HTPC γνωμη

Reaction score
4
Re: Απάντηση: HTPC γνωμη

Μιλάμε για 3+ μέτρα απόσταση από το κουτί... Τι βλέπετε? Τον καιρό και τις ειδήσεις? Εχω εδώ και δύο (ή παραπάνω?) χρόνια το LC10 και ούτε καν έχω ασχοληθεί καθόλου με την οθόνη...
Το δεύτερο πιο άχρηστο είναι το remote (κατά τη γνώμη μου πάντα), εκτός αν σου δίνει τη δυνατότητα να ανοιγεις το PC από τον καναπέ, αλλά και πάλι μόνο γι' αυτή τη χρήση.

στα 2 μετρα που εχω το κουτι φαινονται αρκετα εντυπωσιακα ολα.ειδικα οταν παιζει μουσικη που φαινετε το εκουαλαιζερ.

το τηλεκοντρολ ειναι αχρηστο αφου μπορεις να το ανοιγεις απο μακρια και με το πληκτρολογιο.καθε μπιος εχει αυτη την option.

εγω κουτι εχω το αντεκ fusion

Reaction score
0
Μεγαλε, δεν παιζει θεμα συγχωρεσης, κουβεντα κανουμε.

Εαν καταλαβα καλα, εχεις το V1100 και το lc16 (η τλουαχιστον εχει περασει απο τα χερια σου), και ουχι το PC-30I. If this is the case, επιτρεψε μου να ξερω το κατιτις παραπανω, μιας κ εχω κανει και review το παραπανω κουτακι, και το εχω στησει σε παραπανω απο ενα-δυο μηχανηματα. Αν παλι ειχες και το lian li, επιστρεφω στο προηγουμενο σχολιο μου περι γουστων. Απλα με ενοχλει αυτο το απολυτο που κυκλοφορει στα φορα, σε οτι μη-μετρησιμο και υποκειμενικο.

Και στα specs δεν αναφερθηκα για να σου την πω, ουτε για να βγαλω γνωμη για το κουτι. Ανεφερα το υλικο που χρησιμοποιει ο κατασκεαυστης, που αλλωστε φαινεται και απο τις φωτογραφιες (στο site αλλα και σε reviews)

Φίλε μου, έχω τον μεγάλο υπολογιστή στημένο στο V1000 Plus (προηγούμενο μοντέλο του V1100 Plus) και το HTPC στημένο στο Silverstone Sugo SG-01.
Aυτό εδώ: http://www.bit-tech.net/hardware/2006/04/03/glow_lounge_glow_sugo_b_htpc/1 αλλά σε ασημί.

Και τα δύο κουτιά τα έχω μελετήσει αρκετά επειδή έχω μια «λόξα» και αντίθετα με άλλους εγώ αλλάζω το κουτί του υπολογιστή πολύ ποιό συχνά από ότι το υπόλοιπο h/w.
Από τα χέρια μου έχουν περάσει επίσης κουτιά Thermaltake, Chiftek, ΝΖΧΤ, Enermax, Asus και Coolermaster.

Από άποψη ποιότητας και τα δύο (Lian Li, Silverstone) είναι στα ίδια υπερβολικά υψηλά επίπεδα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Προσωπικά θεωρώ ότι το σασί είναι καλύτερα να είναι από σίδερο και όχι αλουμίνιο επειδή έχει μεγαλύτερη στοιβαρότητα και δεν έχεις τριγμούς (από δίσκους και fans) αλλά όπως είπες και εσύ αυτά είναι γούστα.

Από εκεί και μετά το Lian Li V1000 έχει μεγάλο χωροταξικό πρόβλημα στο χώρο του τροφοδοτικού (δεν χωράει με τίποτα τροφοδοτικό με αποσπώμενα καλώδια) ενώ οι 12ρηδες ανεμ. που έχει θα μπορούσαν να είναι και ποιό αθόρυβοι οπότε χρειάζεται αναγκαστικά fan controller.
Αντίθετα το SG-01 αφήνει μικρό χώρο μεταξύ της ψύκτρας του επεξεργαστή και του τροφοδοτικού και σε περιορίζει στις επιλογές σου για aftermarket ψύκτρα, ακόμα οι apg/pci-x/pci κάρτες τραβάνε ένα ζόρι για να μπούν και θέλουν προσοχή, οι ανεμ. του όμως είναι απίστευτα αθόρυβοι.

Όλα τα κουτιά λοιπόν, όσο ακριβά και αν είναι έχουν τα ελατώματα τους ή εκεί που κερδίζει το ένα, χάνει το άλλο.

Άποψη μου.

Reaction score
2
Δεκτη και σεβαστη η αποψη σου. Για την ιστορια, εγω εχω ενα Coolermaster Stacker (το πρωτο).

Παλι, σε οτι αφορα το ian-li δεν βλεπω καποια λογικη βαση σε αυτο που λες. Συγκρινεις το V1000 (tower), με το sg-01 (SFF) και το pc-30 (desktop). Ε, συγγνωμη κιολας...

Τελοσπαντων, ο χωρος του v1000 δεν ειναι κακος, χωροταξικα, αλλα αν θες να βαλεις τερας τροφοδοτικο, δεν... Το ιδιο και στο stacker μου (το οποιο βεβαια εχει και 2η θεση με απλετο χωρο, αλλα εκει εχω το ψυγειακι μου :mrgreen:)

Απορια (ειλικρινης): Εξησησε μου plz πως ενα ατσαλινο κουτι παρουσιαζει λιγοτερους τριγμους απο ενα αλουμινενιο... Το αν σου αρεσει σαν υλικο ή οχι, ειναι αλλο θεμα.

Reaction score
0
Δεν με κατάλαβες, δεν συγκρίνω τα κουτιά αλλά την ποιότητα τους και παράλληλα αναφέρω τις παρατηρήσεις που έκανα για το καθένα χωριστά.
Εξάλου άλλου το tower άλλο το really-big-hptc Sugo.

Για το 1000άρη αντιμετώπισα πρόβλημα πριν από 1,5μιση χρόνο που το έστησα και δυσκολεύτικα να βάλω μέσα είτε το OCZ 400 Modstream που είχα αρχικά είτε το Tagan 420 Easyconnect που πήρα κατόπιν.
Και τα δύο είναι εντελώς κανονικά από άποψη μεγέθους τροφοδοτικά και δεν έχουν σχέση με τα γομαροτέρατα τύπου enermax galaxy κλπ.
Η λύση ήταν να ξηλώσω το δεύτερο hdd bay και το ίδιο πρόβλημα είχε αναφερθεί σε διάφορα reviews που διάβασα (κατόπιν εορτής) σχετικά με το θέμα αυτό.

Οι τριγμοί που αναφέρομαι αφορούν την ικανότητα που έχει το κάθε υλικό να απορροφά λόγο «βάρους» τους παραγόμενους τριγμούς από τους ανεμ. και τους σκληρούς δίσκους κατά την λειτουγία τους.
Αυτό αν δεν κάνω λάθος έχει να κάνει και με την ικανότητα ή δυσκολία του να συντονίζεται και να αυξάνει έτσι τον παραγόμενο τριγμό.

Εμπειρικά μιλάω δεν έχω ακριβή επιστημονική γνώση επί τους θέματος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.678
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts