JVC dla-x500, dla-x700, dla-x900

Reaction score
5.182
Με αυτό το σκεπτικο δεν θα αγόραζε κανένας νέο προβολι διότι δεν θ υπήρχε λόγος να το κάνει αφού θα έμενε ευχαριστημένος με το υπάρχον .
Κάτσε πρώτα να βγουν players , και καμμια 10 ταινειες και το συζητάμε ....

Reaction score
290
Να κάνω μία αφελής ερώτηση,

Υποθετικά πάντα λέμε ότι σήμερα κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία σε 4Κ στα shop. Ωραία...
Το ξέρω ότι πάλι δεν θα βλέπεις native 4K με αυτούς τους JVC αλλά κάτι πολύ κοντά σε αυτό.
Κάποιος όμως που έχει JVC , πέρα του ότι πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσει αυτό απ΄ότι κατάλαβα http://www.hdfury.com/shop/splitters/integral-4k60-444-600mhz/

και σίγουρα και ένα bluray 4K player. Πρέπει να διαθέτει και ενισχυτή 4Κ ή την δουλειά αυτή του upscale θα την αναλάβει το παραπάνω μαραφέτι? Δηλαδή και με ένα 1080p ενισχυτή είμαστε οκ?

Το ξέρω θα έρθει η στιγμή που θα τα δούμε και στην πράξη απλά επειδή μου ήρθε σαν απορία τώρα..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.847
Θα βλέπουμε ακριβώς 2K όπως και τώρα. Ούτε κοντά ούτε μακριά.

Αν αξίζει να παίξουμε 4K σε 2K προβολέα δε γνωρίζω και δεν παίρνω απόφαση αν δε δω πρώτα στην πράξη.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.455
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Για την ιστορία έχω παραγγείλει το μαραφέτι του hdfury. Η κύρια λύση που θα δώσει είναι ότι θα παρακάμψει το κλείδωμα του hdcp 2.2.
Από εκεί και πέρα, αν κάποιος θέλει να παίξει native 4k υλικό στον jvc, θα πάρει εικόνα ανάλυσης και πληροφορίας 4 megapixel, την στιγμή που σε προβολέα με native 4k panel αυτή θα ήταν 8 και σε 1080p προβολέα 2. Το eshift δεν είναι ένα εφέ όταν μιλάμε για native 4k υλικό.
Το σημαντικό λοιπόν είναι ότι ο jvc (500,700,900) θα συνεργάζεται μια χαρά με UHD players. Μας λείπουν όμως κάποιες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τα δισκάκια. Λογικά θα υπάρχουν κάποια metadata αρχεία που θα αναγνωρίζουν αν το προβολικό υποστηρίζει high dynamic range και dci colour gamut.
Για τον ενισχυτή η προφανής λύση είναι Player με 2 hdmi εξόδους.

Last edited:

Reaction score
290
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Για την ιστορία έχω παραγγείλει το μαραφέτι του hdfury. Η κύρια λύση που θα δώσει είναι ότι θα παρακάμψει το κλείδωμα του hdcp 2.2.
Από εκεί και πέρα, αν κάποιος θέλει να παίξει native 4k υλικό στον jvc, θα πάρει εικόνα ανάλυσης και πληροφορίας 4 megapixel, την στιγμή που σε προβολέα με native 4k panel αυτή θα ήταν 8 και σε 1080p προβολέα 2. Το eshift δεν είναι ένα εφέ όταν μιλάμε για native 4k υλικό.
Το σημαντικό λοιπόν είναι ότι ο jvc (500,700,900) θα συνεργάζεται μια χαρά με UHD players. Μας λείπουν όμως κάποιες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τα δισκάκια. Λογικά θα υπάρχουν κάποια metadata αρχεία που θα αναγνωρίζουν αν το προβολικό υποστηρίζει high dynamic range και dci colour gamut.
Oπότε θα έχουμε εντυπώσεις σου σχετικά σύντομα με την συνεργασία hdfury x500 σωστά?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.847
Πού θα τα βρει τα 4 megapixels Γιώργο;

Πες μας καλέ γιατί νόμιζα πως το eshift είναι τέχνασμα εμπρός απ' τα panels και όχι άλλα τόσα. :)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.455
To eshift στα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας (κι όχι στους 55,75 και 95 οι οποίοι δεν δέχονται 4k σήμα) δουλεύει με την εξής λογική όσον αφορά native υλικό uhd:

Η 4k εικόνα "σπάει" σε 2 1080p, οι οποίες προβάλλονται διαδοχικά με απόκλιση 0.5 pixel.

Το αποτέλεσμα είναι δύο εικόνες διαφορετικής πληροφορίας ανάλυσης 1080p, δηλαδή 2 Χ 2 megapixel.

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.847
Και πώς αποφασίζει τι θα δείξει;
Δείχνει το κάτω αριστερά και το πάνω δεξιά απο την τετράδα που αντιστοιχεί σε ένα pixel 2K; :D

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.455
Oπότε θα έχουμε εντυπώσεις σου σχετικά σύντομα με την συνεργασία hdfury x500 σωστά?
Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω εντυπώσεις hdfury με rs57 (x700)!:D
Στην πραγματικότητα βέβαια δεν ξέρω τι εντυπώσεις μπορείς να περιμένεις χωρίς player με hdcp 2.2!
Ο λόγος που αγόρασα το συγκεκριμένο μαραφέτι είναι για να κάνω future proof τον προβολέα μου, καθώς πλέον δεν θα έχει καμιά διαφορά απ' τα μοντέλα που φοράνε hdmi 2 στα 10,2 Gbps, η γενναία έκπτωση που είχε το pre order και το ότι είναι ένα δυνατό hdmi splitter με καλή υποστήριξη.
[DOUBLEPOST=1445701705][/DOUBLEPOST]
Και πώς αποφασίζει τι θα δείξει;
Δείχνει το κάτω αριστερά και το πάνω δεξιά απο την τετράδα που αντιστοιχεί σε ένα pixel 2K; :D
Η (τετράγωνη) λογική λέει ότι σπάει την 4k εικόνα σε 2 επιμέρους και τις κάνει downscale σε 1080p έκαστη.:fuckyou:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Να κάνω μία αφελής ερώτηση,

Υποθετικά πάντα λέμε ότι σήμερα κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία σε 4Κ στα shop. Ωραία...
Το ξέρω ότι πάλι δεν θα βλέπεις native 4K με αυτούς τους JVC αλλά κάτι πολύ κοντά σε αυτό.
Κάποιος όμως που έχει JVC , πέρα του ότι πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσει αυτό απ΄ότι κατάλαβα http://www.hdfury.com/shop/splitters/integral-4k60-444-600mhz/

και σίγουρα και ένα bluray 4K player. Πρέπει να διαθέτει και ενισχυτή 4Κ ή την δουλειά αυτή του upscale θα την αναλάβει το παραπάνω μαραφέτι? Δηλαδή και με ένα 1080p ενισχυτή είμαστε οκ?

Το ξέρω θα έρθει η στιγμή που θα τα δούμε και στην πράξη απλά επειδή μου ήρθε σαν απορία τώρα..
Για να δεις σωστά 4Κ υλικό θα πρέπει όλη η αλυσίδα αναπαραγωγής να υποστηρίζει 4Κ και το κυριότερο το μέσο προβολής να έχει native ανάλυση 4Κ, τα υπόλοιπα είναι μαιμουδίες για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Το HDfury βοηθά μόνο στο κλείδωμα και πουθενά αλλού, είναι όντως χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις γιατί oι μάγκες έχουν πουλήσει πολλές τηλεοράσεις με native ανάλυση 4Κ χωρίς HDCP 2.2.......

Reaction score
255
Να θυμησω πως πραγματικες 1080 γραμμες βλεπαμε και βλεπουμε οσοι ειχαν ή εχουν τηλεοραση plasma fullhd , στις lcd οπως και στους προβολεις φτανουμε το πολυ τις 900 γραμμες.........πραγματικο 4K πανελ κατασκευασε μονο η Panasonic, θυμαστε εκεινο το θηριο των 152 ιντσων με τιμη μονο 650 χιλιαδες ευρω και δεν προχωρισε στην παραγωγη νορμαλ μεγεθων λογω κοστους και πολυ μεγαλης καταναλωσης ρευματος της συσκευης, γι’ αυτο ελειξε αδοξα η τεχνολογια αυτη......στις αλλες τεχνολογιες δεν υπαρχει αυτη η οριζοντια αναλυση, ουτε στις τηλεορασεις ουτε στους προβολεις, αλλωστε το λεει και η ιδια η jvc στα specs της, στους DLA 900 γραμμες οριζοντια αναλυση σε κινουμενη εικονα, στις αλλες τεχνολογιες απο 300 εως 600 γραμμες maximum............ολα ειναι αλγοριθμοι και επεξεργασιες για να ξεγελανε το ματι και το μυαλο και να παιρνουν τα λεφτα του κοσμου.......
Το ιδιο και με το 3D, 540 γραμμουλες για το καθε ματι........συνολο 1080......κατα τ’ αλλα......

Last edited:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.455
Για να δεις σωστά 4Κ υλικό θα πρέπει όλη η αλυσίδα αναπαραγωγής να υποστηρίζει 4Κ και το κυριότερο το μέσο προβολής να έχει native ανάλυση 4Κ, τα υπόλοιπα είναι μαιμουδίες για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Το HDfury βοηθά μόνο στο κλείδωμα και πουθενά αλλού, είναι όντως χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις γιατί oι μάγκες έχουν πουλήσει πολλές τηλεοράσεις με native ανάλυση 4Κ χωρίς HDCP 2.2.......
Μαϊμουδιά βέβαια είναι να παίρνεις 4k ανάλυση και να χάνεις όλα ή κάποιο απ' τα υπόλοιπα (hdr, colour gamut).
Η ανάλυση είναι το λιγότερο σημαντικό απ' όλα αυτά.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
οποιοδήποτε κόλπο είναι μαϊμουδιά, δεν έχει σημασία αν γίνεται στο κύριο χαρακτηριστικό της προδιαγραφής ή όχι, κατά τη γνώμη μου ανάλυση και χρώμα είναι ισοβαρή χαρακτηριστικά
Οι προδιαγραφές του Ultra HD αναφέρουν BT.2020, για να δούμε σωστά υλικό ΒΤ.2020 θα περάσουν 2-3 χρόνια κι αν....
του χρόνου όλοι θα αγκομαχούν να φτάσουν το DCI-P3 γιατί δεν μπορούν να φτάσουν με λογικό κόστος το BT.2020...
με λίγες λέξεις : δεν υπάρχει future proof αγορά στο 4K αυτή τη στιγμή.....

Reaction score
290
Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω εντυπώσεις hdfury με rs57 (x700)!:D
Βεβαίως και να μου δώσεις απλά να σε πληροφορήσω μόνο ότι στην ουσία 4Κ κλιπάκι δεν έχω δει ακόμα πουθενά το μόνο που έχω κάνει είναι να ενεργοποιώ το eshift σε bluray ταινίες τύπου Oblivion,Interstellar για να βλέπω τις (όποιες) διαφορές.

Για πες μου τώρα :)

Α, και αν μπορείς να μου στείλεις και το link που έκανες preorder το Fury να τσεκάρω κάτι.

Ευχαριστώ.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.455
Βεβαίως και να μου δώσεις απλά να σε πληροφορήσω μόνο ότι στην ουσία 4Κ κλιπάκι δεν έχω δει ακόμα πουθενά το μόνο που έχω κάνει είναι να ενεργοποιώ το eshift σε bluray ταινίες τύπου Oblivion,Interstellar για να βλέπω τις (όποιες) διαφορές.

Για πες μου τώρα :)

Α, και αν μπορείς να μου στείλεις και το link που έκανες preorder το Fury να τσεκάρω κάτι.

Ευχαριστώ.
Για την ιστορία το eshift το έχω απενεργοποιημένο. Δουλεύει μόνο του μόνο όταν το "ταΐζω" απ' το pc κλιπάκια σαν κι αυτό:

http://www.timescapes.org/products/default.aspx

Εκεί μάζευα τα σαγόνια μου απ' το πάτωμα.

Το hdfury είχε promotion code μέχρι 15/10 νομίζω. Το πήρα απ' το επίσημο site.

http://www.hdfury.com/shop/splitters/integral-4k60-444-600mhz/

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.455
οποιοδήποτε κόλπο είναι μαϊμουδιά, δεν έχει σημασία αν γίνεται στο κύριο χαρακτηριστικό της προδιαγραφής ή όχι, κατά τη γνώμη μου ανάλυση και χρώμα είναι ισοβαρή χαρακτηριστικά
Οι προδιαγραφές του Ultra HD αναφέρουν BT.2020, για να δούμε σωστά υλικό ΒΤ.2020 θα περάσουν 2-3 χρόνια κι αν....
του χρόνου όλοι θα αγκομαχούν να φτάσουν το DCI-P3 γιατί δεν μπορούν να φτάσουν με λογικό κόστος το BT.2020...
με λίγες λέξεις : δεν υπάρχει future proof αγορά στο 4K αυτή τη στιγμή.....
Μα οι προδιαγραφές είναι η μεγαλύτερη μαϊμουδιά. Αναφέρεται στις προδιαγραφές των uhd players λοιπόν ότι πρέπει να υποστηρίζουν υποχρεωτικά ένα universal hdr decoding σύστημα όπως αυτό καθορίστηκε απ' την SMPTE.
Δεν υπάρχει όμως κάποια αναφορά για το ποιο encoding σύστημα θα χρησιμοποιούν τα studios.
Έτσι πολλά uhd δισκάκια θα κυκλοφορούν με το σύστημα της dolby vision, που αρκετοί κατασκευαστές προβολικών μέσων δεν υποστηρίζουν και δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.
Φαίνεται ότι και για το 4k ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Τώρα κοίταζα τον SONY 300, native 4K, αλλά, στο χρώμα 4:2:0 και 8bit !!!!, μαιμουδιές λοιπόν και οι native 4K!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.213
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος