HDTV δορυφορική

Reaction score
0
Γεια σας καταρχήν θα ήθελα να σας πω ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια σας να κρατήσετε ενεργό αυτό το φόρουμ είστε όλοι σας άξιοι συγχαρητηρίων. Έγινα μέλος σήμερα για να μου λυθούν οι απορίες μου γύρο από τον κόσμο του audio video.σας παρακαλώ αν μπορείτε να μου λύσετε τις εξής απορίες(όποιος μπορέσει και κάνει το καλό είμαι διατεθειμένος να του ανάψω και κεράκι στην εκκλησία).Ας αρχίσω. Μέσα στο καλοκαίρι θα διαθέσω κάποιο σεβαστό ποσό για την εγκατάσταση HDTV δορυφορικής έτσι λοιπόν κατέληξα στα εξής κάτοπτρο signal hunter 120, lnb mti white, humax 2000hd, stab μοτερ hh120, cavel καλώδιο. Τώρα ως προς τον εξοπλισμό ποιες είναι η αντιρρήσεις σας επέλεξα ένα κινητό κάτοπτρο από ένα σταθερό παρακαλώ πείτε την γνώμη σας. Όπως προανέφερα το σύστημα είναι για HDTV.Και για να μπω στο ζουμί της υπόθεσης με αυτήν ακριβώς την εγκατάσταση τι από τα παρακάτω θα πιάνω?(σας τα λέω όπως τα έχω καταλάβει παρακαλώ διορθώστε με)
• Sky Italia( το πιάνω και τα hd κανάλια αλλά θέλει τον δέκτη του για να παίξει και όταν λέω στην αρχή το πιάνω εννοώ όλα τα κανάλια του sky παρακαλώ πείτε μου πια βασικά κανάλια πιάνω
• Premiere( δεν πιάνω ΚΑΝΕΝΑ κανάλι αδύνατη λήψη
• EURO 1080(τώρα μπορώ να πιάσω το HD-2 για μουντιάλ μετά όμως? Τα αλλά hd-1 τα πιάνω?
• Sat1 hd, m6 (εύκολη λήψη και δωρεάν για τώρα το μουντιάλ μετά?
• Sky( τα discovey, national geo, sky one hd τα πιάνω? μονο bbc hd δεν γίνεται και τι γίνεται με τα κανονικά κανάλια του sky μπορώ να τα πιάσω εννοείται χρειάζεται τον δέκτη του.

Κλείνοντας νομίζετε ότι με 1,6 πιάτο με actuator θα είμαι καλύτερα?

Ευχαριστώ.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
cabalai said:
Γεια σας καταρχήν θα ήθελα να σας πω ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια σας να κρατήσετε ενεργό αυτό το φόρουμ είστε όλοι σας άξιοι συγχαρητηρίων. Έγινα μέλος σήμερα για να μου λυθούν οι απορίες μου γύρο από τον κόσμο του audio video.σας παρακαλώ αν μπορείτε να μου λύσετε τις εξής απορίες(όποιος μπορέσει και κάνει το καλό είμαι διατεθειμένος να του ανάψω και κεράκι στην εκκλησία).Ας αρχίσω. Μέσα στο καλοκαίρι θα διαθέσω κάποιο σεβαστό ποσό για την εγκατάσταση HDTV δορυφορικής έτσι λοιπόν κατέληξα στα εξής κάτοπτρο signal hunter 120, lnb mti white, humax 2000hd, stab μοτερ hh120, cavel καλώδιο. Τώρα ως προς τον εξοπλισμό ποιες είναι η αντιρρήσεις σας επέλεξα ένα κινητό κάτοπτρο από ένα σταθερό παρακαλώ πείτε την γνώμη σας. Όπως προανέφερα το σύστημα είναι για HDTV.Και για να μπω στο ζουμί της υπόθεσης με αυτήν ακριβώς την εγκατάσταση τι από τα παρακάτω θα πιάνω?(σας τα λέω όπως τα έχω καταλάβει παρακαλώ διορθώστε με)
• Sky Italia( το πιάνω και τα hd κανάλια αλλά θέλει τον δέκτη του για να παίξει και όταν λέω στην αρχή το πιάνω εννοώ όλα τα κανάλια του sky παρακαλώ πείτε μου πια βασικά κανάλια πιάνω
• Premiere( δεν πιάνω ΚΑΝΕΝΑ κανάλι αδύνατη λήψη
• EURO 1080(τώρα μπορώ να πιάσω το HD-2 για μουντιάλ μετά όμως? Τα αλλά hd-1 τα πιάνω?
• Sat1 hd, m6 (εύκολη λήψη και δωρεάν για τώρα το μουντιάλ μετά?
• Sky( τα discovey, national geo, sky one hd τα πιάνω? μονο bbc hd δεν γίνεται και τι γίνεται με τα κανονικά κανάλια του sky μπορώ να τα πιάσω εννοείται χρειάζεται τον δέκτη του.

Κλείνοντας νομίζετε ότι με 1,6 πιάτο με actuator θα είμαι καλύτερα?

Ευχαριστώ.
Πρώτα από όλα θα πρέπει να επιλέξεις τι θέλεις να βλέπεις από hd κανάλια...

Για μένα η καλύτερη λύση και η πιο γρήγορα αναβαθμίσημη θα είναι το αγγλικό sky hd στις 28 μοίρες ανατολικά. Μόνο και μόνο που είναι στα αγγλικά υπερτερεί... Τα Premiere HD μάλλον θα είναι και αυτά με αγγλικό ήχο τουλάχιστον στις ταινίες... αυτά έχουν το πλεονέκτημα ότι για την ώρα είναι "ανοιχτά" με την κατάλληλη μόντουλα και σε λίγες μέρες θα ξέρουμε αν θα μεταφερθούν στον νέο δορυφόρο ASTRA (στις 19 μοίρες και αυτός όπως οι υπόλοιποι ΑSTRA) τον οποίο θα πιάνουμε πολύ άνετα στην Ελλάδα...

Το HD2 δείχνει τώρα Μουντιάλ στον Eutelsat αλλά μετά θα μπορούμε να βλέπουμε μόνο HD1 από τον Eutelsat...

Το κινητό πιάτο είναι γενικά πολύ καλή λύση όμως ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Νομίζω ότι και ο νέος αποκωδικοποιητής του sky hd δεν υποστηρίζει κινητό πιάτο... όπως επίσης και ο Humax 2000 για την ώρα δεν υποστηρίζει κινητό πιάτο! (γι' αυτά τα 2 δεν είμαι 100% σίγουρος). Οπότε ίσως χρειαστείς ένα πιάτο στις 28 μοίρες αν βάλεις sky HD.

SAT1 κλπ μάλλον θα παραμείνουν ελεύθερα HD κανάλια αλλά είναι στον ASTRA 19 μοίρες...

Και το Ιταλικό SKY το πιάνουμε εύκολα από τον hotbird αλλά και αυτός θέλει τον δικό του δέκτη ο οποίος επίσης δεν ξέρω αν υποστηρίζει κινητό πιάτο...
Από Σεπτέμβριο πιστεύω ότι πολλά ξένα πακέτα θα προσφέρουν πρόγραμμα σε hd...

Εγώ σκέφτομαι το 1 πιάτο να το έχω Eutelsat-Hotbird-Astra 19 και το άλλο να το βάλω στις 28 μοίρες για να πάρω sky HD από Σεπτέμβριο...

GTX

Reaction score
39
Το κουτί του Sky σίγουρα δεν υποστηρίζει κινητό πιάτο, το μόνο που σε αφήνει να κάνεις είναι να προσθέσεις κάποιο κανάλι εκτός πακέτου που είναι ομως στον ίδιο δορυφόρο, και αυτό βασικά περιττό είναι αφού τα περισσότερα είναι ήδη στο πακέτο, δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο εκτός. Πέρα απο αυτό στα κανάλια που προσθέτεις δεν λειτουργούν οι εγγραφές στο σκληρό, timeshifting κτλ. Αυτά ισχύουν για τις 4 γενιές digibox που έχουν περάσει απ'τα χέρια μου μέχρι το τελευταίο (HD).

Reaction score
6
Ο Humax HDCI-2000 υποστηρίζει κανονικά μοτέρ και μάλιστα και με Diseqc 1.2 εντολές αλλά και με USALS !!!!
για να το ενεργοποιήσεις, πρέπει να πατήσεις "Opt+" στο μενού που ρυθμίζεις την κεραία....(χάνεις βέβαια έτσι όλα τα κανάλια που έιχες αποθηκεύσεις μέχρι εκείνη τη στιγμή...)

Reaction score
14
GTXTC said:
Το κουτί του Sky σίγουρα δεν υποστηρίζει κινητό πιάτο, το μόνο που σε αφήνει να κάνεις είναι να προσθέσεις κάποιο κανάλι εκτός πακέτου που είναι ομως στον ίδιο δορυφόρο, και αυτό βασικά περιττό είναι αφού τα περισσότερα είναι ήδη στο πακέτο, δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο εκτός. Πέρα απο αυτό στα κανάλια που προσθέτεις δεν λειτουργούν οι εγγραφές στο σκληρό, timeshifting κτλ. Αυτά ισχύουν για τις 4 γενιές digibox που έχουν περάσει απ'τα χέρια μου μέχρι το τελευταίο (HD).
Σαν συμπληρωση του ότι σωστότατα ανέφερε ο gtxtc oλοι οι δέκτες digibox απο την πρώτη γενιά μέχρι και τους τελευταίους (HD Που έχει και ο τυχερός gtxtc) δεν υποστηρίζουν diseqc για αυτό και φυσικά είναι περιορισμένοι στην λήψη και μόνο του πακέτου τους απο τον ίδιο δορυφόρο.

Reaction score
0
Ευχαριστώ παΐδια με διαφωτίσατε ως προς τα κανάλια HD αν μπορείτε να μου πείτε για τον εξοπλισμό που διάλεξα και κάτι ακόμα λένε ότι έχει πολύ <<θόρυβο>> το κινητό πιάτο τι σημαίνει ακριβώς αυτό. Κλείνοντας το σκέφτηκα κάπως έτσι ας πάρω στην αρχή τον humax να δω και εγώ τι εστί HD πρώτη φορά, πως είναι η ποιότητα, ποσά κανάλια πιάνω και στη συνέχεια αν δεν ικανοποιηθώ παίρνω sky αλλά ρε παιδί μου είναι + δέκτης +συνδρομή.

GTX

Reaction score
39
Dream το pm μου για να προσθέσεις το Ε4 σου ήρθε? Το΄ξερες?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
dream_GR said:
GTXTC said:
Σαν συμπληρωση του ότι σωστότατα ανέφερε ο gtxtc oλοι οι δέκτες digibox απο την πρώτη γενιά μέχρι και τους τελευταίους (HD Που έχει και ο τυχερός gtxtc) δεν υποστηρίζουν diseqc για αυτό και φυσικά είναι περιορισμένοι στην λήψη και μόνο του πακέτου τους απο τον ίδιο δορυφόρο.
Ερώτηση λίγο άσχετη...

Ο δέκτης του sky μπορεί να κινήσει πιάτο;;;

2η ερώτηση...

Αν έχεις ένα πιάτο μόνο για το sky (1 τετραπλό lnb) και ένα άλλο πιάτο για τους υπόλοιπους δορυφόρους (3 τετραπλά lnb) και όλα τα lnb (και τα 4) συνδεδεμένα με diseq 1 προς 4 (δηλαδή 4 καλώδια ξεχωριστά) μπορείς να βλέπεις sky και από τα 4 καλώδια δηλ. από τα 4 μέρη του σπιτιού απλά μεταφέροντας τον δέκτη;;;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
cabalai said:
Ευχαριστώ παΐδια με διαφωτίσατε ως προς τα κανάλια HD αν μπορείτε να μου πείτε για τον εξοπλισμό που διάλεξα και κάτι ακόμα λένε ότι έχει πολύ <<θόρυβο>> το κινητό πιάτο τι σημαίνει ακριβώς αυτό. Κλείνοντας το σκέφτηκα κάπως έτσι ας πάρω στην αρχή τον humax να δω και εγώ τι εστί HD πρώτη φορά, πως είναι η ποιότητα, ποσά κανάλια πιάνω και στη συνέχεια αν δεν ικανοποιηθώ παίρνω sky αλλά ρε παιδί μου είναι + δέκτης +συνδρομή.
Κάνει λίγο θόρυβο το πιάτο όταν κινείται... ίσως και αρκετό θόρυβο... θα έλεγα να προσέξεις το σημείο που θα το βάλεις να μην ενοχλείς τους γείτονες ειδικά μέσα στο βράδυ...

Με 1.6 πιάτο πάντως δεν σου ξεφεύγει τίποτα!!!

Reaction score
0
Πλάκα μου κάνεις δηλαδή όταν λες κάνει θόρυβο εννοείς τον ήχο όταν κινείται το πιάτο ουφφφφφ!!! Ανακουφίστηκα και εγώ νόμιζα ότι χαλάει η εικόνα χίλια ευχαριστώ.

Reaction score
14
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
cabalai said:
Κάνει λίγο θόρυβο το πιάτο όταν κινείται... ίσως και αρκετό θόρυβο... θα έλεγα να προσέξεις το σημείο που θα το βάλεις να μην ενοχλείς τους γείτονες ειδικά μέσα στο βράδυ...

που να δείς το 3μετρο να πηγαίνει απο 42Ε στίς 30W ολόκληρο ταξίδι και βαπορίσιο!!! Και θορυβο σαν να σαπλάρει το ΝΤΑΛΙΑΝΑ μετις 2 Βαρτσίλες (ετσι να μην σας λείψει η ΒΑΠΟΡΑΡΑ μας!!!)

Reaction score
1
dream_GR said:
cabalai said:

που να δείς το 3μετρο να πηγαίνει απο 42Ε στίς 30W ολόκληρο ταξίδι και βαπορίσιο!!! Και θορυβο σαν να σαπλάρει το ΝΤΑΛΙΑΝΑ μετις 2 Βαρτσίλες (ετσι να μην σας λείψει η ΒΑΠΟΡΑΡΑ μας!!!)
ποιος εχει 3μετρο???

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
dream_GR said:
GTXTC said:
Ερώτηση λίγο άσχετη...

Ο δέκτης του sky μπορεί να κινήσει πιάτο;;;

2η ερώτηση...

Αν έχεις ένα πιάτο μόνο για το sky (1 τετραπλό lnb) και ένα άλλο πιάτο για τους υπόλοιπους δορυφόρους (3 τετραπλά lnb) και όλα τα lnb (και τα 4) συνδεδεμένα με diseq 1 προς 4 (δηλαδή 4 καλώδια ξεχωριστά) μπορείς να βλέπεις sky και από τα 4 καλώδια δηλ. από τα 4 μέρη του σπιτιού απλά μεταφέροντας τον δέκτη;;;
Καμμία άποψη στις ερωτήσεις μου;

GTX

Reaction score
39
Χρήστο αυτό με το diseq δε ξέρω αν παίζει, φαντάζομαι ομως οτι παίζει, πιο αρμόδιος ν'απαντήσει νομίζω είναι ο Dream :mrgreen: :mrgreen:

Πάντως τα κουτιά του sky κάνουν κάτι άλλο βολικό αν υπάρχει τρόπος να περάσεις ανώδυνα κάποια καλώδια. Απο πίσω το κουτί έχει μια έξοδο coaxial κεραίας η οποία δίνει και 12V ρεύμα, απο εκεί μπορείς να πάρεις ένα καλώδιο και να το βάλεις σε άλλη τηλεόραση, εκεί ανάλογα στη συχνότητα που θα το ρυθμίσεις θα βρείς ένα κανάλι που θα δείχνει ότι βλέπεις στο κουτί του sky. Μπορείς να πάρεις και ένα αισθητήρα IR ειδικό τον οποίο πετάς πάνω σε αυτό το καλώδιο πριν την σύνδεση με την TV και με ένα εξτρα τηλεκοντρόλ ελέγχεις και απο κεί το digibox. Αμα θες αυτό μπορεις να το κάνεις και για περισσότερα δωμάτια αγοράζοντας ένα ειδικό splitter. Εγώ στο σπίτι είχα βάλει κατά τη διάρκεια ανακαίνησης τον ηλεκτρολόγο να περάσει 4 coaxial καλώδια που πάνε απο το σαλόνι σε κάθε δωμάτιο, έχω και το αντίστοιχο splitter και remotes και έχω σε όλα τα δωμάτια sky, απλά βλέπουν όλα το ίδιο κανάλι.

Βέβαια με το κόστος ενός έξτρα κουτιού και με 10 λίρες το μήνα έξτρα στη συνδρομή μπορείς να πάρεις και δεύτερη κάρτα για να βλέπεις σε 2 δωμάτια διαφορετικά κανάλια.

Αυτά που λέω μπορείς να τα βρείς εδώ http://www.tvlink.co.uk/

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Καταρχήν θα ήθελα αν βάλω sky τουλάχιστον να ελέγχω το κουτί και από τα 4 καλώδια που έχω κατεβάσει... δηλαδή έστω να πηγαινοφέρνω το κουτί... γι' αυτό ρωτάω αν το τετραπλό lnb συνδεδεμένο με τα 4 diseqc θα μου δουλέψει με αυτό τον τρόπο...

Reaction score
0
Τελικά αποφάσισα να βάλω κινητό κάτοπτρο αλλά θέλω λίγο την βοήθεια σας το πιάτο θα μπει στην ταράτσα δεν έχει σπίτια γύρω γύρω το πρόβλημα είναι ότι έχει έναν επίπεδο μεγάλο χώρο και στην μεριά που κοιτάει το πιάτο υπάρχει η σκεπή μου που έχει ύψος γύρω στα 70εκ το κάτοπτρο όπως έχω καταλάβει είναι συνηθέστερο να μπαίνει σε σταθερή βάση στο έδαφος έχω βρει μια τέτοια με ύψος 75εκ αλλά και πάλι θα κοιτάει την σκεπή(δεν μπλοκάρετε παρά πολύ) θα έχω προβλήματα μήπως να το βάλω σε κοντάρι(έτσι δεν μπλοκάρετε καθόλου) τι προτείνετε θα έχω μεγάλο πρόβλημα αν το βάλω στο έδαφος?

Reaction score
14
cabalai said:
Τελικά αποφάσισα να βάλω κινητό κάτοπτρο αλλά θέλω λίγο την βοήθεια σας το πιάτο θα μπει στην ταράτσα δεν έχει σπίτια γύρω γύρω το πρόβλημα είναι ότι έχει έναν επίπεδο μεγάλο χώρο και στην μεριά που κοιτάει το πιάτο υπάρχει η σκεπή μου που έχει ύψος γύρω στα 70εκ το κάτοπτρο όπως έχω καταλάβει είναι συνηθέστερο να μπαίνει σε σταθερή βάση στο έδαφος έχω βρει μια τέτοια με ύψος 75εκ αλλά και πάλι θα κοιτάει την σκεπή(δεν μπλοκάρετε παρά πολύ) θα έχω προβλήματα μήπως να το βάλω σε κοντάρι(έτσι δεν μπλοκάρετε καθόλου) τι προτείνετε θα έχω μεγάλο πρόβλημα αν το βάλω στο έδαφος?
ιδανικά βρίσκεις (φτιάχνεις/παραγγέλνεις) μία επιδαπέδια βάση 1.4μ ύψος. και μιάς και μαλλον θα είναι ειδική κατασκευή σε μαγαζί, να τους ζητήσεις να εχει και δυο αντιρίδες για κόντρα

σε κοντάρι μην το επιχειρήσεις. Η βασική αρχή είναι ότι οταν βαζεις κινητό πιάτο όλο το μυστικό είναι στην τοποθέτηση της βάσης.

Πρέπει να είναι απόλυτα επίπεδη και παράλληλη, αλφαδιασμένη στο τέλειο, και μόνο τότε επιχειρέις την τοποθέτηση και σωστή σκοπευση του δορυφορικου τοξου. Οι βάσεις εδάφους, είναι προτιμότερες απο άλλες βάσεις σε τοιχο π.χ. αλλά και πάλι όπως προείπα πρεπει να είναι απόλυτα κάθετες με το έδαφος (η μάλλον όυτε με το έδαφος γιατί και το έδαφος σου μπορεί να είναι στραβό, με αλφαδι ακριβείας)

Το πάχος (Φ) της σωλήνας που θα χρησιμοποιήσεις πρεπει να είναι συμβατό με το ποτήρι, ή τις δαγκάνες του πιάτου σου. Αυτό συνήθως με 6.5εκ διάμετρο είσαι καλυμένος, αλλά πρεπει να πάς την βάση σου στον τεχνικό που θα σου φτιάξει την βάση.

Αν θές βοήθεια για μαγαζιά που αναλαμβάνουν βάσεις, απλές μεταλλικές, γαλβανισμένες, ανοξέιδοτες κλπ κλπ ρώτα πάλι

Reaction score
0
Παρακαλώ πες μου που μπορώ να βρω τέτοιες βάσεις θα πρέπει να ξέρεις ότι τον εξοπλισμό θα τον πάρω από καταστήματα τις Αθήνας και την εγκατάσταση θα μου την κάνει τεχνικός στην Λαμία όπου και διαμένω

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo