Βαγγέλης Λάμπρου
Επαγγελματίας
- Reaction score
- 277
IFA Show 2007.
Been There....Seen That...
Μετά την εντολή του Μεγάλου Πατερούλη Α.Κ., παραβρεθήκα στο Βερολίνο, μια πραγματικά πανέμορφη πόλη, και από εκεί που θα έκανα μόνο μια επίσκεψη στη Gefen που μας είχε φωνάξει σε meeting όλους τους Europe & Middle East distributors, βρέθηκα να σουλατσάρω σε όλα τα περίπτερα, κάτι που πραγματικά δεν με χάλασε καθόλου.
Η IFA δικαίως θεωρείτε μια παγκόσμια έκθεση. Τα μεγάλα εργοστάσια κατέβηκαν με όλες τους δυνάμεις, καταλαμβάνοντας το καθένα εκατοντάδες τετραγωνικά με άψογη έκθεση των προϊόντων, σε τέλεια σχεδιασμένους χώρους με οργανωμένη πρόσβαση και δυνατότητα παρακολούθησης από πάρα πολλές γωνίες.
Οι παρουσίες που πλαισίωναν τα προϊόντα, δεν ήταν οι γνωστές γλάστρες έκθεσης που κάθονται πάνω σε μηχανές RR, αλλά κοπέλες που γνώριζαν απέξω χαρακτηριστικά, έδιναν απαντήσεις και δεν φώναζαν τον «υπεύθυνο» για να μας «διευκρινίσει» την κάθε μας ερώτηση.
Η IFA 2007 έχει απίστευτα νούμερα
Πολλά τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Εκατομμύρια προϊόντα.
Χιλιάδες κόσμος.
Εκατοντάδες εκθέτες
Δεκάδες Show
Χρειάζονται τουλάχιστον 3 μέρες για να τη γυρίσεις όλη. Με Stop για φωτογραφίες και χάζεμα, χρειάζονται τουλάχιστον 4. Εμπορικοί αντιπρόσωποι, χαλαρά 5νθήμερο. Τα προϊόντα του ενδιαφέροντος που μπορεί να βρει κάποιος είναι χιλιάδες. Τα Show που διοργανώνουν ανταγωνιστικές εταιρίες (και μιλάμε για Showwwww με χορευτές, αθλητές) δεν έχουν την ίδια ώρα έναρξης αλλά διαφορετική γιατί σέβονται και το κοινό τους αλλά και γιατί ξέρουν ότι πόλεμος δεν γίνεται εκεί μέσα αλλά στα καταστήματα. Στην IFA επικρατεί πλήρης ανακωχή.
Γιαπωνέζοι της Sharp, τα λέγανε εγκάρδια με εκθέτες της Panasonic. Μια μεγάλη γιορτή που οι Άπω Ανατολίτες τη περιμένουν σαν τρελοί για να περάσουν δυο βδομάδες κεφιού και διασκέδασης. Όχι κόντρες, όχι δυνατά μπάσα για να πνίξουν το δίπλα stand (εδώ στο Ελλάντα βέβαια ο τάδε μικροκαταστηματάρχης δεν μιλάει με τον διπλανό ανταγωνιστή του. Είμαστε πολύ μικροί τελικά….)
Τι μου έμεινε από την επίσκεψη μου;
- Η Flat τηλεόραση στο απόγειο της.
- “HiEnd ?”…….excuse me….do you know this word?
- Yes….I have seen a projector somewhere….but ….where….
- Design φίλοι μου, το μόνο που μας απασχολεί είναι το Design.
- Γερμανίδες σύζυγοι που έλυναν και έδεναν…..διάλεγαν «δερμάτινα» ηχεία και άλλα τραγικά.
- Home Theater πλέον σημαίνει ….LCD ή Plasma Home Theater.
- Ηλεκτρικές βάσεις περιστροφής τηλεοράσεων…Must Πλέον και σε καλές τιμές.
- Οι Κινέζοι γίγαντες με τα Ατσάλινα πόδια…Απίστευτοι ΟΕΜ κατασκευαστές.
- Οι Έλληνες παντού και πάντα παρόντες.
- Berlin, a city to remember.
Ας πάρουμε και μια γεύση από φωτό. Όλες είναι σε 1024x768 για να φαίνεται και τίποτα καθαρά. Θα δείτε τις εταιρίες με τα προϊόντα τους αλφαβητικά και όχι με τη σειρά εισόδου στην έκθεση.
Να με συγχωρήσουν οι φίλοι Sony & Philips και άλλων εταιριών αλλά η μπαταρία της φωτογραφικής μου ξεζουμίστηκε και μαζί της τα πόδια μου που καίγανε από το περπάτημα.