Ideon Audio Absolute: O κορυφαίος ελληνικός DAC

D

Deleted member 35

Guest
Απο την στιγμή που στο κείμενο που μου παρέθεσες βλέπεις να είναι γραμμένο απο εμένα ,
- το .....όποιος έχει λίγους δίσκους δεν είναι σωστός audiophile -

Δέν θα πω τίποτα και καλό σου βράδυ .
Να καταλάβω το σκεπτικό σου.

Γράφεις ότι τα 50000 που κοστίζει είναι "ευκαιρία". Το δέχομαι. Ποιος όμως θα τα δώσει; Προφανώς όχι ο Θανάσης που γουστάρει τα αυτοκίνητα. Αλλά ο Μήτσος που ακούει μουσική. Ο Μήτσος λοιπόν τι είναι; Φιλοτελιστής ή μοντελιστής; Τίποτε από τα 2 αλλά audiophile. Έχω κάπου λάθος στο σκεπτικό μου;

Και στην προσπάθεια σου να δικαιολογήσεις την υψηλή τιμή γράφεις ότι μόνο όποιος έχει πολλούς δίσκους είναι "σοβαρός". Οι υπόλοιποι είναι "επιφανειακοί". Και μάλιστα γράφεις και για την "Κουτσή Μαρία".
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.977
Reaction score
2.911
Καλησπέρα φίλοι μου. Αγόρασα από τον αγαπητο Αστροναύτη τον νέο, το τρομερό και ποιοτικό SMSL M500 ver1. Το καλύτερο ever dac που έχει περάσει απο τα χερια μου ακόμα και από το αγαπημένο μου ifi zen dac v2 (sorry αγαπημένη ifi). Το dac αυτό έχει το ίδιο chip με το εν λόγο dac. Επειδή τεχνικά δεν το έχω ποια η διαφορά του με το δικό μου και γιατί θα έπρεπε να δώσω τόσα λεφτά; Οποίος θέλει απαντάει.
 

D

Deleted member 35

Guest
Έχει καλύτερη τροφοδοσία, καλύτερα αναλογικά στάδια κτλ κτλ.

Δες το σαν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Πχ το Huyndai σου θεωρητικά είναι ίδιο με το αυτοκίνητο που τρέχει στο ΠΠΡ. Αλλά στην πραγματικότητα ΔΕΝ είναι καθώς οι κανονισμοί της FIA έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Έτσι και εδώ. Μπορεί το τσιπάκι να είναι ίδιο αλλά όχι το τελικό αποτέλεσμα. Τώρα αν ακούγετε 100 φορές καλύτερο αυτό μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις.
 


Μηνύματα
12.371
Reaction score
14.582
Τι είναι αυτά , η εξαίρεση στον κανόνα για ξεκάρφωμα ; :D Βάζω στοίχημα χωρίς να ξέρω ότι τα λέει μεν καλά αλλά με τέτοια τιμή γιατί να τα προτιμήσει κάποιος αφού τα 99.99 είναι το ίδιο ; Am i right or am i right ? :D

Το μόλα μόλα ποιανού δημιούργημα είναι ; του Πουτζέυ που δεν τον παίρνει κιόλας να πει κατι κακό ; :D
 
Last edited:

Μηνύματα
6.452
Reaction score
205
Ανεξαρτήτως τιμής, το έχει ακούσει κάποιος από τους συμμετέχοντες το DAC του θέματος , σε αντιπαράθεση με κάποιο άλλο DAC χαμηλότερης ή υψηλότερης τιμής ?
Διαθέτω το RME ADI-2 PRO FS Black Edition με το εξωτερικό 12v παλμοτροφοτικό και η μοναδική σύγκριση που έχω κάνει είναι η αλλαγή του παλμοτροφοδοτικού με ένα Shunt PS και συγκεκριμένα με το γνωστό Salas Ultra BiB.
Οι διαφορές είναι μεν μικρές αλλά αναλόγως της ηχογράφησης οι διαφορές θα μπορούσαν να θεωρηθούν σημαντικές , ειδικά στην πaρουσίαση του βάθους και του ύψους της σκηνής.
Θέλω να πω, ότι με προσεκτική ακρόαση και καθαρό μυαλό, οι διαφορές γίνονται αντιληπτές αλλά είναι δύσκολο να αξιολογηθουν με μέτρο σύγκριση το ευρώ ή ο δολάριο.
Θα μπορούσε η RME να το είχε κοστολογήσει σε διαφορετική κaτηγορία τιμής, αν περίμενε να επιβιώσει ως εταιρεία από ένα ή δύο DACs.
Συνεπως είναι απολύτως σεβαστό κάθε εταιρεία να τοποθετεί ένα νέο προϊον στην κατηγορία τιμής όπου θα έχει μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία.
Για τα 15Κ€ που ζητάει η IDEON για το συγκεκριμένο "απόλυτο" DAC της, θέλω να πιστεύω ότι επειδή πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη και τίμια εταιρεία, η κοστολόγηση έγινε με αντικειμενικά αλλά και με υποκειμενικά κριτήρια καθότι έπαιζε καλύτερα από άλλα DACs ίσης ή μεγαλύτερης αξίας.
 

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
7.865
Reaction score
28.501
1664699177222.png

-
1664699273323.png


-

Μπορεί να προέρχεται από την ταπεινή Ελλαδίτσα μας, όμως είναι σε θέση να αντιπαρατεθεί στα ίσια με την αφρόκρεμα της διεθνούς σκηνής !

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΟΣ: Ψηφιοαναλογικός μετατροπέας
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ: Sabre ES9038PRO
ΕΙΣΟΔΟΙ: USB-B, coaxial, AES/EBU
ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ: RCA (2,7Vrms), XLR (4,2Vrms)
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ: PCM μέχρι 384KHz/32bit, DSD128-DoP (USB-B)
ΕΞΤΡΑ: fixed/variable, 4 φίλτρα IIR-DSD, 7 φίλτρα PCM, lock speed, De emphasis
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ(ΠxΥxΒ): 470x130x350 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 26 κιλά


ΤΙΜΗ: 27.750€ ......On Δεκ 30, 2020 ......Γιά το σήμερα πάρτε Til .
-
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.585
Μηνύματα
2.864.998
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top