ο ενισχυτης γραμμης βοηθαει αν ειναι ειδικα ποιοτητας πχ TELEVES o οποιος κανει 40 ευρω εχει 22 db ενυσχιση χωρις μεγαλη αυξηση του θορυβου προσεχε γιατι εχεις χαμηλο lnb και αυτο σε συνδυασμο δεν ειναι παντα η λυση ---> αλλαξε το καλωδιο με κουρμπα στη μπαλκονοπορτα και πιεσε το να μεινει μεσα στη κουρμπα - ειναι βασικο να εχεις ενα ποιοτικο καλωδιο χαλκινο απο το πιατο στο δεκτηdeliol said:Χθες το βράδυ έκανα μια μικρή "πατέντα" στη μέση του καλωδίου μου που είναι 35+30 μέτρα ..... Πρόσθεσα ένα μικρό ενισχυτή γραμμής , αντικαθιστώντας μιά μάλλον προβληματική πλακέ "μούφα" που επιτρέπει στο καλώδιο να περνάει από μπαλκονόπορτες και παράθυρα...
Το αποτέλεσμα??? Κατάφερα να δώ με πολύ λίγα σπασίματα το HD-1 με σήμα 43%, quality 90% !!!!!
Άρα αυτό που μου φταίει είναι μάλλον το "κόψιμο" που έχω κάνει και η "μούφα"...
Για να αλλάξω πιάτο (Gibertini 1.10x1.00) ή Lnb (Invacom 0.3) δεν το βλέπω...
Σκέφτομαι να αλλάξω σε πρώτη φάση όλο το καλώδιο με κάτι καλύτερο (σε λογικά πλάισια τιμής και διαμέτρου...) Έχετε να προτείνετε κάτι...???
Επίσης μήπως έχετε καμμιά ιδέα πως να το περάσω από την μπαλκονόπορτα χωρίς να τρυπήσω (το σπίτι είναι με ενοίκιο και δεν θέλω να ανοίξω τρύπες, άσε που θέλει τουλάχιστον 30πόντους τρυπάνι για να περάσει τον τοίχο.....) και κατα πρότιμηση να μην το κόψω??
danos