HUMAX 2000 HD! Οι πρώτες εντυπώσεις!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
danos said:
ezervoud said:
Κε Διαχειριστά, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
Δυστυχώς δεν είναι άμεσα διαθέσιμη, από βδομάδα στα €94
προσεχετε να σας δινουν και την καρτα δωρο με τη μοντουλα την καρτα με την 9μηνη συνδρομη παει πακετο και μπαινει στην μικρη υποδοχη οπως η καρτα σιμ ενος τηλεφωνου - οι τιμες στο msg shop ειναι 100 για τη μοντουλα ( μαζι με την καρτα δωρο) 20 ευρω για την καρτα loader και 100 ευρω για το CAS 3 και ειναι ολα ετοιμοπαραδοτα.

danos
Ποιά είναι αυτή η 9μηνη συνδρομή;

Ποιά T-REX παίρνουμε; Την twin? και ποιό version? Το 4.1?

Reaction score
0
τί hd κανάλια πιάνετε ?

εννοώ πιά είναι αυτά που βλέπετε (ξεκλείδωτα)

εγώ βλέπω τα εξής :

HD FORUM
SKY PROMO HD
PROSIEBEN HD
SAT1 HD
ASTRA HD

πιάνω επίσης τα παρακάτω, αλλά είναι κλειδωμένα :
TPS HD2
SKY SPORT HD
CANAL + HI TECH

κι ένα άλλο που δεν θυμάμαι πως το λένε

Reaction score
6
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
danos said:
ezervoud said:
Κε Διαχειριστά, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
Δυστυχώς δεν είναι άμεσα διαθέσιμη, από βδομάδα στα €94
προσεχετε να σας δινουν και την καρτα δωρο με τη μοντουλα την καρτα με την 9μηνη συνδρομη παει πακετο και μπαινει στην μικρη υποδοχη οπως η καρτα σιμ ενος τηλεφωνου - οι τιμες στο msg shop ειναι 100 για τη μοντουλα ( μαζι με την καρτα δωρο) 20 ευρω για την καρτα loader και 100 ευρω για το CAS 3 και ειναι ολα ετοιμοπαραδοτα.

danos
Ποιά είναι αυτή η 9μηνη συνδρομή;

Ποιά T-REX παίρνουμε; Την twin? και ποιό version? Το 4.1?
Η 9μηνη συνδρομή είναι μια καρτούλα που δίνουν μαζί με το Twin T-Rex για τα κανάλια INXT και XPLUS-TV στον Hotbird (πονηρά κανάλια μέτριας ποιότητας..... 8) )

Reaction score
0
Όλα καλά για τον δέκτη. Πόσες λίστες με αγαπημένα έχει?????? Γιατί δεν το αναφέρουν πουθενά ??? Μήπως είναι μονο 3 που δεν επαρκούν??? Αν ξέρει κανεις ας απαντήσει.

Reaction score
3
danos said:
τα μοντουλ ειναι ετοιμοπαραδοτα απο σημερα στο msg shop μαζι με τα cas 3
Cas3 δεν έχει το msg shop... είχαν 1 αλλά δεν το πρόλαβα... :( :( :(

Συγνώμη κε Διαχειριστά, φαίνεται πως σας πρόλαβα 8) Κι εγώ που το πήρα βγάζω τα στραβά μου να δω τι θα το κάνω. Προσπαθώ να κατεβάσω το τελευταίο "αρπακτικό" αλλά μου κάνει νούμερα το site. Μήπως το 'χει κανένας και μπορεί να το στείλει με email? Το αρπακτικό μου λέγεται predator343 :)

EDIT: Το κατέβασα του 'φταιγε ο download manager. Αντε να δούμε παρακάτω...

Reaction score
3
Επιτέλους ξεκίνησε τον προγραμματισμό! Αυτός που έγραψε το interface πρέπει να είχε πάρει βαρύ πράγμα παρέα μ' αυτόν που έγραφε το manual :)
Ελπίζω να έχω καλα νέα σε λίγο :D

Reaction score
3
Δούλεψε, δούλεψε!! χε, χε. Αν αυτός είναι ο καλύτερος programmer τότε είμαστε για κλάματα.
Δεν δοκίμασα όλα τα νέα κανάλια ακόμη, ελπίζω να βρω χρόνο αργότερα.

Reaction score
0
ΠΟΣΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΕΚΤΗΣ ????
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ....

Reaction score
0
ezervoud said:
jogatore said:
ΠΟΣΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΕΚΤΗΣ ????
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ....
5 λίστες

Λίγες δεν είναι για τις δυνατότητές του.?? Είστε ικανοποιημένοι?? Γιατί αν το βάλεις σε κινητό , αντε να βρεις τα κανάλια ....
Κρίμα για τον δέκτη και την HUMAX..........

Reaction score
0
Πήρα λοιπόν και εγώ τον Humax την περασμένη εβδομάδα και "έπαιξα" μαζί του..

Καταρχήν ο δέκτης έχει εξωτερικά μια όμορφη απλότητα. Πιέζοντας το μπροστινό μέρος ξεδιπλώνονται οι δύο CI θύρες του και τα πλήκτρα λειτουργίας του. Εδώ μόνο φαίνεται ότι το καπάκι του είναι πλαστικό και ίσως ευαίσθητο σε μεγάλη πίεση. Γενικά μου φαίνεται όμορφος, ιδιαίτερα  σε σχέση με διάφορους φτηνούς δέκτες SD που κυκλοφορούν στην αγορά και νομίζεις ότι αγοράστηκαν από κανα παζάρι.  :?

Οι πίσω μεριά του δέκτη περιλαμβάνει ότι θύρα θεωρητικά μπορεί να χρειαστούμε από HDMI και οπτική audio έως σειριακή. Εντύπωση προκαλεί η USB θύρα, η λειτουργία της οποίας απουσιάζει παντελώς από το manual. Μου άρεσαν επιπλέον, το κουμπί που κλείνει τελείως τη τροφοδοσία του δέκτη (δεν χρειάζεται πιά να τραβάμε το καλώδιο τροφοδοσίας) καθώς και η έξοδος LNB (κατάφερα και σύνδεσα ταυτόχρονα και το pc μου με τη skystar2 και με PIP έβλεπα 2 κανάλια ταυτόχρονα  στην Amoi). 8)

Τις CI θύρες δεν μπορώ ακόμη να τις τεστάρω, οπότε δεν έχω κάποια ιδιαίτερη άποψη για το αν η συσκευή λειτουργεί ομαλά με διάφορες cam modules. Πάντως λέω κι εγώ να πάρω καμιά T-Rex Cam Module και έναν Cas3 Interface Programmer. Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι ανεβάζει θερμοκρασία (όχι βέβαια τόσο ώστε να ψήσεις αυγό  :) )αλλά καλό θα είναι να έχει κάποιο "αέρα" εκεί που θα τοποθετηθεί).

Πάμε τώρα στα καλύτερα... Τη συσκευή τη σύνδεσα ταυτόχρονα με την Amoi μέσω HDMI και Scart RGB και το σήμα το παίρνω από κινητό πιάτο Tecatel 1,00 x 1,10m με Sharp LNB και ελπίζω ένα καλό καλώδιο sat. Συγκριτικά αναφέρω ότι συντονισμένος στον Astra 1 και στο Sat1HD έχω σήμα 52% και ποιότητα 92%, Hotbird και στο SkyItalia Promo HD έχω σήμα 49% και ποιότητα 52%.

Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους ότι τις SD εκπομπές φαίνεται να τις δείχνει καλύτερα η σύνδεση με το scart rgb παρά η hdmi. Επίσης μου δόθηκε η εντύπωση ότι η εικόνα είναι καλυτερη με τον humax απ' ότι με τη skystar2. Βέβαια οι HD εκπομές από την hdmi είναι χάρμα οφθαλμών  :shock: :shock: :shock:. Σε ορισμένα καλοτραβηγμένα clips η εικόνα ήταν πράγματι τρισδιάστατη και με τα αθλητικά clips να εντυπωσιάζουν με την καθαρότητα και την ευκρίνεια τους. Εδώ να πω με την ευκαιρία και ένα μεγάλο μπράβο στον Βαγγέλη Λάμπρου για τις ρυθμίσεις που έδωσε για την Amoi.

Σε ότι αφορά στη λειτουργία του δέκτη, θα έλεγα ότι η συσκευή χρειάζεται γρήγορα αναβάθμιση του firmware. Παρατήρησα διάφορα bugs τόσο στα menu όσο και σε popups που εμφανίζονται.  Συγκεκριμένα αφού γύρισα το δέκτη να λειτουργεί με το κινητό πιάτο και αφού έβαλα μερικούς δορυφόρους... ξαφνικά σταμάτησε να μου δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιώ επιπλέον δορυφόρους αλλά ούτε και να απενεργοποιώ άλλους. Παρά τις προσπάθειες μου και μετά από αρκετά reset δεν κατάφερα να λύσω το πρόβλημα αυτό. Επίσης ορισμένες φορές που καθυστερεί να "κατεβάσει" μια εκπομπή εμφανίζει ένα popup με ένα μήνυμα σφάλματος που δεν εξαφανίζεται από την εικόνα αλλά παραμένει πάνω από αυτή ενώ αυτή έχει ήδη "κατέβει". Τέλος νομίζω ότι η λίστα με τα αγαπημένα θα έπρεπε να έχει περισσότερα groups και όταν πατάω το πλήκτρο standby δεν χρειάζεται να μου το εμφανίζει επ' άπειρο στο lcd του δέκτη...

Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συσκευή και πιστεύω ότι σύντομα θα διορθωθούν τα διάφορα microbugs που υπάρχουν. Ανυπομονώ να δω σε HD τον τελικό του champions league (εύχομαι από το SAT1HD, κρίμα όμως που εκπέμπουν 4:3 και δεν καταφέρνω να γεμίσω ολόκληρο το panel της amoi) και φυσικά το mudial όταν λυθούν τα θέματα περί εκπομπής...

Ν.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
nick2day said:
Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συσκευή και πιστεύω ότι σύντομα θα διορθωθούν τα διάφορα microbugs που υπάρχουν. Ανυπομονώ να δω σε HD τον τελικό του champions league (εύχομαι από το SAT1HD, κρίμα όμως που εκπέμπουν 4:3 και δεν καταφέρνω να γεμίσω ολόκληρο το panel της amoi) και φυσικά το mudial όταν λυθούν τα θέματα περί εκπομπής...

Ν.
Βάλε από το menu του δέκτη την επιλογή 4:3 και μετά πάτα το κουμπί wide στο τηλεκοντρόλ... το SAT1 θα δεις ότι θα το βλέπεις σε 16:9... όταν όμως ξαναπάς σε κανάλι που προβάλει 16:9 πρέπει να ξαναπατήσεις το κουμπί wide για να πάρεις σωστή εικόνα...

Reaction score
0
nick2day said:

Ν.
Βάλε από το menu του δέκτη την επιλογή 4:3 και μετά πάτα το κουμπί wide στο τηλεκοντρόλ... το SAT1  θα δεις ότι θα το βλέπεις σε 16:9... όταν όμως ξαναπάς σε κανάλι που προβάλει 16:9 πρέπει να ξαναπατήσεις το κουμπί wide για να πάρεις σωστή εικόνα...
Χρήστο, ευχαριστώ για το tip σου (το είχα διαβάσει και στο άλλο topic), το δοκίμασα αυτό που λες, αλλά μου αφήνει δεξιά και αριστερά στην οθόνη δύο μαύρα κενά (wide στο auto) ή μου χαλάει τελείως το aspect ratio (wide στο center mode). Και έχω την Amoi στο standard και τον Humax TV Screen Format 4:3, Dispaly Format Auto, Scart Signal RGB, AV Control Off και βέβαια 1080i σήμα στο v-format. Τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα όταν η εκπομπή είναι 4:3...

N.

Reaction score
6
Χθες το βράδυ έκανα μια μικρή "πατέντα" στη μέση του καλωδίου μου που είναι 35+30 μέτρα ..... Πρόσθεσα ένα μικρό ενισχυτή γραμμής , αντικαθιστώντας μιά μάλλον προβληματική πλακέ "μούφα" που επιτρέπει στο καλώδιο να περνάει από μπαλκονόπορτες και παράθυρα...

Το αποτέλεσμα??? Κατάφερα να δώ με πολύ λίγα σπασίματα το HD-1 με σήμα 43%, quality 90% !!!!! :D
Άρα αυτό που μου φταίει είναι μάλλον το "κόψιμο" που έχω κάνει και η "μούφα"...
Για να αλλάξω πιάτο (Gibertini 1.10x1.00) ή Lnb (Invacom 0.3) δεν το βλέπω...
Σκέφτομαι να αλλάξω σε πρώτη φάση όλο το καλώδιο με κάτι καλύτερο (σε λογικά πλάισια τιμής και διαμέτρου...) Έχετε να προτείνετε κάτι...???

Επίσης μήπως έχετε καμμιά ιδέα πως να το περάσω από την μπαλκονόπορτα χωρίς να τρυπήσω (το σπίτι είναι με ενοίκιο και δεν θέλω να ανοίξω τρύπες, άσε που θέλει τουλάχιστον 30πόντους τρυπάνι για να περάσει τον τοίχο.....) και κατα πρότιμηση να μην το κόψω??

Reaction score
0
danos said:
τα μοντουλ ειναι ετοιμοπαραδοτα απο σημερα στο msg shop μαζι με τα cas 3
Cas3 δεν έχει το msg shop... είχαν 1 αλλά δεν το πρόλαβα... :( :( :(
θα εχει απο την πεμπτη οσοι πιστοι προσελθτε ---> επισης αστυνομικοι Σκυλοι Τ-REX οπως και για αυτους που εχουν παλια programmers μπορουν προμηθευομενοι μια loader καρτα στα 20 ευρα και να χρησιμοποιησουν αυτο το μηχανακι για τις αναβαθμισεις ( πχ infinity usb )

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.125
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead