Infinity RS-8b

Reaction score
141
Καλησπέρα σας,

"Κληρονόμησα" τα ηχεία Infinity RS-8b σε άριστη κατάσταση στα οποία, λόγω της πολυκαιρίας, είχαν ξεραθεί τα foams στα woofer τους. Αυτά τα έφτιαξα στέλνοντάς τα για service και το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω:

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι γνώμη έχετε για αυτά τα ηχεία και σήμερα σε τι αντίστοιχη κατηγορία ηχείων θα τα τοποθετούσατε. Στην πρώτη φωτογραφία τα έχω για παράδειγμα δίπλα από τα Dali Zensor 3 από τα οποία θεωρώ ότι ακούγονται καλύτερα αλλά μπορεί να με ξεγελά το μέγεθος και η 3-way διάταξη. Τα μόνα στοιχεία που έχω βρει είναι σε αυτή την σελίδα
Από πηγή παίζει το rega planar 3 ενώ μέχρι στιγμής παίζουν με έναν πολυκάναλο sansui rz5110. Να κοιτάξω μόνο για καινούργιο ενισχυτή ή και για καινούργια ηχεία? :)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Κατ αρχήν , όπως μάλλον γνωρίζεις τα RS έχουν κάπου 30 χρόνια στην πλάτη τους.
Δεν ήταν απ τα κορυφαία μοντέλα της Ιnfinity, ίσως και κάτω απ τη μέση.
Όμως κατά την γνώμη μου, εξακολουθούν να είναι καλύτερα απο πολλά σημερινά ηχεία!
Αν σου αρέσει ο ήχος τους , κράτησέ τα και πάρε έναν ισχυρό ενισχυτή για να τα οδηγήσεις.
Ένας καλός και δυνατός ενισχυτής,θα παίξει καλά και με άλλα ηχεία, αν κάποια στιγμή βαρεθείς τα συγκεκριμένα.

Reaction score
7.089
οσο παλιο και να ειναι ,δεν παυει να εναι ενα τριδρομο ηχειο με μεγαλυτερη καμπινα απο τα dali,οποτε ειναι λογικο να ακουγεται αν οχι καλυτερα,σιγουρα πιο "μεγαλο" απο τα zensor 3. Ενας καλος δικαναλος ενισχυτης θα βγαλει τα μεγιστα απο αυτο,αυτος που εχεις τωρα μαλλον τα αδικει. Οποτε ξεκινας με την αγορα ενισχυτη (κατι τουλαχιστον στα 500 ευρω περιπου) και αν δεν εισαι ικανοποιημενος σκεφτεσαι και για ηχεια.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Λόγο της παλαιότητας τους απαιτείται ένας έλεγχος, μέσω του οποίου φαίνεται αν τα συστατικά του κυκλώματος διαχωρισμού είναι λειτουργικά, όπως και η κατάσταση των μεγαφώνων.
Επειδή κάποια στοιχεία, όπως οι πυκνωτές τους, ήταν χαμηλή ποιότητας θα χρειάζονται σίγουρα αντικατάσταση.
Θα έλεγα και καλύτερες μπόρνες και ίσως καλωδίωση αν είναι σε κακή κατάσταση.

Reaction score
141
Όντως η υλοποίηση της πλακέτας δεν έχει κάποια σχέση με τις σημερινές υλοποιήσεις τόσο που εχθές που τα έβλεπα είχα την ίδια σκέψη, να κοιτάξω να βγάλω την πλακέτα και να πάω σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά να τα αντικαταστήσω. Αν και τα ηχεία παίζουν μια χαρά να πω την αλήθεια.
Το μόνο που συμβαίνει και δεν ξέρω εάν οφείλεται στο ηχείο ή είναι φυσιολογικό, είναι ότι όταν δυναμώνω σχετικά την ένταση (λιγότερο πάντως από το μισό του μέγιστου στον ενισχυτή) και η ένταση στο μπάσο είναι πάνω από το μισό του μέγιστου, τότε σταματούν να πάιζουν και βγαίνει η ένδειξη "protection" στον ενισχυτή.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Όντως η υλοποίηση της πλακέτας δεν έχει κάποια σχέση με τις σημερινές υλοποιήσεις τόσο που εχθές που τα έβλεπα είχα την ίδια σκέψη, να κοιτάξω να βγάλω την πλακέτα και να πάω σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά να τα αντικαταστήσω. Αν και τα ηχεία παίζουν μια χαρά να πω την αλήθεια.
Το μόνο που συμβαίνει και δεν ξέρω εάν οφείλεται στο ηχείο ή είναι φυσιολογικό, είναι ότι όταν δυναμώνω σχετικά την ένταση (λιγότερο πάντως από το μισό του μέγιστου στον ενισχυτή) και η ένταση στο μπάσο είναι πάνω από το μισό του μέγιστου, τότε σταματούν να πάιζουν και βγαίνει η ένδειξη "protection" στον ενισχυτή.
Αν μέχρι εκείνο το σημείο δεν παρατηρείς κάποια παραμόρφωση στον ήχο, που σημαίνει το όριο ψαλιδισμού του ενισχυτή σου, ίσως κάτι στο κροσόβερ να έχει παραδώσει πνεύμα και να βραχυκυκλώνει τον ενισχυτή σε κάποιες συχνότητες.
Ευτυχώς που δουλεύει καλά η προστασία του, γιατί υπάρχει κίνδυνος να καεί.

Με το άλλο ζεύγος ηχείων που έχεις συμβαίνει κάτι αντίστοιχο?

Reaction score
141
θα βγάλω μια φωτογραφία και από την πλακέτα να την δείτε και να κρίνετε... Το θέμα με το κλείσιμο μήπως είναι θέμα κάποιου πυκνωτή που θα ήθελε άλλαγμα ή είναι φυσιολογικό ?

Reaction score
3.093
Γονατίζει ο ενισχυτής,χρειάζεσαι έναν ρωμαλέο ενισχυτή,όπως ήδη προαναφέρθηκε

Reaction score
141
Εαν είναι θέμα ενισχυτή και όχι ηχείου τότε είμαστε καλά!

Δυστηχώς δεν έχω πλέον τα dali αφού έχασαν στην σύγκριση :)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
θα βγάλω μια φωτογραφία και από την πλακέτα να την δείτε και να κρίνετε... Το θέμα με το κλείσιμο μήπως είναι θέμα κάποιου πυκνωτή που θα ήθελε άλλαγμα ή είναι φυσιολογικό ?
Με το μάτι δεν μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος πυκνωτής έχεις βραχυκυκλώσει. Γνωρίζεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηχείου?
Το διάγραμμα αντίστασης του χρειάζεται. Αν κάπου πέφτει πολύ χαμηλά ή αν δηλώνεται από τον κατασκευαστή η χαμηλότερη τιμή της.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771
Τα ηχεία αυτά είναι αξιόλογα.

Το κρος τους, είναι για πέταμα.

Πρέπει να τα πας σε ένα μάστορα, να αντικαταστήσει όλα τα υλικά του κρος, δηλαδή να φτιάξει καινούργια κροσόβερ από την αρχή, με τα οποία το ηχείο δε θα παίζει σωστά, λόγω διαφοράς που έχουν τα σύγχρονα υλικά σε κάποιες παραμέτρους, άρα θα χρειαστεί μέτρηση της απόκρισης των ηχείων και ανάλογη τροποποίηση μερικών τιμών των υλικών του κρος.

Από τις άλλες τις κλανιές που έχεις δίπλα τους, μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα.

Και για όνομα... άλλαξε τις μπορνες στην πλάτη του ηχείου, και φυσικά την εσωτερική καλωδίωση.

Reaction score
141
Χμμμ ωραία όλα αυτά... Αλλά για τί κόστος μιλάμε για να δω εαν αξίζει και ποιος τα αναλαμβάνει ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771
Αξίζει το κόστος, είναι πολύ μικρό για το αποτέλεσμα που θα έχεις.

Χωρίς να ξέρω τις τιμές των πυκνωτών και πηνίων, εντελώς χονδρικά, για δυό αξιοπρεπή κρος 3 δρόμων θες 100-150€.

Για περιποίηση της καμπίνας, μπορνες καλώδια και κάνα υλικό ηχοαπορρόφησης, κανα 50-ευρο φτάνει.

Εργασία, μετρήσεις και συναρμολόγηση, θα συζητηθεί με το μάστορα. Εκτιμώ πως ένα 50€ είναι το μίνιμουμ.

Ο πιτερμενης στο ποστ#4 στα έγραψε λιτά και σωστά. Πιθανώς να μπορεί να το αναλάβει κιόλας, δεν είναι δα τίποτα φοβερό..

Σαφώς ο έλεγχος των ηχείων θα ξεκινήσει από τον έλεγχο των μεγαφώνων. Αν χρειαστεί νέα πηνία φωνής, να τα αλλάξεις. Εκτιμώ ότι αξίζει τον κόπο το ηχείο να επανέλθει σε λειτουργία. Αντίστοιχα σημερινά ηχεία τα δίνουν κάτι χιλιάρικα..

Βεβαίως, στην εποχή μας, υπάρχουν καλύτερες και χρηστικότερες επιλογές να φας λεφτά σε στέρεα (ενεργά ασύρματα ηχεία), αλλά τέτοια κομμάτια του παρελθόντος, αξίζουν ένα σχετικά ανέξοδο φιλί της ζωής, ίσως και για συναισθηματικούς λόγους. ;)

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Βεβαίως, στην εποχή μας, υπάρχουν καλύτερες και χρηστικότερες επιλογές να φας λεφτά σε στέρεα (ενεργά ασύρματα ηχεία), αλλά τέτοια κομμάτια του παρελθόντος, αξίζουν ένα σχετικά ανέξοδο φιλί της ζωής, ίσως και για συναισθηματικούς λόγους. ;)
Βρε μπαγάσα με τρόμαξες για μια στιγμή...
Έγραψες τρεις απαντήσεις χωρίς τις λέξεις <<ενεργά>> και <<ασύρματα>>!
Ούφ τώρα ηρέμησα.:p

Reaction score
91
Βρε παιδι μου άμα θες 350 ευρώ περίπου για να το κάνεις ηχείο κατά κάποιους ..δεν νομίζω ότι είναι λίγα και ειδικά αν θες και άλλα για ενισχυτή !λέω εγώ τώρα .Και σκέφτηκα και κάτι άλλο σαν Έλληνας που είμαι .Δεν μαζεύονται εδώ όλα τα μυαλά να φτιάξουν ένα ηχείο το τέλειο δηλαδή και να ακούμε όλοι μια χαρά . Τι θα χρειαστεί δύο ηχεία 300 ευρώ μαζί με τα twiters λίγα cros καλώδια ,ξύλα, απορροφητικό υλικό κόλλες και έτοιμο!Και έχε το νου σου το αυτί είναι ιδιότροπο και δεν ευχαριστείται με τίποτα όσο και τέλειες να είναι η μετρήσεις.Γι αυτό άστο όπως είναι και πάρε ένα άλλο με άλλο χαρακτήρα Πχ γραμμής μεταφοράς με 300 ευρώ βρίσκεις!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.283
:rolleyes:

Ναι, μην αλλάξεις αυτή την ομορφιά.

μου φυγε το τζακ από τα δόντια :roflmao::lol::lol:!
[DOUBLEPOST=1518203987][/DOUBLEPOST]
Βρε παιδι μου άμα θες 350 ευρώ περίπου για να το κάνεις ηχείο κατά κάποιους ..δεν νομίζω ότι είναι λίγα και ειδικά αν θες και άλλα για ενισχυτή !λέω εγώ τώρα .Και σκέφτηκα και κάτι άλλο σαν Έλληνας που είμαι .Δεν μαζεύονται εδώ όλα τα μυαλά να φτιάξουν ένα ηχείο το τέλειο δηλαδή και να ακούμε όλοι μια χαρά . Τι θα χρειαστεί δύο ηχεία 300 ευρώ μαζί με τα twiters λίγα cros καλώδια ,ξύλα, απορροφητικό υλικό κόλλες και έτοιμο!Και έχε το νου σου το αυτί είναι ιδιότροπο και δεν ευχαριστείται με τίποτα όσο και τέλειες να είναι η μετρήσεις.Γι αυτό άστο όπως είναι και πάρε ένα άλλο με άλλο χαρακτήρα Πχ γραμμής μεταφοράς με 300 ευρώ βρίσκεις!
γράψε και blutack..γράψε και blutack. :roflmao:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333
Εχουν σχέση τα παρακάτω; Ξέρεις γερμανικά (εγώ όχι); Διάβαζε!
http://www.hifi-forum.de/viewthread-185-13841.html

Εγώ αυτό δεν θα το ξεπερνούσα ελαφρά τη καρδία με τίποτα. Θα έψαχνα ακριβώς την αιτία, πριν αρχίσω αλλαγές στα τυφλά.
Βάλε ένα-ένα ηχείο μόνο του. Το κάνει και στα δύο ηχεία; Το κάνει και στα δύο κανάλια του ενισχυτή ; (μήπως ο ενισχυτής/κανάλι το κάνει με κάθε ηχείο ; ... )

Κατά τα άλλα θα το πάλευα με αυτά τα ηχεία.
Είναι όμως τώρα οι παράμετροι των μεγαφώνων ίδιες με την αρχή της ζωής τους (πολύ αμφίβολο); Γι' αυτό δεν θα έβαζα κατ' ευθείαν το χέρι βαθιά στη τσέπη. Θα άλλαζα αρχικά τους πυκνωτές μόνο, και όχι με ακριβούς.
Αν αλλάξεις ηλεκτρολυτικούς με πλαστικούς, η KEF (που λάμβανε υπ' όψιν την ESR των πυκνωτών κατά τον υπολογισμό του κροςς) συμβούλευε την προσθήκη αντίστασης εν σειρά σε κάθε πλαστικό : 1Ω για κάθε μF του παλιού ηλεκτρολυτικού.

Reaction score
141
Εχουν σχέση τα παρακάτω; Ξέρεις γερμανικά (εγώ όχι); Διάβαζε!
http://www.hifi-forum.de/viewthread-185-13841.html
Σε αυτό βλέπετε και την πλακέτα του! Ευτυχώς για να μην το ανοίγω :)
Θα κάνω εκτενείς δοκιμές για να σας πω για τα κλεισίματα αλλά μάλλον θα πρέπει να υπάρξει ένας σοβαρός ενισχυτής προτού βγάλουμε συμπεράσματα για την κατάσταση των πυκνωτών του ηχείου όπως λέτε κι εσείς...

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.836
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos