- Reaction score
- 0
Χμμ, ένας αναπτήρας SΤ Dupont Gatsby Palladium, ανάβει το τσιγάρο καλύτερα από ένα BIC ή από τα σπίρτα?
Μια και θελεις να το ψαχνεις λιγο παραπανω ...Γι'αυτό λέμε ότι καλό είναι να το ψάχνουμε λίγο παραπάνω... Εγώ το θεωρώ και υποχρέωση του σωστού χομπίστα σε κάποιο βαθμό.
Τα αυτάκια μου, και μερικών χιλιάδων ακόμα παγκοσμίως, λένε "ναι".Θεωρεις οτι ενα Ενισχυτικο σε class D ( και class T) μπορει να συμπεριλαμβανεται στην κατηγορια προιοντων Hi End ??
Ναι, απο τη στιγμή που οι περισσότεροι που εκφράζουν αυτές τις αντιρρήσεις δεν έχουν ακούσει μία σοβαρή υλοποίηση σε τάξη D, απο τη στιγμή που ο T-amp των 30 ευρώ ξεσήκωσε κόσμο με την απόδοσή του και κάποιοι τον κράζανε επειδή τα SET των 50 χιλιάδων ευρώ που είχαν παίζαν τελικά καλύτερα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, απο τη στιγμή που εταιρείες όπως η Audio Research, η Meridian, η Jeff Rowland, η Carry, η PS Audio και τόσες άλλες έχουν στραφεί σε αντίστοιχες υλοποιήσεις (και μη μου πεις ότι ας πούμε η Audio Research θα έβαζε το όνομά της σε κάτι που δεν παίζει ως Hi-End, γιατί δε θα σε πιστέψω), απο τη στιγμή που υπάρχουν άτομα στην παγκόσμια DIY κοινότητα που έχουν χάσει τη μπάλα με τις δυνατότητες των module αυτών και γράφονται σελίδες επι σελίδων για την απόδοση τους και πιθανές κατασκευές (και οι άνθρωποι δεν είναι χτεσινοί στο HiFi όπως εγώ), και πάει λέγοντας.....Βρισκεις οτι οποιαδηποτε αντιρρηση σχετικη με αυτες τις ταξεις λειτουργιας πηγαζει ή σχετιζεται με καποια κολλημενη, παλαιομοδιτικη, συντηρητικη, στενοκεφαλη ή εστω ρομαντικη θεωρηση της υποθεσης Audio ??
Όχι. Το πλεονέκτημα της υψηλής ισχύος (το οποίο γίνεται δυνατό λόγω υψηλής ενεργειακής απόδοσης) είναι - εκτός αν παίζεις "περίεργα" ηχεία.Πιστευεις οτι το πλεονεκτημα της υψηλης ενεργειακης αποδοσης ειναι σημαντικο στο Hi End ??
Πέρα απο τα πλεονεκτήματα που δίνει η πολύ καλή οδήγηση των ηχείων λόγο υπερ-επαρκούς ισχύος, υπάρχουν και σαφή πλεονεκτήματα στην έκταση της στερεοφωνικής εικόνας και στις 3 διαστάσεις και απίστευτα σαφής τοποθέτηση των μουσικών στο χώρο. Μετά περνάμε σε διαφορές ανάλογα την υλοποίηση. Το tripath δεν παίζει το ίδιο με το UcD ή το ίδιο με το ICEpower. Ακόμα και τα tripath μεταξύ τους (έχουν βγάλει πολλά ζωή να'χουν) έχουν διαφορές.Βλεπεις να υπαρχουν κι' αλλα πλεονεκτηματα που να αφορουν πχ στην Ακουστικη αποδοση ??
Μικρή κατανάλωση ενέργειας για εφαρμογές που αυτό είναι σημαντικό (car audio, φορητά κλπ). Γι'αυτό και το "τρελό" efficiency.Σε ποιο Τεχνικο ζητουμενο οφειλουμε την ερευνα και εξελιξη της τεχνολογιας class D ??
Σε τίποτα. Ούτε το HiFi χρειάζεται αν το καλοσκεφτείς. Παίρνεις ένα mini και κάνεις τη δουλειά σου.Σε τι χρειαζονται 500 Βαττ στο καναλι μεσα σε ενα σπιτι ?
Καταλαβαίνω τι λες, αλλά δεν είπε κανείς να καταργηθούν οι υπόλοιπες τεχνολογίες. Όταν βγήκαν τα τρανζίστορ σταμάτησαν να παίζουν με λάμπες οι άνθρωποι? Όχι βέβαια... Η κάθε τεχνολογία κάτι έχει να προσφέρει. Aν δεν το πίστευα άλλωστε δε θα ψαχνόμουνα για λαμπάτο προενισχυτή.Αντιλαμβανεσε οτι αυτες οι τεχνολογιες συμβαλλουν συνειδητα στην συγκεντρωση της γνωσης σε ελαχιστα κεντρα τεχνολογιας, στην βαση μιας αποπειρας για ολιγοπωλειακη εκμεταλευση, αποκλειοντας ουσιαστικα την τεχνικη προσβαση σε καθε αλλον.
Τι σταση τηρεις απεναντι σε αυτο το ζητημα ? Ε.. φανταστικε νεαρε και φερελπη τεχνολογε ?
Κουβέντα κάνουμε, don't worry! :cool_4:Τιποτε προσωπικο though...
Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χρειαστεί να αλλάξεις το module, το οποίο θα είναι πρόβλημα μόνο στην περίπτωση της Tripath που μας άφησε χρόνους αν δεν κάνω λάθος.Υστερα, πως πιστευεις οτι αντιμετωπιζεται το παραμικρο προβλημα ή δυσλειτουργια μιας τετοιας μοντουλας ??
Μ αρεσει που ποσταρεις και DucatiΤα αυτάκια μου, και μερικών χιλιάδων ακόμα παγκοσμίως, λένε "ναι".
Μπορείς να στείλεις κι ένα e-mail στις Audio-Research, Carry, Meridian, Jeff Rowland κλπ να τους ρωτήσεις βρε Μιχάλη.
Μου λες το γνωστο Χιλιαδες μυιγες δεν μπορει να κανουν λαθος ....
Να τους ρωτησω τι ? Πως το κανανε το μαγικο ?
Δεν ειναι τιποτε καινουργιο σαν ιδεα. Εξελιγμενη και τσιπαρισμενη ταξη Γ
Ναι, απο τη στιγμή που οι περισσότεροι που εκφράζουν αυτές τις αντιρρήσεις δεν έχουν ακούσει μία σοβαρή υλοποίηση σε τάξη D,
Απο που προκυπτει αυτο (το οτι δεν εχουν ακουσει ή οτι προκειται για τους περισσοτερους) ?
Ποια ειναι η προσωπικη σου εμπειρια ?
Γιατι μου απαντας επικαλουμενος την γνωμη μιας αμφιβολης πλειοψηφιας.
απο τη στιγμή που ο T-amp των 30 ευρώ ξεσήκωσε κόσμο με την απόδοσή του και κάποιοι τον κράζανε επειδή τα SET των 50 χιλιάδων ευρώ που είχαν παίζαν τελικά καλύτερα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο,
Συμπερασματα με βαση το τι αερας φυσαει στα φορουμ δεν ειναι ασφαλη.
απο τη στιγμή που εταιρείες όπως η Audio Research, η Meridian, η Jeff Rowland, η Carry, η PS Audio και τόσες άλλες έχουν στραφεί σε αντίστοιχες υλοποιήσεις (και μη μου πεις ότι ας πούμε η Audio Research θα έβαζε το όνομά της σε κάτι που δεν παίζει ως Hi-End, γιατί δε θα σε πιστέψω),
Εαν με κοστος το πολυ 100 Ε η καθε AR κλπ μπορει να πουλαει στα 2-3-4-5-6 χιλιαρικα (προς το παρον γιατι οι τιμες θα πεσουν ραγδαια κατα την εκτιμηση μου-ηδη υπαρχουν τα πρωτα δειγματα) ακομη και ο γαιδαρος να τους ρωτησεις εαν πεταει, θα σου πουν οτι χτυπαει και τα 3 μαχ
απο τη στιγμή που υπάρχουν άτομα στην παγκόσμια DIY κοινότητα που έχουν χάσει τη μπάλα με τις δυνατότητες των module αυτών και γράφονται σελίδες επι σελίδων για την απόδοση τους και πιθανές κατασκευές (και οι άνθρωποι δεν είναι χτεσινοί στο HiFi όπως εγώ), και πάει λέγοντας.....
Ποιες δυνατοτητες ? Την ατελεστατη ανασυνθεση του ημιτονου να εξαρταται απο ενα LC, και τα LOW pass filtra για να κοψουν τις υψηλες αρμονικες ?
Εκτος και εαν εννοεις την ενεργειακη αποδοση του 85-90% average, που δεν ειναι τιποτε αλλο απο εξαργυρωση των εξοδων των διαστημικων προγραμματων.
Όχι. Το πλεονέκτημα της υψηλής ισχύος (το οποίο γίνεται δυνατό λόγω υψηλής ενεργειακής απόδοσης) είναι - εκτός αν παίζεις "περίεργα" ηχεία.
Δηλαδη ρε Κωστα εσυ με ποσα Βαττ θα ησουν ευχαριστημενος ?
Πέρα απο τα πλεονεκτήματα που δίνει η πολύ καλή οδήγηση των ηχείων λόγο υπερ-επαρκούς ισχύος, υπάρχουν και σαφή πλεονεκτήματα στην έκταση της στερεοφωνικής εικόνας και στις 3 διαστάσεις και απίστευτα σαφής τοποθέτηση των μουσικών στο χώρο.
Αυτα δεν ειναι μονοπωλιο της ταξης D. Ουτε καν το δυνατο της σημειο.
Μετά περνάμε σε διαφορές ανάλογα την υλοποίηση. Το tripath δεν παίζει το ίδιο με το UcD ή το ίδιο με το ICEpower. Ακόμα και τα tripath μεταξύ τους (έχουν βγάλει πολλά ζωή να'χουν) έχουν διαφορές.
Ο NAD που είχα πριν πάρω τον tripath θεωρείται απο τις καλύτερες επιλογές σε αυτά τα χρήματα και ο tripath κοστίζει το 1/5 των χρημάτων του NAD...
Τωρα μιλας σωστα. Σε αυτα τα χρηματα. Και μαλιστα πολλα ειναι, και κατσε να δεις οταν ξεφτισει η ''πατεντα''
Απ την αλλη το οικονομικο κριτηριο δεν ειναι προτεραιοτητα στο Hi End, και να δω τι θα βρουν να λενε οι Χαιενταδες και οι Ρηβιουερς οταν φτασουν να πουλιουνται στον Κωτσοβολο.
Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι η μέρα με τη νύχτα. Απλά.
Το Πάσχα που ήμουν κάτω προσπάθησα να παίξω λίγο με το NAD (λόγω πικάπ ήθελα πολλές εισόδους) και μου παίξανε τα νεύρα, δε μπορούσα να απολαύσω τη μουσική μου.
Και αυτο δεν αποτελει λογο γενικευσης των συμπερασματων.
ΟΚ μπορω να το ακουσω σαν μια μεμονωμενη ενδειξη.
Αυτά απο τη δική μου μικρή εμπειρία. Ο Costas EAR, ο Νίκος και ο Bασίλης θα μας πουν περισσότερα,
Σπρωξτε και σεις ρε παιδια.
Κωστα σε καταλαβαινω.
Αλλα τοτε να φερω και γω τον θειο μου.
που είχαν και την ευκαιρία να ακούσουν τέτοιες υλοποιήσεις συγκριτικά με άλλες "αναγνωρισμένες" hi-end συσκευές. Eπίσης 4-5 no-nonsense reviewers που εμπιστεύομαι, όπως ο Δημήτρης ο Σταματάκος ας πούμε, έχουν εκφραστεί πολλές φορές με κολακευτικά (αν όχι διθυραμβικά) σχόλια για υλοποιήσεις τάξης D.
Μοδα ειναι...
Μικρή κατανάλωση ενέργειας για εφαρμογές που αυτό είναι σημαντικό (car audio, φορητά κλπ). Γι'αυτό και το "τρελό" efficiency.
Ξέρεις πόσες σημαντικές εφευρέσεις όμως, Mιχάλη, ξεκινήσανε για κάτι άλλο και καταλήξανε αλλού ή έγιναν εντελώς στο κατά λάθος? Πάρα πολλές.
Κατι ξερω και εγω
Σε τίποτα. Ούτε το HiFi χρειάζεται αν το καλοσκεφτείς. Παίρνεις ένα mini και κάνεις τη δουλειά σου.
Εδω αντιδιαστελεις μια υπερβολη με μια αλλη αντιθετη της.
Γνωστο τρυκ του λογου.
Δηλαδη δεν υπαρχει οπτιμουμ κατασταση ?
Το θέμα είναι πως τα watt αυτά φαίνονται στον τρόπο που οδηγούνται τα ηχεία - και τα περισσότερα ξέρεις ότι δεν είναι εύκολα ή ομαλά φορτία - στα δυναμικά, στο χαμηλό κλπ.
Σωστα. Αλλα μεχρι καποιο σημειο. Με 1000 Βαττ καλυπτεις ανοιχτη εκδηλωση του Δημου Κολοπετινιτσας.
Πρωτα απ' ολα υποθετεις οτι δεν εχει γινει ?Ααα! Ωραία!
Φανταστικέ φίλε Μιχάλη, κανόνισε για χατήρι μου να ακούσεις το ενισχυτάκι και να μας πεις εδώ εντυπώσεις! :mrgreen:
:respect:..... εγώ δε θα ξαναγράψω κουβέντα για class D/T or whatever.
Οπα. Δεν ειπαμε να μην ξαναγραψεις. Να γραψεις οτι θελεις, αλλα το θεμα εχει πολλες πτυχες, και πρεπει να τις βλεπουμε ολες.
Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χρειαστεί να αλλάξεις το module, το οποίο θα είναι πρόβλημα μόνο στην περίπτωση της Tripath που μας άφησε χρόνους αν δεν κάνω λάθος.
Tριπαθ Ξετριπαθ, ποσο θα σου πωλησουν ενα ανταλλακτικο των 30 Ε που ειναι ταυτοχρονα η καρδια ενος συστηματος 3000 Ε ??
Να δεις πως θα τσιριξεις
Οι εταιρείες αυτές δεν είναι μύγες ρε Μιχάλη. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Μου λες το γνωστο Χιλιαδες μυιγες δεν μπορει να κανουν λαθος ....
Να τους ρωτησω τι ? Πως το κανανε το μαγικο ?
Δεν ειναι τιποτε καινουργιο σαν ιδεα. Εξελιγμενη και τσιπαρισμενη ταξη Γ
Στην είπα ήδη την προσωπική μου εμπειρία απο Class T. Αν δε σου αρκεί, το δέχομαι.Απο που προκυπτει αυτο (το οτι δεν εχουν ακουσει ή οτι προκειται για τους περισσοτερους) ?
Ποια ειναι η προσωπικη σου εμπειρια ?
Γιατι μου απαντας επικαλουμενος την γνωμη μιας αμφιβολης πλειοψηφιας.
Δε θα τους υποστήριζα τόσο σθεναρά αν αυτά που διάβαζα δεν τα επιβεβαίωνα και με τα αυτιά μου.Συμπερασματα με βαση το τι αερας φυσαει στα φορουμ δεν ειναι ασφαλη.
Η AR δε θα έβγαζε ΠΟΤΕ μηχάνημα που δεν παίζει ως Hi-End, το ξέρεις αυτό.Εαν με κοστος το πολυ 100 Ε η καθε AR κλπ μπορει να πουλαει στα 2-3-4-5-6 χιλιαρικα (προς το παρον γιατι οι τιμες θα πεσουν ραγδαια κατα την εκτιμηση μου-ηδη υπαρχουν τα πρωτα δειγματα) ακομη και ο γαιδαρος να τους ρωτησεις εαν πεταει, θα σου πουν οτι χτυπαει και τα 3 μαχ
Τουλάχιστον σε ένα κομμάτι της ζωής μας να εξαργυρώσουμε τα έξοδα των διαστημικών προγραμμάτων, Μιχάλη.Ποιες δυνατοτητες ? Την ατελεστατη ανασυνθεση του ημιτονου να εξαρταται απο ενα LC, και τα LOW pass filtra για να κοψουν τις υψηλες αρμονικες ?
Εκτος και εαν εννοεις την ενεργειακη αποδοση του 85-90% average, που δεν ειναι τιποτε αλλο απο εξαργυρωση των εξοδων των διαστημικων προγραμματων.
Δεν είπα ότι είναι μόνο θέμα watt. Αυτά τα έλεγα στο Γυμνάσιο. Με 8 watt παίζω τώρα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αλλά χάνω σε δυναμικά και χαμηλό σε σχέση με τον NAD των 60 watt. Υπάρχει ενισχυτής που να παίζει όπως ο Trends και να μου δίνει 80-100 watt? Δε θέλω παραπάνω.Δηλαδη ρε Κωστα εσυ με ποσα Βαττ θα ησουν ευχαριστημενος ?
Όσοι τους έχουν ακούσει, κι εγώ μαζί, διαφωνούν μαζί σου.Αυτα δεν ειναι μονοπωλιο της ταξης D. Ουτε καν το δυνατο της σημειο.
Μέχρι τα 3000 ευρώ θεωρώ πως η Class D/Τ έχει προτάσεις που δεν μπορούν να τις χτυπήσουν εύκολα οι άλλες τάξεις λειτουργίας. Απο εκεί και πάνω μπλέκουν τα πράγματα αλλά και πάλι κάτι έχουν να δώσουν οι άμοιροι οι φηφιακοί....Τωρα μιλας σωστα. Σε αυτα τα χρηματα. Και μαλιστα πολλα ειναι, και κατσε να δεις οταν ξεφτισει η ''πατεντα''
Απ την αλλη το οικονομικο κριτηριο δεν ειναι προτεραιοτητα στο Hi End, και να δω τι θα βρουν να λενε οι Χαιενταδες και οι Ρηβιουερς οταν φτασουν να πουλιουνται στον Κωτσοβολο.
Έστω. Ένδειξη. :cool_4:Και αυτο δεν αποτελει λογο γενικευσης των συμπερασματων.
ΟΚ μπορω να το ακουσω σαν μια μεμονωμενη ενδειξη.
Φέρε και το θείο σου βρε Μιχάλη, κουβέντα κάνουμε.Σπρωξτε και σεις ρε παιδια.
Κωστα σε καταλαβαινω.
Αλλα τοτε να φερω και γω τον θειο μου.
Έτσι λέγανε και για τα τρανζίστορ? :crazy_3:Μοδα ειναι...
Δεν είπα το αντίθετο. Απλά με ρώτησες και σου απάντησα.Κατι ξερω και εγω
Το optimum είναι πολύ σχετικό.Εδω αντιδιαστελεις μια υπερβολη με μια αλλη αντιθετη της.
Γνωστο τρυκ του λογου.
Δηλαδη δεν υπαρχει οπτιμουμ κατασταση ?
Α, δεν ξέρω τι γίνεται στους Δήμους. Εγώ είμαι απο χωριό! :happy_9:Σωστα. Αλλα μεχρι καποιο σημειο. Με 1000 Βαττ καλυπτεις ανοιχτη εκδηλωση του Δημου Κολοπετινιτσας.
Αυτό δεν ξέρω που κολλάει ακριβώς, αλλά σε θέμα design οι Ιταλοί είναι χρόνια μπροστά. Για κάποιον σαν εμένα που τις μηχανές τις βλέπει μόνο ως παρατηρητής (πες με "κότα" αλλά όσο κι αν μ'αρέσουν προτιμώ να μην μπω στο λούκι γιατί είναι πολύ γλυκό το γκάζι και το μυαλό μου λίγο), το design είναι το A και το Ω. :happy_6:Μ αρεσει που ποσταρεις και Ducati
Δεν ξέρω, Μιχάλη. Δε γράφεις και τίποτα!Πρωτα απ' ολα υποθετεις οτι δεν εχει γινει ?
Προσπαθω να καταλαβω τι σημαινει αυτο,αλλα δεν...Πρωτα απ' ολα υποθετεις οτι δεν εχει γινει ?
Δευτερον οτι αλλο θελεις εκτος απο το συγκεκριμενο.
Για ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ λογους σχετικους με αναξιοπρεπεις συμπεριφορες. ΤΕΛΟΣ απ' την μερια μου σε αυτο.
Παμε στα αλλα.
Φυσικά.Θεωρεις οτι ενα Ενισχυτικο σε class D ( και class T) μπορει να συμπεριλαμβανεται στην κατηγορια προιοντων Hi End ??
Ελπίζω πως όχι αν και έχω παραδείγματα για το αντίθετο. Οι αντιρρήσεις είναι για να κάνουμε κουβέντα. Αντίστοιχες υπάρχουν ουκ ολίγες και για τις άλλες τάξεις λειτουργίας...Βρισκεις οτι οποιαδηποτε αντιρρηση σχετικη με αυτες τις ταξεις λειτουργιας πηγαζει ή σχετιζεται με καποια κολλημενη, παλαιομοδιτικη, συντηρητικη, στενοκεφαλη ή εστω ρομαντικη θεωρηση της υποθεσης Audio ??
Φυσικά. Που δεν είναι?Πιστευεις οτι το πλεονεκτημα της υψηλης ενεργειακης αποδοσης ειναι σημαντικο στο Hi End ??
Βασικά δεν φτάνουν.Σε τι χρειαζονται 500 Βαττ στο καναλι μεσα σε ενα σπιτι ?
Συγνώμη αλλά κάτι δεν κατάλαβα καλά.Αντιλαμβανεσε οτι αυτες οι τεχνολογιες συμβαλλουν συνειδητα στην συγκεντρωση της γνωσης σε ελαχιστα κεντρα τεχνολογιας, στην βαση μιας αποπειρας για ολιγοπωλειακη εκμεταλευση, αποκλειοντας ουσιαστικα την τεχνικη προσβαση σε καθε αλλον.
Μα τι λες βρε Μιχάλη?Μου λες το γνωστο Χιλιαδες μυιγες δεν μπορει να κανουν λαθος ....
Προσωπικά, χέστηκα για τους χαϊεντάδες και τους ριβιούερς. Μακάρι να πουλιούνται οι καλές μηχανές στον Κωτσόβολο και να είναι και τζάμπα. Πρέπει να ενοχληθώ γιατί θα αποκτήσει καλό σύστημα και η μαρίκα? Αλλά που τέτοια τύχη. Μην στεναχωριέσαι δεν τα αφήνουν έτσι αυτά. Εδώ έχουν περάσει 500 χρόνια και υπάρχουν άνθρωποι που είναι ακόμη διατεθειμένοι να πληρώσουν 20.000€ για λαμπάτο μηχανάκι των 20W. Το φαρ ουέστ θα γίνει και με τα ψηφιακά...Τωρα μιλας σωστα. Σε αυτα τα χρηματα. Και μαλιστα πολλα ειναι, και κατσε να δεις οταν ξεφτισει η ''πατεντα''
:smoking:Υπονοείς μήπως ότι καμία μηχανή τάξης D/T από αυτές που έχεις ακούσει δεν παίζει καλά ή ότι το hi end έχει βάλει στεγανά και για να εντάξει στην "φάρα" του μια μηχανή πρέπει να περάσει από το συμβούλιο της χαϊεντοστοάς? Τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί να είναι κι έτσι...
Δηλαδη μου λες οτι Consumer Hi Fi, Car Audio, Public Αddress Audio, Hi End Audio ειναι ενα και το αυτο και οριοθετηση μεταξυ τους (εστω ασαφης στα ορια) δεν υφισταται ?
Νικο, αυτο εννοεις ?
Κοιτα σε παρακαλω την ταμπελα αυτης της κατηγοριας που γραφουμε. Δεν την εχω βαλει εγω αυτην την ταμπελα. Εσυ τι βαθμο εχεις στην χαιεντοστοα ? Εγω ως γνωστον ειμαι απλο μελος και μαλιστα με συνειδησιακες αντιρρησεις.
Φυσικά. Που δεν είναι?
Διαφωνω. Και αφηνω τον κοσμο να κρινει. Ποιος αξιολογει ενα συστημα ΜΕ ΒΑΣΗ την καταναλωση ?
Μονο αυτοι που επιλεγουν κιλοβαττικα Ενισχυτικα μπορει να ριξουν μια ματια στα χαρακτηρισιτικα που αφορουν την καταναλωση. Εκτος και αν τα απαιτουμενα ποσα ενεργειας ειναι ειδος εν ανεπαρκεια οπως πχ στο αυτοκινητο.
Βασικά δεν φτάνουν.
Δεν φτανουν σε σενα. Δικαιωμα σου μεν αλλα ριξε μια ματια τριγυρω να δεις ποσοι εχουν αυτες τις απαιτησεις και αντικειμενικα με ποση Ισχυ ακουει μουσικη ο κοσμος στα σπιτια του. Εγω βλεπω οτι τα 100 (πραγματικα) Βαττ στο καναλι ειναι ηδη υπεραρκετα και με πολλα περιθωρια διαθεσιμης Ισχυος για καθε ζητηση. Ακομη και στην περιπτωση του πιο δυσκολου φορτιου ειναι υπεραρκετα με δεδομενη την σωστη προσαρμογη.
Συγνώμη αλλά κάτι δεν κατάλαβα καλά.
Από την μια μιλάμε για τσιπάκια που τείνουν να γίνουν plug and play και τα χρησιμοποιεί και η κουτσή μαρία και από την άλλη μιλάμε για μαγικές συνταγές τύπου lamm ή on gaku.
Εδω ή πραγματικα δεν καταλαβες ή δεν θελεις να καταλαβεις. Αυτα τα τσιπακια οπως και καθε ειδικο τσιπακι ειναι σφραγισμενο κουτι για τον καθενα εκτος των ελαχιστων τεχνικων στελεχων της κατασκευαστριας εταιρειας του τσιπ. Ακομη και για τον εξειδικευμενο Ηλεκτρονικο με προσβαση σε προηγμενα συστηματα μετρησεων αυτα τα τσιπακια οφειλουν να αντιμετωπιζονται "ως εχουν". Εχω παρακολουθησει τα βηματα της τεχνολογιας, που σταδιακα αφαιρεσε την προσβαση επεμβασης-επισκευης απο τα Ηλεκτρονικα Μηχανηματα πρωτα σε επιπεδο εξαρτηματος, αργοτερα σε επιπεδο πλακεττας, και προσφατα σε επιπεδο συσκευης (σου χαλασε το πετας). Για να σου δωσουν τα κεντρα τεχνολογιας προσβαση απλα και μονο ελεγχου μεσω του ενσωματωμενου κυκλωματος αυτοδιαγνωσης, πρεπει να σε εχουν "δεσει" πολυ γερα. Δεν θα σε παω πολυ μακρυα (παροτι θα μπορουσα). Εισαι συνεργειο ειδικευομενο πχ σε OPEL. To αμαξι χτυπαει πειρακια αν δεν βαλεις σουπερ αμολυβδη. Αντε να κανεις ελεγχο Αβανς εαν δεν εισαι μελος του μικρου κυκλου συνεργειων της αντιπροσωπειας και δεν εχεις το προγραμμα (και το Password για να μπεις) της Opel.
Στο AUDIO το θηριο ειναι ακομη μωρο. Με τις ευλογιες σου ομως θα θεριεψει. Περιμενε και θα δεις. Δες και το "BRAZIL" των Monty Python. ΔΕΝ ειναι παραμυθι.
Είναι σαν να παραπονιέται ο μαθηματικός γιατί κάποιος εφηύρε τους προσωπικούς υπολογιστές και τώρα δεν μπορεί να χρεώνει 100€ την εξίσωση. Ολιγοπώλια? Μα αφού είπαμε... και η κουτσή μαρία ήδη τάξη D χρησιμοποιεί.
Καλα, καλα ... Εχε υποψιν σου οτι η ταξη D, ΜΟΝΟ με ολοκληρωμενα κυκλωματα μπορει να υλοποηθει. Απο τα γραφομενα σου κρινω οτι δεν εχεις κανενα προβλημα με μονοπωλιακες καταστασεις τυπου Microsoft για παραδειγμα
Τώρα... αν ο κόσμος βαριέται ή δεν θέλει να ασχοληθεί και με τα ψηφιακά, δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν για συγκέντρωση γνώσης. Τα πάντα άλλωστε είναι στο internet.
Πιο Ιντερνετ ? Μου φαινεται δεν καταλαβες. Ζητησα παλιοτερα απο τον αδελφο σου τουλαχιστον ενα Μπλοκ διαγραμμα των Τριπαθ, μηπως και τον θορυβησω σε σχεση με τα παραπανω. Η μονη πληροφορια που κυκλοφορεi ειναι το ουτως ή αλλως εμφανες εξωτερικο κυκλωμα της Utility board. Συν οποιο στοιχειο θελει να διαρευσει ελεγχομενα ο κατασκευαστης.
Όποιος θέλει κατασκευάζει ότι θέλει και πλέον,
Μα τι λες βρε Νικοοο.... :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1:
Ακριβως το αντιθετο.
Για την ακριβεια προσθετεις οποιο κερασακι θελεις σε μια ετοιμη και σφραγισμενη τουρτα.
το αποτέλεσμα θα είναι εφάμιλλο με πολύ πολύ ακριβές υλοποιήσεις, ακριβώς επειδή θα έχουν το ίδιο τσιπάκι και όχι απλά μια... μαγική συνταγή που δεν μπορεί να πετύχει ο Μαμαλάκης.
Μα τι λες βρε Μιχάλη?
Πέντε (5) μεγαλοκατασκευαστές όλοι κι όλοι κατασκευάζουν "επισήμως" χλιδάτα ψηφιακά με μπόλικα βατ, ενώ εκατοντάδες μεγαλοκατασκευαστές φτιάχνουν χλιδάτους λαμπάτους των 15 βατ. Εδώ που ακριβώς είναι η μαγική τεχνολογία? Μήπως οι μύγες όντως μας έχουν παρασύρει, αλλά σε άλλη κατεύθυνση?
Εδω παλι το πηρε λαθος ο Κωστας Φ. και το συνεχιζεις λαθος εσυ. Οταν εγραψα για μυιγες δεν εννουσα κατασκευαστες αλλα απαντουσα σε αυτο (με copy-paste)
Τα αυτάκια μου, και μερικών χιλιάδων ακόμα παγκοσμίως, λένε "ναι".Προσωπικά, χέστηκα για τους χαϊεντάδες και τους ριβιούερς. Μακάρι να πουλιούνται οι καλές μηχανές στον Κωτσόβολο και να είναι και τζάμπα. Πρέπει να ενοχληθώ γιατί θα αποκτήσει καλό σύστημα και η μαρίκα?
Οταν η "Μαρικα" θα αποκτησει συστημα, αυτο θα ειναι "Yatabaza"
Αλλά που τέτοια τύχη. Μην στεναχωριέσαι δεν τα αφήνουν έτσι αυτά. Εδώ έχουν περάσει 500 χρόνια και υπάρχουν άνθρωποι που είναι ακόμη διατεθειμένοι να πληρώσουν 20.000€ για λαμπάτο μηχανάκι των 20W. Το φαρ ουέστ θα γίνει και με τα ψηφιακά...
Τελικά όμως, τι σημασία έχει τι τάξης είναι ο ενισχυτής και ποιάς τεχνολογίας είναι. Σε κάθε περίπτωση δεν μιλάμε για διαστημικά πράγματα αλλά για βατές τεχνολογίες που υπάρχουν πολλά χρόνια στην πιάτσα. Κάποιες από αυτές έχουν υιοθετηθεί από εταιρίες και κάποιες θα υιοθετηθούν στο μέλλον. Αν παίζει καλά το μαραφέτι τι μας ενδιαφέρει εμάς ρε παιδιά ?...
Ωραιoς.... Εγραψε
- Θηριοδαμαστής... :happy_9:Εσυ τι βαθμο εχεις στην χαιεντοστοα ?