JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον φίλο Loggeo που μας παραχώρησε τον ολοκαίνουριο προβολέα του, για να τον δούμε από κοντά, να τον μετρήσουμε και να προσπαθήσουμε να τον καλιμπράρουμε, αλλά και να σας μεταφέρουμε τελικά τις εντυπώσεις μας.

Αναμφισβήτητα η JVC με τους ολόφρεσκους Χ3, Χ7 και Χ9 έχει περάσει σε μια εποχή ωριμότητας. Το όνομα της εταιρείας έχει αποκτήσει μεγάλη βαρύτητα τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας στους φανατικούς φίλους της «μεγάλης εικόνας» μερικούς πολύ καλούς βιντεοπροβολείς, με πρώτο και καλύτερο τον πραγματικά εξαιρετικό HD750, που είναι και ο τελευταίος JVC που είχα την ευκαιρία να δω από κοντά.

Η εποχή του 3D…
Πριν από μερικούς μήνες είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και να αναλύσουμε τον Sony VPL-VW90 τον πρώτο 3D ready προβολέα που βγήκε στην ελληνική αγορά, έτσι η JVC δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από το παιχνίδι των τρισδιάστατων εικόνων. Μάλιστα, ανταπέδωσε στα ίσια, πετώντας κυριολεκτικά «το γάντι» στη Sony, μια και ο Χ3, παρόλο που είναι το εισαγωγικό μοντέλο της νέας σειράς Χ, προσφέρει δυνατότητες απεικόνισης 3D, σε αντίθεση με τον άμεσο ανταγωνιστή του, τον 20άρη της Sony, που δεν έχει αντίστοιχες δυνατότητες απεικόνισης 3D.
 


Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Απάντηση: JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

Η σφραγισμένη κούτα…
Τα πάντα ξεκινούν με μια όμορφη σφραγισμένη κούτα, που περιμένει υπομονετικά να την ανοίξουν για να εκθέσει τα κάλλη της…





Η πρώτη ματιά στην ανοιγμένη κούτα αποκαλύπτει ένα άριστα τακτοποιημένο εσωτερικό…





Ανοίγοντας το κουτί με τα παρελκόμενα, γρήγορα κάποιος συνειδητοποιεί ότι κάτι μοιάζει να… λείπει!





Μα που είναι τα γυαλιά για το 3D;! Απλά, δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να αγοραστούν σαν έξτρα, μαζί με τον πομπό συγχρονισμού, που δυστυχώς απουσιάζει και αυτός. Ο πομπός έχει τον κωδικό PK-EM1, και μπορείτε να τον παραγγείλετε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα στη τιμή των 79 ευρώ.

 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Απάντηση: JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

Όμορφο φινίρισμα, γεμάτο αυτοπεποίθηση…
Ας αφήσουμε όμως κατά μέρος για λίγο το 3D, προσωπικά να σας πω την αλήθεια ελάχιστα με απασχολεί, παραμένω προσκολλημένος αποκλειστικά στο 2D για την ώρα. Τοποθετώντας λοιπόν τον Χ3 πάνω στη δεξιά κάτω βάση της PSA, δεν μπορεί να μην θαυμάσει κανείς το λιτό και απέριττο φινίρισμα του προβολέα. Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει ο τεράστιος φακός που περιβάλλεται από ένα ασημί δαχτυλίδι, πολύ θετικές εντυπώσεις αφήνει το ηλεκτρικό κάλυμμα του φακού, ενώ απουσιάζει κάθε είδος λογότυπου από το μπροστινό τμήμα…




Στην πίσω πλευρά βρίσκουμε το πάνελ εισόδων, που από κάποιους μπορεί να χαρακτηριστεί σαν «σπαρτιάτικο», μια και απουσιάζουν οι είσοδοι composite και s-video. Θα μου επιτρέψετε να χαρακτηρίσω ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ την κίνηση της JVC να παραλείψει αυτές τις εισόδους, που προσωπικά δεν θα μου λείψουν καθόλου. Θεωρώ εντελώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ την σημερινή εποχή που η υψηλή ευκρίνεια ξεχειλίζει από παντού, να «ταΐσει» κάποιος έναν προβολέα σαν τον Χ3 με σήμα composite ή s-video. Στο πυρ το εξώτερον…

Επίσης, δεν είμαι σίγουρος αν οι φωτό μπορούν να σας μεταφέρουν την αίσθηση του όγκου, αλλά ο προβολέας είναι πολύ μεγάλος σε διαστάσεις, «αυτοκρατορικός» θα έλεγα…





Μία κοντινή λήψη στους αεραγωγούς της πίσω πλευράς. Η μεταλλική βαφή στο φινίρισμα του προβολέα είναι εντυπωσιακή, αλλά όπως ακριβώς και στους τελευταίους VPL της Sony, το μαύρο, γυαλιστερό σαν καθρέφτης φινίρισμα, λειτουργεί κυριολεκτικά σαν «μαγνήτης σκόνης»! Η φωτό τραβήχτηκε ελάχιστα δευτερόλεπτα αφότου βγήκε ο προβολέας από την σφραγισμένη κούτα, μπορείτε όμως να διακρίνετε πόση σκόνη και χνούδια έχει συγκεντρώσει ήδη επάνω του! Αγαπητέ φίλε Loggeo, σε βλέπω τις πρώτες μέρες να είσαι συνεχώς με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι!!! :142:

 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Απάντηση: JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

Αφού τοποθετήθηκαν ρεύμα και σήμα, ο Χ3 άναψε για παρθενική φορά μακριά από το εργοστάσιο κατασκευής…




Με το άναμμα του προβολέα, το ηλεκτρικό κάλυμμα τραβιέται αποκαλύπτοντας τον φακό. Στη φωτό νομίζω ότι μπορείτε να διακρίνετε το άριστο φινίρισμα του προβολέα. Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον ο Χ3 είναι πολύ όμορφος, πραγματικό στολίδι για το σαλόνι σας. Στη ράχη δεσπόζουν τα δύο λογότυπα D-ILA και JVC…

 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Απάντηση: JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

Τοποθέτηση και λειτουργία…
Όσον αφορά τον θόρυβο λειτουργίας, πάσα του… τάφου σιωπή! Ο Χ3 είναι σχεδόν νεκρικά αθόρυβος, δεν κόλλησα το αυτί μου πάνω του, αλλά από τη στιγμή που δεν μπορούσα να τον ακούσω καθόλου από ένα μέτρο απόσταση, θέμα θορύβου λειτουργίας απλά δεν υφίσταται.

Στην εγκατάσταση τώρα, απλά θα… λατρέψετε τα ηλεκτρικά φόκους, ζουμ και lens shift! Είναι απλά σκέτη κ@βλα! Λειτουργούν υποδειγματικά θα έλεγα, θα συλλάβετε πολλές φορές τον εαυτό σας να παίζει με αυτά σαν παιχνίδι, ανοίγοντας ή μικραίνοντας το κάδρο ή απλά ψειρίζοντας την μαϊμού, στην αναζήτηση του τέλειου φόκους! Από τα τέσσερα περίπου μέτρα που απέχει η κάτω βάση από την 92άρα Stewart Studiotek, o X3 μου επέτρεψε να πετύχω πολύ εύκολα ένα φόκους πολύ κοντά στο ιδανικό. :126:

Το ζουμ του προβολέα είναι απλά τεράστιο, θα ανοίγετε και θα ανοίγετε το κάδρο, μην πιστεύοντας στα μάτια σας! Ζουμάριζα, και ζουμάριζα, και ζουμάριζα και σκεφτόμουν: «Μα καλά, έχει κι άλλο;!» :111:

Απλά άριστα κατά την ταπεινή μου άποψη λοιπόν, όσον αφορά την ευκολία εγκατάστασης, και ένα μεγάλο μπράβο στη JVC…
 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Απάντηση: JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

Η πρώτη ματιά…
Με τις πρώτες σκηνές από το Casino Royal το μάτι μου μαγνητίστηκε από την εξαιρετική ευκρίνεια του Χ3. Εικόνα απλά κοφτερή σαν ξυράφι! Πάντα με ζώνουν τα φίδια, όταν πρέπει να δω έναν τρίτσιπο προβολέα, είτε D-ILA, είτε SXRD, είτε καθαρόαιμο LCD. Απλά δεν ξέρω τι να περιμένω. Το μυστικό εδώ είναι ένα, και είναι το Α της βιντεοπροβολής. Η σύγκλιση. Χωρίς πολύ καλή σύγκλιση, ότι και να κάνετε, που να βαράτε τον κόλο σας κάτω που λέμε, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να δείτε εικόνες κοφτερές σαν ξυράφι από έναν τρίτσιπο προβολέα.

Ο Χ3 του φίλου Loggeo μου θύμισε έντονα τον HD750 που είχε έρθει στη PSA, και ο οποίος είχε ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ, μακράν ο καλύτερος τρίτσιπος προβολέας που έχω δει εγώ τουλάχιστον, όσον αφορά τη σύγκλιση. Μακάρι η JVC να τα έχει καταφέρει τόσο καλά, και ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι Χ3 που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής να έχουν την ίδια καλή σύγκλιση με τον Χ3 του φίλου μας. Αλλά επειδή πιστεύω ότι η σύγκλιση είναι καθαρά θέμα τύχης σε έναν τρίτσιπο προβολέα, θεωρώ ότι ο Loggeo πέτυχε διάνα με τον συγκεκριμένο Χ3, τουλάχιστον όσον αφορά τη σύγκλιση.

Να τονίσω μονάχα, ότι δεν ξέρω πώς θα καταλήξει η σύγκλιση του Χ3 εάν ο προβολέας ταβανωθεί και γίνει έντονη χρήση του Lens shift. Γιατί και στην περίπτωση του HD750, η σύγκλιση του προβολέα χειροτέρεψε αισθητά μόλις ταβανώθηκε και έγινε εκτεταμένη χρήση του Lens shift.

Προσπάθησα να βγάλω αρκετές φωτό για να σας δώσω μια κοντινή εικόνα από το πάνελ του Χ3, αλλά σχεδόν όλες οι φωτό με τη μικρούλα φωτογραφική που είχα μαζί μου βγήκαν παντελώς άχρηστες. Μόνο αυτή η φωτό μου βγήκε κάπως σταθερή, αλλά και αυτή με υπερβολική έκθεση, προσπάθησα να τη μαζέψω όσο μπορούσα στο Photoshop. Και να σκεφτείτε ότι η φωτό τραβήχτηκε με το πρώτο πρόχειρο φόκους του προβολέα, αργότερα μπόρεσα να πετύχω ακόμα καλύτερο φόκους από αυτό της φωτό…




Όσον αφορά τις μετρήσεις του προβολέα, έχω πάρει πολλές μετρήσεις με το CA813 και με τον Spyder 3 Pro. Η παρουσίαση του προβολέα θα συνεχιστεί από την ερχόμενη Δευτέρα πια, γιατί δυστυχώς μου λείπουν ακόμα πολλά κομμάτια από το… παζλ που ονομάζεται JVC Χ3. Δυστυχώς δεν προλάβαμε χθες να κάνουμε ούτε το ένα τρίτο από όσα θα θέλαμε…
 

Μηνύματα
22.269
Reaction score
15.543
Απάντηση: JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

Jvc Χ3 .....οπως λεμε bmw x3....δεν νομιζω...:126:

Δυστυχως χανει στις στροφες εναντι της bmw...και δεν εχει τα φρενα της....:112:
Ουπς.....ο jvc ειναι βιντεοπροβολεας...:142:

Γιωργο καλοριζικος και καλοθεατος φιλε μου.....:126:
Καλα που πηρες την stewart firehawk...:444:
Θα δεις παρακατω τι εννοω..

Επι του κυριος θεματος λοιπον....

Πηγα σημερα να δω τον προβολεα....
Πηρα μαζι και δυο-τρια δισκακια ωστε να δω τι παιζει μιας και γραφονται διαφορα, εχωντας πολυ καλες εντυπωσεις απο ολους.

χμ......!!!!!!

Απο εμφανιση μαμαει...
Ως προς την εικονα τωρα...

Με το που αναψε ο προβολεας και βγηκε το λογοτυπο oppo,ειδα τι προκειτο να δω...:112:
Επειδη ειχαν σκαλιση το μηχανημα την προηγουμενη μερα επρεπε να το τσεκαρω για να μην τυχον και βλεπω αρες μαρες κουκουναρες..:142:

Οποτε πεταξα ενα δισκακι μεσα και διορθωσα οτι ηταν λαθος...

Τι ειδαν τα δυσκολα ματακια μου απο θεση θεασης 3.5μ..:112::142:

Οσον αφορα την ευκρινεια που ειναι εξεχον θεμα για τους περισοτερους θα ελεγα οτι ειναι σε μετρια+ επιπεδα
..επεξηγηση..
Συγκλιση μετρια προς καλη.....δεν πηγα κοντα να δω ποσο.
...οποτε μιλαμε για προβλημα συγκλισης και χρωματικης διαχεισης λογο φακου.
Ειδικα η διαχειση χρωματος λογο φακου εβγαζε ματια.....
Επρεπε να παω κοντα για να τσεκαρω....αλλα οταν το βλεπω απο τοσο μακρια το προβλημα,νομιζω οτι δεν χρειαζεται να παω κοντα για να δω το μεγεθος του.
Θεωρω οτι ειναι μεσα στα λογικα προβληματα ενος τριτσιπου....κρινετε καλη με βαση την τεχνολογια.
Και φυσικα απο κομματι σε κομματι σιγουρα θα υπαρχουν καποιες μικροδιαφορες.
Με εναν καλυτερο φακο θα ειχαμε καλυτερα αποτελεσματα σιγουρα..

Το sharpnes του προβολεα καθετε κοντα στο 5 για να μην πω λιγοτερο:137:
....Οταν πηγα ηταν στο 20 :142:

Σχετικα με την αντιθεση του προβολεα για on/off δεν ενθουσιαστηκα....
Ηταν για μενα μια απογοητευση ....την ιριδα την ειχα βαλει στο -7
Την εβαλα και στο -15 με ελαφρος καλυτερα αποτελεσμα...αλλα δεν..:112:
....θα σας πω ποιο κατω περι αυτου...

Οσον αφορα το ansi contrast......ηταν μια απογοητευση..:133:
Δεν ξερω ....αλλα το μηχανακι πρεπει να βγαζει χαμηλο νουμερο...κανα 250αρι/1
Στην σκακιερα τα πραγματα ηταν τραγικα....

Νομιζω οτι αυτα τα προβολια θελουν κερδος οθονης ασσο για να μπορουν να εχουν καλυτερο ansi contrast η μια οθονη οπως η stewart firehawk..
Δυστυχως μου εβγαζε χαμηλο ansi contrast στο κεντρο και ελαφρος καλυτερo στα ακρα.....το οποιο εχει να κανει και με την οθονη,αλλα και με τον προβολεα.
Ειναι κακο να παιρνεις μια οθονη με κερδος απο την στιγμη που σημερα τα προβολια βγαζουν φως.....τους χαλας τo ansi contrast....

H ομοιομορφια χρωματος σε ολη την οθονη κρινετε καλη....ειχε θεματα τα οποια λογο τεχνολογιας ειναι εφικτα και αποδεκτα.

Χρωματικα ο προβολεας τρωγετε....αλλα με μια ρυθμιση εαν ειχε cms θα ηταν καλυτερος..

Οσον αφορα το gamma του προβολεα δεν ασχοληθηκα..
Πρεπει να ηταν κοντα στο 2.2 ..λιγο ποιο φωτεινος και δεν το πειραξα.

Eντυπωσεις απο ταινιες...
Σε ολες τις σκηνες ηταν εμφανης η απουσια ansi contrast..
Βεβαια με μια ρυθμιση του gamma σε 2.3 θα ειχαμε καλυτερα αποτελεσματα,αλλα παλι δεν θα μου ελεγε κατι.
Εβαλα και την ιριδα στο -15 ωστε να δω την διαφορα...
Δυστυχως δεν παιζει.....χανει σε λεπτομερια αρκετα,εχωντας φλατ εικονα.
Νομιζω εως την μεση ειναι αποδεκτα τα πραγματα..

Δυστυχως στα ματακια μου δεν λεει και πολλα ο προβολεας και με εβαλε σε σκεψεις για τα μεγαλυτερα μοντελα της(χ7-χ9)...:112:

Ναι.....κανει 4κ και εχει και 3d
Ειναι ενα μηχανακι που ταχει ολα και δεν στοιχιζει πολλα.
Νομιζω οτι αξιζει τα λεφτα του για οποιον θελει και 3D...αλλιως θα επρεπε να ειχε το πολυ 3κ.
 

Nelsy

Ιεράπετρα
Μηνύματα
5.204
Reaction score
2.874
Απάντηση: JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

Η πρώτη ματιά…
Με τις πρώτες σκηνές από το Casino Royal το μάτι μου μαγνητίστηκε από την εξαιρετική ευκρίνεια του Χ3. Εικόνα απλά κοφτερή σαν ξυράφι!
Μακάρι η JVC να τα έχει καταφέρει τόσο καλά, και ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι Χ3 που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής να έχουν την ίδια καλή σύγκλιση με τον Χ3 του φίλου μας....θεωρώ ότι ο Loggeo πέτυχε διάνα με τον συγκεκριμένο Χ3, τουλάχιστον όσον αφορά τη σύγκλιση.
Οσον αφορα την ευκρινεια που ειναι εξεχον θεμα για τους περισοτερους θα ελεγα οτι ειναι σε μετρια+ επιπεδα...

Συγκλιση μετρια προς καλη.....
:421::431:
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.248
Reaction score
8.767
Re: Απάντηση: JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

:143: Άντε βγάλε άκρη! Πειράζει που επιλέγω να εμπιστευτώ τη γνώμη του Παναγιώτη;:105:
Κώστα, για να αποδώσω τα του Καίσαρος τη μέρα που θα πεις καλή κουβέντα για μηχάνημα της Jvc ο ήλιος θα βγεί απο τη δύση!:107:

Ας κάνει ο Παναγιώτης τις υπόλοιπες αναλύσεις του κι όταν με το καλό τον πάρω στα χέρια μου και τον ταβανώσω θα εκφράσω κι εγώ τις απόψεις μου.
 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

Λοιπόν, όσο προς το ANSI contrast που γίνεται τόσος λόγος, ο Χ3 μου έδωσε 328:1, με το CA813 στους ενενήντα πόντους απόσταση από τον φακό του προβολέα και με το ζουμ τέρμα κλειστό. Με ξεκίνησε χαμηλότερα, με νούμερα της τάξης του 270 και 280:1 με το φωτόμετρο τοποθετημένο στους 50 έως 60 πόντους απόσταση από τον φακό, πάντα με τέρμα κλειστό ζουμ.

Φάνηκε όμως ξεκάθαρα από τις μετρήσεις του ANSI contrast, ότι ο Χ3 απαιτούσε μεγαλύτερες αποστάσεις στο φωτόμετρο από το συνηθισμένο για να δώσει τις μέγιστες μετρήσεις του. Δεν είχα χρόνο για περαιτέρω μετρήσεις του ANSI contrast, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα με το CA813 τοποθετημένο π.χ. στο ένα μέτρο απόσταση, να έπαιρνα ακόμα μεγαλύτερο νούμερο και από το 328:1. Μπορεί και να μην έπαιρνα, όμως δεν θα το μάθω ποτέ. Και να διευκρινίσω ότι μέτρησα αποκλειστικά το κεντρικό τετράγωνο της σκακιέρας.

Πάντως η μέτρηση του 328:1 είναι απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ για τρίτσιπο προβολέα, να θυμίσω π.χ. ότι δεν κατάφερα ποτέ να ξεπεράσω το 340:1 με τον Sony VPL VW90. :126:

Όσο για τη σύγκλιση, εάν είναι μέτρια η σύγκλιση του συγκεκριμένου Χ3, τότε η σύγκλιση του VPL VW90 που είχαμε κάνει παρουσίαση ήταν εντελώς για τα μπάζα... :142:

Τώρα όσον αφορά το επίπεδο του μαύρου, ο Κώστας έχει δίκιο, όλοι μας περιμέναμε κάτι καλύτερο που δυστυχώς δεν το πήραμε και αποτυπώθηκε όντως και στις μετρήσεις του CA813. Μάλιστα, μέτραγα και ξαναμέτραγα γιατί πίστευα ότι κάνω κάτι λάθος. Θα τα πούμε όλα αυτά αναλυτικά όταν θα ανεβάσουμε τις μετρήσεις και τα σχεδιαγράμματα...
 

Μηνύματα
22.269
Reaction score
15.543
Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

:143: Άντε βγάλε άκρη! Πειράζει που επιλέγω να εμπιστευτώ τη γνώμη του Παναγιώτη;:105:
Κώστα, για να αποδώσω τα του Καίσαρος τη μέρα που θα πεις καλή κουβέντα για μηχάνημα της Jvc ο ήλιος θα βγεί απο τη δύση!:107:
Γιωργη μου δυστυχως γραφω αυτο που βλεπω ......
Τα λεω στεγνα χωρις φρουφρου και αρωματα..

Παντως,εχεις λαθος εντυπωση για το πως βλεπω την jvc....μαλλον δεν με παρακολουθεις..

Καλυτερος προβολεας 2010 για το AVSite
LCOS
Νομιζω πως o JVC 990 παιζει μονος του οσον αφορα την πιστοτητα....
Δεν τον εχω δει,αλλα βλεπωντας τον 750 και της βελτιωσεις που θα εχει κανει στον 990,θεωρω οτι εχει την πρωτια.
 

Nelsy

Ιεράπετρα
Μηνύματα
5.204
Reaction score
2.874
Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

Γιωργη μου δυστυχως γραφω αυτο που βλεπω ......
Τα λεω στεγνα χωρις φρουφρου και αρωματα..
...και καλά κάνεις Κώστα-αλλά και εσύ σαν φαν των 'πατερνακίων' αναφοράς:107: δεν μπορεί να μην είδες αν έχει καλή σύγκλιση η' ευκρίνεια-αυτό μπορώ να το δω και γω(ο άσχετος) που βλέπω μονο ταινίες-όπως με την΄(κακή) σύγκλιση του epson στην έκθεση του περασμένου Οκτώβρη που έκανε μπαμ ακόμα και με τον 'Σκοτεινό Ιππότη'.
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

Ας δωσω και μια τριτη αποψη μπας και βρουμε καμια ακρη.
Για μενα ολα ειναι θεμα ερωτησεων.
Και στην συγκεκριμενη περιπτωση η ερωτηση που μας απασχολει ειναι:
"Σας ενδιαφερει, εστω και λιγο, το 3D?"
Εαν η απαντηση ειναι θετικη τοτε στα χρηματα του ο Χ3 ειναι η χρυση σχεση ποιοτητας/τιμης.
Εαν η απαντηση ειναι αρνητικη ομως....:121:

Το μοντελο που ειδαμε ειχε πολυ καλη συγκλιση(sorry Κωστα) για τριτσιπο D-ILA, με σχετικη ανομοιομορφια πανελ(κοκκινο στην μεση
και μπλε στις ακρες)
Το θεμα της ευκρινειας ειναι σχετικο και συγχεεται αμεσα με την οξυτητα(sorry Πανο)
Ο προβολεας ερχεται με default ρυθμιση 10(στα 100)
Στο πατερν οξυτητας παρατηρησαμε πως στο 5 περιπου χανει τα ειδωλα που δημιουργει η οξυτητα ενω στο 0 ειναι θολος
Επιλεξαμε το 7 αλλα εκει ο προβολεας χανει σε σχεση με τον ανταγωνισμο.
Ανεβαζοντας τον δεικτη στο 15 ο προβολεας αποκτα αλλο προσωπο.
Και στο κατω κατω της γραφης ταινιες θα δειτε, δεν θα δειτε πατερνακια για να κολατε τα μουτρα σας στην οθονη
και να βλεπετε εαν υπαρχει ειδωλο στις αιχμες.

Στο μαυρο περιμενα περισσοτερα.
Οχι πως δεν ειναι καλος, μπορει να γινει πραγματικα πολυ καλος(αναλογα με τι ρυθμιση θα επιλεξεις) αλλα εκει αρχιζει
και χανει σε shadow detail
Στην μεσοβεζικη κατασταση οπου το shadow detail ειναι ικανοποιητικο, το μαυρο ειναι...απλα καλο.

Η φωτεινοτητα του προσωπικα δεν με χαλασε καθολου.
Ηξερα τι επρεπε να περιμενω απο εναν προβολεα αυτου του βεληνεκους, αρα ουτε μια στιγμη το μυαλο μου δεν πηγε
πως θα ποναγαν τα ματια μου με το φως.

Το ansi contrast ειναι ικανοποιητικο για D-ILA(sorry Κωστα) θα ελεγα οτι παιζει λιγα κλικ πιο κατω απο τον 90αρη της Sony αλλα
και τον μικροτερο αδερφο του.
Ελατε τωρα, αν θελουμε ansi contrast μια ειναι η λυση και την ξερουμε ολοι πια!:126:

Χρωματικη απεικονιση.
Εαν εχω αντιπαθησει πραγματικα ενα μηχανημα για τον τροπο με τον οποιο απεικονιζε oversaturated χρωματα και με σχετικη
ελλειψη διορθωσης των, αυτος ηταν ο HD1
Δυστυχως η ελλειψη CMS μου "φωτογραφισε" τον HD1 με την μια, αν και στο "καπω" εγραφε Χ3
Δεν ξερω τι διορθωσεις καταφερε ο Βαγγελης αργα το Σαββατο μεσημερι οποτε εκει δεν μπορω να ειμαι απολυτος.
Ισως ο Βαγγελης η ο zizik να μορουν να μας διαφωτισουν εδω.

Ημουν σκληρος ισως?
Μην βιαζεστε!
Πιθανολογω πως εαν ειχα 4 χιλιαρικα περιπου για προβολεα και ηθελα να βλεπω εστω και μια ταινια 3D τον χρονο
θα τον αγοραζα.
Τι αλλες επιλογες θα ειχα αλλως τε?:203:

Και μια μικρη θεωρια συνομωσιας.
Φοβαμαι πως απο τοτε που το "καπελο" της JVC γραφει Made in China και σταματησε η κατασκευη στην χωρα του ανατελλοντος
ηλιου ισως υπαρχουν διαφοροποιησεις απο μηχανημα σε μηχανημα.
Για παραδειγμα το αψογο ζουμ/φοκους του Χ3 σε σχεση με αυτο του Χ7 που πληροφορηθηκα πως υπηρξε σε αλλο τεστ
Η οι μετρησεις του on/off
Ιδωμεν...
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.248
Reaction score
8.767
Κώστα μου να τα πεις όπως ακριβώς τα βλέπεις και να μη χαρίζεις τίποτα. Αν έδωσα το οκ να ξεψαχνιστεί το μηχανάκι είναι για να προσφέρω στο φόρουμ μας τη δυνατότητα να γνωρίσει άλλο ένα μηχάνημα που δεν είχε δει-σχολιάσει.
Οι απόψεις σε άλλα σημεία ποικίλουν σε άλλα ταιριάζουν. Κάνεις λάθος στο ότι δεν σε παρακολουθώ απο εδώ και απο το απέναντι site (όταν έγραφες για Jvc.):105:
Τέσπα τίποτα 3d είδατε;;;;;;
 

Μηνύματα
22.269
Reaction score
15.543
Απάντηση: Re: JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

Χαιρομαι Γιωργο που το βλεπεις ετσι....:444:

Δεν σου κρυβω πως ελεγα να μην γραψω..

Το μηχανακι ειναι οβερολ καλο για την τιμη του....

Επειδη ο κοσμος εχει διαβαση πολυ καλες κρητικες,το μηνυμα μου του φανηκε ξενο.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.411
Reaction score
74.719
Χωρίς να ανακατευτώ στα των ειδικών, να πω κι εγώ λίγα?

Μετά από αρκετή ταλαιπωρία του Επιτίμου Α', το προβόλι ρυθμίστηκε, και έπαιξε καλά. Αλλά πριν ρυθμιστεί... :114:

Κατά τη γνώμη μου και γιά τις 92", αφού από ότι κατάλαβα ο loggeo θα παίξει στις 106"(?), στην normal θέση της λάμπας παίζει ωραιότατα, και μάλιστα στη ρύθμιση που έκανε ο Βαγγέλης γιά την high θέση της λάμπας, στο Custom 2. Εκεί έχει και αξιοπρεπή μαύρα, και "κοντραστάτη" εικόνα με βάθος.
 

Μηνύματα
22.269
Reaction score
15.543
Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

...και καλά κάνεις Κώστα-αλλά και εσύ σαν φαν των 'πατερνακίων' αναφοράς:107: δεν μπορεί να μην είδες αν έχει καλή σύγκλιση η' ευκρίνεια-αυτό μπορώ να το δω και γω(ο άσχετος) που βλέπω μονο ταινίες-όπως με την΄(κακή) σύγκλιση του epson στην έκθεση του περασμένου Οκτώβρη που έκανε μπαμ ακόμα και με τον 'Σκοτεινό Ιππότη'.
Μα Μανωλιο μου σαφως και εβαλα καποια πατερνακια για να δω το μεγεθος του προβληματος...
Και φυσικα δεν ημουν μονος.....τα εβλεπε και ο Αντριους....και απο αποσταση 3.5μ.

Η συγκλιση οπως εγραψα ειναι καλη για τριτσιπο....ειναι δυσκολο να ειναι πολυ καλη.
Η διαχειση χρωματος λογο φακου ηταν αυτο που χαλαγε ποιο πολυ το θεμα συγκλιση.

Τα πατερνακια Μανωλιο ειναι για να δεις το μεγεθος του προβληματος..

Τα προβληματα συγκλισης που ειχε το μηχανακι αυτο δεν εχει σχεση με τον epson που λες...αυτος ηταν απαραδεκτος ...για κλαματα.:142:

Δυστυχως Μανωλη εγω προσωπικα το προβλημα συγκλισης και διαχεισης χρωματος το βλεπω και στις ταινιες,δεν χρειαζετε να δω πατερνακια να δω εαν χανει λιγο η πολυ.

Μεχρι στιγμης δεν εχω γραψει για καλη συγκλιση σε τριτσιπο μηχανακι...
Εδω κραζω DLP που εχουν προβλημα διαχεισης χρωματος λογο φακου..:142:
Και μαλιστα επωνυμα και ακριβα προιοντα....
Ομως εχω γραψει πολλες φορες,πως για τριτσιπο μηχανακι η συγκλιση ειναι καλη.
Το οποιο και σημαινει πως η ευκρινεια του θα ειναι καλη.
Το ιδο ισχυει και για το εν λογο μηχανακι.
 

Μηνύματα
22.269
Reaction score
15.543
Απάντηση: Re: JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

τίποτα 3d είδατε;;;;;;
Δυστυχως δεν βαλαμε Γιωργο.....προσωπικα δεν με ενδιαφερει το 3D
Ειναι τοσα τα προβληματα του 3D στην εικονα του ακομα που προκειται περι ορεξεως αν αρεσει σε καποιον η οχι ..
Φαντασου τωρα εγω να γραψω περι 3D...:142:
 

Μηνύματα
22.269
Reaction score
15.543
Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC X3. Εποχή ωριμότητας…

Ας δωσω και μια τριτη αποψη μπας και βρουμε καμια ακρη.
Για μενα ολα ειναι θεμα ερωτησεων.
Και στην συγκεκριμενη περιπτωση η ερωτηση που μας απασχολει ειναι:
"Σας ενδιαφερει, εστω και λιγο, το 3D?"
Εαν η απαντηση ειναι θετικη τοτε στα χρηματα του ο Χ3 ειναι η χρυση σχεση ποιοτητας/τιμης.
Εαν η απαντηση ειναι αρνητικη ομως....:121:

Το μοντελο που ειδαμε ειχε πολυ καλη συγκλιση(sorry Κωστα) για τριτσιπο D-ILA, με σχετικη ανομοιομορφια πανελ(κοκκινο στην μεση
και μπλε στις ακρες)
Το θεμα της ευκρινειας ειναι σχετικο και συγχεεται αμεσα με την οξυτητα(sorry Πανο)
Ο προβολεας ερχεται με default ρυθμιση 10(στα 100)
Στο πατερν οξυτητας παρατηρησαμε πως στο 5 περιπου χανει τα ειδωλα που δημιουργει η οξυτητα ενω στο 0 ειναι θολος
Επιλεξαμε το 7 αλλα εκει ο προβολεας χανει σε σχεση με τον ανταγωνισμο.
Ανεβαζοντας τον δεικτη στο 15 ο προβολεας αποκτα αλλο προσωπο.
Και στο κατω κατω της γραφης ταινιες θα δειτε, δεν θα δειτε πατερνακια για να κολατε τα μουτρα σας στην οθονη
και να βλεπετε εαν υπαρχει ειδωλο στις αιχμες.

Στο μαυρο περιμενα περισσοτερα.
Οχι πως δεν ειναι καλος, μπορει να γινει πραγματικα πολυ καλος(αναλογα με τι ρυθμιση θα επιλεξεις) αλλα εκει αρχιζει
και χανει σε shadow detail
Στην μεσοβεζικη κατασταση οπου το shadow detail ειναι ικανοποιητικο, το μαυρο ειναι...απλα καλο.

Η φωτεινοτητα του προσωπικα δεν με χαλασε καθολου.
Ηξερα τι επρεπε να περιμενω απο εναν προβολεα αυτου του βεληνεκους, αρα ουτε μια στιγμη το μυαλο μου δεν πηγε
πως θα ποναγαν τα ματια μου με το φως.

Το ansi contrast ειναι ικανοποιητικο για D-ILA(sorry Κωστα) θα ελεγα οτι παιζει λιγα κλικ πιο κατω απο τον 90αρη της Sony αλλα
και τον μικροτερο αδερφο του.
Ελατε τωρα, αν θελουμε ansi contrast μια ειναι η λυση και την ξερουμε ολοι πια!:126:

Χρωματικη απεικονιση.
Εαν εχω αντιπαθησει πραγματικα ενα μηχανημα για τον τροπο με τον οποιο απεικονιζε oversaturated χρωματα και με σχετικη
ελλειψη διορθωσης των, αυτος ηταν ο HD1
Δυστυχως η ελλειψη CMS μου "φωτογραφισε" τον HD1 με την μια, αν και στο "καπω" εγραφε Χ3
Δεν ξερω τι διορθωσεις καταφερε ο Βαγγελης αργα το Σαββατο μεσημερι οποτε εκει δεν μπορω να ειμαι απολυτος.
Ισως ο Βαγγελης η ο zizik να μορουν να μας διαφωτισουν εδω.

Ημουν σκληρος ισως?
Μην βιαζεστε!
Πιθανολογω πως εαν ειχα 4 χιλιαρικα περιπου για προβολεα και ηθελα να βλεπω εστω και μια ταινια 3D τον χρονο
θα τον αγοραζα.
Τι αλλες επιλογες θα ειχα αλλως τε?:203:

Και μια μικρη θεωρια συνομωσιας.
Φοβαμαι πως απο τοτε που το "καπελο" της JVC γραφει Made in China και σταματησε η κατασκευη στην χωρα του ανατελλοντος
ηλιου ισως υπαρχουν διαφοροποιησεις απο μηχανημα σε μηχανημα.
Για παραδειγμα το αψογο ζουμ/φοκους του Χ3 σε σχεση με αυτο του Χ7 που πληροφορηθηκα πως υπηρξε σε αλλο τεστ
Η οι μετρησεις του on/off
Ιδωμεν...
Πηρες το μηνυμα μου και του εκανες μεταφραση....:142:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.616
Μηνύματα
2.868.186
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top