Hi, my name is Costas Coyias...

Reaction score
59
Πες καμιά περίεργη αντίδραση! :114:

...
Με είχε καλέσει η καθηγήτρια του εργαστηρίου πληροφορικής του Μουσικού Σχολείου Θεσ/νίκης η οποία είχε μάθει για μένα από συντεύξεις μου σε εφημερίδες και στον ραδιόφωνο καθώς και ένας άλλος καθηγητής που με ήξερε από το Μεγαρο. Υποτίθεται ότι θα ήμουν εκεί το πολύ για μια ώρα και δεν έφτασαν ούτε δύο ώρες.
Η διάλεξη αφορούσε το παλιό μέσο, το βινύλιο, τις ηχογραφήσεις 2 καναλιών 2 μικροφώνων ή περισσοτέρων, λυχνιακή τεχνολογία, τρανζιστορική, καλλιτέχνες, ηχολήπτες και λίγα περί ψηφιακής τεχνολογίας. Παρουσίασα και ενα δίσκο 200 γρ. από επανέκδοση της Classic records τον Ζαρατούστρα με F.Reiner ως τής πρώτης στερεοφωνικής και δικάναλης ηχογράφησης του 1954.

Το ενδιαφέρον ήταν απίστευτο για νέα παιδιά 16 ετών που ασχολούνταν στο Μουσικό Λύκειο με υπολογιστές. Δεν τους ικανοποιούσαν γενικά τα ψηφιακά συγκρίνοντάς τα με τον φυσικό ήχο που γνώριζαν γιατί όλα αυτά τα παιδιά έπαιζαν μουσικά όργανα και συμμετείχαν στην συμφωνική ορχήστρα και σε άλλα σχήματα.

Είχαν ακούσει για την παλιά εποχή και κάποια είχαν κάποια εμπειρία ακρόασης δίσκων βινυλίου που είχαν οι γονείς τους. Όχι απαραίτητα χάι-εντ μηχανήματα. Αλλά υπήρχε κάτι που, όπως μου έλεγαν στη συζήτηση, έβρισκαν στο αναλογικό που δεν μπορούσαν να βρουν στο ψηφιακό.
Πάντως μου είχα κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Βρέθηκα προ μεγάλης εκπλήξεως.Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω για νεαρά άτομα. Λ.Σ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.552
Απάντηση: Hi, my name is Costas Coyias...

Άμα σου χαλάσει ένα τέτοιο πικάπ......., θα το πας σε ψυχολόγο ; :143:
Ναι, φυσικά.

Το ίδιο και με τα φλακ.

Αν κανένα φλακ πχ την ώρα που το ακούω δε ζωντανεύει πλήρως την κρυμμένη μουσική με συναίσθημα και ψυχή, το ξεματιάζω και του μιλάω γλυκά, κι αν δε πιάσει κι αυτό φέρνω ψυχολόγο να το "ανεβάσει" ψυχολογικά, να διώξει τα κακά ψηφιακά πνεύματα και τα ματιάσματα από τους "αναλογικούς".

Προχθές έφερα παπά στο σπίτι, να ξεματιάξει και το PC και τον upsampler, να κάνει κι ένα ευχέλαιο, γιατί δεν εβγαζα άκρη μόνο με τον ψυχολόγο... Και επανήλθαν οι φυσικές φωνές και όλε οι χροιές. Τι νόμιζες...

Reaction score
59
Κώσταφτιά γιατί μπερδεύεις τους κομουνιστές με τους φασίστες; Η κάποτε ΕΣΣΔ παρήγαγε 200 εκατομμύρια δίσκους το χρόνο και 1 εκατομμύριο κασέτες. Είχε τόσες πολλές ορχήστρες και καλλιτέχνες που θα μπορούσε κανείς να την παρομοιάσει με ενα εργοστάσιο παραγωγής μουσικής με μπόλικη τσάμπα ζωντανή μουσική σε εξαιρετικές αίθουσες. Τί το καλύτερο! Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Hi, my name is Costas Coyias...

Ναι, φυσικά.

Το ίδιο και με τα φλακ.

Αν κανένα φλακ πχ την ώρα που το ακούω δε ζωντανεύει πλήρως την κρυμμένη μουσική με συναίσθημα και ψυχή, το ξεματιάζω και του μιλάω γλυκά, κι αν δε πιάσει κι αυτό φέρνω ψυχολόγο να το "ανεβάσει" ψυχολογικά, να διώξει τα κακά ψηφιακά πνεύματα και τα ματιάσματα από τους "αναλογικούς".

Προχθές έφερα παπά στο σπίτι, να ξεματιάξει και το PC και τον upsampler, να κάνει κι ένα ευχέλαιο, γιατί δεν εβγαζα άκρη μόνο με τον ψυχολόγο... Και επανήλθαν οι φυσικές φωνές και όλε οι χροιές. Τι νόμιζες...
Πολύ επιστημονικό και μοντέρνο αυτό ξεμάτιασμα! Λ.Σ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.552
Απάντηση: Re: Hi, my name is Costas Coyias...

Κώσταφτιά γιατί μπερδεύεις τους κομουνιστές με τους φασίστες; Η κάποτε ΕΣΣΔ .....
Διότι η φασιστική συμπεριφορά της κομμουνιστικής ΕΣΣΔ ήταν και είναι δεδομένη σε προσωπικό επίπεδο, υπό την έννοια του ξεφτελισμού της προσωπικότητας (όπως εσύ το έθεσες άλλωστε) και της ομαδοποίησης όλων, με τους αντιρρησίες - ψηφιακούς στα κάτεργα του παγωμένου ρώσσικου βορρά. Τι νόμιζες, λαμπάτους προ με ρώσσικες λάμπες δεν είχε και η κουτσή μαρία, φασισμός, ου ου ου ου

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Hi, my name is Costas Coyias...

Διότι η φασιστική συμπεριφορά της κομμουνιστικής ΕΣΣΔ ήταν και είναι δεδομένη σε προσωπικό επίπεδο, υπό την έννοια του ξεφτελισμού της προσωπικότητας και της ομαδοποίησης όλων, με τους αντιρρησίες - ψηφιακούς στα κάτεργα του παγωμένου ρώσσικου βορρά. Τι νόμιζες, λαμπάτους προ με ρώσσικες λάμπες δεν είχε και η κουτσή μαρία, φασισμός, ου ου ου ου
Η εντύπωση αυτή υπάρχει από τα τελευταία χρόνια πριν την ανατροπή όταν προετοίμαζαν το έδαφος και δυσφήμιζαν το σύστημα. Παρά ταύτα είχαν τόσα στη μουσική που εσύ και εγώ δεν μπορούμε ούτε καν να φανταστούμε.
Αν επισκεφτείς το Μουσικό Σχολείο Θεσ/νίκης θα δεις το ποιοι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους. Όλοι αυτοί οι *καθυστερημένοι* του Α.Μπλοκ. Γιατί;;; Γιατί ήξεραν τί θα πει μουσική. Μη μου πεις ότι εσύ και εγώ ξέραμε στην ψωροκώσταινα!!, όταν το μάθημα μουσικής στη δεκαετία του 60 ήταν συνήθως διάλειμα!! ή ότι η μουσική των μαύρων είναι κατώτερη, για τη ζούγκλα!!! Λ.Σ.

Reaction score
47
Βεβαια το επιχειρημα καποιου οτι του δημιουργειται πλουτος συναισθηματων οταν ακουει βινυλιο δε μπορει να καταριφθει καθοτι σε καθε ανθρωπο τα συναισθηματα διαιγειρονται με διαφορετικο τροπο. Το ιδιο και το επιχειρημα καποιου οτι ανατριχιαζει οταν ακουει flac ή cd. Οφειλω να τα σεβαστω και να τα κατανοησω και τα δυο.
Εγω παλι δεν ανατριχιαζω με τη μουσικη. Ανατριχιαζω οταν καποιος γραφει με κιμωλια σε πινακα - οποτε μαλλον προς το αναλογικο φερνω.

Reaction score
47
Αλλα ο ηχος απο ψηφιακα μεσα μου ακουγεται πιο κοντα σε live οργανα:138:

Reaction score
47
Παντως αυτο το "συναισθημα" του βινυλιου το νοιωθω και οταν παρακολουθω μια ταινια στο hc και καποιος στην εξελιξη του εργου βαζει ενα δισκο (π.χ Sea of love - Al pacino). Και εκει εχει αυτο το κατι το αναλογικο και ας παιζω τις ταινιες με πηγη pc.

Reaction score
4
Απάντηση: Hi, my name is Costas Coyias...

Το 'μόνταρα' λίγο :116:

Δεν ξέρω ρε παιδί μου αν πρέπει να κάνουμε πλάκα ή να το πάρουμε σοβαρά....

Με όσους μουσικούς έχω βρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μου είπε ποτέ ότι η μουσική 'πεθαίνει' στο cd.

Πόσοι μουσικοί σήμερα λέτε να έχουν πικάπ ; :138:

Μην μου πει κανείς ότι δεν είναι κατάλληλοι για να κρίνουν, έτσι ;

Reaction score
47
Και αυτο με το 24-96 οτι παιζει καλα δε το νομιζω. Εχετε ακουσει ripαρισμενο βινυλιο σε 24-96. Μπρρρρρρρ, σα πικαπ παιζει.

Reaction score
47

Το 'μόνταρα' λίγο :116:

Δεν ξέρω ρε παιδί μου αν πρέπει να κάνουμε πλάκα ή να το πάρουμε σοβαρά....

Με όσους μουσικούς έχω βρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μου είπε ποτέ ότι η μουσική 'πεθαίνει' στο cd.

Πόσοι μουσικοί σήμερα λέτε να έχουν πικάπ ; :138:

Μην μου πει κανείς ότι δεν είναι κατάλληλοι για να κρίνουν, έτσι ;
Δεν ηταν απαραιτητο. Αστειευομουν. Παντως thx.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.871
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi, my name is Costas Coyias...

Η εντύπωση αυτή υπάρχει από τα τελευταία χρόνια πριν την ανατροπή όταν προετοίμαζαν το έδαφος και δυσφήμιζαν το σύστημα. Παρά ταύτα είχαν τόσα στη μουσική που εσύ και εγώ δεν μπορούμε ούτε καν να φανταστούμε.
Αν επισκεφτείς το Μουσικό Σχολείο Θεσ/νίκης θα δεις το ποιοι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους. Όλοι αυτοί οι *καθυστερημένοι* του Α.Μπλοκ. Γιατί;;; Γιατί ήξεραν τί θα πει μουσική. Μη μου πεις ότι εσύ και εγώ ξέραμε στην ψωροκώσταινα!!, όταν το μάθημα μουσικής στη δεκαετία του 60 ήταν συνήθως διάλειμα!! ή ότι η μουσική των μαύρων είναι κατώτερη, για τη ζούγκλα!!! Λ.Σ.
Καλά εντάξει. Κι εγώ που γουστάρω Βάγκνερ είμαι άξιος διάδοχος του Γιόζεφ Μένγκελε. Και τα ρουμπίνια είναι κόκκινα επειδή είναι διαμάντια που βάφτηκαν με το αίμα απολιθωμένης αρκούδας. Και τα σμαράγδια είναι πράσινα επειδή είναι ρουμπίνια με μουχλιασμένο αίμα. Και τα ζαφείρια είναι μπλε επειδής είναι διαμάντια που λερώθηκαν με αίμα γαλαζοαίματης αρκούδας. (Οι αρκούδες που έβαψαν τα ρουμπίνια είναι τροτσκίστριες...)

Reaction score
11.733
Που τα θυμήθηκες ρε noizmaker :605: ... Ήταν τα περίφημα ηχεία με τους σημειακούς εκπομπείς υπέρηχων, οι οποίοι στο σημείο που θα εστίαζαν, θα δημιουργούσαν ακουστό ήχο, συχνότητας ίσης με τη διαφορά τους. Είχα πρωτοδιαβάσει γι' αυτά πριν 10-15 χρόνια, αλλά έκτοτε ουδέν νεώτερον... Έχει ακούσει αλήθεια κανείς τίποτα;

(Sorry για το off-topic)
Και εγώ είχα ακούσει για αυτά πριν 6-7 χρόνια, αλλά από τότε κανένα νέο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353

Από τότε έχει εξελιχθεί πολύ το συγκεκριμένο και πλέον έχουν κατασκευαστεί τέτοιες συσκευές. Στοχεύεις όποιον θες και ακούει μόνο ο συγκεκριμένος:140:
Αυτά τα ολίγα

Reaction score
0
.... να πει κάποιος τόσες ανοησίες μαζεμένες, (να μην πω την άλλη λέξη, μιας και αυτό που εντελώς αυθόρμητα σκέφτηκα συνάγεται στη φράση "τί μαλακίες λέει Θεέ μου!"). Άρα, ο Simon Yorke πρέπει να είναι κατά διάζευξιν, είτε απλώς ένας επιτήδειος, που πλασσάρει μια περισπούδαστη αερολογία γύρω από την τεχνολογία του φωνογραφικού δίσκου γιατί απ' αυτό βγάζει το ψωμί του, είτε ένας άσχετος, ΑΣΧΕΤΟΣ, εντελώς άσχετος, που δεν έχει πάρει ούτε καν μυρωδιά από το τί συμβαίνει γύρω του.

A, ρε Arnold Blackdecker....?!!!!

Τι Terminator και κουραφεξαλα!!!!

Εσυ εισαι ο πραγματικος Terminator!!!!!!!

Κογιας ο ανυπερβλητος

Κογιας ο απιστευτος

Κογιας ο υπερτατος

Κογιας ο μεγαλειωδης

Κογιας ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ

Κογιας ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ!!!!

Λυπαμαι για την....ΚΑΤΑΝΤΙΑ

Reaction score
8
Που τα θυμήθηκες ρε noizmaker :605: ... Ήταν τα περίφημα ηχεία με τους σημειακούς εκπομπείς υπέρηχων, οι οποίοι στο σημείο που θα εστίαζαν, θα δημιουργούσαν ακουστό ήχο, συχνότητας ίσης με τη διαφορά τους. Είχα πρωτοδιαβάσει γι' αυτά πριν 10-15 χρόνια, αλλά έκτοτε ουδέν νεώτερον... Έχει ακούσει αλήθεια κανείς τίποτα;

(Sorry για το off-topic)
Κατα περιοδους (οταν απερχετε λιγακι το αλτσχαιμερ), θυμαμαι.:138:

Που και που δηλαδη.:142:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo