Hypex UcD400 5 Channel 2U Amp

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Απάντηση: Re: Hypex UcD400 5 Channel 2U Amp

Ειναι όμως λιγο ακριβοτερα εκει.
Ισως ειναι λιγο ακριβοτερα και ετσι πρεπει να ειναι,στα πλαισια της εμπορικης πολιτικης που λεει πως δεν πρεπει να ''κλεβει'' πελατες απο τους...πελατες της. Το να αγορασεις ομως απ'ευθειας απο τον κατασκευαστη,εχει ενα σοβαρο πλεονεκτημα. Αν 1/100 εχεις καποιο προβλημα με καποια μοντουλα,στην αντικαθιστα χωρις μα και μου. Προσωπικα,εχω φτιαξει παρα πολλους απο εκει και δεν αντιμετωπισα ποτε θεμα αξιοπιστιας,αλλα και ποτε δεν ξερεις ποτε και σε ποιον θα τυχει η κακια στιγμη. Παντως,το σωστο θα ητανε πριν προχωρησεις στην κατασκευη του,καποια στιγμη να ακουσεις καποιον απο αυτους που κυκλοφορουνε και βλεπεις . Εγω παντως τους εχω σε πολυ μεγαλη εκτιμηση,οπως και τους περισοτερους classD. Θες και προενισχυση (οπωσδηποτε ενεργη) και με καποια σχετικα λιγα χρηματα και κοπο,θαχεις ενισχυτη που δυσκολα θα συγκρινεται με τριπλασιας αξιας εργοστασιακους.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Τι λετε για αυτο ?
http://www.hypex.nl/docs/SMPS400_67_47_37.pdf
Βελτιωνει τον ηχο ή ειναι μονο για εξοικονόμηση χορου και μ/τ.
Μεχρι πριν δυο-τρια χρονια,η Hypex ηταν θιασωτης των γραμμικων τροφοδοτικων,ισχυριζομενη πως ''ακουγονται'' καλυτερα και πιο ''αναλογικα''. Οι καιροι αλλαζουν ομως( και εμπορικα...) και τα σωστα υλοποιημενα διακοπτικα τροφοδοτικα εχουν δειξει τα σοβαρα τους πλεονεκτηματα... Το μονο τους ''μειονεκτημα'',παραμενει η οποια επισκευη τους,αφου ειναι αληθεια πως χρειαζεται και εξειδικευση και χρονο και ισως και κοστος. Στα πλαισια της δικης σου αναγκης,μαλλον θα προτιμουσα γραμμικο τροφοδοτικο ,ετσι ωστε σε περιπτωση ζημιας,να ηταν πιο ευκολη η επισκευη του. Βεβαια,ολα αυτα ειναι υποθετικα,αφου μιλαμε για καποια χρονια μετα,οποτε...

Reaction score
753
Re: Απάντηση: Re: Hypex UcD400 5 Channel 2U Amp

Ισως ειναι λιγο ακριβοτερα και ετσι πρεπει να ειναι,στα πλαισια της εμπορικης πολιτικης που λεει πως δεν πρεπει να ''κλεβει'' πελατες απο τους...πελατες της. Το να αγορασεις ομως απ'ευθειας απο τον κατασκευαστη,εχει ενα σοβαρο πλεονεκτημα. Αν 1/100 εχεις καποιο προβλημα με καποια μοντουλα,στην αντικαθιστα χωρις μα και μου. Προσωπικα,εχω φτιαξει παρα πολλους απο εκει και δεν αντιμετωπισα ποτε θεμα αξιοπιστιας,αλλα και ποτε δεν ξερεις ποτε και σε ποιον θα τυχει η κακια στιγμη. Παντως,το σωστο θα ητανε πριν προχωρησεις στην κατασκευη του,καποια στιγμη να ακουσεις καποιον απο αυτους που κυκλοφορουνε και βλεπεις . Εγω παντως τους εχω σε πολυ μεγαλη εκτιμηση,οπως και τους περισοτερους classD. Θες και προενισχυση (οπωσδηποτε ενεργη) και με καποια σχετικα λιγα χρηματα και κοπο,θαχεις ενισχυτη που δυσκολα θα συγκρινεται με τριπλασιας αξιας εργοστασιακους.
Μηπως ξερεις που μπορω να ακουσω τους Hypex ?

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hypex UcD400 5 Channel 2U Amp

Μηπως ξερεις που μπορω να ακουσω τους Hypex ?
Σε ποια πολη-περιοχη μενεις? Το να ξερω δεν λεει κατι,γιατι ισως να μην μπορεις να πας:)
Ασε δε το αλλο. Με τι συνοδα θα τα ακουσεις? Εχεις προενισχυτη και πηγη?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αν είσαι Ηράκλειο Κρήτης μπορείς να τα ακούσεις όποτε θέλεις πάντως.

Εγώ θα πήγαινα δαγκωτό για το διακοπτικό τροφοδοτικό. 3 χρόνια το ετοίμαζε ο Bruno.

Reaction score
753
Αν είσαι Ηράκλειο Κρήτης μπορείς να τα ακούσεις όποτε θέλεις πάντως.

Εγώ θα πήγαινα δαγκωτό για το διακοπτικό τροφοδοτικό. 3 χρόνια το ετοίμαζε ο Bruno.
Δεν νομιζω οτι το εχουν ετοιμο (για τον 400αρη)
Δεν το εχω βρει σε κανενα site

Reaction score
753
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hypex UcD400 5 Channel 2U Amp

Σε ποια πολη-περιοχη μενεις? Το να ξερω δεν λεει κατι,γιατι ισως να μην μπορεις να πας:)
Ασε δε το αλλο. Με τι συνοδα θα τα ακουσεις? Εχεις προενισχυτη και πηγη?
Γιαννη ειμαι Αθηνα και θα ηθελα πολυ να τα ακουσω
Προς το παρων ακουω με ηχεια Sonus Faber Minima Amator
προενισχυτη opa627 και ενισχυτη τον IGBT του Ελεκτορ, cd εχω ενα Teac vrds 25

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Δεν νομιζω οτι το εχουν ετοιμο (για τον 400αρη)
Δεν το εχω βρει σε κανενα site
Όπου να'ναι το βγάζουν. :126:
Θα βγάλουν και τα για τα 700 και για τα 2kW μετά. :116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.518

Θες και προενισχυση (οπωσδηποτε ενεργη)
Διαφωνώ. :137: Υπάρχει και παθητική λύση με εξίσου καλά (αν όχι ακόμα καλύτερα) αποτελέσματα.

Περιμένω και τις απόψεις του Κώστα.

Στα υπόλοιπα συμφωνούμε.:145:

Reaction score
1

....Υπάρχει και παθητική λύση με εξίσου καλά (αν όχι ακόμα καλύτερα) αποτελέσματα...
Εννοείς απλό attenuator ή κανένα "προμηθέα" για balanced σύνδεση? (ή έχεις τίποτε πονηρό στο μυαλό σου?). Με ενδιαφέρει ....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.518
Απάντηση: Hypex UcD400 5 Channel 2U Amp

Υπομονή. Να τα παραλάβει κι ο Κώστας Φού και μετά.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά να υπάρχει πληθώρα απόψεων για το θέμα.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Hypex UcD400 5 Channel 2U Amp

Περιμένω και τις απόψεις του Κώστα.
Γενικώς οι ενεργοί που δοκιμάσαμε (Vanderveen, ΒΗ, Nakamichi) δε μας έκατσαν πολύ καλά. Πάντως ένα κέρδος σε σώματα υπήρχε - αν και έχανες αλλού.

Το τελευταίο σενάριο (και μάλλον τελικό) είναι balanced σύνδεση από το Buffalo το 32άρι direct πάνω στον Hypex και ρύθμιση με το volume από το DAC. :116:
Με το προηγούμενο Buffalo (+ IVY) δούλεψε πολύ καλά. Στο καινούργιο θεωρητικά θα δουλέψει ακόμα καλύτερα.

Reaction score
1
Απάντηση: Hypex UcD400 5 Channel 2U Amp

...ναι αλλά το ivy είναι ενεργό στάδιο ή κάνω κάτι λάθος?

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Hypex UcD400 5 Channel 2U Amp

...ναι αλλά το ivy είναι ενεργό στάδιο ή κάνω κάτι λάθος?
E, ναι, I/V stage είναι βαρβάτο. Οδηγεί κι ακουστικά άμα λάχει. Εκεί είναι το ζουμί.
Το DAC σκέτο σε voltage mode είναι καλό αλλά ακόμα καλύτερα με τα I/V που δίνει ο TP.
Το καινούργιο DAC φοράει τα νέα IVY II σε dual mono.

Οι πρώτες συγκρίσεις με τους ενεργούς προ έγιναν προ-Buffalo εποχής πάντως.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.418
Members
38.696
Νεότερο μέλος
Spiromag