High end MP3

Reaction score
10
Φασκεις και αντιφασκεις επικινδυνα.
Ολο το οικοδομημα σου περι μη διαφορων μου φαινεται οτι καταρρεει.
Μπορεις να το σωσεις ακομα.......

Reaction score
1
My dear Michael, ως διαβολοδικηγόρος - στατιστικολόγος :happy_8:, θα σου πω ότι επιλέγεις να λάβεις μέρος ΜΟΝΟ σε μια διαδικασία στημένη έτσι ώστε και στην τύχη να απαντήσεις, έχεις 50% πιθανότητες επιτυχίας.
Έχει 50% πιθανότητες να πετύχει κάθε φορά το σωστό κι όχι 50% πιθανότητες να βρει όλα τα σωστά στη τύχη. Είναι σα να λες πως κάποιος που παίζει όλο το βράδυ κόκκινο ή μαύρο έχει 50% πιθανότητες να φύγει το πρωί με τα διπλά στη τσέπη......

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έχει 50% πιθανότητες να πετύχει κάθε φορά το σωστό κι όχι 50% πιθανότητες να βρει όλα τα σωστά στη τύχη. Είναι σα να λες πως κάποιος που παίζει όλο το βράδυ κόκκινο ή μαύρο έχει 50% πιθανότητες να φύγει το πρωί με τα διπλά στη τσέπη......
Δεν είναι καθόλου έτσι. Συγκρίνεις καρπούζια με μπετονιέρες.
Αν θέλεις να γίνω και πιο συγκεκριμένος, θα σου πω ότι αν από τις 20 προσπάθειες βρει σωστά τις 10, έχει 58,8% πιθανότητες να το έχει κάνει στην τύχη. Αν οι προσπάθειες είναι 15 και βρει σωστά τις 7, τότε οι πιθανότητες να το έκανε στην τύχη είναι περίπου 70%...

- Τι διάολο κανείς δεν έχει (και δεν θέλει κιόλας να) ασχοληθεί με λίγη στατιστική?...

Reaction score
10
Aν απο τις 20 βρω και τις 20 ποιες οι πιθανοτητες να το εχω κανει στη τυχη?
1%?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν ο αριθμός των επαναλήψεων είναι 20, τότε από 14 σωστές απαντήσεις κι επάνω, η στατιστική αρχίζει να σε πιστεύει. Αν είναι 15, χρειάζεσαι 11... :happy_4:

Είναι τα σημεία που τα ποσοστά γίνονται κάτω από 10%...

Reaction score
10
Συνεχιζεις να μην δινεις βαση σε αυτα που λεω. :)
Ειπα θα τα βρω ολα, ποιο το ποσοστο να το κανω στη τυχη?
Οπως βλεπεις αλλο το διασφαλιζω κατι να μην γινει στη τυχη και αλλο φτιαχνω ενα τεστ ωστε αυτος που το κανει να μην βρει το σωστο με τιποτα, χρησιμοποιοντας διαφορα κολπακια τα οποια αν θελεται ξαναλεω, οπως εγινε στο προηγουμενο τεστ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κοίταξε, εγώ απλά μεταφράζω το ABX Binomial Probability Table. Ξεχνάς ότι η διαδικασία που θα ακολουθήσεις όμως, δεν είναι ΑΒΧ, αλλά είναι πολύ ευκολότερη. Άρα δεν κάνουμε παρά μια τρύπα στο νερό, αφού αλλάζουμε τις πιθανότητες.

Aν τα βρεις όλα θα μας έχεις πείσει για δύο ενδεχόμενα, είτε ότι ακούς σαν νυχτερίδα, είτε ότι έκανες χρήση άλλων μέσων, γιατί από ότι βλέπεις οι πιθανότητες να τα βρει κάποιος όλα είναι ελάχιστες. Δυστυχώς δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις s/w.

- Εγώ πάντως θα σε πιστέψω... :cool_4:

Reaction score
10
Εχεις πλακα ρε Νικο.Ειλικρινα.....Με καλο τροπο το λεω.
Ασπρα μαυρα δικα σας.
Νταξει δεν υπαρχουν διαφορες, δεν βγαζω ακρη μαζι σου.:)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ φταίω βρε ή οι μαλάκες με τους πίνακες: "Probability of Experimental Result Being the Same as Random Guesses"? :cool_11:

Τες πα, προχώρα εσύ και μη φοβάσαι. :cool_4:

Reaction score
10
1) Σου ξαναλεω οτι αμα ηθελα να χρησιμοποιησω software θα ειχα παρει μερος σε ολα τα τεστ που εχουν γινει. Καταννοητο?

2) Αν πιστευεις οτι θα βρω και τα 20 στην τυχη τοτε πρεπει να ειμαι πολυ τυχερος πραγματικα.

3)Παραδεξου, μαλλον το εχει πει ηδη, οτι με το προηγουμενο τεστ αποκλειεται να πετυχαινες τα σωστα. Και οτι το σωστο τεστ ειναι αυτο που προτεινω εγω.

4) Ο Κογιας εχει βαρεσει μπιελες γιατι ξερει οτι με το κομματι που του προτεινα θα τα βρω ευκολα.

ΑΥΤΑ. Περιμενω τα κομματια.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
1) Σου ξαναλεω οτι αμα ηθελα να χρησιμοποιησω software θα ειχα παρει μερος σε ολα τα τεστ που εχουν γινει. Καταννοητο?
Μα αφού είπα ότι σε πιστεύω... εγώ. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. :cool_4:

2) Αν πιστευεις οτι θα βρω και τα 20 στην τυχη τοτε πρεπει να ειμαι πολυ τυχερος πραγματικα.
Ναι, θα είσαι υπερβολικά κωλόφαρδος ή θα ακούς διαφορές τέτοιες που να σου προδίδουν το κανονικό από το άλλο, σε κάθε περίπτωση. Δεν νομίζω ότι έχει καταγραφεί ποτέ όμως blind test με τέτοιο ποσοστό επιτυχίας. Συνεπώς προτείνω ακόμη κι αν τα βρίσκεις όλα, να αφήσεις 1-2 επίτηδες λάθος γιατί αλλιώς το αποτέλεσμα δεν θα εξηγείται. "happy_1"

3)Παραδεξου, μαλλον το εχει πει ηδη, οτι με το προηγουμενο τεστ αποκλειεται να πετυχαινες τα σωστα. Και οτι το σωστο τεστ ειναι αυτο που προτεινω εγω.
Εδώ κάνεις το μοναδικό σου λάθος από την αρχή, αλλά δεν μπορώ να σε πείσω, παρά τα όσα έχω πει. Η δουλειά ενός test είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο δύσκολο. Έτσι αποκλείει το θέμα τύχης. Μόνον έτσι, οι διαφορές του "ΜΠΑΜ" έγιναν, κάτσε να το δούμε λίγο και σούξου μούξου μανταλάκια...

4) Ο Κογιας εχει βαρεσει μπιελες γιατι ξερει οτι με το κομματι που του προτεινα θα τα βρω ευκολα.
Ο Κόγιας έχει βαρέσει μπιέλες. Στατιστικά η περίπτωση να έχει βαρέσει μπιέλα όμως μόνον εξαιτίας του test, είναι απειροελάχιστη. Οπότε είμαστε σε καλό δρόμο. :happy_9:

Reaction score
10
Εγω δεν ειπα ποτε για ΜΠΑΜ.
Αλλα ουτε ο Θεος ο ιδιος (δεν λεω το Κογια, ξερεις τον αλλο τον κανονικο) δεν θα μπορουσε να συγκρινει 10 κοματια.

Reaction score
1
Δεν είναι καθόλου έτσι. Συγκρίνεις καρπούζια με μπετονιέρες.
Αν θέλεις να γίνω και πιο συγκεκριμένος, θα σου πω ότι αν από τις 20 προσπάθειες βρει σωστά τις 10, έχει 58,8% πιθανότητες να το έχει κάνει στην τύχη. Αν οι προσπάθειες είναι 15 και βρει σωστά τις 7, τότε οι πιθανότητες να το έκανε στην τύχη είναι περίπου 70%...

- Τι διάολο κανείς δεν έχει (και δεν θέλει κιόλας να) ασχοληθεί με λίγη στατιστική?...
Δε θέλω να χαλάσω τη κουβέντα, αλλά δε μπορώ να κρατηθώ γιατί μ' ενδιαφέρει.... Πόσες πιθανότητες έχω να παίξω κόκκινο και να βγει 10 φορές στη σειρά ή για να μιλήσω με πρακτικά μεγέθη να κάνω τα 10 ευρώ 4500 ???

Ααα και τι διαφορά υπάρχει με την περίπτωσή μας??? Τυχαία επιλογή Α Β με 10 επαναλήψεις δεν έχουμε?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δε θέλω να χαλάσω τη κουβέντα, αλλά δε μπορώ να κρατηθώ γιατί μ' ενδιαφέρει.... Πόσες πιθανότητες έχω να παίξω κόκκινο και να βγει 10 φορές στη σειρά ή για να μιλήσω με πρακτικά μεγέθη να κάνω τα 10 ευρώ 4500 ???
Ρε εσύ είσαι πολύ μούτρο... :cool_11::cool_11:

Ααα και τι διαφορά υπάρχει με την περίπτωσή μας??? Τυχαία επιλογή Α Β με 10 επαναλήψεις δεν έχουμε?
Έχει έχει.
Αν δεις τους πίνακες στις 10 επαναλήψεις, για να έχουμε κάτω του 10% πιθανότητες το αποτέλεσμα να είναι τυχαίο, πρέπει να δώσει κάποιος 8 σωστές απαντήσεις.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

ΑΥΤΑ. Περιμενω τα κομματια.
Ε, βέβαια! Το σωστό τεστ είναι αυτό που σε βολεύει. Right?

Πάλι καλά που παραδέχεσαι ότι ανάμεσα σε 10 κομμάτια ΔΕΝ μπορεί κανένας να βρεις δια της ακοής ποια είναι από MP3. Με το τσιγκέλι στα βγάζω, αμάν...

Reaction score
0
Betting on Red

One conceivable strategy in roulette would be to bet on the ball landing in a red space for a certain number of spins, for example, 38.

There are 18 red spaces on a roulette table with 38 total spaces. Dividing 18 by 38 yields a probability of landing on red of 47.37%. This probability can be used in a binomial distribution and made into an approximate standard normal distribution.

Doing so indicates that, if one were to spin the wheel 38 times, there is a 99% probability that the ball would land on red at least 10 times. There is a 83% probability that in 38 spins, the ball will land on red at least 15 times. Out of 38 spins, there's a 50% chance that 18 will be red.

However, the break-even point is 19 spins, since the bet on red is 2:1, and the probability of 19 red spins in 38 is only 37%. This indicates the difficulty of winning by only betting on red.

The results occur because, as indicated by the 18 divided by 38 equals 47.37% figure, the ball will land on red less than half the time. This percentage applied in the binomial and standard normal distributions creates the vast divide in probability from 18 red spins to 19 red spins out of 38 spins. Basically, it is very unlikely for anyone to spin much more than 18 red spins out of 38 spins.

Famous Bets
In 2004, Ashley Revell of London sold all of his possessions, clothing included, and brought US$135,300 to the Plaza Hotel in Las Vegas and put it all on "Red" at the roulette table in a double-or-nothing bet. The ball landed on "Red 7" and Revell walked away with his net-worth doubled to $270,600. To be fair, as we have seen, he had over a 47% chance of success, but what a risk to take!

Καλό το tip;
Καλά κέρδη και να μας θυμηθείτε!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Ρε εσύ είσαι πολύ μούτρο...

Έχει έχει.
Αν δεις τους πίνακες στις 10 επαναλήψεις, για να έχουμε κάτω του 10% πιθανότητες το αποτέλεσμα να είναι τυχαίο, πρέπει να δώσει κάποιος 8 σωστές απαντήσεις.
Ελα ρε, 0,5 στη 10η δεν είναι η πιθανότητα; (Δηλαδή, 1% παρά κάτι ψιλά)...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67