Honda CRF300L

Reaction score
3.365
Βάφτισε τις μπάμιες πρόβατα, ξηγήθηκε οπεκεπες. Αλλα είναι πονηρός ο μπάμιας και πήρε crf αντι για κανα πανιγκάλε για το ξεκάρφωμα

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
57.032
Τραχύ μηχανάκι το DL σου, όλα ακόμη και του προγόνου του TL ,που φόραγε τον ίδιο κινητήρα.
Εκτός του τελευταίου 1050
Όλα και τα 4 τα είχε ο ξάδελφος και συνοδοιπόρος στις εκδρομές μας.
Μεγιές το CRF .
Κλασικό Honda.
Βολεύεσαι με την μία πάνω του, άνετο , όμορφα χαλαρό στην οδήγηση.
Από την άλλη άμα ασχοληθείς και σπρώξεις κάποιο χρήμα γίνεται και όπλο στα χωμάτινα μονοπάτια.
( τηρουμένων των αναλογιών βέβαια )
Έχεις δίκιο, τραχύ και κουραστικό στις χαμηλές στροφές το συγκεκριμένο μοτέρ.
Υπάρχουν όμως περιθώρια βελτίωσης και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά, γίνεται η μοτοσυκλέτα αρκετά φιλική.
Τι έκανα, πρόσθεσα ένα δόντι στο γρανάζι πίσω, του δίνει μερικές στροφές στο κινητήρα ώστε να μη χρειάζεται να είσαι συνεχώς μια ταχύτητα κάτω. Ξήλωμα το pair system, ουσιαστικά είναι η οξυγόνωση καυσαεριού ώστε να περνά τις προδιαγραφές ρύπων, ευθύνεται για μέρος της τραχιάς λειτουργίας και διάφορα σκασίματα μέσα στο φιλτροκούτι, κάποιες φορές και σβήσιμο του κινητήρα.
Επίσης πρέπει πάντα οι πεταλούδες να είναι σωστά ρυθμισμένες, πεταλούδες που έχουν απόκλιση στο άνοιγμα του γκαζιού ευθύνονται για μεγάλο μέρος της περίεργης και σκληρής αίσθησης στη λειτουργία του κινητήρα και άλλες δυσλειτουργίες.
Μία άλλη μόντα είναι να προσθέσεις μερικά γραμμάρια στο βολάν, θα χάσεις ελάχιστη δύναμη, θα κερδίσεις σε γραμμικότητα.
Νομίζω αν θυμάμαι καλά του πρόσθεσα 100gr.
Υπαρχει και κάτι ακόμα, έβαλα παράλληλα στον αισθητήρα θερμοκρασίας του αέρα ένα μπιχλιμπίδι που υπόσχετε επιδόσεις, επιδόσεις δεν είδα, είδα όμως ομαλή λειτουργία στο μοτέρ, οπότε το άφησα.
Γενικά είναι περίεργο μοτέρ και απαιτητικό θα έλεγα, ωστόσο το λατρεύω, η ροπή του ξηλώνει κυριολεκτικά τη άσφαλτο.

Reaction score
867
Στα DL 1000 καταργούσαμε πάντα τις δεύτερες πεταλούδες και τα σκασίματα-σβησιματα πήγαιναν περίπατο.
Αυτό με το βολάν , προσωπικά δεν το εχω κάνει σε κανέναν , μην πω και πρώτη φορά το ακούω.
Τελικά γηράσκω ΑΕΙ διδασκόμενος ,
Αλήθεια από σασμάν πως τα πάμε ;

Reaction score
798
Υπαρχει και κάτι ακόμα, έβαλα παράλληλα στον αισθητήρα θερμοκρασίας του αέρα ένα μπιχλιμπίδι που υπόσχετε επιδόσεις, επιδόσεις δεν είδα, είδα όμως ομαλή λειτουργία στο μοτέρ, οπότε το άφησα.
Γενικά είναι περίεργο μοτέρ και απαιτητικό θα έλεγα, ωστόσο το λατρεύω, η ροπή του ξηλώνει κυριολεκτικά τη άσφαλτο.
Γι'αυτό έκαιγε τον κώλο του κι έτρωγε τα λάστιχα για πλάκα

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
57.032
Στα DL 1000 καταργούσαμε πάντα τις δεύτερες πεταλούδες και τα σκασίματα-σβησιματα πήγαιναν περίπατο.
Αυτό με το βολάν , προσωπικά δεν το εχω κάνει σε κανέναν , μην πω και πρώτη φορά το ακούω.
Τελικά γηράσκω ΑΕΙ διδασκόμενος ,
Αλήθεια από σασμάν πως τα πάμε ;
Όταν είχα σημαντικά πρόβλημα με τα σκασίματα είχα βγάλει και γω τις δευτερέυων πεταλούδες, δεν άλλαξε τίποτα, οπότε τις ξανά έβαλα και φρόντισα τη σωστή ρύθμιση, έφτιαξα ένα δικό μου μανόμετρο (σε μια τάβλα κάρφωσα ένα διάφανο σωλήνα) και όσο άνοιγε το βηματικό μοτεράκι το ίδιο τις πεταλούδες, δεν είχα πρόβλημα.
Όσο για το βολάν, τυχαία συνέβη, έχω το Κ2, άνοιξα το καπάκι επειδή είχα προβλήματα με τα ρεύματα και διαπίστωσα ότι είχε ξεκολλήσει ο ένας μαγνήτης (ευτυχώς παρέμενε στη θέση του και δεν έφυγε να γμσει τα πηνία) ανέλαβε τη δουλειά ένας μάστορας (μεγάλο αλάνι) που έκανε τέτοιες δουλειές, αλλά και περιελίξεις και σύμφωνα με τις δικές του γνώσεις μου πρόσθεσε έναν επιπλέον μαγνήτη + τη κόλλα 2 συστατικών και το βολάν βγήκε βαρύτερο, έτσι μετά κατάλαβα στη λειτουργία ότι είχε γίνει πιο ελαστικό το μοτέρ.
Με το σασμάν κανένα απολύτως πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια, ο χρόνιος καρκίνος αυτής της μοτοσυκλέτας είναι η καμπάνα, και σε αυτό όμως βρήκα μόνιμη λύση.
Γι'αυτό έκαιγε τον κώλο του κι έτρωγε τα λάστιχα για πλάκα
Σιγά μωρέ τι καίει, 11-12 λιτρα/100km :lolsign:
Ανάλογα τα κέφια, μπορεί να κάψει και περισσότερο... :roflmao:

Reaction score
30.401
Αμα το σκίζεις συνεχώς είναι λογικό να καίει τόσο .
Είναι και βαρύ.
Το βούτυρο με τα keihin fcr 41 mm καθοδικής ροής δεν καίει τόσο .
Μόνο σκισμένο , τελικιασμένο .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.421
Members
38.696
Νεότερο μέλος
Spiromag