HOME CINEMA 5.1 ή SoundBar??

Reaction score
0
Καλημέρα,
Σαν νέος στη χώρο των συστημάτων ήχου θα ήθελα τη βοήθεια σας.
Έχω το σαλόνι που βλέπεται στη φώτο.Έιναι περίπου 25τ.μ.
Θέλω να πάρω ένα ηχοσύστημα για ταινίες κυρίως αλλά και για να ακούω μουσική.
Το πρόβλημα είναι στα surround ηχεία.Αν δείτε την εικόνα είναι δυσκόλο να τραβήξεις καλώδιο στο πίσω μέρος.Γι'αυτό κοιτάω κάτι σε ασύρματο.
Από την άλλη έχω δεί και τις soundbar που κυκλοφορούν.Για παράδειγμα την HTS8100 της Philips την οποία και άκουσα.Διαχέει ωραία τον ήχο αλλά δεν είναι τοσο surround.
Από την εμπειρία σας τη με συμβουλεύετε να κάνω?
Εγώ έχω σαν ιδέα να πάρω ενισχυτή Pionner LX70 και Crystal Audio THX-3D12 + TR-200m/300W Wireless για ηχεία.
Τα έχει ακούσει κανείς αυτά τα ηχεία?
Ξέρετε κάποιο μαγαζί που τα έχει στημένα για να τα ακούσω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια...

Attachments

Reaction score
2.594
Κατά την ταπεινή μου γνώμη (ΙΜΗΟ) έτσι που είναι ο χώρος και η θέση της τηλεόρασης και του καναπέ δεν μπαίνουν 5.1 ηχεία. Οπότε βάλε ότι θέλεις....
Σε κατάλληλο χώρο νομίζω δέν θα έβαζα ποτέ soundbar. Μόνο εντυπωσιάζουν αλλά δεν δίνουν σωστά τον (ηχητικό) χώρο.

IMHO πάντα...

Reaction score
51
Απάντηση: HOME CINEMA 5.1 ή SoundBar??

Για τον χώρο σου ξεχνάς τις περιπτώσεις των soundbars.
Για να δουλέψει μια κατασκευή αυτής της τεχνοτροπίας θα πρέπει ο χώρος σου να είναι μακρόστενος και το κυριότερο να έχεις τοίχους δεξιά και αριστερά από το ηχείο (μέχρι την θέση ακρόασης)
Για να αποδώσουν σωστά απαιτούν την δυνατότητα δημιουργίας ανακλάσεων (στους τοίχους στην περίπτωσή μας) και ο χώρος σου δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο!!!

Άρα πας σε κλασικό σύστημα, έστω και με ασύρματα πίσω ηχεία....

Προσοχή: ασύρματα σημαίνει απλά ασύρματη μεταφορά δεδομένων (το σήμα). Ακόμα και ασύρματα να πάρεις θα έχεις καλώδια. Το καλώδιο ρεύματος τους (ουσιαστικά είναι ενεργά ηχεία). Έχεις πρίζες εκεί κοντά???
Γιατί αν είναι να τραβήξεις μπαλαντέζες, μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρεις καλώδια μεταφοράς σήματος πλακέ (υπάρχουν μέχρι και αυτοκόλλητα που μπορείς να βάψεις στο χρώμα του τοίχου) και οικονομικότερα ηχεία surround (που πιθανότατα να παίζουν και καλύτερα από τα ενεργά)??

Reaction score
3

Δες αυτά εδώ και εδώ από τον έλληνα αντιπρόσωπο.
Κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά, δεν μπορώ να ξέρω όμως πως θα είναι στο χώρο σου.
Μια επικοινωνία όμως με τον Απόστολο (τον ατιπρόσωπο ή για το forum oppohellas) θα σου δώσει απαντήσεις.

Reaction score
133
Re: Απάντηση: HOME CINEMA 5.1 ή SoundBar??

Για τον χώρο σου ξεχνάς τις περιπτώσεις των soundbars.
Για να δουλέψει μια κατασκευή αυτής της τεχνοτροπίας θα πρέπει ο χώρος σου να είναι μακρόστενος και το κυριότερο να έχεις τοίχους δεξιά και αριστερά από το ηχείο (μέχρι την θέση ακρόασης)
Για να αποδώσουν σωστά απαιτούν την δυνατότητα δημιουργίας ανακλάσεων (στους τοίχους στην περίπτωσή μας) και ο χώρος σου δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο!!!

Άρα πας σε κλασικό σύστημα, έστω και με ασύρματα πίσω ηχεία....

Προσοχή: ασύρματα σημαίνει απλά ασύρματη μεταφορά δεδομένων (το σήμα). Ακόμα και ασύρματα να πάρεις θα έχεις καλώδια. Το καλώδιο ρεύματος τους (ουσιαστικά είναι ενεργά ηχεία). Έχεις πρίζες εκεί κοντά???
Γιατί αν είναι να τραβήξεις μπαλαντέζες, μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρεις καλώδια μεταφοράς σήματος πλακέ (υπάρχουν μέχρι και αυτοκόλλητα που μπορείς να βάψεις στο χρώμα του τοίχου) και οικονομικότερα ηχεία surround (που πιθανότατα να παίζουν και καλύτερα από τα ενεργά)??

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Γιάννη, και να προσθέσω ότι και άν ακόμα μπορούσε να μπη στο χώρο σου soundbars δέν θα ειχε καμία μα καμία σχέση με ένα σύστημα 5.1!!!!

Reaction score
0

Φίλε μου η καλύτερη λύση για το χώρο σου είναι να πάρεις ένα από τα έτοιμα συστήματα που κυκλοφορούν όπως το DAV-DZ830w της Sony.....θα το βρείς κοντά στα 500Ε και θα γλυτώσεις αρκετά χρήματα μιας και ο χώρος σου δεν είναι κατάλληλος για να ευχαριστηθείς κάτι σαν το σύστημα που περιγράφεις(Pioneer & Crystal Audio)......παρόλα αυτά όπως ανέφερε και ο συνονόματος πιο πάνω θες πρίζες για τα πίσω ηχεία.......

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69977505&product=946583

Reaction score
0
Όχι ρε παιδιά,μην με απογοητευετε έτσι.:110:
Καταρχήν μπρίζες έχω στο πίσω μέρος εκέι που θα κάτσουν τα ασύρματα ηχεία.Όσο για το Soundbar υπάρχει ένα της Philips το HTS8100 που υποστηρίζει οτί δεν παίζει με αντανακλάσεις αλλά δημιουργεί ένα πεδίο surround.Δύσκολο να το πιστέψω βέβαια...

Ξέρει κανείς που θα μπορούσα να ακούσω τα Crystal Audio?

Reaction score
63
Όχι ρε παιδιά,μην με απογοητευετε έτσι.:110:
Καταρχήν μπρίζες έχω στο πίσω μέρος εκέι που θα κάτσουν τα ασύρματα ηχεία.Όσο για το Soundbar υπάρχει ένα της Philips το HTS8100 που υποστηρίζει οτί δεν παίζει με αντανακλάσεις αλλά δημιουργεί ένα πεδίο surround.Δύσκολο να το πιστέψω βέβαια...

Ξέρει κανείς που θα μπορούσα να ακούσω τα Crystal Audio?
Δεν υπάρχει λόγος απογοήτευσης!! Για όλα υπάρχει λύση!! Για soundbar κι εγώ θα συμφωνήσω ότι δεν θα αποδώσει στο χώρο σου, μιας και πρέπει το δωμάτιο να έχει ορισμένες προδιαγραφές. Θα σου πρότεινα 5.1 ηχεία με ασύρματη μετάδοση πίσω, αλλά θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω!! Τα crystal audio ίσως μπορέσεις να τα ακούσεις στην αντιπροσωπεία. Δεν χάνεις να τους τηλεφωνήσεις!!
Υπεύθυνος : Διαχειριστής Τσακίρης Βασίλειος​
Νομός : ΑΤΤΙΚΗΣ Πόλη : ΒΡΙΛΗΣΙΑ Διεύθυνση : Αίαντος 3α Τηλέφωνο : 2106134767 Τ.Κ. : 15235

Reaction score
1.847
Απάντηση: Re: HOME CINEMA 5.1 ή SoundBar??

.... Ξέρει κανείς που θα μπορούσα να ακούσω τα Crystal Audio?
Αν θέλεις να τ' ακούσεις για να τα συγκρίνεις με όποια soundbar, περιττός κόπος. Η μέρα και μάλιστα κρύσταλλο :107:, με τη νύχτα, όποια soundbar. Ειδικά σε χώρους μεγαλύτερους από 90 κυβικά μέτρα. :126:

Reaction score
10
Ακουστηκε το ονομα μου και αυτο της Atlantic Technology, οσον αφορα τα λεγομενα sooundbars.
Η Atlantic Technology δεν βγαζει soundbars με την ενοοια που τους εχει δωθει, αλλα σαν Flat Screen Speaker Systems.
Δηλαδη ολοκληρωμενα ηχεια, που τοποθετουνται στο τοιχο πανω η κατω απο την τηλεοραση.
Το FS-3200 που εχει αναφερθει σε προηγουμενο ποστ, που ειναι 3 ηχεια , δεξι-αριστερο ( που μπορουν να γινουν και δαπεδου ) και κεντρικο.
Τα FS-4000, FS-5000 ειναι ηχεια 3 σε ενα. Τρια διαφορετικα ηχεια, με ιδια ομως μεγαφωνα και ξεχωριστες εσωτερικα καμπινες , σε ενα κουτι.

Εκεινο ομως που μου εκανε εντυπωση στο σχεδιο ειναι η θεση της τηλεορασης, που ειναι εντελως αριστερα απο το καναπε.
Δεν ξερω αν υπαρχει καποιος μηχανισμος που τη στρεφει προς το καναπε, αλλα ετσι οπως ειναι ειναι πολυ δυσκολο να βαλεις οτιδηποτε ηχειο.
Και μιλαω παντα για τα μπροστινα. Αλλου θα παιζουν, αλλου θα καθεσαι.....δυσκολο.
Για την επιλογη πισω υπαρχουν λυσεις που δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ασυρματες.
Βρες ομως μια λυση μπροστα πρωτα και μετα βλεπουμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.469
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO