HTPC versus Standalone DVD Player ?

Reaction score
0
Η ερωτηση αρκετα απλη...και πιστευω θα εχει ξανασυζητηθει, αλλα δε βρηκα κατι στις πρωτες σελιδες της ενοτητας.

Σχεδιαζω ενα πληρες home cinema για το σαλονι. Εχω καταληξει σε προβολεα στον Optoma H72, σε οθονη Ultrascreen 110", και σε ηχεια στα Logitech Z-5500.

Μενει λοιπον η συσκευη αναπαραγωγης που θα συνδεθει με τα παραπανω για να δωσει εικονα στον προβολεα και ηχο στα ηχεια.

Προερχομενος απο τον κοσμο των υπολογιστων, μου ειναι αρκετα ευκολο να φτιαξω και να ρυθμισω ενα HTPC, αρα μη λαβετε υποψην σας στο ερωτημα τη δυσκολια σεταρισματος. Με ενδιαφερει καθαρα και μονο ποιο απο τα 2 θα πετυχει καλυτερο αποτελεσμα οσον αφορα το scaling και γενικα την ποιοτητα της εικονας, αλλα και τον ηχο 5.1.

Το HTPC που θα φτιαξω αν προχωρησω προς τα εκει θα ειναι περιπου το παρακατω, για να εχετε μια ιδεα :

Antec Aria case (περιλαμβανει 300W Antec PSU)
Athlon64 3000+
MSI K8NGM2-FID (εχει onboard nvidia 6150 GPU , περιπου σαν 6200, και HD Audio 7.1)
2x512Mb RAM
Western Digital 320Gb 16mb cache, SATA2
Avermedia Hybrid Tuner
NEC 4550 DVD-RW

Μερικες διευκρινησεις στις επιλογες του setup :
Επιλεχτηκε Α64 λογω καλης θερμικης συμπεριφορας, αλλα και επειδη η μητρικη αυτη τα κανει ΟΛΑ, και εχει ΟΛΕΣ τις εξοδους οποτε εδεσε καλα.
Δεν μπορω να τονισω ποσο ιδανικη ειναι αυτη η μητρικη για HTPC, εχει onboard καρτα γραφικων που δεν ειναι της πλακας τελειως και υποστηριζει Pure video, επισης εχει εξοδους DVI, VGA, Component, S-Video, Composite, δηλαδη τα παντα...παιρνει Α64 που ειναι οτι καλυτερο αυτη τη στιγμη (και σε αποδοση και θερμικα) και εχει και θυρα PCI-ecpress 16x κενη οποτε μας καλυπτει η onboard μεχρι να καθιερωθουν τα blueray/hd-dvd και τοτε του πεταμε μια καρτα με HDCP πανω και ξεμπερδευουμε.
Το tuner πιανει και αναλογικα και ψηφιακα (απλα για πιο futureproof γιατι δε λεει τιποτα προς το παρον η ΕΡΤ ψηφιακη) και εχει hardware mpeg2 encoding.

Λοιπον, το παραπανω μηχανημα θα μου κοστισει περιπου 750 ευρω, με καταλληλο σεταρισμα (ffdshow κλπ) πως πιστευεται θα ανταπεξελθει σε σχεση με ενα καλο standalone ?

PS: Η τριτη μου επιλογη θα ηταν ενα Xbox 360 και να κανω stream μεσω δικτυου απο το αλλο PC, αλλα διαβαζω οτι εχει αθλιο ενσωματομενο dvd player και εχει πολλους περιορισμους στα αρχεια που μπορει να κανει stream οποτε ψιλοαποριπτεται....(οχι τοσο για τους περιορισμους γιατι αυτοι εν καιρω θα ξεπεραστουν, αλλα για το dvd player κυριως)

mrw

Reaction score
0
και σε ηχεια στα Logitech Z-5500.
Καλύτερα ένα φτηνό ραδιοενισχυτή με ένα κλασσικό σύστημα 5.1 ηχείων

Antec Aria case (περιλαμβανει 300W Antec PSU)
Athlon64 3000+
MSI K8NGM2-FID (εχει onboard nvidia 6150 GPU , περιπου σαν 6200, και HD Audio 7.1)
2x512Mb RAM
Western Digital 320Gb 16mb cache, SATA2
Avermedia Hybrid Tuner
NEC 4550 DVD-RW
Λοιπον, το παραπανω μηχανημα θα μου κοστισει περιπου 750 ευρω, με καταλληλο σεταρισμα (ffdshow κλπ) πως πιστευεται θα ανταπεξελθει σε σχεση με ενα καλο standalone ?
Απο software? Θα συνδεθεί απευθείας σε TV? Ελεγχος μέσω remote?

Γιατι επικρατεί η αντίληψη οτι to HTPC case πρέπει να είναι ένα ωραίο μικρό κουτάκι? Πρέπει σώνει και καλά να φαίνεται?
Εγώ θα πρότεινα κανονικό κουτί με μεγάλα fans που να μην φαίνεται
Και να φαίνεται, μικρό το κακό

To Avermedia tuner, όπως και όλα τα υβριδικά έχει το εξής - με MCE 2005 δεν δουλεύει το αναλογικό μέρος, με απλά XP δουλεύει ΟΚ
Δες τη κατηγορία "Κάρτες γραφικών/οθόνης" sto e-shop για νεώτερα προιόντα, πολλά απο τα οποία είναι συμβατά και μέ MCE2005

PS: Η τριτη μου επιλογη θα ηταν ενα Xbox 360 και να κανω stream μεσω δικτυου απο το αλλο PC, αλλα διαβαζω οτι εχει αθλιο ενσωματομενο dvd player και εχει πολλους περιορισμους στα αρχεια που μπορει να κανει stream οποτε ψιλοαποριπτεται....(οχι τοσο για τους περιορισμους γιατι αυτοι εν καιρω θα ξεπεραστουν, αλλα για το dvd player κυριως)
To XBOX 360 δουλεύει πολύ καλά σαν δικτυακό extender και σου δίνει απροβλημάτιστη σύνδεση με τηλεόραση/προτζέκτορα (720p component/DVI, upscaled 1080i) και ελέγχου μέσω remote - φυσικά με Windows MCE 2005

Κάνει streaming ακόμα και ripped 19.2 Μbps TS αρχεία από το MCE2005 PC, χωρίς πολλά προβλήματα

To DVD player μόνο για παιχνίδια θα χρησιμοποιείται

Με τα MCE2005 κανεις πολλαπλό streaming εικόνας TV/DVB-S/DVB-T κλπ σε full screen

Αμα κάτι δεν σου αρέσει, ξαναγυρνάς σε XP Pro κλπ (To πρώτο απο τα δύο CD των MCE2005 είναι XP Pro)

Reaction score
0
Λοιπον, καταρχην ευχαριστω για την απαντηση MRW,
τωρα να σου διευκρινησω τα επιμερους ερωτηματα που θετεις :

1) Τα logitech επιλεχθησαν γιατι ρωτωντας αποδω και αποκει ολοι μου ειπαν οτι για τα 350 ευρω που ζητανε δεν παιζονται. Προφανως μπορω με κλασικα ηχεια και ενισχυτη να πετυχω καλυτερη ποιοτητα, αλλα ουτε τρελαμενος ειμαι με τον ηχο, ουτε μου επιτρεπει το budget να δωσω πανω απο 400 για ηχεια....αν νομιζεις οτι μπορω να παρω κατι καλυτερο μεχρι αυτα τα λεφτα ευπροσδεκτη η αποψη σου.

2) Το software θα ειναι MCE2005 και θα υπαρχει τηλεχειρισμος με remote control, αλλα θα υπαρχει και η δυνατοτητα με ασυρματο πληκτρολογιο/ποντικι να λειτουργησω και σε non-MCE XP enviroment οποτε να καλυπτονται ΟΛΕΣ οι αναγκες...

3) Μαζι σου για το κουτι, αλλα ηδη εχει γινει μαχη για να μου επιτραπει η τοποθετηση του προβολεα και της οθονης στο σαλονι και δε θελω να το πιεσω και αλλο το θεμα...

4) Η avermedia επιλεχθηκε ακριβως επειδη λεει οτι ειναι MCE2005 compatible, δεν ηξερα οτι δε λειτουργει το αναλογικο....τοτε θα πρεπει να αλαχτει.

5)Μακαρι να μπορουσα να τα κανω ολα με το xbox αφου εχω ηδη 2 PC στο σπιτι και το ενα ειναι μονιμα ανοικτο για να κατεβαζει απο το net, οποτε με 400 ευρω για το premium pack θα ξεμπερδευα, αλλα με προβληματιζει το γεγονος οτι το xbox εχει μονο αναλογικες συνδεσεις, και φοβαμαι μηπως δεν παιρνω το maximum του προβολεα μου απο component, και επισης οτι εχω ακουσει ασχημα σχολια για το dvd player του...(που παρεπιπτοντως οταν παιζει DVD περιοριζεται στα 480p οποτε πρεπει ο προβολεας να κανει το upscale). Το xbox δε θα με χαλαγε καθολου αφου με 400 ευρω θα ξεμπερδευα και θα μπορουσα να παιξω και κανενα παιχνιδακι που και που....απλα με φοβιζει το οτι δε θα εχω τον απολυτο ελεγχο και δεν ειναι αναβαθμισημο. Δηλαδη δεν ξερω αν θα με καλυψει και σαν dvd-player και η συνδεση του με τα ηχεια αν θα μπορει να δωσει ποιοτικο DTS και THX. Στο PC αμα δεν ικανοποιησει η onboard καρτα ηχου, παω και βαζω μια audigy και τελειωνω....εχει ευελιξια.

NLS

Reaction score
1
η θεωρία λέω ότι ένα HTPC θα είναι καλύτερο από ένα τέτοιο σύστημα σαν το DP-600/snazio/dreambox κλπ. που τελικά τι είναι;... μικρά PC με embedded linux

το θέμα είναι πολλαπλό

από την μια έχουμε το πραγματικό plug-n-play των DP-600 κλπ. λύσεων (που απλά αν δεν κάνει κάτι, δεν το κάνει, τελεία και παύλα, και εσύ ασχολήσαι μόνο με το να έχεις φρέσκο firmware) βέβαια εκεί δεν έχουμε TV (οπότε θες και ένα από τα τελευταία μεγάλα dreambox) - το θέμα τελειώνει εκεί, είναι τόσο απλό αλλά και τόσο... απλοϊκό

από την άλλη έχουμε τη λύση HTPC (που αυτή έχω και εγώ και αυτό θα αναλύσω) που έχει το ΒΑΣΙΚΟ πλεονέκτημα του σταδιακού χτησίματος/αναβαθμησιμότητας ...να εισάγουμε και καμιά νέα λέξη από το χώρο μας ε; χεχεχε... να μην συγχέεται με την λέξη θνησιμότητα...

...

...ή μήπως να συγχέεται;

ΕΚΕΙ είναι το όλο κόλπο. Στο HTPC αυτό που προσπέρασες εύκολα με τη φράση "μου ειναι αρκετα ευκολο να φτιαξω και να ρυθμισω ενα HTPC, αρα μη λαβετε υποψην σας στο ερωτημα τη δυσκολια σεταρισματος"

σε πληροφορώ (και εγώ επαγγελματίας της πληροφορικής και ασχολούμενος με αυτά πολύ πριν γεννηθούν μερικοί εδώ μέσα - κυριολεκτικά όχι μεταφορικά), ότι αυτό το κομάτι είναι ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ

ετοιμάσου λοιπόν να "υποδεχτείς" το πως η τάδε κάρτα δεν θα συνεργαστεί με το τάδε software που είχες υπόψη, ή πως το τάδε "must" software που θες να βάλεις εμποδίζει το ΑΛΛΟ "must" software που έχεις βάλει... ετοιμάσου να παίξεις με ΠΟΛΛΑ αταίριαστα μεταξύ τους κομάτια, ετοιμάσου να δεις προβλήματα που ενώ σε πάνε στο ότι φταίει κάτι Χ, να φταίει κάτι ΠΑΝΑΣΧΕΤΟ ψ... (πχ. γιατί μου κάνει σπάσιμο το AVI; ...και να φταίει ο driver του remote control που κάνει πολύ επιθετικό poll - λέμε τώρα ένα παράδειγμα)

το κακό (?) με τα HTPC είναι ότι ΠΟΤΕ δεν είναι σε final state... όλο κάτι θα κουρδίζεις ή θα πειράζεις κλπ. (και όλα αυτά ρίχνουν χαμηλά το wife factor) ...το θες αυτό για ένα "πράμα" που κανονικά απλά θες να πατάς ένα κουμπί και να κάνει "what was supposed to do";

καλή δύναμη - όταν το φτιάξεις πες το

άλλα θέματα:

- συμφωνώ και εγώ ότι το z-5500 δεν κάνει για αυτό που θες να φτιάξεις... είναι καταπληκτικά (έχω τον πρόγονο τους z-680) αλλά όταν μου έχεις projector και 110" οθόνη ε όχι θες κάτι πιο hi-fi από τα z-5500... το οποία ναι μεν δεν θα σου ψαλιδίσουν ποτέ (μα ποτέ) αλλά έχουν όριο στο τι "δίνουν"

- δεν μας είπες πράγματι τον χειρισμό

- έχω ΠΟΛΛΕΣ επιφυλάξεις για το θέμα on-board VGA (όσο καλή και να είναι) και HD content

- εγώ είμαι υπέρ των full-atx, full-height κουτιών για να μην περιορίζομαι στο τι κάρτες θα μπουν, πόσες, τι... σχήμα έχουν κλπ. (άσε τον καλύτερο αερισμό κλπ.) ... υπάρχουν (και εγώ έχω ένα τέτοιο) πολύ ωραία που μοιάζουν με deck (αλλά είναι ΑΚΡΙΒΑ)

μην ξεχάσεις να δεις το webshots link που έχω στην υπογραφή μου!

Reaction score
0
Το ξερω φιλε μου οτι το σεταρισμα δε θα σταματησει ποτε. Αν και ελπιζω οτι μολις το φτασω στο σημειο που να παιζουν ολα τα αρχεια video που θελω αψογα, θα σταματησω, αλλα ξερω βαθεια μεσα μου οτι μαλλον δε θα γινει αυτο...

Επισης τοσα χρονια με τοσα PC που εχω στησει μονος μου, ξερω οτι απροοπτα προβληματα προκυπτουν συνεχεια, αλλα ειμαι διατεθημενος να deal with them, αφου στην τελικη αμα δε το κανουμε και εμεις που ασχολουμαστε αυτο, ποιοι θα το κανουν στο τελος?

Για τα ηχεια ρε παιδια ειστε σιγουροι? Οσον αφορα την ποιοτητα ειμαι σιγουρος οτι θα με καλυψουν αφου εχω ακουσει τα καλυτερα και δεν ειμαι και πολυ περιεργος με τον ηχο. Οσον αφορα την δυναμη, μου λενε οτι πανω απο τη μεση δεν προκειται να τα παω ποτε....τοσο που σκεφτομουνα μηπως παω και για τα 5450 που ειναι λιγο πιο αδυναμα αλα εχουν ασυρματους πισω δορυφορους για πιο ευκολη εγκατασταση...αλλα ειναι και πιο ακριβα και χειροτερα οποτε το αφησα.

Τιξε μια ματια NLS και στο προηγουμενο post μου που επεξηγω καποια πραγματα, γιατι μαλλον ταυτοχρονα γραφαμε ;)

mrw

Reaction score
0
Λοιπον, καταρχην ευχαριστω για την απαντηση MRW,
τωρα να σου διευκρινησω τα επιμερους ερωτηματα που θετεις :

1) Τα logitech επιλεχθησαν γιατι ρωτωντας αποδω και αποκει ολοι μου ειπαν οτι για τα 350 ευρω που ζητανε δεν παιζονται. Προφανως μπορω με κλασικα ηχεια και ενισχυτη να πετυχω καλυτερη ποιοτητα, αλλα ουτε τρελαμενος ειμαι με τον ηχο, ουτε μου επιτρεπει το budget να δωσω πανω απο 400 για ηχεια....αν νομιζεις οτι μπορω να παρω κατι καλυτερο μεχρι αυτα τα λεφτα ευπροσδεκτη η αποψη σου.
Αν μιλάμε για 5.1+ "surround" sound, τα σετ ηχείων που βλέπεις με 150-250 ευρώ (με παθητικό subwoofer, οπότε θές και ραδιοενισχυτή των 200-250 Ε) ειναι ΟΚ
Για ενεργό subwoofer, πήρε το μάτι μου ένα Yamaha για κάπου 120 Ε

Aκόμα καλύτερα - υπάρχουν και τα "ετοιμα" home theater συστήματα, με 400 E παίρνεις ένα πολύ καλό ηχητικά και εντυπωσιακό (οπτικά) σύστημα...ο ήχος θα έιναι καλύτερος απο τα Logitech

Στο Mediamarkt θα δείς πολλές επιλογές

2) Το software θα ειναι MCE2005 και θα υπαρχει τηλεχειρισμος με remote control, αλλα θα υπαρχει και η δυνατοτητα με ασυρματο πληκτρολογιο/ποντικι να λειτουργησω και σε non-MCE XP enviroment οποτε να καλυπτονται ΟΛΕΣ οι αναγκες...

3) Μαζι σου για το κουτι, αλλα ηδη εχει γινει μαχη για να μου επιτραπει η τοποθετηση του προβολεα και της οθονης στο σαλονι και δε θελω να το πιεσω και αλλο το θεμα...
Θα έχεις προβλήματα απαγωγής θερμότητας και δυσκολίες στο να χωρέσουν οι ψύκτρες, κάρτες επέκτασης κλπ

Δες το Tenor - που είναι ένα οριζόντιο Soprano

4) Η avermedia επιλεχθηκε ακριβως επειδη λεει οτι ειναι MCE2005 compatible, δεν ηξερα οτι δε λειτουργει το αναλογικο....τοτε θα πρεπει να αλαχτει.
To λέει πάνω στο κουτί - αν ξεπεράστηκε το πρόβλημα, δεν γνωρίζω

Στο US MCE χρειάζεται να υπάρχει αναλογική κάρτα, αλλιώς δεν ξεκινάνε (!) για πρώτη φορά τα MCE - στο UK version γίνεται και με DVB-T

Το τι κάρτες δουλεύουν σωστά με MCE2005 (UK) είναι μεγάλο μπλέξιμο - έχω διαβάσει πως η επίσης υβριδική Hauppauge HVR1100 είναι OK αν προσθέσεις ένα "softMCE" αρχείο, αλλά μετά απαιτείται "3 GHz class CPU"...

"The hybrid cards are really designed for OEMs to be able to ship one system that can do either analogue or digital TV. Note the important word there - either. It can't do both simultaneously, and you have to reconfigure your TV setup in Media Center to switch between the two, including redownloading the guide.
The best reason for buying this card is if you currently use analogue but are planning to move to digital in the near future (i.e. the lifetime of your media center)."

5)Μακαρι να μπορουσα να τα κανω ολα με το xbox αφου εχω ηδη 2 PC στο σπιτι και το ενα ειναι μονιμα ανοικτο για να κατεβαζει απο το net, οποτε με 400 ευρω για το premium pack θα ξεμπερδευα, αλλα με προβληματιζει το γεγονος οτι το xbox εχει μονο αναλογικες συνδεσεις, και φοβαμαι μηπως δεν παιρνω το maximum του προβολεα μου απο component, και επισης οτι εχω ακουσει ασχημα σχολια για το dvd player του...(που παρεπιπτοντως οταν παιζει DVD περιοριζεται στα 480p οποτε πρεπει ο προβολεας να κανει το upscale). Το xbox δε θα με χαλαγε καθολου αφου με 400 ευρω θα ξεμπερδευα και θα μπορουσα να παιξω και κανενα παιχνιδακι που και που....απλα με φοβιζει το οτι δε θα εχω τον απολυτο ελεγχο και δεν ειναι αναβαθμισημο. Δηλαδη δεν ξερω αν θα με καλυψει και σαν dvd-player και η συνδεση του με τα ηχεια αν θα μπορει να δωσει ποιοτικο DTS και THX. Στο PC αμα δεν ικανοποιησει η onboard καρτα ηχου, παω και βαζω μια audigy και τελειωνω....εχει ευελιξια.
Θές μόνο αυτό των 299 E, και πιθανόν το component η VGA cable
Κάποια στιγμή θα βγεί και HDMI...

Τa DVD μπορείς να τα κάνεις streamed από το σκληρό δίσκο του HTPC στο Xbox, που θα βγάζει απροβλημάτιστη έξοδο 720p/1080i

Δηλαδή ότι κάνει και ένα KISS/Snazio σε network mode...

Εγώ έτσι και αλλιώς ταινίες δεν σκοπεύω να αγοράσω

Κάπου είδα οτο το 6150 αποδόδει καλύτερα με dual channel memory...

NLS

Reaction score
1
ναι τα διάβασα

τα z-5500 θα τα έχεις κοντά στο τέρμα λογικά και θα παίζεις με το master volume της κάρτας ήχου σου (αν θες πράγματι τηλεχειρισμό)

στο ΦΟΥΛ τα z-680 (που είναι ίδια watt) και με φουλ τον ήχο του PC (που όμως είναι "ψηφιακό φουλ" μια και στέλνω στα z-680 από SPDIF φυσικά), είναι μεν "δυνατά" αλλά όχι εκωφαντικά... σε ένα πάρτυ πχ. ΣΙΓΟΥΡΑ κάποιος θα πει "δεν πάει άλλο;" (και δεν εννοώ τρελά πάρτυ)

άσε με το SPDIF... εκεί να δεις πάλι να ΠΕΙΣΕΙΣ το PC να παίξει τον ήχο όπως πρέπει και να μην τον κάνει δικάναλο κλπ. (μέσω registry)

Reaction score
0
Τα ειδα τα webshots σου. Καλη δουλεια εχεις κανει, ειδικα με την τοποθετηση των ηχειων στον τοιχο, και με το custom frontend στο HTPC. Chaintech η μητρικη ε? ;)

Δε νομιζω οτι εχει νοημα να συζηταμε για το κουτι και τα εξαρτηματα του HTPC. Αυτο το κομματι το κατεχω πληρως, με εξαιρεση τυχον ασυμβατοτητες οπως με την καρτα που μου ειπατε για το αναλογικο. Το Aria παρεπιπτοντως μη νομιζετε οτι ειναι κανενα πολυ μικρο κυβακι που δε χωραει τιποτα....μπορει να παρει μεχρι 3 δισκους και σε καρτες PCI, οσες επιτρεπει η μητρικη, και κανονικου μεγεθους. Οποτε ανετα μπορει να μπει οποιαδηποτε PCIexpress καρτα γραφικων, και μεχρι 2 καρτες PCI, δεν ειναι καθολου περιοριστικο. Ο μονος περιορισμος ειναι οτι παιρνει μονο 1 drive αλλα αυτο δε με απασχολει καθολου. Και στην τελικη αμα ηθελα να βαλω standard-atx μητρικη εχω δει και επιλογες σε silverstone cases που ειναι καλες εμφανησιακα απλα λιγο γομαρια. Τελοσπαντων δεν με απασχολει το θεμα του hardware και της εμφανησης τωρα, αλλα η υπολοιπη λειτουργεια.

Αν κανωτη δουλεια μεσω xbox ξερετε τι γινεται με την ποιοτητα του ηχου που δινει αυτο?

Θα με ενδιεφεραν επισης περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τα ηχεια, αφου ημουνα σιγουρος με οσα ειχα ακουσει οτι αποκλειεται να βρω κατι καλυτερο απο τα logitech στα λεφτα τους. Οποτε μου κινησατε το ενδιαφερον...

Οσον αφορα τα DVD οκ μπορω να τα μεταφερω στο δισκο με το decrypter και να τα κανω stream στο xbox αλλα ειναι λιγο μπελας να ανεβοκατεβαινω στο σπιτι....αλλα αμα ειναι τοσο μουφα το dvd player του....αναγκαστικα.

NLS

Reaction score
1
το frontend έχει αλλάξει πολύ (μοιάζει με το MCE2005 τώρα) - ήταν με παλιό software που έχει καταργηθεί

ναι η mobo είναι (προς το παρόν) chaintech και ήταν εκπληκτική πριν 2.5 χρόνια που το πρωτόστησα

όσο αφορά για τα ηχεία ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ, εννοείται σε αυτή την τιμή δεν υπάρχει τίποτα να πλησιάζει - απλά μην νομίζεις ότι θα πάθεις και πλάκα, ειδικά στην ένταση...

έχω φαντάσου στο δωμάτιο του γραφείου έχω (φαίνονται στο webshots) κάτι 6.1 της πλάκας της creative (συνδεμένα αναλογικά με την audigy2), με θεωρητικά λιγότερα watt από τα z-680 (υπόψη ότι στην logitech σκίζουν τα ρούχα τους ότι ανακοινώνουν πραγματικά watt όχι PMPO) που όμως χαλάει ο τόπος αν περάσω τη μέση κάτι που δεν συμβαίνει στο σαλόνι (είμαι πάντα για normal ακρόαση στα ηχεία στο 85-90% και στο PC στο 60+%) ...τείνω να πιστεύω ότι έχει σχέση με τη μηδενική προενίσχυση του SPDIF

Reaction score
0
Θα ημουν αφελης νομιζω να εψαχνα το απολυτο στον ηχο με 350 ευρω....
Αλλα για να καταλαβεις αυτη τη στιγμη εχω στο PC τα Creative Inspire T7900 που ειναι 7.1 αλλα φτηνιαρικα (125 ευρω). Ε, αυτα για το PC μου αρκουν, και με βαση τη χαοτικη διαφορα που πιστευω εχουν με τα 5500, νομιζω οτι και εκεινα θα μου αρκουν για το home cinema.

Το θεμα ειναι,

to Xbox or not to Xbox? Δεν θα ηθελα να χαντακωσω κιολας τον optoma για τον οποιο θα δωσω πανω απο 2000 ευρω, αμα δεν παιζει καλα το xbox στο component...

Reaction score
0
να πω μερικα πραγματα για αυτα που ρωτας .

τα ηχεια που λες τα εχω και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος για τα λεφτα που κοστιζουν. σε δωματιο 25 τετραγωνικων σε πληρη ενταση (συνηθως βλεποντας ταινια απο το xbox) πχ Αρχοντα ευκολα σε πιανει πονοκεφαλος. το ποσο δυνατο ηχοσυστημα θες παιζει ρολο σε τι χωρο θα το στησεις πιστευω.

για το 360 που αναφερεις οταν θα φτασει σε σημειο να μονταριστει οπως το πρωτο xbox θα κανει παπαδες αλλα μεχρι να γινει αυτο δεν εχει ουσια να το παρεις απο τωρα.
για keyboard/mouse εννοειται να προτιμησης bluetooth. για το pc η πικρα ειναι πρωτα απ ολα το τροφοδοτικο. εγω εχω αυτο http://xc.aopen.com.tw/Cube-m-specification .aspx?Auno=5&mdstyl=24 και το πηρα λογω πολλη καλης τιμης (μη ρωτατε ποσο) και θα του ριξω χυμα τροφοδοτικο απ εξω μεγαλυτερο. επειδη εχω vga ati x800xt , 3.0 prescott και σκεφτομαι να βαλω και skystar 2 pci η θερμοκρασια εντος ειναι πικρα.

η onboard που λες δεν ξερω αν θα τα καταφερει. παντως σε δοκιμη που εκανα σε pc με ati 9250 256mb agp (μουφα καρτα) με 3,2 cpu επαιξε απροβληματιστα hd (fast n furious 1920x1080) απο το dvd-r nec 35xx σε xp με software το theatertek (εχει ενσωματομενο nvidia purevideo codec).

σιγουρα με καποιο pc μπορει να σου κατσουν ασυμβατοτητες αλλα προτιμω να βαζω εγω χερι παρα να περιμενω καποιο firmware για καποιο αλλο μηχανημα.

NLS

Reaction score
1
και εγώ, εξάλλου φαίνεται γιατί αυτό έχω κάνει :)

απλά έπρεπε να πω και την ΑΣΧΗΜΗ πλευρά του θέματος

α και μια άλλη που ξεχάσαμε...

ένας DP-600 + ένα dreambox (από τα νέα τα triple-tuner) έρχεται πολύ φτηνότερα ε

βέβαια δεν με πείθει ο συνδιασμός, αλλά ΑΝ βγει (κατ'εμέ σίγουρα θα βγει) το μηχάνημα που θα είναι μαζί και media-player με HD DVD (ή καλύτερα blu-ray) αλλά και πολαπλός tuner (DVB-s/t+analog+FM) δηλ. τα δυο μηχανήματα σε ένα, τότε το ξανασκέφτομαι (γιατί στο home cinema είναι ΒΑΣΙΚΟ το θέμα του integration)

Reaction score
0
2 πραγματα μπορω να προσθεσω στην κουβεντα σας.
1.Εχω τα z680 για το pc (ιδια με του NLS) και to μονο που εχω να πω οτι "μαμανε".Για το sub εσυ τι λες NLS; :wink:
2.Εχω το Χbox συνδεδεμενο με το pc για φτηνη λυση HTPC.
Εικονα με component και ηχο με οπτικη (intec High Definition AV Pak http://www.inteclink.com/inteclink/products/xbox/xbox.asp).
Τον ηχο και την εικονα τα περναω μεσα απο ενισχυτη (yamaha 2600 με scaler) οποτε δεν μπορω να πω πως ειναι τα αρχικα σηματα.
Εμενα παντως μου φαινονται και ακουγονται καλα.
Δεν κανει τους "παπαδες" που κανει το pc ομως τα υπερ του ειναι πολλα.
Με πρωτο και καλυτερο το κοστος.
150 η κονσολα και 35 το High Definition AV Pak .
Παρε και ενα DVD player pioneerDV380 με 89 euro (Πλαισιο lowest street price) divx support με firmware by by gufiak ( http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=2217 ) για SACD και DVD-AUDIO ( ειναι το pioneer 585 χωρις τους Dolby Digital και DTS decoders http://pioneer.wassberg.info/english/Pioneer_DV-585A_FAQ.php?player=DV-585A&question=585vs380 )
Και εισαι Αρχηγος. :wink: με σχεδον 300.
Και μαζευεις λεφτα για να στησεις το σιγα σιγα συστημα σου.

NLS

Reaction score
1
το sub είναι super - τόσο που το έχω εμφανώς χαμηλομένο για να αντέχεται

mrw

Reaction score
0
Εχω το Χbox συνδεδεμενο με το pc για φτηνη λυση HTPC.
Εικονα με component και ηχο με οπτικη (intec High Definition AV Pak
Τα ευρωπαϊκά Xbox δεν βγάζουν component - μόνο αν είναι τσιπαρισμένα (οπότε παίζουν και NTSC)

H έξοδος είναι 480p, το Xbox παίζει άνετα και αρχεία 720p

Reaction score
0
Φιλε mrw ειναι τσιπαρισμενο.
Η Εξοδος παραμενει 480p η γινεται 576p;Μεσω ενισχυτη (throw) ο pany δινει 576p.
Πρεπει να χρησιμοποιω το enigmah;

mrw

Reaction score
0
Νομίζω μέχρι 480p πάει από μόνο του

Με X2VGA
http://www.x2vga.com/

κάνει upscale στα 720p
http://manual.xboxmediacenter.de/wakka.php?wakka=720pVGA

XBMC have no problems with upscaling example DVD-video (720x480 NTSC/720x756 PAL) movies to HDTV 480p/720p/1080i. XBMC is even capable of playing native HD video (video/movies with native resolutions higher than 720x576) like 720p (1280x720) and 1080i (1920x1080), however there is here a big snag/limitation and that is that a standard Xbox only has a 733Mhz Intel Pentium-III CPU (processor) and that does not have the processing power to decode those native HD video resolutions

Κάποιοι λένε ότι με το Monster pack βγάζει και παραπάνω, αλλά αλλο τι επιλογές δίνει η οθόνη και άλλο τι βγαίνει απο τα καλώδια
http://www.amazon.com/gp/product/B00005TN7U/102-3647019-3296150?v=glance&n=172282

Μετά το v 1.4 άλλαξε το video encoder chip οπότε δεν είναι 100% σίγουρο τι ισχύει γα το κάθε Xbox

Reaction score
0
Παντως εμενα μονο η περιπτωση xbox360 με ενδιαφερει αφου χρειαζομαι δυνατοτητα PVR και το απλο xbox δεν μπορει, ενω το καινουριο μπορει αν εχεις TV card στο PC με το οποιο συνδεεται. Σκεφτομαι να καταληξω εκει, και με την προοπτικη οτι το hardware του ειναι πολυ δυνατο, και μελλοντικα με τα hacks που θα βγουνε θα δωσει τεραστιες δυνατοτητες. Και προς το παρον θα αναγκαστω να παιζω τα DVD μεσω streaming απο το PC για να αποφυγω το μουφα player του....αλλα πιστευω θα αποδωσει καρπους στο μελλον η επενδυση αυτη. Λιγο η απουσια HDMI με προβληματιζει....θα πρεπει να προσεξω κατι στον προβολεα που θα παρω, ας πουμε να εχει καλη αποδοση απο component ή λογικα με ολα τα νεα μοντελα δε θα εχω προβλημα? Στον Optoma H72 εχω καταληξει προς το παρον, αν γνωριζει κανεις τιποτα παραπανω σχετικα με το component του....

Reaction score
0
Φιλε mrw εικονα παιρνω στον panasonic .Προτιμησα να παρω projector και αααααργοτερα να παρω ΤV (μιας και δεν βλεπω ,παρα μονο ταινιες.Και games) .

Θα τσεκαρω το guide του ΧΒΜC. Thanx man :wink:
Μιας και σε βρηκα ευκαιρο ,μηπως ξερεις γιατι ενω το xbox βλεπει τους usb δισκους απ το pc μου δικτυακα δεν "μπαινει" σ' αυτους;;;

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.563
Members
38.716