- Reaction score
- 59
Με είχε καλέσει η καθηγήτρια του εργαστηρίου πληροφορικής του Μουσικού Σχολείου Θεσ/νίκης η οποία είχε μάθει για μένα από συντεύξεις μου σε εφημερίδες και στον ραδιόφωνο καθώς και ένας άλλος καθηγητής που με ήξερε από το Μεγαρο. Υποτίθεται ότι θα ήμουν εκεί το πολύ για μια ώρα και δεν έφτασαν ούτε δύο ώρες.Πες καμιά περίεργη αντίδραση! :114:
...
Η διάλεξη αφορούσε το παλιό μέσο, το βινύλιο, τις ηχογραφήσεις 2 καναλιών 2 μικροφώνων ή περισσοτέρων, λυχνιακή τεχνολογία, τρανζιστορική, καλλιτέχνες, ηχολήπτες και λίγα περί ψηφιακής τεχνολογίας. Παρουσίασα και ενα δίσκο 200 γρ. από επανέκδοση της Classic records τον Ζαρατούστρα με F.Reiner ως τής πρώτης στερεοφωνικής και δικάναλης ηχογράφησης του 1954.
Το ενδιαφέρον ήταν απίστευτο για νέα παιδιά 16 ετών που ασχολούνταν στο Μουσικό Λύκειο με υπολογιστές. Δεν τους ικανοποιούσαν γενικά τα ψηφιακά συγκρίνοντάς τα με τον φυσικό ήχο που γνώριζαν γιατί όλα αυτά τα παιδιά έπαιζαν μουσικά όργανα και συμμετείχαν στην συμφωνική ορχήστρα και σε άλλα σχήματα.
Είχαν ακούσει για την παλιά εποχή και κάποια είχαν κάποια εμπειρία ακρόασης δίσκων βινυλίου που είχαν οι γονείς τους. Όχι απαραίτητα χάι-εντ μηχανήματα. Αλλά υπήρχε κάτι που, όπως μου έλεγαν στη συζήτηση, έβρισκαν στο αναλογικό που δεν μπορούσαν να βρουν στο ψηφιακό.
Πάντως μου είχα κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Βρέθηκα προ μεγάλης εκπλήξεως.Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω για νεαρά άτομα. Λ.Σ.