Jvc Kd-avx1 για το ταμπλό του νέου Mg μου!!!!

V

VIDEOMIX

Guest
Ε μα μου λέγανε... << μην βάλεις κούτα στο πορτπαγκάζ, διοτι ειναι στην μέση το μοτέρ κλπ κλπ>> Μάρκα.. SONY!!!! Βάζωντας(στις δοκιμές που κάναμε) ποιο ακριβό - ποιοτικό, έπαιζε χειρώτερα!!!!! Και έτσι καταλήξαμε στο SONY και δεν χρειάστηκε να δαπανήσω παρα 150 ευρό ηχείο και κουτί. Και επειδή ο ενισχυτής ειναι θηρίο, δεν χρειάστηκε ενας δεύτερος. Μου έμεινε και χώρος στο λιλιπούτειο πόρτ παγκάζ μου.

V

VIDEOMIX

Guest
Ευχαριστώ. Ειναι ποιοτική και αρκετά μεγάλη εαν βλέπεις videoclips. Δεν νομιζω πάντως πως μπορείς να παρακολουθήσεις έργο.
Η πρόσοψη βγαίνει με εναν ποιοτικό, εντυπωσιακό ηλεκτρικό μηχανισμό.

V

VIDEOMIX

Guest
Νέα τιμή που το βρίσκω ειναι στα 520 ευρό!

Dual layers δίσκους παίζει; Γνωρίζει κανείς;

Υ.Γ. Χρωστάω κάποιες φώτος του sub και αναλυτικά του τι περιέχει το σύστημα μου. Θα το κάνω αυτές τις μέρρες. 8)

Reaction score
49
Νέα τιμή που το βρίσκω ειναι στα 520 ευρό!

Dual layers δίσκους παίζει; Γνωρίζει κανείς;

Υ.Γ. Χρωστάω κάποιες φώτος του sub και αναλυτικά του τι περιέχει το σύστημα μου. Θα το κάνω αυτές τις μέρρες. 8)
Λογικά dual layer "πρέσας" θα παίζουν.....Δοκίμασε κάποια ταινία Νάσο........
Αντίγραφής δεν ξέρω (αν και λογικά δεν.......)
Βέβαια μπορείς να "κάψεις" ένα dual στον υπολογιστή σου και να δοκιμάσεις......

Η τιμή είναι πολύ καλή και έχω αρχίσει να το σκέφτομαι!!!

Τις φωτό τις περιμένουμε!! :D

V

VIDEOMIX

Guest
Δεν έχω εγγραφέα dual layer. Το νέο μου pc, i mac που θα αγοράσω, έχει εγκατεστημένο εγγραφέα και με πρόγραμμα εγγραφής. Κομπλέ δηλαδή. Οταν το πάρω, θα κάνω αμέσως εγγραφή mp3s σε dual layer disc. Εχω αγοράσει 3 δίσκους.

Reaction score
49
Εντύπωση μου κάνει που δεν σε φθάνουν τα απλά DVD με ΜΡ3!!!
Είναι ήδη πάρα πολλά.........

Αλήθεια...Το JVC από ευχρηστία πως πάει?
Είναι εύκολο ή σου βγάζει το λάδι??
Πχ στην αναζήτηση tracks MP3 είναι εύκολο??? Βγάζει όλο τον τίτλο??
Και από ρυθμίσεις ήχου έχει DSP/ Time correction κ.ο.κ??

V

VIDEOMIX

Guest
Μου φτάνει. Απλά απο περιέργεια περισσότερο θέλω να δω εαν μπορεί να αναγνώσει τέτοιους δίσκους.

Αναζήτηση tracks κάνει με απλό τρέχον αριθμητικό τρόπο. Οχι με όνομα.
Τίτλο βγάζει κυλιώμενο.
Πρόβλημα αντιμετωπίζω με το search του κάθε track, δεν το κάνει παρα μόνο απο το ασύρματο κοντρόλ, επίσης δύσχρηστο ειναι στην απομνημόνευση και εναλλαγή των ραδιοφωνικών σταθμών. Εκτός κι αν δεν γνωρίζω κάτι. Βλέπετε, δεν εχω οδηγίες στα Ελληνικά.

Reaction score
0
Δεν έχω εγγραφέα dual layer. Το νέο μου pc, i mac που θα αγοράσω, έχει εγκατεστημένο εγγραφέα και με πρόγραμμα εγγραφής. Κομπλέ δηλαδή. Οταν το πάρω, θα κάνω αμέσως εγγραφή mp3s σε dual layer disc. Εχω αγοράσει 3 δίσκους.
Όταν το δοκιμάσεις, γράψε κάτι γιατί αυτό το μοντέλο ενδιαφέρει και εμένα..

V

VIDEOMIX

Guest
Bρήκα μια παρουσίαση του σπουδαίου μοντέλου. :)

• Power Output: 50W x 4
• Built-In 3-Inch Monitor
• MOS-FET Power Amp
• CD/CD-R/CD-RW Compatible
• DVD-R/-RW/VCD Compatible
• MP3/WMA Compatible with ID3/WMA Tag
• GIGA MP3
• 96kHz/24-Bit AUDIO DAC
• 27MHz/10-Bit Video DAC
• Digital 7-Band iEQ
• Gold-Plated Line Output Terminals (x 2 pairs)
• Rotary Encoder Multi-Control
• Motorised Slide-Out Face
• Digital Output (Optical)

DVD/VCD Section

• Regional Code: 2
• Video Format: PAL
• Audio Output
• Video Output
• Zoom*
• Pause/Step/Slow*
• DUAL ZONE Function
• * Remote control only

CD Section

• CD Text
• Disc Name Registration
• Direct Track Access (1-12)*
• Random/Repeat Play
• Intro Scan
• * Remote control only

Changer Control Section

• MP3 Control*
• CD Text*
• Disc Name Registration
• Random/Repeat Play (2 modes)
• Intro Scan (2 modes)
• Skip/Search
• * In Conjunction with CH-X1500.

Tuner Section

• RDS
• HS-IIIi Tuner
• 18 FM and 6 MW/LW Presets
• Seek (Up/Down)
• Stereo/Mono Switch (for FM)

General Section

• Detachable Control Panel with Carrying Case
• Power-Off Mode Eject
• Preferred Setting Mode
• ISO Connector
• Tel. Muting

V

VIDEOMIX

Guest
JVC KD-AVX1, Δοκιμή ::..

Η εικόνα πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εν κινήσει ψυχαγωγίας μας. Η JVC δίνει δυναμικό «παρών» με μια ολοκαίνουργια πρόταση από τη σειρά EXAD που καινοτομεί και συναρπάζει.
Πριν από μερικά χρόνια, λίγοι θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι κάποια στιγμή θα φτάναμε στο σημείο να μπορούμε να απολαμβάνουμε μια ταινία ή τις φωτογραφίες από τις προσωπικές μας στιγμές στο... ραδιοκασετόφωνο του αυτοκινήτου. Και όμως, τέτοιου είδους εφαρμογές πλέον έχουν μπει για τα καλά στη ζωή τού σύγχρονου οδηγού, και μάλιστα με κόστος κάθε άλλο παρά απαγορευτικό.
Το νέο ραδιο/DVD/CD player της JVC, που σας παρουσιάζουμε αυτόν το μήνα κατά αποκλειστικότητα, θα λέγαμε ότι συνεχίζει την υπόθεση «εικόνα στο 1 DIN» από εκεί όπου οι άλλοι σταμάτησαν, με το μισό κόστος από αυτό που απαιτούν οι γνωστές λύσεις με τις μηχανικά αναδιπλούμενες οθόνες των 7΄΄. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το CDX-M9900 της Sony, που είχαμε δοκιμάσει πριν από μερικούς μήνες, με το οποίο άγγιξε το θέμα περισσότερο από τον καθένα, προσφέροντας είσοδο εικόνας (επιπέδου composite) όπου ο χρήστης μπορούσε να συνδέσει κάποιο ανεξάρτητο DVD player ή τη βιντεοκάμερά του και να προβάλει την εικόνα σε οθόνη που καταλάμβανε όλη την επιφάνεια της πρόσοψής του.
Η JVC με το υπό δοκιμή KD-AVX1 κάνει το επόμενο βήμα, προσφέροντας όλα όσα και η Sony, και μάλιστα με το επιπλέον προσόν του ότι είναι από μόνο του ένα DVD player.

POWER UP
Όπως κάθε μεγάλος κατασκευαστής που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και η JVC δε χάνει κάτι τέτοιες ευκαιρίες για να επιδείξει τις ικανότητες των σχεδιαστών της. Αποτέλεσμα αυτού, η δημιουργία ενός player με πραγματικά εκρηκτική, αλλά και πρωτότυπη εμφάνιση, που υπόσχεται να αφήσει με το στόμα ανοιχτό κάθε ανυποψίαστο επιβάτη σας.
Το βλέμμα «κλειδώνει» επάνω στην οθόνη τύπου LCD 3 ιντσών, η οποία βρίσκεται τοποθετημένη στο δεξί άκρο της αποσπώμενης πρόσοψης του KD-AVX1, ενώ στο άλλο άκρο υπάρχουν δύο στρογγυλά πιεστικά ρυθμιστικά (Twin Keys), με τη χρήση των οποίων θα κάνετε τις περισσότερες δουλειές.
Τόσο από αυτό το χαρακτηριστικό όσο και από το ότι στην πρόσοψη υπάρχουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα ρυθμιστικά φαίνεται η γνωστή και ευπρόσδεκτη «μανία» της JVC να διασφαλίζει τον υψηλότερο δυνατό βαθμό εργονομίας των in-car προϊόντων της.

Οι δυνατότητες του εν λόγω player είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Ήδη θα έχετε καταλάβει ότι λειτουργεί όπως ακριβώς ένα οποιοδήποτε οικιακό DVD player, προβάλλοντας την εικόνα στην ενσωματωμένη οθόνη του, ενώ, βεβαίως, υπάρχει και η δυνατότητα δρομολόγησης του σήματος (μέσω κατάλληλων αναλογικών εξόδων) προς κάποια άλλη συσκευή απεικόνισης που θα καλύπτει τους πίσω επιβάτες σας.
Επίσης, οι πιο απαιτητικοί δε θα παραλείψουν να εκμεταλλευτούν τη μία είσοδο AV που διατίθεται για προφανείς σκοπούς σύνδεσης μιας άλλης οπτικοακουστικής πηγής. Το KD-AVX1 μας φέρνει, για πρώτη φορά, σε επαφή με ένα νέο χαρακτηριστικό που θα ενθουσιάσει όλους τους μανιώδεις «downloader» μουσικής και το οποίο ακούει στο όνομα GIGA MP3.
Αυτό σημαίνει πως μπορεί να «διαβάσει» αρχεία MP3 και WMA γραμμένα σε δίσκους DVD-R/-RW, εκτός από CD-R. Eίναι περιττό να αναφέρουμε ότι η εξαπλάσια χωρητικότητα ενός δίσκου DVD δέχεται περίπου 100 ώρες μουσικής. Με άλλα λόγια, ακόμη κι αν κάνετε 20 (!) φορές τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, η μουσική δε θα σταματήσει να παίζει!
Kατά τα λοιπά, θα ήταν αδιανόητο μια πηγή με οθόνη να μην πρόσφερε δυνατότητα σύνδεσης μιας rear-view κάμερας για να σας βοηθάει στο παρκάρισμα, ενώ οι αυξημένες απαιτήσεις δημιουργίας ενός εκτεταμένου ηχητικού συστήματος ικανοποιούνται πλήρως χάρη στο πλήθος επαφών σύνδεσης που υπάρχουν στο πίσω μέρος του player.
Από πλευράς αποκωδικοποιήσεων, «τα καταφέρνει» με τα Dolby Digital 5.1 προγράμματα, αλλά στην περίπτωση του DTS θα χρειαστείτε ανεξάρτητο decoder, το οποίο θα παραλαμβάνει την πληροφορία από την ψηφιακή οπτική έξοδο που διαθέτει. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο ενσωματωμένος του ενισχυτής στηρίζεται σε Mosfet ισχύος, ενώ στα χαρακτηριστικά του αναφέρεται DAC εικόνας επιπέδου 54 MHz/10 bit και ήχου 192 kHz/24 bit.

ΦΥΓΑΜΕ...
To ΚD-AVX1 μας υποδέχεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο, χάρη στο πανέμορφο περιβάλλον που οι δημιουργοί του έχουν φτιάξει για εμάς. Όπως άλλωστε συνηθίζουμε, πριν απ’ όλα κάναμε την καθιερωμένη βόλτα μας εντός των μενού, από την οποία προκύπτουν ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα.
Μέσα από τις αρκετές ρυθμίσεις που προσφέρει, είναι εύκολο να διαβλέψει κανείς τον αρκετά audiophile χαρακτήρα του. Για παράδειγμα, σας δίδει τη δυνατότητα της πλήρους απενεργοποίησης των τελικών σταδίων ενίσχυσης στην περίπτωση χρήσης ανεξάρτητων ενισχυτών, προφανώς για την επίτευξη καλύτερου σηματοθορυβικού λόγου. Εκεί όπου υστερεί ελαφρώς είναι στις ρυθμίσεις που αφορούν περιβάλλον 5.1. Πέραν του ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για κεντρικό ηχείο, δε βρήκαμε καμία ρύθμιση καθυστέρησης της πληροφορίας που φτάνει στα ηχεία για τη βελτίωση του staging.
Μιας και γίνεται λόγος για τις ελλείψεις τού player της JVC, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι απουσιάζει ο διάσημος ρυθμός DPL II. Aπό πλευράς bass management, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του ένα υψιπερατό, καθώς και ένα βαθυπερατό φίλτρο, για να «μοιράσει» το συχνοτικό φάσμα στα ανάλογα ηχεία, ενώ, πέρα από αρκετά προρυθμισμένα προγράμματα ισοστάθμισης, σας δίδεται και ένας γραφικός ισοσταθμιστής επτά περιοχών για να... κάνετε παιχνίδι.

Περνώντας στον κρίσιμο τομέα των επιδόσεων, με την ποιότητα της εικόνας που παρουσιάζει το ΚD-AVX1 δυστυχώς δεν είναι σε θέση να προσπεράσει τα συνήθη προβλήματα στενής γωνίας θέασης που εμφανίζουν σχεδόν όλες οι συσκευές του είδους.
Υπάρχουν οι τέσσερις βασικές ρυθμίσεις εικόνας (φωτεινότητα, αντίθεση, χρώμα, tint) για να βελτιώσετε, κατά το δυνατόν, το αποτέλεσμα, αλλά δύσκολα θα ξεφύγετε από τις έντονες αλλοιώσεις που προκύπτουν στις, έστω και μερικών μοιρών, εκτός άξονα θεάσεις. Πάντως, μπορείτε να συνδέσετε μια κανονική οθόνη αυτοκινήτου στο πίσω κάθισμα, για να βλέπουν DVD οι πιτσιρικάδες, ενώ εσείς στη μικρή τού ΑVX1 μπορείτε να βλέπετε τη rear-view κάμερα.
Στον αντίποδα όλων αυτών, στέκεται η, ομολογουμένως εξαιρετική ηχητική απόδοση του νέου player της JVC, ένα στοιχείο που ισχύει είτε προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε τις line εξόδους του είτε τις εξόδους ισχύος.
Ειδικότερα στη δεύτερη περίπτωση, είναι εμφανές πως ο κατασκευαστής έχει εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα των Mosfet, τα οποία από πολλούς θεωρούνται ως η solid state απάντηση στη λυχνία. To άκουσμα είναι ευγενικό, φινετσάτο και την ίδια στιγμή δυναμικό, με έκταση στα άκρα και τονικά ισορροπημένο. Κερασάκι στην τούρτα αποτελούν οι εξαιρετικές ικανότητες οδήγησης του ενισχυτή, ο οποίος, ακόμα και σε μεγάλες εντάσεις, κρατά το δυναμικό και... ακούραστο χαρακτήρα του.
Το KD-AVX1 μοιάζει να είναι λίγο παραστρατημένο. Ενώ ο στόχος ήταν να επικρατήσει ως μια αμιγώς «multimedia» πηγή, τελικά, κατατάσσεται σε επίπεδα αναφοράς για τον ήχο του.

πηγή ενημέρωσης:hxos.gr

V

VIDEOMIX

Guest
Πρόβλημα αντιμετωπίζω με το search του κάθε track, δεν το κάνει παρα μόνο απο το ασύρματο κοντρόλ, επίσης δύσχρηστο ειναι στην απομνημόνευση και εναλλαγή των ραδιοφωνικών σταθμών. Εκτός κι αν δεν γνωρίζω κάτι. Βλέπετε, δεν εχω οδηγίες στα Ελληνικά.
Να διευκρινήσω οτι εδω εννοούσα το μπρός πίσω στο κάθε κομμάτι.(απο το 1 λεπτό να τρέξω στο 1.20'' του τραγουδιού πχ) Οχι την εναλλαγή των κομματιών. Αυτή την κάνει και απο την πρόσοψη.

V

VIDEOMIX

Guest
Μάγκες, άστα-βράστα. Κακοτεχνία βρήκαν οι φίλοι που πήγα τώρα για το navi. Ανοιξαν τις πόρτες μου και ξέρετε τι βρήκαν; Οτι το πάνελ μου παίζει χωρίς κροσόβερ!!!!! Δηλαδή με ενα πυκνωτάκι οι αθεόφοβοι είχαν σε κάθε πόρτα τα δυο μιντγούφερ και τα 2 τουίτερ. Με κομμένες τις χαμηλές κάπως, για τα τουίτερ. Που να παίξει το εργαλείο έτσι;
Τώρα, σε λίγο θα πάω να βάλω 4 κροσόβερ. Επίσης, βγάζω το 12άρι sub απο το πίσω πορτπαγκάζ και θα φτιάξουμε ειδική προσαρμωσμένη κούτα με 2 διπλοπινικά 10ιτζα sub, στο μπροστινό πορτ παγκάζ. Θα έχει δικό του ενισχυτή ξεχωριστό και έτσι ο πίσω δυνατός ενισχυτής απελευθερώνεται για να παίξει το πάνελ στις πόρτες.

Reaction score
49
Δε λες πάλι καλά που το πήραν είδηση............

Θέλω τις εντυπώσεις σου από τα sub στο μπροστινό πορτμπαγκάζ........
Και ως διπλοπηνικά θα κατέβουν τα Ωhm και θα πάρει και ένταση...Απλά δεν ξέρω πόση ηχομόνωση έχει το MG και πως θα ακούγεται!!

Καλή επιτυχία πάντως Θάνο..... :roll: :wink:

V

VIDEOMIX

Guest
Πάντα με προλαβαίνεις βρε έμπειρε. Λοιπόν θα γράψω και την λεπτομέρεια αυτή που θα παίξει βέβαια μεγάλο ρόλο. Στο σχέδιο ειναι να μονωθεί όλος ο χώρος στο κάτω μερος αλλα και το καπό. Το μόνο που θα αφήσουμε θα ειναι η πλευρά προς την καμπίνα. Θα γίνει μάλλον πολυεστερική κούτα με κομμάτια ξύλου όπου θα χρειαστεί. Ο πολυεστέρας ειναι απαραίτητος λόγο του σχήματος του χώρου αποσκευών. Θα σας τα δείξω όλα με φώτος. Την αλλαγή αυτή θα την κάνω μετά τα φώτα. Πρέπει να αφήσω 2 μέρρες το αυτοκίνητο στο κατάστημα, κυρίως για την κούτα των sub.

V

VIDEOMIX

Guest
Tελικά δεν έφτιαξα τίποτα μπροστά. Διοτι ήταν αμφίβολο το αποτέλεσμα.
Όμως, κάτι νέο στον ορίζοντα προέκυψε.

Δείτε λοιπόν.

PIONEER TS-SW1241D
Shallow-Type Subwoofer

Slim and compact are not typical words associated with a subwoofer, but they perfectly describe the TS-SW124D. Only 8.3 cm deep, it revolutionises the very concepts of installation and application. For example, its recommended sealed enclosure is a mere 22.6 litre, the smallest of any Pioneer subwoofer currently available. It combines top technologies - the Interlaced Carbon/KEVLAR&reg; brand Fibre Reinforced IMPP double cone - with the revolutionary space-saving concept, the Damper-less, Air suspension system. This innovative two-cone system creates an airtight space that reduces air pressure tension inside the subwoofer for clear, pure sound. A top-quality performer in a compact package, this subwoofer is sure to appeal to customers demanding design and installation flexibility along with their high power performance.

Belangrijkste features: Shallow-Type Subwoofer
Interlaced Carbon/KEVLAR&reg; brand Fibre Reinforced IMPP double cone
3-layer fibre woven radial surround
Double cone reinforcement nodes
Damper-less, Air suspension excursion control system
Aluminium die-cast one-piece rigid chassis
Silver binding post terminal
Extended, vented and projected T-pole-type yoke
4 Ohm voice coil
Enclosure use
Frequency response 18 - 1,000 Hz
Sensitivity (1W/1m) 88 dB
Qts 0.55
Recommended sealed enclosure (Litres) 22.64
Lowest resonance frequency (FS) 31.7 Hz
Maximum Power 1.200 Watt
Nominal input power 300 Watt
Vas 28.05 Litres
Woofer size (cm) 30 cm

Εξαιρετικά "ρηχό" κάτι που πιστεύω να βοηθήσει στο να χωρέσει στον χώρο επιβατών.

Υ.Γ. Άσχετο, αλλα φανταστική πηγή η πιο κάτω. 8)

Reaction score
49
Το DVA-9965R το κοίταζα κι εγώ.
Έχει ηχητικά τις ίδιες δυνατότητες με το CDA-9855R που έχω αλλά έχει επίσης οπτική έξοδο & (κυρίως) είναι DVDp (& CDp & MP3p αλλά αν θυμάμαι καλά δεν παίζει GigaMP3)
Αααα...και η οθόνη του είναι επίσης η εκπληκτική Biolite αλλά εδώ είναι και έγχρωμη!!

Δεν θέλω όμως οθόνες στο αυτοκίνητο (με ενδιαφέρει μόνο ηχητικά μια πηγή)
Οπότε γλύτωσα τα....1350€ περίπου που κοστίζει η DVA-9965R

DVA-9965R

CDA-9855R

V

VIDEOMIX

Guest
Τι λες για το sub που παράθεσα; Είδες πόσο χαμηλό είναι σε όγκο; Δεν εξέχει ο μαγνήτης τόσο ωστε να χρειάζεται κούτα 40 και πόντων.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef