IFA berlin 2007 - AVSite was there....

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

IFA Show 2007.

Been There....Seen That...

Μετά την εντολή του Μεγάλου Πατερούλη Α.Κ., παραβρεθήκα στο Βερολίνο, μια πραγματικά πανέμορφη πόλη, και από εκεί που θα έκανα μόνο μια επίσκεψη στη Gefen που μας είχε φωνάξει σε meeting όλους τους Europe & Middle East distributors, βρέθηκα να σουλατσάρω σε όλα τα περίπτερα, κάτι που πραγματικά δεν με χάλασε καθόλου.

Η IFA δικαίως θεωρείτε μια παγκόσμια έκθεση. Τα μεγάλα εργοστάσια κατέβηκαν με όλες τους δυνάμεις, καταλαμβάνοντας το καθένα εκατοντάδες τετραγωνικά με άψογη έκθεση των προϊόντων, σε τέλεια σχεδιασμένους χώρους με οργανωμένη πρόσβαση και δυνατότητα παρακολούθησης από πάρα πολλές γωνίες.
Οι παρουσίες που πλαισίωναν τα προϊόντα, δεν ήταν οι γνωστές γλάστρες έκθεσης που κάθονται πάνω σε μηχανές RR, αλλά κοπέλες που γνώριζαν απέξω χαρακτηριστικά, έδιναν απαντήσεις και δεν φώναζαν τον «υπεύθυνο» για να μας «διευκρινίσει» την κάθε μας ερώτηση.

Η IFA 2007 έχει απίστευτα νούμερα

Πολλά τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Εκατομμύρια προϊόντα.
Χιλιάδες κόσμος.
Εκατοντάδες εκθέτες
Δεκάδες Show

Χρειάζονται τουλάχιστον 3 μέρες για να τη γυρίσεις όλη. Με Stop για φωτογραφίες και χάζεμα, χρειάζονται τουλάχιστον 4. Εμπορικοί αντιπρόσωποι, χαλαρά 5νθήμερο. Τα προϊόντα του ενδιαφέροντος που μπορεί να βρει κάποιος είναι χιλιάδες. Τα Show που διοργανώνουν ανταγωνιστικές εταιρίες (και μιλάμε για Showwwww με χορευτές, αθλητές) δεν έχουν την ίδια ώρα έναρξης αλλά διαφορετική γιατί σέβονται και το κοινό τους αλλά και γιατί ξέρουν ότι πόλεμος δεν γίνεται εκεί μέσα αλλά στα καταστήματα. Στην IFA επικρατεί πλήρης ανακωχή.

Γιαπωνέζοι της Sharp, τα λέγανε εγκάρδια με εκθέτες της Panasonic. Μια μεγάλη γιορτή που οι Άπω Ανατολίτες τη περιμένουν σαν τρελοί για να περάσουν δυο βδομάδες κεφιού και διασκέδασης. Όχι κόντρες, όχι δυνατά μπάσα για να πνίξουν το δίπλα stand (εδώ στο Ελλάντα βέβαια ο τάδε μικροκαταστηματάρχης δεν μιλάει με τον διπλανό ανταγωνιστή του. Είμαστε πολύ μικροί τελικά….)

Τι μου έμεινε από την επίσκεψη μου;

• Η Flat τηλεόραση στο απόγειο της.
  • “HiEnd ?”…….excuse me….do you know this word?
  • Yes….I have seen a projector somewhere….but ….where….
  • Design φίλοι μου, το μόνο που μας απασχολεί είναι το Design.
  • Γερμανίδες σύζυγοι που έλυναν και έδεναν…..διάλεγαν «δερμάτινα» ηχεία και άλλα τραγικά.
  • Home Theater πλέον σημαίνει ….LCD ή Plasma Home Theater.
  • Ηλεκτρικές βάσεις περιστροφής τηλεοράσεων…Must Πλέον και σε καλές τιμές.
  • Οι Κινέζοι γίγαντες με τα Ατσάλινα πόδια…Απίστευτοι ΟΕΜ κατασκευαστές.
  • Οι Έλληνες παντού και πάντα παρόντες.
  • Berlin, a city to remember.

Ας πάρουμε και μια γεύση από φωτό. Όλες είναι σε 1024x768 για να φαίνεται και τίποτα καθαρά. Θα δείτε τις εταιρίες με τα προϊόντα τους αλφαβητικά και όχι με τη σειρά εισόδου στην έκθεση.

Να με συγχωρήσουν οι φίλοι Sony & Philips και άλλων εταιριών αλλά η μπαταρία της φωτογραφικής μου ξεζουμίστηκε και μαζί της τα πόδια μου που καίγανε από το περπάτημα.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
AdNotam

Ad Notam
LCD τηλέορασεις πίσω απο καθρέπτες.
Οταν δεν λειτουργεί η τηλεόραση, βλέπεις μόνο τον καθρέπτη.
Οταν λειτουργεί καθρεπτίζει αρκετά παρόλο που έχουν αρκετη φωτεινότητα αλλά οι γυναίες το ερωτεύονται and thats count.

Το WAF στο απόγειο του: 10+++++
Design uber alles. Κοιτάξτε που μάθανε και οι Γερμανοί απο design....:crazy_3:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
BenQ

BenQ
Μοδάτο minimal περίπτερο αλλά με stands......για γέλια.
Κοιτάξτε πως είχαν τους προβολείς τους να παίζουν.
Please get in touch with AVsite asap....:cool_1:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Boston Acoustics

Boston Acoustics
Σι μπιζάκι, το έχετε;;;;
Κοιταξτε χρωματισμό το γαλάζιο....για να ταιριάξει με τον καναπέ της "κυρίας"!!!
Για άνδρες με σιδηρένια πυγμή στο σπίτι. :crazy_3:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Denon

Denon
Μικρό περίπτερο για την εταιρία που διαπρέπει στα Consumer AV.
Η προσέλευση πολύ μεγάλη.
Με το BluRay στατικό, με πλάτη χωρίς βύσματα. Τι περιμένουν για να το λανσάρουν; Μήπως να ξεπουλήσει το PS3;
Μην ψαρώνετε με το display του BR....μόνο αυτο άναβε. :crazy_3:
Ενισχυτές Ready to ship με όλα τα επερχόμενα HD format.:cool_1:
Όλα παίζανε με Flat TV της Marantz :respect:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Texas Instruments

Texas Instruments
Ευτυχώς στη ζωή που υπάρχεις και εσύ....:bravo:
Και έτσι είδαμε και έναν 1080p (Sim2) σε ένα dedicated δωμάτιο (με μαύρα σεντόνια της κακιάς ώρας όμως...)

Είδα και αγώνες αυτοκινήτων 3D με γυαλιά απο προβολική TV DLP
Μου άρεσε αλλά έχει δρόμο ακόμη η τεχνολογία για να δώσει το πραγματικό shock.
Πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα το περίπτερο τους. Ο κόσμος φαίνεται οτι διψάει για προβολείς και μεγάλη εικόνα αλλά τα "Αφεντικά" μας καθοδηγούν στις TV, εστω και στις μεγάλες.
Γιατι να πληρώνουν τα τσιπάκια σε ξένες εταιρίες;:smoking:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Gefen

Gefen
H μαμά Gefen κατέβηκε στην IFA με ένα μικρό περίπτερο αλλα με πολύ ενδιαφέροντα προϊόντα, που ο κόσμος είχε τρελάθεί να ρωτάει.

Όπως το HDMI Wifi........Ερχεται και δίνει οριστικό τελός στις καλωδιώσεις, αφού υποστηρίζει 1080p, HDCP και είναι μάλιστα trancoder/switcher αφού έχει 2 HDMI εισόδους, 1 component με stereo ήχο και IRDA control και μεταφέρει στην άλλη άκρη 1 έξοδο HDMI, stereo ήχο kai IRDA για να στέλνουμε και σήμα με το Remote. :prof:

Το HDMI wifi είναι έτοιμο, το εκθεσιακό κομάτι δούλευε αλλά περιμένουν έγκριση απο την Αμερικάνικη FCC για να βγεί στην αγορά.
Τιμή γύρω στα 600~700 Euros

Με τον Product Sales Μanager που είχα συζήτηση πέραν απο τα ενδοεταιρικά μας, του ζήτησα μόνιμο εκπτωτικό καταλογο για τα μέλη του AVsite, και μου είπε οτι το θέμα θα συζητηθεί με τον πρόεδρο της επειχήρησης μετα την IFA. :bravo:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Jamo

Jamo
Εξαγορές, μεταπωλησεις κλπ. κλπ.
Η Jamo στο ίδιο Group με την Klipch, Energy και άλλες εταιρίες που μας έλεγε ο κ.Νίκος Λαϊος (αλλα τώρα που να θυμάμαι) κατεβασε στατικά τα 909 (πολύ ωραίο ηχείο, το είχα ακούσει στον Ηχο οταν το σκάλιζε ο Πάρις) και την υπόλοιπη σειρα που την άλλαξε πρόσφατα το Group

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
JVC

JVC
Περιμένα πολλά και είδα λίγα. Dila-Ntirla. Μόνο τηλεοράσεις.
Ποιός RS1, ποιός HD1; Μόνο σε φωτό. εκτός και αν υπήρχε κανενα μυστικό πέρασμα σε κανενα Dungeon και δεν το είδα wall_1

Απεναντίας έριξε πολύ βάρος στις Back projection, όπου και ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ.
Κατεβασε μάλιστα αυτη τη 110" της φωτογραφίας.
Πολύ βάρος και στο CAR Audio.

Η πολυαναμενόμενη HD Camera στην είσοδο, όπου τη θωπέψαμε όλοι (η επόμενη μου αγορά).:respect:
Μακράν η αγαπημένη μου εταιρία. Όλοι έχουμε ελαττώματα βλέπετε:crazy_1:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
KenWood

KenWood
Να σας πω την αλήθεια δεν θα ξόδευα film για CAR Audio αλλά ήθελα να σας δείξω ποιο αυτοκίνητο θέλω να μου παρετε στα επομενα γενέθλια μου "happy_1"
Ας είναι και με....Kenwood"happy_1"

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Klipsch

Klipsch
Ενώπιος-Ενωπίω με το Klipschorn Aniversary Edition.
Διασταυρωση δρόμων απο τις εταιρίες N.I.Λαίος, Onar AudioVisual και Projecting & Sounding ART, όπου και δόθηκε φόρος τιμής στις γνωστές κόρνες. Κύριοι και επαγγελματίες και οι 4 εικονιζόμενοι κύριοι.
Μακάρι να είναι όλοι Gentlemen όσοι έχουν σχέση με το AV στη Ελλάδα αλλά θα μου πέιτε...."ευσεβής πόθος".

Τα Paladium σε πλήρη στοίχιση ανα 3άδες.
Ασήκωτα, πανύψηλα, τεράστια, πανέμορφα. Είσοδος μόνο απο τη μπαλκονόπορτα. :crazy_3:
Από ήχο δεν γνωρίζω, όπως επίσης και απο WAF. Εμενα πάντως μου άρεσαν πάρα πολύ εμφανισιακώς.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
3LCD

3LCD
Μελίδης και Nix 4 U.
Ωραίο περίπτερο, με "μουσειακά" εκθέματα πάνω σε ράφια και ένα προβολέα στο βάθος. Αρκετός κόσμος διψάει για προβολείς αλλά όπως έγραψα πριν....αλλού μας πάνε.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Marantz

Marantz
Πολύ όμορφο περίπτερο, οχι ιδαίτερα μεγάλο, χωρίς BluRay και HD, με προιόντα πάνω απο το μέσο όρο.
Δεν φοβήθηκε, όπως σε όλες τις εκθέσεις και άνοιξε τα σωθικά ενισχυτών για να θαυμάσει ο κόσμος τι σημαίνει κατασκευή.
Kατέβασε και τις δικές της Flat TV αλλα πέραν των Cartoons ήταν "ολίγον -off", calibrating speaking. :prof:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Mordaunt Short

Mordaunt Short
Στον ίδιο χώρο με την Marantz, καταλαμβάνοντας λίγα τετραγωνικά και η γνωστή ΜS. Ολα στατικά και ένα-δύο με ανοιχτη καμπίνα αλλά παράδειγμα marantz.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Nintedo

Nintedo
Στην νότια είσοδο της έκθεσης η Nintedo είχε φέρει το Πούλμαν Wii που κάνει περιοδίες στο κόσμο για να το προωθήσει. Πολύ όμορφο και ντιζαϊνάτο, χωρίς καθίσματα μέσα με επαρκή χώρο για τα παιχνίδια. Τα πιτσιρίκια (και οι μεγάλοι) κάνανε ουρές ειδικά στο Bowling.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Optoma

Optoma
Δίπλα στη BenQ, δεν ανταγωνίζονται μόνο στα προϊόντα, ανταγωνίζονται και στο να μην παρουσιάζουν τους προβολείς τους με τον ορθόδοξο τρόπο. Ξερετε..dedicated room...χωρίς φώτα, με καθίσματα.....Κρίμα. :mad_2:
Πάνω σε κάτι ράφια....λες και τους έχουν κλεμένους!!!!
Μπας και πουλάνε τίποτα άλλο και δεν μας το έχουν πει;:crazy_3:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Panasonic

Panasonic
Όλα τα λεφτά...μαζί με την Sharp.
Ατέλειωτα τετραγωνικά, απίστευτα καλαίσθητοι χώροι, 10άδες 100άρες plasma, εκπληκτικές παρουσιάσεις και show, όλα τα προϊόντα, εκτός απο προβολείς (Αν πω τώρα "καλύτερα" δεν θα παρεξηγηθώ, έτσι; "happy_1" ).
Τι να πω για τη Panasonic; Απλά οτι έπαθα τη πλάκα μου.:respect:

Ως επίσημος provider των ολυμπιακών αγώνων, στη μισή ώρα που έμεινα τα 20 λεπτά ήταν αφιερωμένα στους Olympics του 2004. Να δείτε Πύρο Δήμα και Ελληνική σημαία που πήγε σύνεφο. Πολύ promotion στο Ellada. :cool_1:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Pioneer

Pioneer
Χωρίς να φτάνει βέβαια Sharp & Panasonic έχει ενα εξαιρετικά καλαίσθητο περίπτερο δίνοντας βάρος στις Plasma της, τη νέα σειρά "Kuro". Οι τηλεοράσεις που μου άρεσαν πιο πολύ απο όλες. Ρυθμισμένες ΟΛΕΣ τους, φαίνοταν οι επιδερμίδες απο μακριά τέλειες, απέδιδαν απλά....μοναδικά.:respect:

BluRay παρών με τους ενισχυτές με τα νέα Format.

Εφεραν και τα HiEnd ηχεία τους και αυτά τα "μεθυσμένα" απο το ξύλο βαρελιού απο Whiskey. Εκέι να δείτε γέλιο που όλοι κολάγαμε τη μύτη μας πάνω τους και εκνεύριζαν αυτούς που τα ακούγανε.:happy_5:
Αρκετός κόσμος, πολύ ενδιαφέρον.
Εξαιρετική συμμετοχή

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Sanyo

Sanyo
Μα πως να σώσεις την παρτίδα με δύο προβολείς;
Σας το είπα η τράπουλα φέτος ήταν σημαδεμένη για τους Projectors. :pc:
Με, ας την χαρακτηρίσω, αξιοπρεπή εικόνα το μοντέλο με τα 7000 Lumens φαντάζει εξαιρετικό για επαγγελματικούς χώρους.
Η αναλυσούλα 2048.... κομπιουτερέ μου ακούγετε, am I right?

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.502
Members
38.707
Νεότερο μέλος