iPhone 6!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.267
Τώρα που τα ψάχνω λίγο πιο πολύ, με προβληματίζουν 2 θέματα.
Το ένα είναι που έχει fixed μπαταρία. Τι γίνεται με αυτό το θέμα, αν μετά 2-3 χρόνια θέλει νέα μπαταρία τι κάνεις; και μη μου πείτε ότι το δίνεις και παίρνεις το νέο μοντέλο τότε γιατί θα υπάρχει έστω και θέμα μεταπώλησης...τώρα που το έμαθα δεν σκέφτομαι καθόλου τα μτχ γιατί ως γνωστόν οι μπαταρίες θέλουν λίγο προσοχή για να σου κρατήσουν.

Το άλλο είναι που διαβάζω γύρω γύρω ότι το service εδώ είναι για κλάματα.

Τι λέτε; επί των θεμάτων...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.590
Τώρα που τα ψάχνω λίγο πιο πολύ, με προβληματίζουν 2 θέματα.
Το ένα είναι που έχει fixed μπαταρία. Τι γίνεται με αυτό το θέμα, αν μετά 2-3 χρόνια θέλει νέα μπαταρία τι κάνεις; και μη μου πείτε ότι το δίνεις και παίρνεις το νέο μοντέλο τότε γιατί θα υπάρχει έστω και θέμα μεταπώλησης...τώρα που το έμαθα δεν σκέφτομαι καθόλου τα μτχ γιατί ως γνωστόν οι μπαταρίες θέλουν λίγο προσοχή για να σου κρατήσουν.

Την μπαταρία την αλλάζεις και μόνος σου αλλά θέλει υπομονή και 1-2 ειδικά κατσαβιδάκια (δεν ξέρω ακόμα για το 6). Αλλιώς πηγαίνεις σε ένα από τα πολλά καταστήματα επισκευής κινητών και στην αλλάζουν σε λογική τιμή. Στο 4S της συζύγου, η μπαταρία άρχισε να δείχνει σημάδια πτώσης μετά από 2,5 χρόνια. Την πήγα σε μαγαζί και την άλλαξα με 20€ (OEM).

Το service δεν το έχω χρειαστεί ποτέ σε συσκευή Apple. Πάντως οι απόψεις είναι διχασμένες. Το μόνο σίγουρο είναι είναι η σχετικά μεγάλη αναμονή σε πιθανές αλλαγές.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
περιμενω να το παραγειλω, ειναι οντως καλυτερη η οθονη? πως σου φαινεται το μεγεθος? μ ενδιαφερει πολυ η μεγαλυτερη μπαταρια του, σημαντικο. Σου ειναι πολυ δυσχρηστο? με το ενα χερι (δαχτυλο) να φανταστω δε φτανεις σ ολη την οθονη κρατωντας το κανονικα ε?

ευχαριστω!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.590
περιμενω να το παραγειλω, ειναι οντως καλυτερη η οθονη? πως σου φαινεται το μεγεθος? μ ενδιαφερει πολυ η μεγαλυτερη μπαταρια του, σημαντικο. Σου ειναι πολυ δυσχρηστο? με το ενα χερι (δαχτυλο) να φανταστω δε φτανεις σ ολη την οθονη κρατωντας το κανονικα ε?

ευχαριστω!

Η οθόνη του Plus είναι 1920*1080 στα 401ppi. Το Galaxy S4 που είχα ήταν στην ίδια ανάλυση αλλά με 441ppi. Κι όμως του iPhone η οθόνη δείχνει αισθητά καλύτερη, ακόμα και η "υποδεέστερη" του απλού 6 (1334*750 326ppi).

Το μέγεθος είναι ένα θέμα. Έχω αρκετά μεγάλα χέρια και πάλι όμως δεν μπορώ να το χειριστώ σωστά με ένα χέρι. Βέβαια, όλα τα τηλέφωνα τα δούλευα και με τα δύο χέρια και γι' αυτό δεν με ενοχλεί. Υπάρχει και η έξυπνη δυνατότητα Reachability για τις περιπτώσεις που η χρήση με δύο χέρια είναι απαγορευτική.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Μόνο η Apple κάνει τέτοιες ματσακονίες....
Το πανάκριβο 6/6 plus με τα 128GB ίσως και αυτό με τα 64GB χρησιμοποιεί φθηνά και αναξιόπιστα TLC NAND flash chips και όχι MLC που χρησιμοποιούν τα 6/6 Plus των 16GB και όλα τα παλαιότερα μοντέλα.
Να θυμίσω ότι δεν υπάρχουν 6/6 plus των 32GB....
Εκτός από το θέμα της τιμής, η Apple χρεώνει 240€ για να πας από τα 16GB MLC στα 128GB TLC, υπάρχει το γνωστό θέμα τις αξιοπιστίας και των επιδόσεων MLC vs TLC.
Όλες οι δοκιμές που διάβασα είχαν κατά διαβολική σύμπτωση 6/6 plus των 16GB μέχρι και το ifixit αυτά μόνο άνοιξε....

http://www.macrumors.com/2014/11/07/apple-stopping-tlc-nand-flash-iphone-6-6-plus/

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.590

Reaction score
43
Το service είναι μια χαρά!
Στην infoquest μπορεί να αργούν μερικές φορές αλλά είναι ο.κ!
Επίσης υπάρχει και η systemgraph (i-system) στο χαλάνδρι επι της Μεσογείων η οποία είναι Premium service provider. Επίσης μια χαρά και πιο γρήγορη!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.267
τι εννοεί ο καλλιτέχνης ότι η οθόνη του iphone γεμίζει μόνο με εικονίδια και μόνο με τη σειρά που τα βάζει το iphone?
Δεν μπορείς να τα ομαδοποιήσεις σε ξεχωριστές οθόνες ή να φτιάξεις εικονίδιο-φάκελο και να βάλεις εκεί μέσα τις σχετικές εφαρμογές;
Δεν μπορείς σε μια οθόνη να έχεις ένα widget μόνο όπως π.χ. την μηνιαία εικόνα του calendar ώστε να βλέπεις το πρόγραμμα σου με μια ματιά;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.590
τι εννοεί ο καλλιτέχνης ότι η οθόνη του iphone γεμίζει μόνο με εικονίδια και μόνο με τη σειρά που τα βάζει το iphone?
Δεν μπορείς να τα ομαδοποιήσεις σε ξεχωριστές οθόνες ή να φτιάξεις εικονίδιο-φάκελο και να βάλεις εκεί μέσα τις σχετικές εφαρμογές;
Και βέβαια μπορείς.

Δεν μπορείς σε μια οθόνη να έχεις ένα widget μόνο όπως π.χ. την μηνιαία εικόνα του calendar ώστε να βλέπεις το πρόγραμμα σου με μια ματιά;
Όχι. Μόνο στο notification center μπορείς να έχεις κάτι ανάλογο κι αυτό ξεκίνησε με το iOS 8.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.267
Και βέβαια μπορείς.

Όχι. Μόνο στο notification center μπορείς να έχεις κάτι ανάλογο κι αυτό ξεκίνησε με το iOS 8.
στο Notification center, το οποίο φαντάζομαι ανοίγει κάνοντας swipe προς τα κάτω, μπορείς να έχεις view μηνιαίο ή εβδομαδιαίο του calendar ή σου δείχνει της ημέρας μόνο;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.590
στο Notification center, το οποίο φαντάζομαι ανοίγει κάνοντας swipe προς τα κάτω, μπορείς να έχεις view μηνιαίο ή εβδομαδιαίο του calendar ή σου δείχνει της ημέρας μόνο;
Δεν το έχω κοιτάξει. Σίγουρα όμως, τώρα που κυκλοφόρησε το iOS 8, θα υπάρξουν πολλά apps με περισσότερες δυνατότητες.
Π.χ. Το Fantastical.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.267
εψαξα λίγο τριγύρω και κατάλαβα ότι πλέον το notification center έχει γίνει πολύ δυνατό, πολλές εφαρμογές κάνουν update ώστε να μπαίνουν και εκεί, από fecabook, linkedin, twitter και weather μέχρι calendar, calculator, translate, evernote όλα προσβάσιμα από εκεί χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις το app. Το θέμα είναι αν φορτώσεις το notification center με διάφορα θα αρχίσει να σέρνεται ή δεν τρέχει τίποτα;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.590
Πόσο να το φορτώσεις; Στην αρχή θα τα δοκιμάσεις όλα και μετά θα κρατήσεις τα 3-4 πιο χρηστικά widgets.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.267
μάλλον θα προτιμήσω amazon.de τους έχω πιο πολύ εμπιστοσύνη, απλά μέρα με τη μέρα αλλάζει η διαθεσιμότητα του αμαζον και τα μαγαζιά που το δίνουν, εγώ ψάχνω να είναι το ίδιο το αμαζον πωλητής και θέλω space gray...τώρα έχει διαθέσιμο μόνο σε λευκό και 64GB :(

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.590
Ο skroutzης εμφανίζει δύο τύπους eu και us.
Εχουν κάποια διαφορά; στην εγγύηση ίσως;

http://www.skroutz.gr/s/5307730/Apple-iPhone-6-16GB.html
Τα US έχουν το αμερικάνικο βύσμα και χρειάζονται αντάπτορα. Επίσης η εγγύηση είναι ένα έτος.
Τα EU, αν είναι από Αγγλία, έχουν το αγγλικό βύσμα οπότε θέλουν κι αυτά αντάπτορα. Αν είναι από άλλη χώρα είσαι ok. H εγγύηση για τις ευρωπαϊκές συσκευές είναι θεωρητικά 2 χρόνια. Μετά τον πρώτο χρόνο την ευθύνη την έχει πωλητής κι όχι η Apple. Αυτό πρέπει να το ρωτήσεις στο υποψήφιο κατάστημα γιατί οι πιο πολλοί δεν το τηρούν. Το phonegallery είναι από τα ελάχιστα του skroutz που έχω δει να τονίζει τη διετή εγγύηση. Από την άλλη, με όλα τα μικρά αυτά καταστήματα, δεν ξέρεις αν θα υπάρχουν και του χρόνου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89