άφησες)

Reaction score
0
To hd media box απο ότι έχω διαβάσει πρέπει να είναι τέλειο...Απο ότι κατάλαβα το συνδέεις στο δίκτυο και βλέπει ότι αρχεία μουσικης, video, εικόνες έχει τα οποία και παίζεις στην tv ή στο προβολέα σου!

Υπάρχει κάτι καλύτερο ακόμα και με υψηλότερη τιμή? Το ΜΒ200 έχει βγει πρόσφατα?

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Σε τι ανάλυσει πρέπει να είναι το video ώστε να μην βλέπω pixels σε μία 42άρα lcd απο απόσταση 2,5 μέτρα?

Οι συνδέσεις φαντάζομαι είναι απλές έτσι?

Το 10/100 είναι αρκετό για hd?

Reaction score
14
Σημαντικότατο μέγεθος είναι η ταχύτητα απόκρισης του.
Αυτή πραγματικά με εντυπωσίασε χθες.

Κυριολεκτικά...press & play!!! 8)

Reaction score
164
nickolas2005 said:
To hd media box απο ότι έχω διαβάσει πρέπει να είναι τέλειο...Απο ότι κατάλαβα το συνδέεις στο δίκτυο και βλέπει ότι αρχεία μουσικης, video, εικόνες έχει τα οποία και παίζεις στην tv ή στο προβολέα σου!
Αυτή καθ΄αυτή η δυνατότητα δεν είναι κάτι το φοβερό. Το κάνουν και άλλες συσκευές. Το πώς το κάνουν είναι το πρόβλημα!

Υπάρχει, μέχρι και οι Hi-endάδες έχουν αποκτήσει τέτοιες συσκευές, που φυσικά ξεφεύγουν εντελώς σε τιμή. Τι καλύτερο θέλεις δηλαδή;

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Σε τι ανάλυσει πρέπει να είναι το video ώστε να μην βλέπω pixels σε μία 42άρα lcd απο απόσταση 2,5 μέτρα?
Δεν έχεις πολλές επιλογές: Χρησιμοποιήσε τη μέγιστη ανάλυση της οθόνης σου ή το 720p (1280Χ720) που είναι πιο κοντά σε αυτή.

Reaction score
0
Υπάρχει, μέχρι και οι Hi-endάδες έχουν αποκτήσει τέτοιες συσκευές, που φυσικά ξεφεύγουν εντελώς σε τιμή. Τι καλύτερο θέλεις δηλαδή;
Oι διαφορές στην τιμή υπάρχουν λόγω ποιότητας ή δυνατοτήτων? Έχετε κάποιο παράδειγμα?

Δεν έχεις πολλές επιλογές: Χρησιμοποιήσε τη μέγιστη ανάλυση της οθόνης σου ή το 720p (1280Χ720) που είναι πιο κοντά σε αυτή.
Εγώ κατεβάζω πχ εκπομπές απο τον Internet (torrents). Aυτές ρωτάω θα μπορώ να τις βλέπω σε ικανοποιητικό βαθμό? (Γενικά ρωτάω)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις:)

Reaction score
14
nickolas2005 said:
Εγώ κατεβάζω πχ εκπομπές απο τον Internet (torrents). Aυτές ρωτάω θα μπορώ να τις βλέπω σε ικανοποιητικό βαθμό? (Γενικά ρωτάω)
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις:)
Nickolas αυτές θα μπορείς να τις βλέπεις και με ενα dvd/divx player των 45-85 ευρώ. Ομως προσωπικά πιατεύω ότι το media box αξίζει μόνο αν επιθυμείς να παιξεις HD material.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
nickolas2005 said:

Οι συνδέσεις φαντάζομαι είναι απλές έτσι?

Το 10/100 είναι αρκετό για hd?
Nickolas 2005,
Λίγο προσοχή σε αυτα που διαβαζουμε στο δίκτυο γιατι άλλο το ΜediaΒox 100/200 και άλλο το HD MediaBox 100/200.
Το πρώτο είχε κυκλοφορήσει μερικούς μήνες νωρίτερα και δεν είχε πολλά features από αυτά που έχει το μοντέλο HD.
Θέλει προσοχή λοιπόν τι βρίσκουμε.

Kαι τα δύο μοντέλα είναι οχι απλά καινούργια αλλά νεογνά ακόμη, δεν έχουν κυκλοφορήσει παρά μόλις προ διμήνου.

Κατι πιο ακριβό; Κάτι πιο HiEnd ισως;
θα πρέπει να κοιτάξεις τα Media Servers που έχουν κάποια απήχηση στην Αμερική αλλά εδώ...ούτε λόγος.
Δεν νομίζω όμως οτι έχουν HD ικανότητες, απλά rip-άρουν DVDs και μαζί με CDs, MP3 κλπ, τα διανέμουν μέσα στην οικία (βίλα, έπαυλη κλπ) του χρήστη. Μιλάω πάντα για αυτα που ξέρω εγώ αλλά συν τοις άλλοις κοστίζουν πολλά χρήματα, μα πάρα πολλά χρήματα!

Το HD MediaBox 200, αυτό που είδαμε άλλα δεν ακούσαμε (αχχχ Αντρέα... :lol: ) έχει διαφορές μόνο στο ηχητικό κομμάτι. Συγκεκριμένα: (copy/paste από το site για αποφυγή παρερμηνιών)

The Audiophile Edition (MB200) adds a low jitter TCXO (temperature compensated crystal oscillator) to dramatically improve spaciousness, clarity, impact, and purity, providing the highest quality audio playback available in any network media player.

Σε τι αναλυση θα πρέπει να βλέπεις;
Στη υψηλότερη δυνατή, αλλά το καλύτερο θα ήταν να τη τροφοδοτείς στην αναλυση της οθόνης σου. Φυσικά αν βλέπεις σήμα HD και η οθόνη σου το υποστηρίζει (τουλάχιστον HD Ready) η εικόνα θα σου φαίνεται απίστευτη.

Από συνδέσεις, δεν νομίζω να δυσκολευτείς...HDMI μέχρι 1080p και DSub15 που μπορεί να ορισθεί ώς HD RGB ή HD Component.

To 10/100, χωρίς να πάιρνω όρκο δεν νομίζω να τα βγάζει πέρα σε HD με υψηλό Bitrate αν και με DVD streaming ή audio, δεν θα συνατήσεις κανένα πρόβλημα.

Reaction score
14
Βαγγέλης Λάμπρου said:
HD MediaBox 200, αυτό που είδαμε άλλα δεν ακούσαμε (αχχχ Αντρέα... :lol: )
όχι μόνο χάσαμε την ευκαιρία να ακούσουμε το audiophile version (200) αλλά χάσατε και κάτι ακόμα... next time ANDREAS!!! :p :p :p :p :p :p :p :p :p

Reaction score
164
Απ΄όσα ακούω, αυτό στο οποίο υπερτερούν τα Kiss/Snazzio είναι:
-Το wireless δίκτυο
-Το internet radio
-Το ενσωματωμένο DVD/CD player
-Το ότι δεν χρειάζονται οπωσδήποτε εξωτερικό σκληρό ή PC για να παίξουν, μιας και έχουν το DVD.
-Έχουν component, που απ' ό,τι είδα δεν έχει το HD Media Box
-Το Κiss παίζει σίγουρα ελληνικούς υπότιτλους, το Snazzio με "πατέντα", το MB είνα ακόμα άγνωστο.
Τα πιο πάνω έχουν λύσει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματά τους, αλλά, απ' ότι κατάλαβα απέχουν από το MB.

Reaction score
152
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ KISS ΝΑ ΠΑΡΕΙ media box???
ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ???

Reaction score
0
Εγώ έχω έναν fileserver όπου αποθηκεύω riparismena dvd, μουσική, βίντεο και εικόνες. Αυτά μέχρι τώρα δεν μπορούσα να τα δω, ακούσω παρα μόνο στα pc του δικτύου. Με αυτήν την συσκευή απο ότι κατάλαβα θα μπορώ να τα ακούσω και απο το ηχοσύστημά μου και την τηλεόραση. Το HD MediaBox 200 απο ότι κατάλαβα είναι αυτό που χρειάζομαι και θα το πάρω:)

Αρχεία hd ακόμα δεν έχω...Εσείς που έχετε hd αρχεία, έχετε κλιπάκια ή ολόκληρες ταινίες? Πάντως απο ότι είδα τα hd πιάνουν πολύ χώρο και δεν ξέρω αν αξίζει να τα έχω αποθηκευμένα τοπικά σε σκληρούς δίσκους.

Γιατί να μην παίζει ελληνικούς υπότιτλους?

Μπορεί να μας πει κάποιος αν το 10/100 αντέχει και σε full bitrate hd σήμα?

Reaction score
14
nickolas2005 said:
Πάντως απο ότι είδα τα hd πιάνουν πολύ χώρο και δεν ξέρω αν αξίζει να τα έχω αποθηκευμένα τοπικά σε σκληρούς δίσκους.
Αξίζει και παρα-αξίζει αν δείς μια φορά δεν γυρνάς ευκολα πίσω στο απλό SD. Φυσικά λόγω μεγάλου μεγέθους όπως λές μόνο σε σκληρούς δίσκους μπορείς να τα κάνεις store, μέχρι το BluRay και το HD DVD να γίνει "οικιακό"

μάλλον πάιζει αλλά δεν το έιδαμε εχτές.

Ανετα, το 100 έιναι αρκετά εντός των ορίων, αλλά φυσικά ρόλο πάιζει και η ποιότητα των router hubs, switch που εχεις στο δίκτυο σου. αυτά μπορέι να σου κάνουν μικρη διαφορά αν δεν είναι της προκοπής.

Reaction score
0
  Είναι δεδομένο οτι με  10/100 Ethernet μπορεί κανείς να παίξει ΟΛΑ τα είδη HD mpeg υλικού που μπορούμε να βρούμε σήμερα. Σπάνια κάτι σε mpeg2 HD ξεπερνάει τα 25mbit και ακόμα και τα HD-DVD/BR streams νομίζω δέν πρόκειται να ξεπεράσουν στο άμεσο μέλλον τα 35mbit. Βέβαια εκεί πλέον μιλάμε και για mpeg4, που απο ότι έχω καταλάβει το HD-MediaBox δέν μπορεί να αναπαράγει, τουλάχιστον στις τωρινές του εκδόσεις.

Reaction score
47

με εσωτερικό σκληρό δίσκο αντέχει σε σε full bitrate hd σήμα, δικτυακά όμως όχι λόγω έλειψης πρωτοκόλλου H.264

Reaction score
6
unforgiven said:
nickolas2005 said:
Για τον ίδιο λόγο που και άλλα players δεν παίζουν :)
Λάθος.... Άλλα player υποστηρίζουν μόνο ένα codepage, αυτό υποστηρίζει 4!!! (unicode, κλπ)
Δεν είδαμε ελληνικούς υπότιτλους , γιατί πολύ απλά δεν είχαμε έτοιμο κάποιο αρχείο... (που να τα προλάβω όλα σε μια μέρα...!) 8)
Είδαμε όμως κινέζικους (με σωστή γραμματοσειρά!)
Πιστεύω ότι δεν θα έχει κανένα πρόγλημα να δείξει ελληνικούς υπότιλους από αρχείο...!

Reaction score
5
Βαγγέλη, υπάρχει δυνατότητα ή πρόβλεψη μελλοντικής αναβάθμισης του εν λόγω κουτιού ώστε να αποκωδικοποιεί H.264? Δηλαδή, είναι θέμα software (άρα firmware) ή hardware το γεγονός ότι δεν παίζει MPEG4?

Μήπως υπάρχει στα σκαριά επόμενη version που να το υποστηρίζει στο hardware? Απλά ενδιαφέρει πιστεύω το κατά πόσον futureproof είναι.

Ευχαριστώ

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δεν ακουσα κανενα να μιλαει για το "υλικο" που ειδαμε...
Εως και ο Πανος(Βογιατζακης) δεν εβγαλε αχνα την ωρα της προβολης :lol: :lol:
Και οι τονοι του δερματος , ε?
Δεν μπορειτε να πειτε τιποτα... :wink:

Reaction score
3
Αν και τελευταίος, ας πω και γω τη γνώμη μου.
1. Ο Crystallio μου άρεσε για τις πολλές δυνατότητες που δίνει σε ρυθμίσεις. Πιστεύω ότι καλύπτει και τον πιο απαιτητικό. Το μεγάλο του ατού για μένα είναι ότι έχει αρκετές θέσεις μνήμης, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να επαναλαμβάνεις κάθε φορά τις ρυθμίσεις.
2. Το HD Media Bοx μου άρεσε για το εύκολο μενού, (ακόμα και για αυτούς που δεν ξέρουν απο Η/Υ), την απίστευτη ταχύτητα στην εκτέλεση του αρχείου και βέβαια για τις δυνατότητες στις ρυθμίσεις του. Το ότι δεν συνοδεύεται από σκληρό δίσκο δεν μπορεί να μειώσει την συνολική εικόνα, απλά γιατί στοχεύει στην διευκόλυνση αναπαραγωγής αρχείων και αποτελεί συνδετικό κρίκο των Η/Υ με οποιδήποτε πηγή προβολής (LCD, Plasma, Projector).
3. Όσο για τον Infocus, τα όσα ειπώθηκαν πιό πάνω, καλύπτουν και μένα.
Τέλος,για να μην παραπονιέται και ο Αντρέας Κ. ότι δεν λέμε τίποτα για το υλικό που είδαμε, οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν αρκετά πλούσιο σε ποικιλία και η ποιότητα αναμενόμενη (αφού είναι HD).
Ελπίζω και ο 3ος σκληρός να μας ευχαριστήσει όπως και οι 2 πρώτοι.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.373
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ