Hi End - Μαθήματα κοινής λογικής από τους κατασκευαστές...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.113
Reaction score
20.614
audiomusic said:
Πήρα μια καλή γεύση αναξιοπρέπειας και κατινιάς. Περισσότερη από το κανονικό βλάπτει σοβαρά την υγεία.
Κατενιάς. Οι Κατίνες τί σου φταίνε οι καημένες και τις πιάνεις στο στόμα σου;
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Σόρυ βρε παληκάρι, δεν έχω διαβάσει το περιοδικό, αλλά θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

The FRCI tiles were developed by NASA's Ames Research Center
Ωραία μέχρι εδώ. Τα πλακάκια αυτά τα έφτιαξαν στο Ames (ωραίο μέρος by the way).

The FRCI-12 HRSI tiles are a higher strength tile derived by adding AB312 (alumina-borosilicate fiber), called Nextel, to the pure silica tile slurry.
Ωραία. Δηλαδή τα πλακάκια αυτά φτιάχτηκαν προσθέτοντας Nextel στον πηλό. Μάλιστα.

Developed by the 3M Company of St. Paul, Minn., Nextel activates boron fusion and, figuratively, welds the micron-sized fibers of pure silica into a rigid structure during sintering in a high-temperature furnace. The resulting composite fiber refractory material composed of 20-percent Nextel and 80-percent silica fiber has entirely different physical properties from the original 99.8-percent-pure silica tiles. Nextel, with an expansion coefficient 10 times that of the 99.8-percent-pure silica, acts like a preshrunk concrete reinforcing bar in the fiber matrix.
Απλά, το Nextel, που έχει αναπτύξει η 3M (όχι η NASA), ψήνεται μαζί με τον πηλό και κάνει το πλακάκι πολύ πιο δυνατό.

The HRSI tiles are coated on the top and sides with a mixture of powdered tetrasilicide and borosilicate glass with a liquid carrier. This material is sprayed on the tile to coating thicknesses of 16 to 18 mils. The coated tiles then are placed in an oven and heated to a temperature of 2,300 F. This results in a black, waterproof glossy coating that has a surface emittance of 0.85 and a solar absorptance of about 0.85. After the ceramic coating heating process, the remaining silica fibers are treated with a silicon resin to provide bulk waterproofing.
Το πλακάκι μετά ψήνεται ξανά, αφού πρώτα το έχουν περάσει με Si4 και βοριούχο γυαλάκι σε σκόνη.

Πού σε όλα αυτά λέει ότι η NASA έφτιαξε το βοριούχο γυαλάκι!!;;;
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Audiomusic,σε ευχαριστούμε για αυτά που μας είπες.
Ομως όπως διαβάζεις,τα σχόλια είναι για κείμενα και λέξεις που έχουν γράψει οι ίδιοι οι reviers.
Εδω μέσα είμαστε και υπάρχουμε για να μπορούμε άνετα να σχολιάζουμε τα καλώς αλλά και τα κακώς κείμενα χωρίς φόβο και πάθος,απαλαγμένοι απο δεσμούς συμφερόντων.
Κάποιοι χειρίζονται με καυστικό τρόπο την γλώσσα και κάποιοι με γλυκό,όμως λένε άλήθειες.
Δεν καυτηριάζουμε μόνο το συγκεκριμένο περιοδικό όπου εκεί γράφουν και φίλοι μου,καυτηριάζουμε γενικότερα τα κακώς κείμενα του χώρου,που δυστυχώς είναι πολλά.

Δικαίωμά σας είναι να πιστεύετε ότι γράφοει ο κάθε αρθρογράφος,όμως υπάρχει και ο τεκμηριωμένος αντίλογος,όπου μπορείτε να μην τον διαβάσετε κάν.

Εύχομαι να είστε καλά όπως είμαστε και εμείς καλά,ακόμη και χωρίς την παρουσία σας.
 

Μηνύματα
227
Reaction score
3
Για να σοβαρευτούμε λιγάκι...

...το ζητούμενο εδώ δεν είναι η -ομολογουμένως, ενδιαφέρουσα- ιστορία του εν λόγω υλικού, αλλά η καταφανής προσπάθεια του αρθρογράφου να τού προσδώσει εξωπραγματικές ιδιότητες, εμβαπτίζοντάς το στη διαστημική κολυμβήθρα της NASA και τυλίγοντας τη χρήση του στα σωθικά του καναδέζικου ηχείου με την αχλύ του μύθου ("διαθέτει εξαιρετικές αποσβεστικές ικανότητες").

Η χρήση του υλικού Nextel (το οποίο περιέχει μικρό μόνο μέρος της υαλώδους ουσίας borosilicate) στα πλακίδια που επικαλύπτουν το ρύγχος και το χείλος προσβολής των πτερύγων του "Διαστημικού Λεωφορείου" είναι καθαρά στοχευμένη, όπως εξάλλου ισχύει για κάθε τμήμα του εργοστασίου τεχνολογίας που λέγεται Space Shuttle.
Συγκεκριμένα, οι "εξαιρετικές αποσβεστικές ικανότητες" που τού προσδίδει ο ευφάνταστος αρθρογράφος μας -αναφερόμενος, προφανώς, στην απορρόφηση της οπίσθιας ακτινοβολίας των μεγαφώνων- ουδεμία σχέση έχουν με αυτή, αφού αφορούν στην απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας, προκειμένου να συνδράμει επαγωγικά στην ψύξη των κρίσιμων αυτών περιοχών κατά τη φάση της καθόδου στη γήινη ατμόσφαιρα.

Αυτό που πραγματικά με ενοχλεί, όμως, είναι η αλόγιστη χρήση τεχνολογικών όρων και μεθοδολογιών σε καθ' όλα απλές μηχανικές εφαρμογές όπως τα ηχεία, προκειμένου να "θαμπώσουν" τους αναγνώστες, δίκην καθρεφτακίων στους ιθαγενείς.
Υπάρχει, βέβαια, και το ενδεχόμενο αυτά τα τερατολογήματα να μην αποτελούν 100% ευθύνη του Έλληνα αρθρογράφου, μια και πολλοί από τους "επώνυμους" κατασκευαστές αρέσκονται σε τέτοιες μεθόδους, πάλι όμως είναι αποκλειστική ευθύνη του το γεγονός ότι δεν έψαξε, ως ώφειλε, περαιτέρω το θέμα, πριν τα δημοσιεύσει. Πώς να το κάνουμε, πολλοί από τους αναγνώστες έχουν τελειώσει ΑΕΙ θετικής κατεύθυνσης...

Αυτά, προς ώρας.
Αν επιμένετε, φίλτατε audiomusic, για περαιτέρω ανάλυση των γραφομένων εγχωρίων και αλλοδαπών reviewers (και συμπαρομαρτούντα "μαργαριτάρια" ολκής, "Ήχου" και "High Fidelity" συμπεριλαμβανομένων) εδώ είμαστε...//;-)
 

Μηνύματα
5.581
Reaction score
297
audiomusic said:
Τελικά τα παντελόνια κάποιων είναι σίγουρα διακοσμητικά.
Ένα επιχείρημα υπέρ του ... borosilicate και της NASA? Ένα? Μισό έστω? Έτσι, ως δείγμα υφάσματος από τα παντελόνια σας τα ασφυκτικά γεμάτα, βρε αδερφέ!
 

Μηνύματα
250
Reaction score
0
kastrato said:
Το σχόλιο του κου RDoherty ήταν κακοπροαίρετο, προσβλητικό για εσάς και όλους εμάς που παρακολουθούμε τη «συζήτησή» σας.
Αν τέτοιου τύπου «εξυπνάδες», τον κάνουν να πιστεύει ότι θα κερδίσει τη «μάχη» γραπτού λόγου που έχει ξεκινήσει, τότε ρίχνει το επίπεδο σε «μέρη» που ίσως δεν γνωρίζετε και θα «ηττηθείτε»…
Έπρεπε να τον είχαν σκοτώσει τότε όταν είχε γράψει το πρώτο του post τώρα έχει ανοίξει τα πλοκάμια του επικίνδυνα, ευτυχώς όμως πάντα ποτέ δεν είναι αργά. :wink:

:wink: :wink: :wink:
 

Μηνύματα
2.868
Reaction score
250
Ο RDoherty γράφει σε όλες τις κατηγορίες .

Το γιατί έχει αρχίσει αυτό το "νταβαντούρι" δύο μέρες τώρα στην συγκεκριμένη κατηγορία

είναι ηλίου φαεινότερον .

Κάποιοι που δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα θεωρούν εαυτούς θιγμένους

ή εκτός του χαρακτήρα που καλώς ή κακώς έχει πάρει τον τελευταίο

καιρό η κατηγορία άρχισαν τον ανορθόδοξο πόλεμο !

Εγώ τους καλώ να επανέλθουν και να συμβάλλουν με γόνιμο τρόπο

στην πολυφωνία της !

Οι δήθεν και στημένες αντιπαραθέσεις δεν βοηθούν κανένα και τίποτε !

Είναι δε μάλλον αφελείς εκείνοι που νομίζουν ότι θα βγουν "δικαιωμένοι"

από μια τέτοια άχρηστη και αφελή στάση......
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Κατ' αρχάς μου μαμήσατε το θέμα. :lol:

Δεύτερον, επειδή βαριέμαι να απαντήσω στα πολυάριθμα μηνύματα του νέου μας φίλου σε διάφορα θέματα, θα επιχειρήσω ένα ποτ πουρί… :lol:

audiomusic said:
Πήρα μια καλή γεύση αναξιοπρέπειας και κατινιάς.
Επίσης:
audiomusic said:
Παρακαλώ όπως μου αποστείλετε την διεύθυνσή σας γιατί έχω ντοματούλες και γιαουρτάκια μπόλικα για εσάς και για όλους όσους νομίζουν ότι είναι έξυπνοι.
------------------------

audiomusic said:
Οι εποχές κατα τις οποίες μπορούσε κάποιος να κρυφτεί πίσω από την ανωνυμία που του παρήχε το διαδίκτυο, έχουν παρέλθει.
Μα… Επίσης.
------------------------

audiomusic said:
Ως ιδιοκτήτης ιστοσελίδος, σας ενημερώνω ότι το site υποχρεούται να δώσει τα στοιχεία σας (διευθύνσεις ip κλπ) σε κάθε περίπτωση που το θέμα θα ακολουθήσει το δρόμο προς την δικαιοσύνη.
Μα… Φυσικά.
-------------------------

audiomusic said:
Ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη
Αυτό που μου ζητάτε είναι δύσκολο. Και εξηγούμαι:

Όχι ότι είμαι υποχρεωμένος να ψάξω τι και πως και ποιος είναι πάλι αυτός που μπήκε να μας πει ανωνύμως πόσο κακό φόρουμ είμαστε, αλλά εκ των πραγμάτων δεν αποφεύγω την λούμπα διότι η στάση σας προδίδει κάποιον που μελετά το φόρουμ εδώ και πάρα πολύ καιρό και συνεπώς το πιθανότερο είναι ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, γνωριζόμαστε. Αυτό βέβαια δεν σας κρύβω ότι αποτελεί το καλύτερο των σεναρίων, διότι θα με καθησύχαζε ότι οι σταθερές αξίες εξακολουθούν να υπάρχουν, κοινώς ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν με τίποτα. Το σενάριο να είστε κάποιος εντελώς άγνωστος είναι πραγματικά τρομακτικό, διότι μου θυμίζει ότι το τέρας έχει πολλά κεφάλια.

Αγαπητέ μου κύριε άγνωστε, το μόνο πράγμα που πρέπει να εκτιμήσετε είναι ότι όσοι έχουν μια άποψη, την είπαν επωνύμως για επωνύμους. Κοινώς τα παντελόνια είναι εκεί και μάλιστα φαρδιά για να χωράνε το βαρύ υλικό. Αν διαφωνείτε με την άποψη όσων την εκφράζουν, είστε ευπρόσδεκτοι να το συζητήσουμε με επιχειρήματα και όχι να πιάσουμε τα γιαούρτια. Άλλωστε γι αυτό υπάρχει το φόρουμ. Δυστυχώς όμως, η υποτιθέμενη ελεύθερη πτώση σας στο φόρουμ μας και η άνευ προηγουμένου επίθεσή σας με τρόπο που δείχνει ότι υπάρχουν προηγούμενα, δεν δείχνει να έχει αυτόν τον σκοπό.

Παρόλα αυτά, επειδή είμαστε ένα site με κατά κανόνα καλοπροαίρετη στάση στον κάθε ένα που μας κάνει την τιμή να ασχοληθεί μαζί μας, μην νομίζετε ότι σας κρατάω και κακία. Μπορούμε πάντα να ξεκινήσουμε σε νέα βάση:

Για αρχή, μπορούμε να συστηθούμε:
Εγώ είμαι ο Νίκος Τσαρουχάς, εσείς? :wink:
 


Μηνύματα
250
Reaction score
0
Μελετώντας προσεκτικά αυτήν την κατηγόρια έβγαλα το εξής συμπέρασμα.

Οι μισοί από τους θαμώνες τις κατηγόριας που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν τους άλλους μίσους που τα ξέρουν. 8)

:lol: :lol: :lol:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Η άποψή σας σεβαστή αλλά η ψυχανάλυση δεν νομίζω ότι είναι η απάντηση σε κάθε κατηγορία...

Παρακαλώ για την συνέχεια της συζήτησης επάνω στο θέμα μας.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Τελικά και αυτοί που ξέρουν και αυτοί που δεν ξέρουν θέτουν ερωτήσεις .

1. Περιμένουν όντως μια απάντηση για να μάθουν οι ίδιοι ?
2. Για να ωφεληθούν περισσότερο οι υπόλοιποι που δεν γνωρίζουν, όσοι δηλαδή θέλουν να μάθουν αλλά δεν κάνουν συχνές ερωτήσεις ?
3. ή μήπως περιμένουν στη γωνία τους δήθεν φανταστικούς "εχθρούς" τους ?

Οι περιπτώσεις 1 & 2 είναι σχεδόν πάντα καλοπροαίρετες και βοηθούν το σύνολο. Η περίπτωση 3 θα πρέπει να αποφεύγεται και να εμποδίζεται, γιατί τελικά μόνο κακίες βγαίνουν στον αέρα και κανένα ουσιαστικό όφελος από τον διάλογο. Σε ένα πραγμα τόσο υποκειμενικό όπως ο ήχος, πολλές φορές κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος πραγματικά έχει δίκιο και ποος άδικο.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.412
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top