high end φυκια....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Re: Απάντηση: Re: high end φυκια....

αν το επιτρεπει ο ενισχυτης δοκιμασε 12TC
Δεν άκουσα διαφορές(σιγά μη μου γλύτωνε).

Πιθανόν οι παραπάνω αγωγοί (άρα και μεγαλήτερη διατομή)να είναι άχρηστοι για τον τελικό μου(παρασαουντ 1000α) ή για το ηχείο.

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: high end φυκια....

Ι know....
Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση φταίει ο ηχείος ή ο καλώδιος?
Γιατί σε xanadu ο νορδοστιος δεν ξυρίζει.Αλλά δεν έχει και χαμηλές.Ενώ ο 8TC είναι tres jolie.Aλλά ο βαν ντεν χαλ ψιλοξυρίζει σε xanadu,ενώ σε ροιστερ ή σε mission δεν ξουρίζει.

(μην απορείτε κωστάδες,έχω περάσει και απ την φάση των καλωδίων,ουδεις αναμάρτητος:137:)

(τελικά απ τα φύκια το πηγαμε στο ξούρισμα.
Bhutia επέτρεψε μου:

[YOUTUBE]0qdcfQxSeg0[/YOUTUBE]

)
και τα δυο μαζι φταινε. Εαν βαλεις ενα καλωδιο το οποιο ειναι "στραβο" σε ηχειο που ειναι "στραβο" μπορει να σου φανει το αποτελεσμα οτι ειναι "ισιο". Παλι ομως μαγειρεμα εκανες...

Αρα ψαχνουμε για ισιο ηχειο να συνδιαστει με ισιο καλωδιο...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: high end φυκια....

τα Nordost (ειδικα τα χαμηλα μοντελα τυπου Blue Heaven) εχουν συγκεκριμενο χαρακτηρα ο οποιος ειναι επαναλαμβανομενος σε ΚΑΘΕ συστημα που μπαινουν. Αυτο και μονο μας δειχνει οτι δεν ειναι τα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα του κυκλωματος που καθοριζουν το χαρακτηρα τους αφου σε καθε περιπτωση ο συνδιασμος ηχειο - καλωδιο - ενισχυτης εχει διαφορετικα R, L, C αλλα το αποτελεσμα της χρησης του καλωδιου εχει ακριβως το ιδιο αποτελεσμα. Τρομερες ταχυτητες αλλα αυτο που λεμε λεπτοηχο (πες το και ελλειψη σωματος στα μεσοχαμηλα).
Τότε πως διάολο είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα (2 άνθρωποι) σε διαφορετικά συστήματα με τα νορδοστια(χαμηλης κατηγορίας,blue heaven και το μαυρο της-δεν θυμάμαι πως διαλα το λενε)?

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: high end φυκια....

Τότε πως διάολο είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα (2 άνθρωποι) σε διαφορετικά συστήματα με τα νορδοστια(χαμηλης κατηγορίας,blue heaven και το μαυρο της-δεν θυμάμαι πως διαλα το λενε)?
γιατι ειχες διαφορετικα συστηματα ηχειων ενισχυτη πηγης χωρου. Δεν εφταιγε το καλωδιο που το αποτελεσμα διεφερε...

αν το ηχειο στον χωρο μπουμπουνιζει το λεπτοηχο καλωδιο θα σου δωσει τη ψευδαισθηση οτι ειναι "πιο σωστο". Και αυτο λαθος ειναι αλλα βολευει...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: high end φυκια....

Αρα ψαχνουμε για ισιο ηχειο να συνδιαστει με ισιο καλωδιο...
Τόμπολα!
Και πως ξεχωρίζουμε το ίσιο καλώδιο απ το στραβο?Με το μάτι,με μοιρογνωμόνιο?Με την μυρωδιά?Ή λέμε στον έμπορα:Μάστορα αυτό απο ισιάδα τι λέει?Καλό?Κακό?Αλφάδι?

(Κόγια ετοιμάσου να ανοίξεις θέμα περί ίσιου και στραβού,τι μόνο οι κορδέλες έχουν ψυχή?)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: high end φυκια....

γιατι ειχες διαφορετικα συστηματα ηχειων ενισχυτη πηγης χωρου. Δεν εφταιγε το καλωδιο που το αποτελεσμα διεφερε...

αν το ηχειο στον χωρο μπουμπουνιζει το λεπτοηχο καλωδιο θα σου δωσει τη ψευδαισθηση οτι ειναι "πιο σωστο". Και αυτο λαθος ειναι αλλα βολευει...
Μιλάμε για τον ίδιο χώρο,με συνδυασμούς μηχανημάτων.Αν σε κάθε σύστημα το νορδόστιο τσίριζε θα το δεχόμουν.Έλα όμως που δεν...

Με το ένα τσίριζε,με το άλλο δεν τσίριζε(αλλά μπάσο γιοκ) με το παράλο κανένα πρόβλημα(mission συγκεκριμένα)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: high end φυκια....

+1.

Reaction score
141
τα nordost παντως τα κατατασω στα φυκια εκτος του heimdall που εχει κατσει μια χαρα στο phono.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Πάντως σε ηχείο mission είτε με παρασαουντ είτε με μακ κορμακ δεν ήταν καθόλου φύκια(ειδικά το μαυρο).Στα άλλα.....Δεν καθόσουν.
Το 8tc πχ με τα mission ήταν χειρότερο(αν και ακριβότερο).
(απ την στιγμή που δεν ξέρω επαγωγικότητες και χωρητικότητες τι φύκια και κουραφέξαλα....)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.948

το λεπτοηχο καλωδιο θα σου δωσει...
λεπτόηχο....

interesting....

Δηλαδή να υποθέσω ότι τα μπάσα ή μεσοχαμηλά δε περνούσαν από το καλώδιο με άνεση... υπήρξε ζόρι ρε παιδί μου, ε?

οκ, οκ, και για να ξέρουμε και τι λέμε, με τι dampning factor ενισχυτή βγήκε αυτό το συμπέρασμα και με τι χαρακτηριστικών κατασκευής και απόσβεσης ηχείο? Επίσης, ο ενισχυτής είχε ΣΙΓΟΥΡΑ περισσή ισχύ για το εν λόγω φορτίο σε κάθε περίπτωση από τις πολλές που ξέρεις? Δηλαδή με τι δυναμικό περιθώριο κάλυπτε τις ανάγκες οδήγησης?

(το πιο interesting της υπόθεσης είναι ότι κρίνεις με βεβαιότητα για κάτι που επίσης με βεβαιότητα γνωρίζεις ότι δε το ξέρεις...)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: high end φυκια....

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν αλλαξουμε πυκνωτες σηματος σε εναν ενισχυτη,πχ,με αλλους που δεν ξεφευγουν απο την τιμη τους ειναι δηλαδη ακριβειας ειναι ο λογος που θα ακουσουμε διαφορα στον ηχο.
Να φανταστώ ότι δεν έχεις δει ποτέ datasheet πυκνωτή; :136:

Reaction score
3.592

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν αλλαξουμε πυκνωτες σηματος σε εναν ενισχυτη,πχ,με αλλους που δεν ξεφευγουν απο την τιμη τους ειναι δηλαδη ακριβειας ειναι ο λογος που θα ακουσουμε διαφορα στον ηχο.
Πετκέφ μου καλέ, οι πυκνωτές σήματος μπορούν να μετατρέψουν την ηχητική ταυτότητα ενός προενισχυτή.

Δεν υπάρχει πυκνωτής στον κόσμο που να μην τον έχω αγοράσει για δοκιμές σε τροφοδοτικά και σε προενισχυτές.

Κάθε πυκνωτής έχει τον δικό του ήχο και αυτό δεν έχει να κάνει με την τιμή του σε μF ή την αξία του σε Ευρώ.
Απλώς τα ακριβά υλικά τυγχάνει να ακούγονται και καλύτερα γιατί κάποιοι άλλοι πριν από εμάς τα έχουν ακούσει, τα έχουν αξιολογήσει με καθαρά μουσικά κριτήρια και καθαρό μυαλό και τα έχουν κοστολογήσει αναλόγως ηχητικής ταυτότητας και ποιότητας (υποκειμενικής πάντα) .

Ο high-end τρόπος σκέψης δεν διδάσκεται στα πανεπιστήμια ούτε περνάς τα μαθήματα αντιγράφοντας από τον διπλανό σου.
Το high-end είναι θρησκεία και λατρεία. Υπάρχουν χιλιάδες πιστοί ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.

Reaction score
684

λεπτόηχο....

interesting....

Δηλαδή να υποθέσω ότι τα μπάσα ή μεσοχαμηλά δε περνούσαν από το καλώδιο με άνεση... υπήρξε ζόρι ρε παιδί μου, ε?

οκ, οκ, και για να ξέρουμε και τι λέμε, με τι dampning factor ενισχυτή βγήκε αυτό το συμπέρασμα και με τι χαρακτηριστικών κατασκευής και απόσβεσης ηχείο? Επίσης, ο ενισχυτής είχε ΣΙΓΟΥΡΑ περισσή ισχύ για το εν λόγω φορτίο σε κάθε περίπτωση από τις πολλές που ξέρεις? Δηλαδή με τι δυναμικό περιθώριο κάλυπτε τις ανάγκες οδήγησης?

(το πιο interesting της υπόθεσης είναι ότι κρίνεις με βεβαιότητα για κάτι που επίσης με βεβαιότητα γνωρίζεις ότι δε το ξέρεις...)
ok εαν βαλεις το Blue Heaven με ενα Nuforce με Damping Factor 4000 με ενα Burmester με damping factor 2000 η ενα Sovereign με damping factor 1000 και με ενα Wavac με damping factor 10 στο ιδιο ηχειο με ευαισθησια 92-94dB (σε ενα Verity Sarastro π.χ) το καλωδιο δε θα ειναι λεπτοηχο και στις 4 περιπτωσεις, ε?

Οκ αν το λες εσυ....

Reaction score
684

Πετκέφ μου καλέ, οι πυκνωτές σήματος μπορούν να μετατρέψουν την ηχητική ταυτότητα ενός προενισχυτή.

Δεν υπάρχει πυκνωτής στον κόσμο που να μην τον έχω αγοράσει για δοκιμές σε τροφοδοτικά και σε προενισχυτές.

Κάθε πυκνωτής έχει τον δικό του ήχο και αυτό δεν έχει να κάνει με την τιμή του σε μF ή την αξία του σε Ευρώ.
Απλώς τα ακριβά υλικά τυγχάνει να ακούγονται και καλύτερα γιατί κάποιοι άλλοι πριν από εμάς τα έχουν ακούσει, τα έχουν αξιολογήσει με καθαρά μουσικά κριτήρια και καθαρό μυαλό και τα έχουν κοστολογήσει αναλόγως ηχητικής ταυτότητας και ποιότητας (υποκειμενικής πάντα) .
+1000

εχω την εντυπωση οτι κατι τετοιο θα μπορουσαμε να πουμε και για καποια σωστα καλωδια διασυνδεσης

Reaction score
3.592
Απάντηση: high end φυκια....

Οταν άκουσα για πρώτη φορά τα Nordost Valhala του αγαπητού μου φίλου Diabolical (Μιχάλη Κ.) στο παλαιότερο σύστημα που είχε με τον ενισχυτή Gryphon Diablo και με τα ηχεία Kharma , είχα μαγευθεί από το επίπεδο της ανάλυσης. Ποτέ έως τότε δεν είχα παρόμοια ακουστική εμπειρεία τέτοιου μεγέθους.

Συγχαρητήρια Μιχάλη diabolical για την τότε επιλογή σου !!!!

Reaction score
3.592

+1000

εχω την εντυπωση οτι κατι τετοιο θα μπορουσαμε να πουμε και για καποια σωστα καλωδια διασυνδεσης
Τα καλωδια είναι το Α και το Ω για ένα σύστημα, ακόμα και τα ρεύματος (θωρακισμένα ή μη). Απλώς θελει μεγάλη προσπάθεια να πιάσεις τις διαφορές αμέσως. Οταν όμως "κάτσουν" οι επαφές, τότε αρχίζουν να παίζουν "παπάδες" τα καλά καλώδια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead