help with set up

Reaction score
0
Για σας παιδιά.
Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με το set up του ενισχυτή και τα ηχεία μου.
Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα:
Αφού τρέξω το αυτόματο set up του ενισχυτή μου βγάζει τα crossover των ηχείων
Ως εξής τα μπροστά (αριστερό και δεξιό) 120 και το κεντρικό 40 τα ηχεία είναι τα b&w m1 από το γνωστό σετ MT 20 (με τους δορυφόρους τους μικρούς).
Και το woofer στα 150. (Kef psw 2500 το οβάλ)
Καταλαβαίνω το 120 για τα δύο μπροστά, αλλά το 40 στο κεντρικό.
Μήπως φταίει που είναι χωμένο σε κάποιο επιπλάκι μέσα και δημιουργείται ηχώ κτλ.
Επίσης ξέρει κανείς στα πόσα είναι κανονικά το crossover των δορυφόρων M1,
(στο manual διαβάζω ότι κατεβαίνουν μέχρι τα 80 τι σημένει αυτό)
Το ρωτάω αυτό γιατί εάν το cross είναι χαμηλότερο από 120 που μου βάζει αυτόματα ο ενισχυτής τότε λογικά θα πρέπει να το κατεβάσω για να παίζουν όλες οι συχνότητες
Που μπορούν από τα ηχεία.
Επίσης το woofer είναι καλά στα 150 (το έχω με το volume στο μισό και το crossover frequency στο τέρμα 140).
Παρακαλώ κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη γιατί έχω μπερδευτεί πολύ και όλο σκαλίζω
Διάφορα.

Reaction score
14
stereo j said:
Καταλαβαίνω το 120 για τα δύο μπροστά, αλλά το 40 στο κεντρικό.
Μήπως φταίει που είναι χωμένο σε κάποιο επιπλάκι μέσα και δημιουργείται ηχώ κτλ.

100%. :wink:

Denon ενισχυτή έχεις;

Σε γενικές γραμμές μην εμπιστεύεσαι πολύ τις αυτόματες ρυθμίσεις των AV....
Πέρα από τον αρχικό μπούσουλα των αυτόματων ρυθμίσεων σου προτείνω να ...βάλεις χέρι.
Πάντα μέσα στις δυνατότητες των ηχείων σου όπως αυτές περιγράφονται στο manual του
κατασκευαστή. Δηλ. απόκριση συχνότητας και ευαισθησία κυρίως.
Τα συγκεκριμένα ηχεία θα τα δηλώσεις όλα small και μπορείς να δηλώσεις σαν συχνότητα cross
τα 90 ή τα 100 hz. Τα 120 που δίνει ο ενισχυτής σου είναι υπερβολή...όπως και τα 40 βεβαίως βεβαίως.

Σε σχέση με το cross του sub τώρα. Έχεις βγάλει εκτός λειτουργίας το δικό του φίλτρο αποκοπής.
Και έχεις δώσει τον ρόλο του στο "φίλτρο" του ενισχυτή.
Έχεις ακολουθήσει την προτεινόμενη από τα manuals τακτική...που δεν δίνει πάντα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Σε καμμία περίπτωση μην αφήσεις την συχνότητα cross στα 150 hz....όταν το ηχείο σου ανεβαίνει με το ζόρι στα 140.
Σου προτείνω να την κατεβάσεις γύρω στα 90-100 hz (πειραματίσου λίγο) ώστε να μην έχεις σοβαρές
επικαλύψεις ή κενά (συχνοτικά)
Μετά το μόνο που σου μένει να ρυθμίσεις είναι τη στάθμη του sub ....πράγμα πολύ..μα πολύ υποκειμενικό.

Reaction score
7
Θα σου προτεινα να το ρυθμισεις στα 120Hz και το κεντρικο, σαν τα μπροστα. Ετσι κι αλλιως οι χαμηλες συχνοτητες που παραγονται απο το κεντρικο ειναι ελαχιστες, αλλα το πιο πιθανο ειναι οτι το σημειο που το εχεις ενισχυει καποιες συχνοτητες και φαινεται στον ενισχυτη οτι μπορει να τις αναπαραξει.
χρησιμοποιησε τη χειροκινητη ρυθμιση.

M1 Satellite
Size (WxHxD): 11x24x17cm
Weight: 2.7kg
Design: 2-way vented box
Drive units: 25mm metal dome tweeter, 100mm woven glass fibre cone mid/bass
Frequency response: 80Hz-23kHz
Sensitivity: 85dB
Impedance: 8 ohms
Crossover frequency: 4kHz

Staff online

• abcd