HTPC....Vista vs XP

Reaction score
0
Ο τίτλος μιλάει από μόνος του.

Ποια είναι ή γνώμη σας για ένα Htpc που να μπορεί να παίξει σωστά όλα τα σημερινά format και γιατί?

Είναι πολύ πιθανό να έχει ξανασυζητηθεί απλά επειδή δεν βρήκα κάτι συγκεντρωμένο θεώρησα καλύτερο να ανοίξω ένα νέο topic.

ΥΓ προς admins: Αν νομίζετε ότι το θέμα υπάρχει κάπου αλλού παρακαλώ να το σβήσετε.

Reaction score
1
Απάντηση: HTPC....Vista vs XP

Δεν νομιζω να υπαρχουν προβληματα ειτε με το ενα ειτε με το αλλο, αν το htpc ειναι σωστα στημενο. Πλεον τα περισσοτερα προγραμματα τρεχουν και σε vista. Προσωπικα σε laptop, που χρησιμοποιειται μονο ως htpc, δεν εχω το παραμικρο προβλημα με vista.

Reaction score
6

Τελευταία πειραματίζομαι με τα Vista και αν εξαιρέσεις καποια προβλήματα που εχω με την κίνηση ( για αλλους λογους) εχω την εντύπωση η την αίσθηση πως η εικόνα που παίρνω είναι ελαφρώς πιο θελκτική .

Θα στεναχωρηθώ εάν εντέλει δεν καταφέρω να λύσω τα προβληματα που εχω με την κίνηση.
Αυτος ο evr όντως δείχνει διαφορετικός.

Reaction score
0
ετσι και αλλιως ο Bill ειπε οτι σε λιγο τερμα πια η υποστηριξη στα xp
ειτε τα λεμε σβηστα ή vista θα πρεπει να μαθουμε να ζουμε με αυτα..ποιος θυμαται τα 98 , milenium , 3.11 κτλ..τα windows 98 αντιστοιχα τοτε λεγανε ..< ααα τα πιο σταθερα ..βαζετε xp εσεις και εμεις με τα 98 σας σχιζουμε>
εχει κανεις τετοια τωρα ??

Reaction score
26

Ακριβώς όπως τα λέει ο παραπάνω.
Κάθε λειτουργικό σύστημα που βγαίνει είναι καλύτερο από το προηγούμενο.
Όταν πέρασα από XP σε Vista, αρχικά δεν μου άρεσε.
Έφτασε μια μέρα σε αυτά για να συνηθίσω και να θεωρώ πισωγύρισμα την επιστροφή στα XP.
Οπότε για μένα δούλεψε κατευθείαν με Vista.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: HTPC....Vista vs XP

ετσι και αλλιως ο Bill ειπε οτι σε λιγο τερμα πια η υποστηριξη στα xp
ειτε τα λεμε σβηστα ή vista θα πρεπει να μαθουμε να ζουμε με αυτα..ποιος θυμαται τα 98 , milenium , 3.11 κτλ..τα windows 98 αντιστοιχα τοτε λεγανε ..< ααα τα πιο σταθερα ..βαζετε xp εσεις και εμεις με τα 98 σας σχιζουμε>
εχει κανεις τετοια τωρα ??
Συμφωνώ μεν, αλλά η υποστήριξη των XP θα συνεχίσει για αρκετά χρόνια ακόμα. Η Microsoft πουλάει ακόμα XP (και θα τα πουλάει στο άμεσο μέλλον) και άρα έχει υποχρέωση να τα υποστηρίζει για μερικά χρόνια ακόμα.
Δεν ξέρω, με όλες τις ανακοινώσεις περί Windows 7 τόσο σύντομα βλέπω τα Vista να τα τρώει το μαύρο σκοτάδι σαν τα Millennium.

Reaction score
4

Συμφωνώ μεν, αλλά η υποστήριξη των XP θα συνεχίσει για αρκετά χρόνια ακόμα. Η Microsoft πουλάει ακόμα XP (και θα τα πουλάει στο άμεσο μέλλον) και άρα έχει υποχρέωση να τα υποστηρίζει για μερικά χρόνια ακόμα.
Δεν ξέρω, με όλες τις ανακοινώσεις περί Windows 7 τόσο σύντομα βλέπω τα Vista να τα τρώει το μαύρο σκοτάδι σαν τα Millennium.
Ετσι ειναι και αφου οι μεγαλες εταιρεις (Dell πχ) οπως ανακοινωσαν δεν εχουν λογο να πανε προς Vista, δυσκολα θα επιβιωσουν.
Ο λογος που ειχαν επιτυχια τα XP ηταν γιατι γεφυρωσαν το χασμα των χρηστων των 98 και 2000 σε ενα λειτουργικο.
Κατι που δεν τα καταφερε να κανει το Vista και για πολλους δεν εχει νοημα αυτη η αναβαθμιση.
Ενας ακομη λογος ειναι οτι ο κοσμος γυρναει σε πολυ portable λυσεις laptop με αναλογες μειωμενες δυνατοτητες hardware που δεν σηκωνουν ανετα τα Vista.
Ειναι κατι λογικο μιας και τα XP εχουν 30 εκ γραμμες κωδικα εναντι των 50 εκ των Vista.

Στο θεμα μας τωρα η διαφορα που εχω δει εγω ειναι οτι τα Vista υπερεχουν καθαρα στο ηχητικο κομματι επειδη ξανασχεδιαστικαν απο την αρχη χωρις τον ενοχλητικο kmixer που θελει πατεντες στα XP για να καταργηθει.
Αν σε ενδιαφερει ηχητικη "πιστοτητα" ισως καλυτερα να σκεφτεις την λυση των Vista.
Κατι αλλο δεν εχω δει.

Reaction score
0

......

Στο θεμα μας τωρα η διαφορα που εχω δει εγω ειναι οτι τα Vista υπερεχουν καθαρα στο ηχητικο κομματι επειδη ξανασχεδιαστικαν απο την αρχη χωρις τον ενοχλητικο kmixer που θελει πατεντες στα XP για να καταργηθει.
Αν σε ενδιαφερει ηχητικη "πιστοτητα" ισως καλυτερα να σκεφτεις την λυση των Vista.
Κατι αλλο δεν εχω δει.
Μπορείς να το αναλύσεις λίγο παραπάνω?

Reaction score
2
Εδώ και περίπου 6 μήνες δουλεύω απροβλημάτιστα htpc με vista x64.Που κατέληξα τελικά? Στο ότι αυτό που αξίζει είναι να πάρεις μια συσκευή τύπου popcorn και να ησυχάσεις μια για πάντα.Αυτό που με ενοχλούσε πάντα στα pc που προορίζονται για βασικές χρήσεις είναι η πολυπλοκότητα τους.Codecs,ρυθμίσεις οθονών,αναλύσεις,bugs,updates κτλ κτλ.Στο σαλόνι τελικά θέλεις κάτι απλό που απλά να δουλεύει απροβλημάτιστα.

Reaction score
4

Thx :114:
H περιληψη ειναι οτι στα XP οτι και να κανεις ο kmixer παιζει αυτα που θελει αυτος.
Στα vista καταλαβανε την βλακεια τους και ξανασχεδιασαν απο την αρχη το ηχητικο κομματι χωρις αυτον.
Παρολα αυτα υπαρχει τροπος παρακαμψης και στα XP αλλα με συγκεκριμενα προγραμματα οπως το Winamp (δεν δουλέυει τελεια) και με τον πιο audiophile player αυτην την στιγμη τον foobar200.

http://www.foobar2000.org/

Reaction score
0

Εδώ και περίπου 6 μήνες δουλεύω απροβλημάτιστα htpc με vista x64.Που κατέληξα τελικά? Στο ότι αυτό που αξίζει είναι να πάρεις μια συσκευή τύπου popcorn και να ησυχάσεις μια για πάντα.Αυτό που με ενοχλούσε πάντα στα pc που προορίζονται για βασικές χρήσεις είναι η πολυπλοκότητα τους.Codecs,ρυθμίσεις οθονών,αναλύσεις,bugs,updates κτλ κτλ.Στο σαλόνι τελικά θέλεις κάτι απλό που απλά να δουλεύει απροβλημάτιστα.
σε νιωθω, σε φαση που ηθελα να δω ταινια σαββατο βραδυ και εσκασε ο ενας δισκος και επρεπε να περιμενω μεχρι τη δευτερα να τον παω για αλλαγη...
Ωστοσο υπαρχει και η αλλη οψη του νομισματος που θεωρω πιο σημαντικη...οτι μεθαυριο το popcorn δε θα παιζει h.265 , ενω στο PC με ενα download 5 λεπτων καθαρισες ;)
Γενικα η δυνατοτητα/απουσια παραμετροποιησης εχει αυτα τα καλα/κακα. Οποιος θελει αν την ψαχνει τη δουλεια θα ανταμειφθει απο το PC , οποιος θελει να παταει ενα κουμπακι και να καθεαι θα ανταμειφθει και αυτος σε αλλους τομεις με το popcorn...

Reaction score
0
τα vista θεωρω και εγω οτι ειναι καλυτερα ηχητικα απο τα XP και πιο προσανατολισμενα κατα καποιο τροπο για να μπουν στο σαλονι. Επισης τα audio enhancements που προσφερουν, οι ρυθμισεις τους δηλαδη για room correction, bass management κλπ μπορει να ειναι πολυ χρησιμες σε καποιον με παλαιοτερο ή καθολου AV Receiver. Η αληθεια ειναι οτι εκνευριζουν τρομερα στη πρωτη επαφη με τα UAC και τα λοιπα security skata τους (τα οποια για καποιο λογο και πραγμα παραξενο για ενα "και καλα" user friendly λειτουργικο, ειναι συνεχεια μεσ'στα μουτρα σου), αλλα απαξ και συνηθισεις ειναι, τολμω να πω, στα ορια του ευχαριστου. Vista vs XP λοιπον? Vista
Βεβαια ισως μας απασχολησει και το Vista vs Windows 7 πολυ πιο συντομα απ'οτι περιμεναμε...

Οσον αφορα τη πολυπλοκοτητα, ε, δεν ειναι δα και τιποτα αμα ξερεις να χειριζεσαι ενα pc και οσο υπαρχουν προγραμματα σα το KMplayer. Το μεγαλο κακο τη σημερον ειναι η ελευθερη πτωση στη ποιοτητα των ηλεκτρονικων εξαρτηματων που απαρτιζουν το pc, ακομη και μεγαλων εταιριων του χωρου (βλ. Asus, nVidia κ.α.), αλλα αυτο ειναι γενικοτερο και αφορα και standalone μηχανηματα στενοτερου ευρους λειτουργικοτητας.

Reaction score
4

Η αληθεια ειναι οτι εκνευριζουν τρομερα στη πρωτη επαφη με τα UAC και τα λοιπα security skata τους (τα οποια για καποιο λογο και πραγμα παραξενο για ενα "και καλα" user friendly λειτουργικο, ειναι συνεχεια μεσ'στα μουτρα σου), αλλα απαξ και συνηθισεις ειναι, τολμω να πω, στα ορια του ευχαριστου.
Μπορεις να τα αφαιρεσεις ολα αυτα τα εκνευριστικα παραθυρα που σου πεταει.:615:

Reaction score
0
@pseiras: οχι στ'αληθεια. Σε non-administrator user account η απενεργοποιηση του UAC κανει το συστημα μπουρδ..., ε, δημιουργει απιστευτα προβληματα λειτουργικοτητας. Βασικα αν το κανεις, μετα απαγορευονται ολες οι admin πραξεις (αν και θεωρητικα δε θα επρεπε), δλδ σα να εισαι σε internet cafe, αλλα στο σπιτι σου. Και υπαρχουν αρκετοι λογοι που σε καθημερινη βαση θες να δουλευεις το pc σου με κανονικο (και οχι admin) user account.

Reaction score
4

@pseiras: οχι στ'αληθεια. Σε non-administrator user account η απενεργοποιηση του UAC κανει το συστημα μπουρδ..., ε, δημιουργει απιστευτα προβληματα λειτουργικοτητας. Βασικα αν το κανεις, μετα απαγορευονται ολες οι admin πραξεις (αν και θεωρητικα δε θα επρεπε), δλδ σα να εισαι σε internet cafe, αλλα στο σπιτι σου. Και υπαρχουν αρκετοι λογοι που σε καθημερινη βαση θες να δουλευεις το pc σου με κανονικο (και οχι admin) user account.
:615:
Α δεν τα εχω βαλει τα vista και ουτε το εχω ψαξει περισσοτερο.
Διαβασα οτι μπορεις να τα ξηλωσεις τα παραθυρα αλλα δεν ηξερα οτι δημιουργει τοσα θεματα.:111:

Reaction score
2
Εμένα κανένα απολύτως πρόβλημα δεν μου έχει δημιουργήσει η απενεργοποίηση του UAC... Εδώ και περίπου 1+ χρόνο που δουλεύω vista.

ΥΓ:Γιατί δεν σου φαίνεται user friendly αυτό δηλαδή?Ένα κουτάκι είναι που πατάς το ΟΚ.Αν είχες ubuntu και έπρεπε να εγκαταστήσεις έναν driver Πχ ανοιγοντας κονσόλες,προσθέτωντας repos,κάνοντας compile κτλ??Μην υπερβάλλουμε ρε παιδιά.Πιο user friendly από τα vista δεν υπάρχει.

Reaction score
0
Εμένα κανένα απολύτως πρόβλημα δεν μου έχει δημιουργήσει η απενεργοποίηση του UAC... Εδώ και περίπου 1+ χρόνο που δουλεύω vista.

ΥΓ:Γιατί δεν σου φαίνεται user friendly αυτό δηλαδή?Ένα κουτάκι είναι που πατάς το ΟΚ.Αν είχες ubuntu και έπρεπε να εγκαταστήσεις έναν driver Πχ ανοιγοντας κονσόλες,προσθέτωντας repos,κάνοντας compile κτλ??Μην υπερβάλλουμε ρε παιδιά.Πιο user friendly από τα vista δεν υπάρχει.
υποθετω οτι μιλας ομως για administrator account, γιατι σε κανονικο account το Οκ απλα δε δουλευει τις πιο πολλες φορες. Και ξαναλεω οτι υπαρχουν σοβαροι λογοι ασφαλειας για να μη δουλευεις το pc σου σε admin account καθημερινα (π.χ. εμενα το σημαντικοτερο security curlpit ειναι οτι "δουλευει" το pc η κοπελα μου, Θεος φυλαξοι :111:)

Οσον αφορα τα ubuntu ή οποιοδηποτε αλλο linux distro, παροτι τα δουλευω καθε μερα, γνωριζω οτι δε θα ειναι ετοιμα για mainstream htpc χρηση για αρκετο καιρο ακομη, και αυτο ομως κυριως λογω της πολυ ελλιπους υποστηριξης τους απο τους hardware vendors και οχι τοσο λογω του συστηματος αυτου καθ' αυτου.

Reaction score
0
Υπάρχουν δύο δεδομένα που συνδιάζονται..
1. Marketing
2. Το λειτουργικό είναι σαν μπαλόνι (το φουσκώνεις)

Αναλύω
Οταν όλοι είμαστε ευχαριστημένοι με τα XP, βγήκαν τα Vista. Τι απαιτήσεις έχουν τα μεν και τα δέ?
XP 1Gb RAM - Vista 2GB RAM
Σύμπτωση: Μαζί με τα Vista, βγήκαν οι δίσκοι SATA. Δοκιμάσατε εγκατάσταση XP σε laptop με Vista? Αν είστε "μικρομεσαίοι" στη χρήση υπολογιστή, απογοητευτήκατε (άντε τώρα να φτιάξεις installation cd για XP, που να περιέχει SATA drivers, με το nLite!)
Κάποιος φίλος είπε πιό πάνω ότι τα XP έχουν 30 εκ γραμμές κώδικα, ενώ τα Vista 50 εκ. Έ βέβαια, πώς θα βαρύνει το λειτουργικό, ώστε να απαιτεί περισσότερους πόρους (βλ. ευρώ).
Και πώς θα σε ρωτάει το λειτουργικό σε κάθε ενέργειά σου: "Εσείς πατήσατε αυτό το πλήκτρο? (όχι o βενζεβούλ). Άν ναι πατήστε Οκ να συνεχίσω.."
Στη συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτικών αγαθών, όλα φτηναίνουν με το χρόνο. Για να τα κρατήσουμε σε πιό σταθερή τιμή, πρέπει να αυξήσουμε το κόστος. Research+Development λοιπόν. Μόνο που για το 99% των χρηστών, αυτό δεν είναι φανερό γιατί αυτοί, απλά δεν χρησιμοποιούν τις επιπλέον δυνατότητες.
Έχετε δεί το Office 2007? Εγώ δεν καταλαβαίνω πως δουλεύει. Έχω κολλήσει στο Office 2000, το οποίο μάλιστα δεν τρέχει σε Vista (Marketing).
Χρησιμοποιώ ακόμη το Nero 6 Reloaded, που δεν τρέχει σε Vista. Καταλαβαίνετε τι εννοώ? Δεν είναι μόνο τα Vista, είναι και τα προγράμματα που καταργεί η έλευσή τους..
Και ενώ μιλάμε για Vista vs XP, στον ορίζοντα φαίνονται τα Windows 7 (???). Τρέξτε να προλάβετε!
Πήρα πριν ένα χρόνο ένα HP Pavilion Laptop, και μου πήρε μιά βδομάδα να του βάλω XP Proffessionsal, αφού διάβασα όλο το σχετικό forum της HP. Και με 2Gb RAM, πάει σφαίρα!

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale