HTPC με τι κόστος.....;; :-)

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.430
Καλά, ηρέμησε κι άσε τις πιστότητες. Τη δουλειά του θέλει να κάνει ο Γιώργος.
οκ,ηρεμος ειμαι....

:roflmao::roflmao:
Δηλ στο avsite δε θα λεμε πχια για πιστοτητες.

Reaction score
1.846
Συμφωνώ με Τζιμ. Ο Ζόρζ παίρνει ένα μίντια πλέγιερ, τον διπλώνει με εξωτερικό σκληρό, τον οποίο "φορτίζει" με ματρότσκες από σχετικά "μαγαζά". :whistling: Με λίγη εκταμίευση κάνει άμεσα δουλειά. Και μόλις χρειαστεί πιο πιότητα κοιτάζει στο σεντούκι τι υπάρχει και πορεύεται αναλόγως.

Reaction score
2.001
Σκληρός υπάρχει και εσωτερικός και εξωτερικός. ....με όλα τα καλά τους.

Ή δίνω 300 και βλέπουμε μελλοντικά ή δίνω 600 και ησυχαζω

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.383
Μια πρόταση κι από μένα - και πρώτα τα βασικά:

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.528683
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558434
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.550357
[url]http://www.e-shop.gr/product?id=PER.650961[/URL]
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.346636

Σύνολο 300€
Ο επεξεργαστής φαίνεται "μικρός", δεν κάνει hyperthreading ούτε turbo boost, αλλά τρέχει ήδη στα 3,2GHz, και συνεπικουρούμενος ξεχωριστής gpu, υπερκαλύπτει τις ανάγκες θέασης και ακρόασης, εκτός των παιχνιδιών, τα οποία απαιτούν κάρτα ισχυρότερη της υπάρχουσας. Επίσης, ΔΕΝ χρειάζεται περισσότερη μνήμη. Αν και όταν χρειαστεί να τρέξει απαιτητικό παιχνίδι, μπορεί να προστεθεί άλλο ένα 4άρι module κι αυτό είν' όλο. Όσον αφορά το θόρυβο, όλα τα παραπάνω είναι πραγματικά αθόρυβα, αν επιλεγεί το silent mode μέσα στο UEFI.

Αναλόγως της χωροταξίας και του στυλ, μπορούν αυτά να μπουν σε ένα συνηθισμένο αλλά όμορφο mini tower, με κόστος γύρω στα 30-40€, ή σε κύβο αντιστοίχως λογικής τιμής, (αφού αντικατασταθεί το mobo με κάποιο mini-ITX). Αν αυτή η λύση ενοχλεί στυλιστικά, τότε το κουτάκι που προέτεινε παραπάνω ο Γιώργος είναι μια χαρά. Για παιχνίδια - κυρίως, και μετά για όλα τα υπόλοιπα - νομίζω πως (σχεδόν) οριστική λύση δίδεται με μια GTX660 ή 760, αναλόγως των χρημάτων (κόστος 200-250€). Ο ταπεινός επεξεργαστής μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιον i5 τότε και μόνον τότε, όταν λαγκάρει το σύστημα στο τρέξιμο ισχυρού παιχνιδιού, προφανώς σε γραφικά full HD.

Last edited:

Reaction score
2.001
Αν προχωρήσω στην λύση του HTPC θα πρέπει το κουτί να είναι πιο χαμηλό για να μπεί στο ράφι με τα μηχανήματα.....
Αυτή την στιγμή έχω maximum τα 20 εκατοστά ύψος.....υπάρχει κάτι πιο χαμηλό που να μπορεί να πάρει και την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.538
Μια παρατήρηση να κάνω. Η συγκεκριμένη μητρική που προτείνει ο Κόγιας,

έχει δύο χρόνια εγγύηση αντί τριών που έχουν οι περισσότερες.

Reaction score
2.001
Κώστα, o reviewer χρησιμοποιεί full Atx μητρική.....αν κατάλαβα σωστα....Με μια πιο μικρή μητρική λογικά δεν θα υπάρχει το θέμα με την κάρτα γραφικών που αναφέρει....λέω τώρα....!!
Αυτό που δεν κατάλαβα καλα είναι τι θέμα υπήρχε με το τροφοδοτικό....

Reaction score
28
εγω ψηφιζω HTPC και ξεμπερδευεις....
η 7750 μια χαρα ειναι και για παιχνιδια και για τις ταινιες....

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.383
Κώστα, o reviewer χρησιμοποιεί full Atx μητρική.....αν κατάλαβα σωστα....Με μια πιο μικρή μητρική λογικά δεν θα υπάρχει το θέμα με την κάρτα γραφικών που αναφέρει....λέω τώρα....!!
Αυτό που δεν κατάλαβα καλα είναι τι θέμα υπήρχε με το τροφοδοτικό....
Καμιά σχέση. Ανεξαρτήτως του μεγέθους του motherboard, η θέση και ο προσανατολισμός της κάρτας οθόνης είναι δεδομένα, και εφ' όσον το συγκεκριμένο κουτί φέρει το φατνίο του οδηγού DVD στα αριστερά, δηλαδή προς το χώρο των θέσεων του διαύλου επέκτασης του motherboard, το μέγιστο μήκος της κάρτας οθόνης περιορίζεται. (Άλλωστε, όλα τα htpc κουτιά πλήρους ύψους είναι απλώς tower ξαπλωμένα στο πλάι). Εξ αυτού του λόγου, μια τέτοια μακριά κάρτα δεν μπαίνει (έχει μήκος 29,5cm, έναντι συνόλου 44cm του κουτιού), ενώ άλλες κοντύτερες, όπως αυτή, φέρουν την υποδοχή πρόσθετης τροφοδοσίας στο "επάνω" μέρος τους, ώστε να παραμένει "καθαρό" το μήκος τους και να χωρούν σε τέτοιες περιπτώσεις κουτιού.

Reaction score
2.001
Δλδ η 7750 που έχω είναι στην κατηγορία την δεύτερη που θα μου κάνει την δουλειά χωρίς να μου βγαλει το λάδι....

Reaction score
2.001
Ο κύβος ερρίφθη. ....παμε για HTPC. ...
Μέχρι στιγμής υπάρχουν τα εξής:
- ssd Samsung 120 gb evo (για λειτουργικό).
- hdd 2 tb
- Msi ati radeon 7750hd 1gb ddr5
- 2x4 gb ram ddr3 στα 1600 (αγοράστηκαν πρόσφατα απο προσφορά)

Για κουτί σκέφτομαι πλέον αυτό ή αυτό με την λογική ότι έιναι future proof (όποιος τα έχει περακαλώ να καταθέση την άποψη του)

Για τροφοδοτικό σκέφτομαι το corsair cx600 .Λογικά με καλύπτει απο ρεύματα και δεν ξεφεύγει η τιμή του.

Για επεξεργαστή θα πάω λογικά στον i5 που πρότεινε ο Γιώργος αλλά ίσως να καταλήξω και σε i3 για να μειώσω λίγο το κόστος. Έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοση; Θα δώ.....

Και τέλος μένει η μητρική....εδώ πέρα απο τις προτάσεις που μου έκαναν ο Γιώργος και ο Κώστας δεν έχω δεί τίποτα άλλο....γιατί έχω λίγο μεσάνυχτα και ειλικρινά με την πρώτη ματιά που έχω ρίξει στην αγορά πιο πολύ μπερδεύτηκα παρά βρήκα άκρη.....Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση δεκτή....αλλιώς θα πάω για μία απο αυτές.....κατά προτίμηση στην asus γιατί παρέχει μεγαλύτερη εγγύηση...!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Μιλάς με γρίφους γέροντα.......
Βρες ποιά είναι η κατανάλωση του συστήματος με full ρυθμούς και θα καταλάβεις γιατί είναι μεγάλο το τροφοδοτικό.

Reaction score
2.001
οκ...μεγάλο απο θέμα watt.....γιατί στην αρχή μου πήγε το μυαλό στις διαστάσεις το σε σχέση με το κουτι....

Reaction score
2.001
Το cx500m έχει σχεδόν ίδια τιμή με το cx600
Είναι καλύτερα να πάρω το 500άρι με τα αποσπώμενα καλώδια; θα με βοηθήσει κάπου;
Ή να προτιμήσω το 600άρι για να μπορώ να καλύψω μελλοντικές επεκτέσεις σε σκληρούς ή άλλη κάρτα γραφικών κλπ....;

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.675
Members
38.592
Νεότερο μέλος
George Tzelalis