Inside iPhone factory

Reaction score
403
Γενικά μιλώντας:

Εγώ δεν καταλαβαίνω τι προτείνετε να κάνουμε εμείς επειδή επικρατεί αυτή η κατάσταση παγκοσμίως;

* Να κάνουμε μποϊκοτάζ στα τεχνολογικά προϊόντα (και το AVSite.gr να γίνει donateyourAV.gr);

* Να γίνουμε όλοι ακτιβιστές κατά της αδικίας;

* Να ψηφίζουμε κόμματα που στην κορυφή της ατζέντας τους είναι το "όλα ίσιωμα";

* Αρκεί μόνο να το παίζουμε βαθιά σκεπτόμενοι και ευαίσθητοι για να είμαστε στην "ηθική" πλευρά της κοινωνίας;

* Κάθε άνθρωπος είναι καταδικασμένος να φορτώνεται τα προβλήματα όλων των κατοίκων του πλανήτη;

κλπ, κλπ, κλπ.

Δεν περιμένω βέβαια απαντήσεις, αυτά τα θέματα τα έχω απαντημένα σε προσωπικό επίπεδο από νεαρή ηλικία.

Κλισέ θέμα που καταλήγει σε ιδεολογικές αποστάσεις.

Υ.Γ. Όσο για τον φίλο ma3stro έχουμε από παλιά τις ίδιες αέναες διαφωνίες. Π.χ. εδώ.
αν θεωρεί κάποιος τον ευατό του σκεπτόμενο και με συναίσθηση, δεν χρειάζεται να ρωτάει όλα τα παραπάνω.

καλή συνέχεια!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.201
αν θεωρεί κάποιος τον ευατό του σκεπτόμενο και με συναίσθηση, δεν χρειάζεται να ρωτάει όλα τα παραπάνω.
Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν ασχολούμαι με αυτά τα θέματα. Είναι μάταιο.

Reaction score
1.469
Οι θεωρίες ξεχνιούνται μόλις αρχίζουν τα ψώνια.
ποιες θεωριες ποιανου?
δεν ειναι πραγματικοτητα?

Γιατί μου θυμίζει αυτό τις συνθήκες εργασίες των Ελλήνων σερβιτόρων στην Μύκονο και άλλα κράτη εν κράτος...ελληνικά νησίδια; Και επίσης
σου το θυμίζει γιατι συμβαινει
και το θεμα οπως αναφερθηκε δεν ειναι συγκεκριμενα οι κινεζοι και τα εργοστασια της apple μονο

S7 Edge οι θεωρίες. Scripta manent κι αν επεκταθώ... :p
s7 edge οι θεωριες το εννοεις αν εχεις s7 edge η iphone οπως εγω πχ δεν δικαιουσαι να ομιλεις??
χαχα

Στο προκείμενο πάντως, δεν καταλαβαίνω τη γκρίνια. Πληρώνονται οι ανειδίκευτοι τα μυθικά για την Κίνα 450€ το μήνα για σκληρή δουλειά και φεύγουν μετά απο μερικούς μήνες. Και;
δεν ειναι υποχρεωτικο να υπαρχει θεμα κ για σενα

δεν πιστεύω να αγοράζει κανένας από εμάς iphone7, S6 και άλλες παρόμοιες καταναλωτικές παπαριές..
δεν εχει σχεση το τι αγοραζουμε ολοι μας
επισης για εμενα παπαριες ειναι να λεει καποιος
ε και?
τεραστιες παπαριες κιολας:)
απόψεις τι να κανουμε?
[DOUBLEPOST=1493136111][/DOUBLEPOST]
μπερδεύεις τις θεωρίες και τα ψώνια με τις ανθρώπινες αξίες.
ουτε ανθρωπινες αξιες αν μου επιτρεπεις
απλα πραγματικοτητα
και ισως να ειναι και αποκρουστικη
[DOUBLEPOST=1493136166][/DOUBLEPOST]
ολα ειναι ματαια:D

Reaction score
1.469
Γενικά μιλώντας:

Εγώ δεν καταλαβαίνω τι προτείνετε να κάνουμε εμείς επειδή επικρατεί αυτή η κατάσταση παγκοσμίως;

* Να κάνουμε μποϊκοτάζ στα τεχνολογικά προϊόντα (και το AVSite.gr να γίνει donateyourAV.gr);

* Να γίνουμε όλοι ακτιβιστές κατά της αδικίας;

* Να ψηφίζουμε κόμματα που στην κορυφή της ατζέντας τους είναι το "όλα ίσιωμα";

* Αρκεί μόνο να το παίζουμε βαθιά σκεπτόμενοι και ευαίσθητοι για να είμαστε στην "ηθική" πλευρά της κοινωνίας;

* Κάθε άνθρωπος είναι καταδικασμένος να φορτώνεται τα προβλήματα όλων των κατοίκων του πλανήτη;

κλπ, κλπ, κλπ.

Δεν περιμένω βέβαια απαντήσεις, αυτά τα θέματα τα έχω απαντημένα σε προσωπικό επίπεδο από νεαρή ηλικία.

Κλισέ θέμα που καταλήγει σε ιδεολογικές αποστάσεις.

Υ.Γ. Όσο για τον φίλο ma3stro έχουμε από παλιά τις ίδιες αέναες διαφωνίες. Π.χ. εδώ.
δεν υπηρχε σκοπος να προτεινει καποιος κατι
απλα να θυμισουμε το τι στον π@υτσο συμβαινει

Reaction score
403
αλλο πραγμα η απάθεια και ο κυνισμός και άλλο η συναίσθηση, και η ευαισθησία.

"Η ευφυία αυτού του κόσμου κατοικεί στην ευαισθησία.
Γι' αυτό και οι ευφυείς δεν υπήρξαν ποτέ κριτές. Ήταν άνθρωποι που κατανοούσαν ανθρώπους!"
- Άρθουρ Μίλερ

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.485
μπερδεύεις τις θεωρίες και τα ψώνια με τις ανθρώπινες αξίες.
Εσύ ξεχνάς τις αξίες σου όταν έρθει η ώρα να εκμεταλλευτείς τους Βιετναμέζους και τους Κινέζους. :p
Εγώ αναγνωρίζω πως ανέκαθεν ήταν έτσι τα πράγματα και τα τελευταία χρόνια έχουν βλετιωθεί απίστευτα πολύ, χάρη στην κακιά λέξη.

Reaction score
1.469
Η κατάρα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού δεν σε αγγίζει καθόλου; Αναίσθητε!!! :smg:
εμενα με προβληματιζει οταν εγω η τα παιδια μου θα παιρνουν τα ιδια χρηματα κ θα δουλευουν στις ιδιες συνθηκες εργασιας θα υπαρχει καποιος που θα γελοιοποιεί το ζητημα
ενω θα μπορουσε απλα να γραψει στα παλια του παπουτσια το θεμα εφοσον δεν το αφορα
ομως οχιιι ηθελε να εκφρασει κι αυτος αποψη
ματαιο ρε φιλε ματαιο
:D:D
[DOUBLEPOST=1493136668][/DOUBLEPOST]
Εσύ ξεχνάς τις αξίες σου όταν έρθει η ώρα να εκμεταλλευτείς τους Βιετναμέζους και τους Κινέζους. :p
Εγώ αναγνωρίζω πως ανέκαθεν ήταν έτσι τα πράγματα και τα τελευταία χρόνια έχουν βλετιωθεί απίστευτα πολύ, χάρη στην κακιά λέξη.
αν επιτρεπετε εσυ που το ξερεις τι ξεχνα ο καθενας η τι και αν αγοραζει?
κρίνεις εξ ιδιων τα αλλότρια?:D

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.485
κρίνεις εξ ιδιων τα αλλότρια?:D
Εγώ δεν έχω αυτές τις "αξίες", σίγουρα προσέχεις τι γράφεται κι απο ποιόν; :rolleyes:

αν επιτρεπετε εσυ που το ξερεις τι ξεχνα ο καθενας η τι και αν αγοραζει?
Τα γράφετε.

Reaction score
1.469
παντως εμεις με τους λαμπατους φαινόμαστε απο μακρια
ειμαστε πιο ευαισθητουληδες:D:p
[DOUBLEPOST=1493136943][/DOUBLEPOST]
Εγώ δεν έχω αυτές τις "αξίες", σίγουρα προσέχεις τι γράφεται κι απο ποιόν; :rolleyes:
σχολιασα το εσυ ξεχνας που ανεφερες
με το υπολοιπο μηνυμα σαφως συμφωνω:)
[DOUBLEPOST=1493137038][/DOUBLEPOST]

Τα γράφετε.
κι αν εχεις αγορασει δεν δικαιουσαι να ομιλεις η να προβληματιζεσαι δηλαδη?
σε κανει συνένοχο?

Reaction score
403
αν έχεις την ικανότητα να γνωρίζεις τι κάνω, παω πάσο.. στις μεταφυσικές δυνάμεις σου.
καλή συνέχεια!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.073
Για να καταλάβω, ποιο είναι το θέμα και τι προτείνετε να γίνει;
Αν απλά θέλετε να καταλήξουμε σε μια έκφραση ενοχικών αισθημάτων για τις αγορές μας και για το μέρος που γεννηθήκαμε και σε μια γραπτή δήλωση του αποτροπιασμού μας από το πληκτρολόγιο για αυτά που γίνονται και έτσι να νοιώσουμε όλοι καλύτερα ε, τότε να το κάνουμε! μόνο και μόνο για να νοιώσουν δυο φίλοι εδώ μέσα καλύτερα, να το κάνουμε.

Αυτό όμως, να με συγχωρείτε, ούτε σοβαρή θέση είναι, ούτε λύνει κάποιο πρόβλημα και πολύ περισσότερο δεν δηλώνει ούτε στο ελάχιστο μια κατανόηση του προβλήματος.
Εγώ λοιπόν, ο τυχερός που γεννήθηκα στην καλή πλευρά του κόσμου και δεν έχω την συναίσθηση των προβλημάτων των συνανθρώπων μου και δεν καταλαβαίνω από ανθρώπινα δικαιώματα (sic), εμμέσως πληv σαφώς από τα πρώτα σχόλια μου έδειξα ποιος είναι ο δρόμος για τη βελτίωση της ζωής αυτών των ανθρώπων που έτυχε να ζουν στα υπολείμματα ολοκληρωτικών κοινωνιών.

Με απλά λόγια, αφήστε την κλάψα και αρχίσετε να παρατηρείτε, διαβάζετε, αναλύετε, προτείνετε λύσεις, πάρετε θέση εμπράκτως με τον τρόπο ζωής σας αν θέλετε τα πράγματα να γίνουν καλύτερα και να δείξετε εμπράκτως τον ανθρωπισμό σας. Ισως τότε καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι το να αγοράζεις τελικά iphone είναι μια πράξη στήριξης και βελτίωσης του τρόπου ζωής των ανθρώπων εκεί πέρα.

Reaction score
1.469
ξεκινησες να ρωτας τι και αν θελουμε καποιοι απο εμας εσυ να κανεις

Αν απλά θέλετε να καταλήξουμε σε μια έκφραση ενοχικών αισθημάτων για τις αγορές μας και για το μέρος που γεννηθήκαμε και σε μια γραπτή δήλωση του αποτροπιασμού μας από το πληκτρολόγιο για αυτά που γίνονται και έτσι να νοιώσουμε όλοι καλύτερα ε, τότε να το κάνουμε
και κατεληξες να μας κανεις μαθημα να διαβασουμε εμεις οι αδιαβαστοι
να αφησουμε την κλαψα εμεις οι κλαψιαρηδες
να παρουμε θεση εμεις τα αβουλα οντα κτλ κτλ
χαχα:D
δεν μιλας σοβαρα ετσι δεν ειναι?:headbang:

Με απλά λόγια, αφήστε την κλάψα και αρχίσετε να παρατηρείτε, διαβάζετε, αναλύετε, προτείνετε λύσεις, πάρετε θέση εμπράκτως με τον τρόπο ζωής σας αν θέλετε τα πράγματα να γίνουν καλύτερα και να δείξετε εμπράκτως τον ανθρωπισμό σας. Ισως τότε καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι το να αγοράζεις τελικά iphone είναι μια πράξη στήριξης και βελτίωσης του τρόπου ζωής των ανθρώπων εκεί πέρα

Reaction score
1.469
τελοςπαντων ενας προβληματισμος προσωπικος οδηγησε στη δημιουργια του θέματος
και δεν καταλαβα πως παλι εγινε "τσακωμος" με μελη του φορουμ των οποιων και τη βοηθεια εχουνε ζητησει και εχουμε παρει σε θεματα ηχου κ εικονας και τους ευχαριστουμε κ τελοςπαντων νομιζω πως γαμωτο ολοι συμφωνούμε πως ειναι πολυ άσχημη κατασταση αυτη οιυ βιωνουν ολοι αυτοι σαν τους καμοιρους τους κινεζους που εδειξε το βιντεο...

melina

Cargo 200
Reaction score
45.073
αν εμεις εδω δεν βρισκουμε τιποτα στραβο τοτε με πιανει κλαυσιγελος
και τελοςπαντων εχω η θελω να εχω και μια καταναλωτικη παιδεια
κατι το οποιο ειναι έννοια σχεδόν αγνωστη στην χωρα μας
δεν υπηρχε σκοπος να προτεινει καποιος κατι
απλα να θυμισουμε το τι στον π@υτσο συμβαινει
...κ θα δουλευουν στις ιδιες συνθηκες εργασιας θα υπαρχει καποιος που θα γελοιοποιεί το ζητημα
ενω θα μπορουσε απλα να γραψει στα παλια του παπουτσια το θεμα εφοσον δεν το αφορα
ομως οχιιι ηθελε να εκφρασει κι αυτος αποψη
ματαιο ρε φιλε ματαιο
εγώ αν μιλάω σοβαρά;

Reaction score
403
Για να καταλάβω, ποιο είναι το θέμα και τι προτείνετε να γίνει;
Αν απλά θέλετε να καταλήξουμε σε μια έκφραση ενοχικών αισθημάτων για τις αγορές μας και για το μέρος που γεννηθήκαμε και σε μια γραπτή δήλωση του αποτροπιασμού μας από το πληκτρολόγιο για αυτά που γίνονται και έτσι να νοιώσουμε όλοι καλύτερα ε, τότε να το κάνουμε! μόνο και μόνο για να νοιώσουν δυο φίλοι εδώ μέσα καλύτερα, να το κάνουμε.

Αυτό όμως, να με συγχωρείτε, ούτε σοβαρή θέση είναι, ούτε λύνει κάποιο πρόβλημα και πολύ περισσότερο δεν δηλώνει ούτε στο ελάχιστο μια κατανόηση του προβλήματος.
Εγώ λοιπόν, ο τυχερός που γεννήθηκα στην καλή πλευρά του κόσμου και δεν έχω την συναίσθηση των προβλημάτων των συνανθρώπων μου και δεν καταλαβαίνω από ανθρώπινα δικαιώματα (sic), εμμέσως πληv σαφώς από τα πρώτα σχόλια μου έδειξα ποιος είναι ο δρόμος για τη βελτίωση της ζωής αυτών των ανθρώπων που έτυχε να ζουν στα υπολείμματα ολοκληρωτικών κοινωνιών.

Με απλά λόγια, αφήστε την κλάψα και αρχίσετε να παρατηρείτε, διαβάζετε, αναλύετε, προτείνετε λύσεις, πάρετε θέση εμπράκτως με τον τρόπο ζωής σας αν θέλετε τα πράγματα να γίνουν καλύτερα και να δείξετε εμπράκτως τον ανθρωπισμό σας. Ισως τότε καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι το να αγοράζεις τελικά iphone είναι μια πράξη στήριξης και βελτίωσης του τρόπου ζωής των ανθρώπων εκεί πέρα.
ευχαριστούμε για τις προτάσεις σου!

αν θελεις ριξε μια ματια εδω
https://el.wikipedia.org/wiki/Τα_100_βιβλία_του_Αιώνα_(Le_Monde)
θα βρεις και άλλες λιστες..

μετά εδω
http://www.theyshootpictures.com/gf1000.htm

τέλος
http://www.povertyinc.org
για να ανακαλύψεις γιατί ολα αυτα φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
ολοι αυτοι οι ανθρωποι δίχως ευκαιρία, χρειάζονται ακριβώς αυτο.. ευκαιρία στην παιδεια, πανεπιστήμια και ενα κράτος που λειτουργεί. ολα αυτα δηλαδη που οι αποικιοκράτες ηγεμόνες ΔΕΝ θέλουν.. για να ελέγχουν τον πλούτο και το ανθρώπινο δυναμικό αυτων των περιοχών.

διαίρει και βασίλευε.
γιαυτο και οι πόλεμοι και τα όπλα σε χώρες που δεν έχουν κυριολεκτικά να φάνε.

λες να θέλουν πανεπιστήμια και ευκαιρία να εκμεταλευτούν τoν πλούτο τους οι ντόπιοι;

https://en.wikipedia.org/wiki/Darwin's_Nightmare

τους φιλικούς χαιρετισμούς μου για ένα όμορφο βράδυ σε όλους!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.073
τελοςπαντων ενας προβληματισμος προσωπικος οδηγησε στη δημιουργια του θέματος
και δεν καταλαβα πως παλι εγινε "τσακωμος" με μελη του φορουμ των οποιων και τη βοηθεια εχουνε ζητησει και εχουμε παρει σε θεματα ηχου κ εικονας και τους ευχαριστουμε κ τελοςπαντων νομιζω πως γαμωτο ολοι συμφωνούμε πως ειναι πολυ άσχημη κατασταση αυτη οιυ βιωνουν ολοι αυτοι σαν τους καμοιρους τους κινεζους που εδειξε το βιντεο...
τον τσακωμό τώρα πάλι που τον βλέπεις;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.073
ευχαριστούμε για τις προτάσεις σου!

αν θελεις ριξε μια ματια εδω
https://el.wikipedia.org/wiki/Τα_100_βιβλία_του_Αιώνα_(Le_Monde)
θα βρεις και άλλες λιστες..

μετά εδω
http://www.theyshootpictures.com/gf1000.htm

τέλος
http://www.povertyinc.org
για να ανακαλύψεις γιατί ολα αυτα φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
ολοι αυτοι οι ανθρωποι δίχως ευκαιρία, χρειάζονται ακριβώς αυτο.. ευκαιρία στην παιδεια, πανεπιστήμια και ενα κράτος που λειτουργεί. ολα αυτα δηλαδη που οι αποικιοκράτες ηγεμόνες ΔΕΝ θέλουν.. για να ελέγχουν τον πλούτο και το ανθρώπινο δυναμικό αυτων των περιοχών.

διαίρει και βασίλευε.
γιαυτο και οι πόλεμοι και τα όπλα σε χώρες που δεν έχουν κυριολεκτικά να φάνε.

λες να θέλουν πανεπιστήμια και ευκαιρία να εκμεταλευτούν τoν πλούτο τους οι ντόπιοι;

https://en.wikipedia.org/wiki/Darwin's_Nightmare

τους φιλικούς χαιρετισμούς μου για ένα όμορφο βράδυ σε όλους!
Απλά διαφωνούμε...

But when looking at country level, nations in Asia stand out. Two new Asian universities make the top 100 (Chinese University of Hong Kong and Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST)), while another four join the top 200: City University of Hong Kong, University of Science and Technology of China, Fudan University and Hong Kong Polytechnic University.

Furthermore, China’s two flagship universities have both made gains – Peking University joins the top 30 at 29th (up from 42nd last year), while Tsinghua University joins the top 40 at 35th (up from joint 47th). Asia’s leading institution, the National University of Singapore, is at 24th – its highest ever rank.

Meanwhile, India’s leading university – the Indian Institute of Science – is edging closer to the top 200, claiming a spot in the 201-250 band, its highest ever position.

source

και ένα καλό ανάγνωσμα για αρχή (για όποιον θέλει πραγματικά να καταλάβει για τις διαφορές που υπάρχουν στον κόσμο και δεν αρκείται να πιστεύει σε παραμύθια με δράκους και φίδια), κυκλοφορεί και στα ελληνικά.
Και εδώ μια παρουσίαση του.

Από κει και πέρα όπως τα καταλαβαίνει ο καθείς, στην τελική δεν είμαστε εδώ για να αλλάξουμε ο ένας τα μυαλά του άλλου σε αυτά τα θέματα. Εδώ καλά-καλά στα τεχνικά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, θα τα βρούμε στα κοινωνικο-οικονομικά;

D

Deleted member 23222

Guest
Μερικά απλά ερωτήματα...

Γιατί η αγορά των iphone απλά στηρίζει το ψωμί κάποιων (που είναι εν μέρει σωστό),αλλά το να πληρώσω 1.800 πχ ευρώ για το iphone 8, θα θεωρηθεί σκανδαλωδώς ακριβό? Ποιός το καθορίζει?
Γιατί τότε να αρνηθούμε την παιδική εργασία?
Κι ένα παιδάκι 7 ετών,μπορεί να βιδώσει μία βίδα και με 100 ευρώ θα είναι ευχαριστημένο...

Ναι, τα 450 ευρώ, είναι πλέον μια κανονικότητα σε χώρες σαν την Ελλάδα,οπότε ας μην στεκόμαστε σε...εύκολα νούμερα.
Η ουσία είναι,όπως πάντα,αλλού...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.796
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag