Hi End CD Player με 30 Ευρώ???

Reaction score
3.691
Λευτέρη να μου φιλήσεις τη μανούλα σου. Να είναι καλά για να σε χαίρεται. Αντε τώρα που θα έρθει ο καινούργιος καναπές, να της κάνεις και κανένα εγγονάκι.

Reaction score
0
Λοιπόν παίδες...

Με χαρά ανακοινώνω τα αποτελέσματα του πρώτου επικαναπέως τέστ με δοκίμια τα Arcam A8 και Bluesky DV855 ως transport.
Και τα δύο κλήθηκαν να οδηγήσουν το Musical Fidelity A 3.24, δισκάκι αυτή τη φορά το Minor Earth, Major Sky των A-HA (πάντα πρωτότυπο).

Λοιπόν, τα αποτελέσματα επαναλήφθηκαν όπως και στην προηγούμενη σύγκριση...το Arcam εμφανίζεται πληρέστερο σαν άκουσμα (τόσο σε σώμα όσο και στα άκρα) με ρεαλιστικές μεσαίες και φωνές που έμοιαζαν ανθρώπινες. Σε περάσματα με κιθάρες είχες την αίσθηση του πραγματικού οργάνου σε χροιά και ρεαλισμό. Αν και ο δίσκος περιλαμβάνει κυρίως ηλεκτρονικούς ήχους υπάρχουν υπέροχες φωνές (τόσο ανδρικές όσο και γυναικείες) που ζωγραφίζουν απίστευτες εικόνες στο κατάλληλο σύστημα.
Με το DV855 αυτή η αίσθηση χανόταν. Οι φωνές ήταν πλαστικές και άψυχες. Το πέρασμα με την κιθάρα αποτελούσε απλά σκιά του προηγούμενου, γνώριμου ακούσματος. Τέλος το κάτω άκρο ήταν χαλαρό και υποτονισμένο ενώ οι υψηλές ήταν αισθητά πιο έντονες.

Αυτά τα νέα, εξακολουθώ να μη μπορώ να υποστηρίξω κάτι θετικό στην απόδοση του DVD player της Bluesky.
Εννοείται φυσικά πως αυτό αποτελεί τη δική μου και μόνο άποψη και πιθανόν αν αλλάξει το σύστημα ή ο ακροατής να αλλάξουν και τα αποτελέσματα...

Ελπίζω να βοήθησα Νίκο...

Reaction score
3.691
Εχω παρατηρήσει ότι τα πολύ ακριβά CD players φτιάχνουν καλύτερο ήχο από αυτόν που είναι γραμμένος στα CDs. Δίνουν μια άλλη αίσθηση πολύ πιο ωραία από την πραγματικότητα. Προσπαθούν να κάνουν προσομείωση του φυσικού ήχου με ταχνάσματα.

Τα φτηνά CD players, απλά αναπαράγουν αυτό που είναι γραμμένο στο ψηφιακό δισκάκι χωρίς χρωματισμούς. Εχουν και πολύ απλό κύκλωμα.

Το δικό μου SilverCrest Universal των 49 Eυρώ διαβάζει και παίζει τα πάντα Δεν το ψάχνω καθόλου γιατί είναι ανελέητο monitor που ότι του βάζεις παίζει και δεν ωραιοποιεί καταστάσεις.
Κι όποιος το αντέχει...

Γιαυτό το λόγο τα πολύ φτηνά players ακούγονται όλα ίδιο, ενώ τα πολύ ακριβά διαφοροποιούνται μεταξύ τους. Ασε που ορισμένα από τα ακριβά χρωματίζουν τον ήχο με δεύτερες αρμονικές παραμορφώσεις και λυχνίες στην έξοδό τους.
Λέτε τα φτηνά να είναι πιο σωστά ?
Εγώ δεν αποκλείω τίποτα πλέον με την υπάρχουσα τεχνολογία .

Reaction score
0
Και η διφορά που επαναλαμβάνεται και σε επίπεδο transport???

Πάντως ακόμα κι αν η προσπάθεια βελτίωσης του ήχου εκ των υστέρων με επεμβάσεις στο κύκλωμα ενός DAC ή Player είναι προσχεδιασμένη, εξακολουθώ να προτιμώ την πηγή εκείνη που μου προσφέρει τη μεγαλύτερη απόλαυση.

Φυσικά και είναι καλό το να ξέρουμε την αλήθεια, αλλά ειδικά στο θέμα της μουσικής ακρόασης θα προτιμήσω το...makeup!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar δεν έχεις κι άδικο...

Από την μικρή εμπειρία και τις λίγες γνώσεις μου, το σημαντικότερο θέμα στα ψηφιακά έχει να κάνει με το jitter. Άπαξ και το πολέμησες, η μουσική σταματά να είναι ο γνώριμος ήχος που όλοι γνωρίζουμε. Επειδή τα dac εισάγουν περισσότερο jitter εκεί ακούγονται και περισσότερο οι διαφορές, γι αυτό και έχεις περισσότερες ελπίδες να ακούσεις κάτι καλό χρησιμοποιώντας ένα καλό dac κι ένα μέτριο transport παρά το αντίθετο. Άλλωστε τα νέα dac έχουν πολλούς τρόπους για να καταπολεμούν το παραγόμενο μέχρις εκείνου του σημείου jitter. Αλλά οπωδήποτε και τα transport εισάγουν jitter όπως και οι συνδέσεις, καλώδια - βύσματα.
Όσον αφορά στις λάμπες και τα λοιπά κόλπα, αυτά είναι περί κολοκυθόπιτας και αφορούν γενικά τον ήχο και όχι μόνον τα ψηφιακά.

Reaction score
3.691
Το αναλογο του jitter στον αναλογικό ήχο είναι οι μεταβολές της ταχύτητας περιστροφής του πλατό ενός πικάπ σε σχέση με το χρόνο.

Κάπου διάβασα ότι ο Ken Ishiwata έδωσε στα Marantz KIS περισσότερο από το κανονικό jitter σκόπιμα για να δώσει στον ήχο μια πιο αναλογική και μαλακή χροιά. Στον πάγκο ελέγχου το 63 KIS ήταν χάλια ως προς το jitter.
Με λίγα λόγια, ορισμένοι σχεδιαστές κάνουν τεχνάσματα και με το jitter.

Reaction score
1.381
g.kar,

Δεν γνωριζω αν εχεις δικιο ή αδικο, αλλα ακουσμα απο CD's εχω μονο ευχαριστηθει απο ακριβοτερα players. Δεν ειναι μονο θεμα χροιων αλλα και δυναμικων και εικονας, που δεν τα εχω ακουσει απο πολυ φθηνα players. Τα (ενεργα) ηχεια μου ειναι αδυσωπητα σε οποιαδηποτε λεπτομερεια και δεν μπορεσα να ακουσω περισοσοτερες απο 3-4 μερες με το BlueSky DVD των 49Ε! Το ακουσμα ειναι τρομερα σκληρο και μονοδιαστατο. Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα παραγωγης αφου τους δισκους μου τους ξερω καλα και τους εχω ακουσει σε αρκετα συστηματα. Αντιθετως με CDP των 2000Ε το ακουσμα ειναι πολυ καλυτερο σε ολους τους τομεις.

Reaction score
0
Το άντεξες 3-4 μέρες???

ΗΡΩΑΣ!!!

Εγώ μόνο μια ακρόαση μερικών κομματιών και αυτό ήταν! Ούτε στη σκέψη να επιβεβαιώσω τα ευρήματα με κανένα άλλο δισκάκι δεν άντεξα!

Reaction score
3.691
Ωραία μέχρι εδώ. Συμφωνώ ότι ένα CD player των 4000 Eυρώ μας ακούγεται καλύτερα από ένα άλλο των 49 Ευρώ.
Το ερώτημα είναι γιατί να ακούγεται καλύτερα αφού και τα δύο έχουν ονομαστική παραμόρφωση στην αναλογική τους εξοδο της τάξης του 0,003%.

Πιάνει το αυτί μας τόσο μικρή παραμόρφωση ?

Αν θέλετε, μπορούμε σε απόμενη συνάντηση να σας βάλω ένα κομμάτι της Sheffield Labs που έχει γραφτεί με 5 διαφορετικούς τρόπους με σταδιακή αύξηση της παραμόρφωσης σήματος από 0% σε 1%. Θέλω να δώ ποιος θα καταλάβει τη διαφορά 10 στις 10 φορές.
Ενα απλό test για γερά νεύρα.
This in not a Joke.

Reaction score
1.381
Το άντεξες 3-4 μέρες???

ΗΡΩΑΣ!!!
Το αντεξα γιατι δεν ειχα αλλο! Τελικα το Philips diskman ειχε πιο απαλες χροιες οχι ομως και δυναμικα που επεσαν κατακορυφα. Αυτο το αντεξα αναγκαστικα παλι, για πολλους μηνες. Στην κορυφη του rack, υπαρχει παντα το πικαπ, οποτε μικρο το κακο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κακά τα ψέματα ρε παιδιά. Όποιος πιστεύει ότι με 100€ ή 200€ μπορεί να ακούσει καλό ψηφιακό είναι νυχτωμένος. Εξαιρουμένων των περιπτώσεων που κάποιος ξέρει πολύ καλά τι κάνει και πως το κάνει, αλλά αυτές είναι ελάχιστες.

Τα ίδια και χειρότερα φυσικά ισχύουν και στα αναλογικά...

Reaction score
3.691
Την ημέρα που πήρα το SilverCrest, στο Lidl, υπήρχαν τουλάχιστον 100 κομμάτια στο υποκατάστημα Περιστερίου. Το απόγευμα ξαναπήγα στο ίδιο κατάστημα και είχαν φύγει όλα.

Συνολικά πρέπει να πουλήθηκαν γύρω στα 10.000 κομμάτια σε όλη την Ελλάδα.

Αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφορούν σήμερα ανάμεσά μας. :roll:

Reaction score
1.381
Τα ίδια και χειρότερα φυσικά ισχύουν και στα αναλογικά...
Θα διαφωνησω. Εισαγωγικο συστημα πικαπ + βραχιονα + κεφαλη (ΣΩΣΤΑ ρυθμισμενο) γυρω στα 400-500 ευρο, βαζει κατω την πλειοψηφεια των ψηφιακων πηγων αναλογου κοστους.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν και διαφωνούμε, με τι ακριβώς διαφώνησες βρε Κώστα δεν κατάλαβα... :roll: :lol:

Εγώ απλά είπα ότι όσο μάπα παίζουν οι ψηφιακές φθηναδούρες των 200€, άλλο τόσο μάπα παίζουν και οι αναλογικές φθηναδούρες και τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα αφού οι παράγοντες είναι περισσότεροι και δυσκολότεροι από το να βάλεις απλά κάτι στην πρίζα... :wink:

Επί της ουσίας όποιος πιστεύει ότι με 200€-300€ έχει αναλογικό ήχο της προκοπής ή γενικώς ήχο της προκοπής... είναι πολύ αλλού... Όπως ακριβώς και στα ψηφιακά.

Τώρα υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν ότι αναλογικό να ναι κι ότι να ναι και με 500 ευράκια για πηγή που θέλει πικάπ, βραχίονες, κεφαλές, phono και ρυθμίσεις έχουν τον τέλειο ήχο ή τέλος πάντων καλύτερο από οτιδήποτε ψηφιακό κυκλοφορεί στον πλανήτη. Μάλιστα το αποτέλεσμα τα έβγαλαν κάνοντας συγκρίσεις στα πανάκριβα ηχεία αναφοράς των 500€ επίσης...

- Κατά φαντασίαν Hi End με σπόνσορα τον Τζωρτζ Λούκας :lol: :lol:

Reaction score
3.691
Ο κόσμος ακούει μουσική με αυτά τα μηχανήματα που μπορεί να αγοράσει, χωρίς να στερηθεί άλλες απολαύσεις από τη ζωή του.
Αυτός και μόνο αποφασίζει τι του αρέσει να ακούει.

Ας μην μπερδεύουμε καλύτερα το πανάκριβα ηχεία αναφοράς των 500 € με αυτά των 20.000€, γιατί και τα δύο δεν μπορούν να αναπαράγουν σωστά την ανθρώπινη φωνή. Και τα δύο ηχεία είναι λάθος, το κάθε ένα με το δικό του τρόπο.

Reaction score
3.691
Το πόσο λάθος ακούγεται κάτι, μπορεί να το καταλάβει ακόμα και κάποιος που διαθέτει φτηνά συστήματα.
Το χειρότερο σε αυτό το χόμπυ είναι να σε έχουν καταραστεί και να μην μπορείς με τίποτα να φέρεις τον ήχο εκεί που τον θέλεις, όσα λεφτά και να έχεις δώσει για τα μηχανήματα.

Reaction score
3.691
Το σημαντικότερο είναι να αποκτάμε εμπειρίες με τον φυσικό ήχο. Μόνο έτσι μπορούμε να κρίνουμε τα μηχανήματα και τις ηχογραφήσεις.
Αν δεν έχεις ακούσει ποτέ στη ζωή σου γυναικεία φωνή να τραγουδάει δίπλα σου, πως μπορείς να κρίνεις ένα σύστημα ?
Μόνο με τη φαντασία ?

Το νανούρισμα της μάνας είναι μια καλή αρχή.

Reaction score
3.691
Ηθελες δεν ήθελες, πάλι στη μανούλα σου με το DVD της το έφερες το θέμα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.478
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo