Hi End CD Player με 30 Ευρώ???

Reaction score
1.381
g.kar, θα συμφωνησω μαζι σου. Τα χρηματα για εμενα δεν ειναι αυτοσκοπος σε αυτο το χομπι. Πολυ φθηνοτερα συστηματα εχουν ακουστει καλυτερα στα αυτια μου απ'οτι συστηματα εκατομμυριων.

Νικο Τσαρουχα δεν νομιζω οτι ειμαι αλλου. Εχω ακουσει χαμηλης τιμης αναλογικα να παιζουν θαυμασια, αρκει να ρυθμιστουν τελεια. Υπαρχουν ηχεια 500Ε που παιζουν υπεροχα, τα ρασα δεν κανουν τον παπα. Αλλωστε στα ακριβοτερα ηχεια ξερεις πολυ καλα οτι δεν πληρωνεις 10.000 & 20.000 ευρο για τα υλικα και την κατασκευη.

Ο ελιτισμος στο Hi-Fi ειναι οτι χειροτερο, ειδικα οταν κρινουμε κατι απο την τιμη του χωρις να το εχουμε ακουσει.

Reaction score
1.381
Ξεχασα να αναφερω οτι τελειος ηχος δεν υπαρχει, ουτε στο σπιτι μας ουτε στο live. Ο ανθρωπος σαν ον με ατελειες και αδυναμιες, δε μπορει να κατασκευασει ή να πετυχει κατι τελειο, οποτε ειναι ατοπο να ψαχνουμε το τελειο. Ας αρκεστουμε σε αυτα που μας αρεσουν.

Reaction score
7
Πάντως σαν transport ακούγεται πολύ καλά.

Το πήρα για τα παιδιά στη μικρή τηλεόραση να βλέπουν κανα dvd (το video παρέδωσε πνεύμα αφού ήδη είχε πάει για επισκευή 2 φορές τα τελευταία 2 χρόνια, δεν άξιζε να το ξαναφτιάξω) κι επι τη ευκαιρία το βαλα λίγο να δω κι εγώ τι παίζει ως transport (μετά από τον ντόρο που έγινε)

Αστρωτο και μόνο για ένα δυό τραγούδια τυχαία που το έβαλα ακούστηκε περίφημα και μόνο στο τέλος του κομματιού αντιλαμβανόμουνα κάποια "κόπωση" που δεν την έχω με το Trichord transport που χρησιμοποιώ κανονικά.

Κατά τα άλλα έψαχνα να βρώ διαφορά στον ήχο. Δεν το παίδεψα κι όλας. Με τα φωτάκια στην πρόσοψη να μου τρυπάνε το μάτι (και να μη διαβάζονται κι όλας αν δεν είσαι στη σωστή γωνία ύψους) και το γενικότερο flimsyness δεν το ανέχτηκα πολύ.

Τέλος πάντων οπωσδήποτε στα 35€ με 2 χρόνια εγγύηση είναι το φτηνότερο-δυνατό. θα ελεγα όμως ποιός θα το χρησιμοποιήσει έτσι κι αλλιώς αυτό το πράγμα για transport ?
Για μικρή τηλεόραση για τα παιδιά ή τη μαμά είναι τέλειο. Αν χαλάσει το πετάς απλά και παίρνεις άλλο (μετά από δυό χρόνια εννοείται).

Στον προβολέα που το έβαλα να παίξει DVD δεν είχε καμμιά τύχη. Ψιλοχάλι.
Το ότι βγάζει component output είναι πάλι ένα θαύμα.

Reaction score
3.689
Το δικό μου το SilverCrest είναι πολύ καλύτερο από το BlueSky. Κοστίζει βέβαια πολύ ακριβότερα, 49€.

Εχει και ρυθμιζόμενη ψηφιακή έξοδο. Raw Data ή PCM στα 44.1ΚΗz.
Σαν transport μαζί με το DAC της Behringer παίζει θαυμάσια.

Στο επόμενο blind test, θα κατέβω με transport το SilverCrest .

Reaction score
3.689
Του χρόνου θα βγούνε πολύ καλύτερα players και με λιγότερα χρήματα. Ψηφιακή επανάσταση το λένε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έλα ρε Κώστα για ποιόν ελιτισμό μιλάς. Αυτά τα έχουμε ξεπεράσει εδώ και χρόνια. Το να ισχυρίζεται κάποιος ότι με 500€ έχει ήχο 10.000€ και να κατηγορεί τους έχοντες τα 10 χιλιαρικάκια για ελιτισμό, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Γιατί αυτό κάνουν πολλοί. Και μάλιστα συνήθως είναι αυτοί που κρίνουν ότι δεν έχουν ακούσει, αυτό που λες κι εσύ.

Το έχουμε πει πολλές φορές. Δυστυχώς για όλους μας και εμού συμπεριλαμβανομένου, το hi end είναι ακριβό σπορ. Σε αυτόν τον πλανήτη επίσης ισχύει το "ότι δίνεις παίρνεις". Άρα εκ των πραγμάτων φθηνό hi end δεν υπάρχει. Καλός ήχος με λίγα χρήματα υπάρχει αλλά αυτό απέχει πολύ από ένα καλοστημένο και ακριβοπληρωμένο hi end σύστημα. Φυσικά η γνώση είναι αυτή που θα κάνει τις διαφορές μικρότερες, με την λογική ότι ένα πανάκριβο μηχάνημα, λάθος στημένο μπορεί κάλιστα να παίζει χειρότερα από ένα πιο φθηνό σωστά σεταρισμένο. Γι αυτό είμαστε εδώ και αυτό ακριβώς είναι το hi end. Η έρευνα, το μεράκι...
Φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα... :wink:

p.s. Εννοείται ότι δεν είσαι αλλού. Εκτός κι αν είπες (που δεν είπες) ότι με 500€ μπορεί κάποιος να έχει μια αναλογική ή ψηφιακή πηγή επιπέδου 10.000€ και αυτοί που τις αγοράζουν είναι απλά επιδειξιομανείς. :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σαν transport μαζί με το DAC της Behringer παίζει θαυμάσια.
Προσωπικά δεν θα εκπλαγώ καθόλου. Γι αυτό και ζήτησα από τον Λευτέρη να μας πει τις εντυπώσεις του. Είναι κοινό μυστικό βέβαια ότι όσο καλύτερο είναι ένα DAC (επαναχρονισμοί, συστήματα μείωσης jitter), τόσο λιγότερη ανάγκη έχει από καλό transport... :wink:

Reaction score
3
Ο Νίκος ο διαχειριστής,μαζί με εμένα φυσικά, :lol: της Hi End κατηγορίας,έγραψε ακόμη μια μεγάλη αλήθεια. :wink:
"Το έχουμε πει πολλές φορές. Δυστυχώς για όλους μας και εμού συμπεριλαμβανομένου, το hi end είναι ακριβό σπορ. Σε αυτόν τον πλανήτη επίσης ισχύει το "ότι δίνεις πέρνεις". Άρα εκ των πραγμάτων φθηνό hi end δεν υπάρχει. Καλός ήχος με λίγα χρήματα υπάρχει αλλά αυτό απέχει πολύ από ένα καλοστημένο και ακριβοπληρωμένο hi end σύστημα. Φυσικά η γνώση είναι αυτή που θα κάνει τις διαφορές μικρότερες, με την λογική ότι ένα πανάκριβο μηχάνημα, λάθος στημένο μπορεί κάλιστα να παίζει χειρότερα από ένα πιο φθηνό σωστά σεταρισμένο. Γι αυτό είμαστε εδώ και αυτό ακριβώς είναι το hi end. Η έρευνα, το μεράκι...
Φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα... " :wink:

Σε κάποιο άλλο tread έχω γράψει ότι τα ηχητικά συστήματα που ξεχώρισα και πληρούσαν επάξια τον όρο Hi End,κόστιζαν περισσότερο απο 60.000 ευρώ....

Ομως άκουσα και συστήματα που ξεπερνούσαν κατά πολύ αυτό το ποσόν τα οποία ακόμη και να είχα αυτά τα χρήματα να τα διαθέσω,ποτέ δεν θα τα αγόραζα,διότι απλά δεν πληρούσαν τις βασικές αρχές του όρου,δηλ.,καθαρότητα,εικόνα,χροιές,live αίσθηση κλπ.
Υπάρχει η εξαίρεση στον κανόνα για το συγκεκριμένο άθλημα,στο "ότι πληρώνεις παίρνεις" ,διότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να κάνει κάποιος πρίν κάνει τις επιλογές του και πρίν τα ακουμπίση χοντρά....
Ενα απο τα κυριώτερα είναι η υπομονή και η απόκτηση μουσικών εμπειριών.
Με λίγα λόγια όπως γράφει και ο συν συντονιστής πανελοφρίκουλας Νίκος Τσαρουχάς,χρειάζεται έρευνα και μεράκι,για το βέλτιστο αποτέλεσμα. :)

Με άλλα λόγια θέλω να πώ ότι η ιδέα ωριμάζει σιγά σιγά με τον καιρό,σαν το παλιό καλό κρασί... :) :lol: ,όχι βιασύνες και υπερβολές. :wink: :mrgreen:

Reaction score
3.689
Για άλλους ωριμάζει πιο γρήγορα και για άλλους πιο αργά.

Πιστεύω πάντως ότι τα χρήματα πάνε συνήθως σε λάθος ανθρώπους.

Γιώργο Αναμ/δη, δεν είναι μόνο τα λεφτά η έρευνα και το μεράκι που σε κάνουν τελικά να πάρεις ηχείο τυπου panel. Πρέπει κάπου να χάνεις και λάδια. :lol: :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιώργο Αναμ/δη, δεν είναι μόνο τα λεφτά η έρευνα και το μεράκι που σε κάνουν τελικά να πάρεις ηχείο τυπου panel. Πρέπει κάπου να χάνεις και λάδια. :lol: :lol: :lol:
- Σωστόν (πλιτς) αυτό (πλιτς) που αναφέρεις (πλιτς) αγαπητέ (πλιτς) μου (πλιτς)!! :mrgreen:

- Εγώ φταίω ρε που σας κάνω παρέα!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.689
Πρέπει να πας επειγόντως στον Αναμ/λίδη για το ετήσιο service.
Βάζει λένε ένα λάδι ειδικό, που το φέρνει από το εξωτερικό, το ίδο που βάζει και η Mackintosh στους πυκνωτές τροφοδοσίας των ενισχυτών της.

Reaction score
3.689
Ο Λευτέρης προσπαθεί να ξαναπάρει το HiEnd Bluesky player από τη μανούλα του, για μία δεύτερη δοκιμή (αυτή τη φορά σαν τρανσπορτ), κι αυτή τώρα δεν του το δίνει.

Του είπε ότι δεν το δίνει γιατί είναι Δεν-Χαλάει.
High-End ήθελε να πει ?

Reaction score
3
Πρέπει να πας επειγόντως στον Αναμ/λίδη για το ετήσιο service.
Βάζει λένε ένα λάδι ειδικό, που το φέρνει από το εξωτερικό, το ίδιο που βάζει και η Macintosh στους πυκνωτές τροφοδοσίας των ενισχυτών της.
Θα σου κάνω ειδική,σπέσιαλ τιμή...σινεχίζουμε με πλύσι(μο) εγκεφάλου,ξεβουλωτικό αυτιών, ε ,εξάτμισης ήθελα να πώ και μετά θα καταλάβεις την διαφορά...με τα db που θα ανεβάσουμε και τους μικρούς σεισμους που θα πετύχουμε με την ανάλογη ρύθμιση φυσικά,δεν θα ξανα πάς σε άλλον "μάστορα"... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
3.689
Απάντηση: Hi End CD Player με 30 Ευρώ???

Θα σου κάνω ειδική,σπέσιαλ τιμή...σινεχίζουμε με πλύσι(μο) εγκεφάλου,ξεβουλωτικό αυτιών, ε ,εξάτμισης ήθελα να πώ και μετά θα καταλάβεις την διαφορά...με τα db που θα ανεβάσουμε και τους μικρούς σεισμους που θα πετύχουμε με την ανάλογη ρύθμιση φυσικά,δεν θα ξανα πάς σε άλλον "μάστορα"... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Γιώργο καλή χρονιά. Ισχύει ακόμα η ειδική σπέσιαλ τιμή ή πέρασε πολύς καιρός από τότε ;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.471
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo