KEF Q300

Reaction score
2
Καλησπέρα. Θα ήθελα γνώμες απόψεις και εμπειρίες για τα συγκεκριμένα ηχεία. Θεωρούνται κορυφαία. Ενιαία κατασκευή οδηγού μεσο-υψηλών συχνοτήτων και μπάσου. Θεωρούνται ανθεκτικά και υψηλής πιστότητας. Εντούτοις υπάρχουν αναφορές για σπασίματα στον κώνο (αλουμινένιος κώνος), πράγμα που θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται πραγματικά κακή χρήση σε αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις. Περιμένω τις απόψεις σας! Αξίζουν;

Reaction score
7.064
Κορυφαία? Είναι αρκετά καλά για την κατηγορία τους αλλά ως εκεί. Μήπως έχετε μπερδέψει το μοντέλο? Σίγουρα για τα Q300 μιλάτε? Γνωρίζετε ότι είναι μοντέλο 15ετίας?

Reaction score
2
Ναι ξέρω ότι δεν είναι τελευταίο μοντέλο αλλά ό, τι σχόλια μπόρεσα να βρω και κριτικές είναι αρκετά καλές. Εσείς έχετε εμπειρία; τα έχετε δουλέψει;

Last edited:

Reaction score
7.064
Aπό το μεγαλύτερο Q500,αλλά οι διαφορές είναι στο χαμηλό,μιας και φοράνε το ίδιο μεγάφωνο αλλά για υψηλές και μεσαία μόνο. Υποθέτω έχετε βρει κάποιο μεταχειρισμένο ζευγάρι. Σε αυτή την περίπτωση,ολα έχουν να κάνουν με την τιμή και την γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Γενικά πάντως δεν είναι καλή ιδέα να αγοραστεί ηχείο που κουβαλά 15 χρόνια στην πλάτη του,εκτός και αν η τιμή είναι τέτοια που να δικαιολογεί την αγορά.

Reaction score
2
Ναι. Έχω βρει και τα προτίμησα (300€) λόγω της κατάστασης στην οποία είναι, που είναι εξαιρετική (δεν υπάρχει, τόσο στο αλουμίνιο του οδηγού και τον αφρό της ανάρτησης, όσο και στην καμπίνα, η παραμικρή φθορά), αλλά και της απόδοσής τους. Σε σχέση με τα καινούρια της εταιρείας (συγκεκριμένα q350 ραφιού), κατεβαίνουν πιο χαμηλά. Σίγουρα το καινούριο, είναι καινούριο. Όμως όταν επενδύει γενικά κάποιος πάνω από 600€ για μια τέτοια αγορά, πιστεύω ότι με προσεγμένη χρήση, δεν θα χάσουν εύκολα την αξία τους. Τα συγκεκριμένα είχαν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα. Ο λόγος που ξεκίνησα τη συζήτηση είναι ότι υπάρχουν ελάχιστες αναφορές, μία δηλαδή έχω δει εγώ και με επιφύλαξη, για ρωγμές και σπασίματα στον κώνο του αλουμινίου από τη χρήση. Πιστεύω πολύ κακή χρήση. Στα δικά μου δεν υπάρχει το παραμικρό. Απλά θα ήθελα να διασταυρώσω πληροφορίες. Σας ευχαριστώ πάντως που απαντήσατε.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.107
Ναι. Έχω βρει και τα προτίμησα (300€) λόγω της κατάστασης στην οποία είναι, που είναι εξαιρετική (δεν υπάρχει, τόσο στο αλουμίνιο του οδηγού και τον αφρό της ανάρτησης, όσο και στην καμπίνα, η παραμικρή φθορά), αλλά και της απόδοσής τους. Σε σχέση με τα καινούρια της εταιρείας (συγκεκριμένα q350 ραφιού), κατεβαίνουν πιο χαμηλά. Σίγουρα το καινούριο, είναι καινούριο. Όμως όταν επενδύει γενικά κάποιος πάνω από 600€ για μια τέτοια αγορά, πιστεύω ότι με προσεγμένη χρήση, δεν θα χάσουν εύκολα την αξία τους. Τα συγκεκριμένα είχαν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα. Ο λόγος που ξεκίνησα τη συζήτηση είναι ότι υπάρχουν ελάχιστες αναφορές, μία δηλαδή έχω δει εγώ και με επιφύλαξη, για ρωγμές και σπασίματα στον κώνο του αλουμινίου από τη χρήση. Πιστεύω πολύ κακή χρήση. Στα δικά μου δεν υπάρχει το παραμικρό. Απλά θα ήθελα να διασταυρώσω πληροφορίες. Σας ευχαριστώ πάντως που απαντήσατε.
γιατί να πας σε μια τεχνολογία 15 ετών και μάλιστα μεταχειρισμένη...ενώ με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις κάτι πολύ καλύτερο κ αξιόπιστο ''σημερινό''

Υ.Γ. το πόσο και ΑΝ κατεβαίνει λίγο πιο χαμηλά το ξεχνάς σαν στοιχείο....δεν σημαίνει τίποτα για την συγκεκριμένη κατηγορία

Reaction score
7.064
Aν τα έχετε ήδη αγοράσει.....δεν έχω να πω κάτι. Αν όμως όχι....τότε καλύτερα να βάλετε λίγα χρήματα ακομα και να πα΄τε σε ένα καινούργιο ηχείο (και όχι κατ' ανάγκη Kef).

Reaction score
2
γιατί να πας σε μια τεχνολογία 15 ετών και μάλιστα μεταχειρισμένη...ενώ με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις κάτι πολύ καλύτερο κ αξιόπιστο ''σημερινό''

Υ.Γ. το πόσο και ΑΝ κατεβαίνει λίγο πιο χαμηλά το ξεχνάς σαν στοιχείο....δεν σημαίνει τίποτα για την συγκεκριμένη κατηγορία
Καλησπέρα και ευχαριστώ που συμμετέχετε! Μπορείτε να μου προτείνετε σε αυτά περίπου τα χρήματα μια εναλλακτική ή εναλλακτικές αντίστοιχες ή και καλύτερες;
Aν τα έχετε ήδη αγοράσει.....δεν έχω να πω κάτι. Αν όμως όχι....τότε καλύτερα να βάλετε λίγα χρήματα ακομα και να πα΄τε σε ένα καινούργιο ηχείο (και όχι κατ' ανάγκη Kef).
Οκ, θα μπορούσατε να μου παραθέσετε ανάλογες, αντίστοιχες εναλλακτικές;

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.665
Members
38.475