Klipsch Greek club

trane5587

JBL-Crown τέλος του δρόμου
Reaction score
1.137
Επειδή το κεντρικό είναι ένα από τα σημαντικότερα ηχεία στο home cinema γνώμη μου είναι να πας στο μεγαλύτερο RP-450c για να χεις το κεφάλι σου ήσυχο... :)

Reaction score
396
Τα δοκίμασα λοιπόν με τις σίτες. Δεν μπορώ να πω ότι χάνει κάπου ο ήχος. Ίσως και ψυχολογικά τα βρίσκω καλύτερα σε ήχο. Τα άφησα με τις σίτες προς το παρόν.

Σχετικά με την κλίση μεταξύ τους:

Έχω κάνει άπειρες δοκιμές. Αυτό που μου αρέσει: Μεταξύ τους απόσταση από το κέντρο των ηχείων 2,70 . Θέση ακρόασης 2,70 άρα ισόπλευρο τρίγωνο.
Μεταξύ τους σχεδόν παράλληλα. (χωρίς κλίση δηλαδή).

Τοποθετώντας τα με τον παραπάνω τρόπο, έχω σαν αποτέλεσμα:

1. Τέλεια σκηνική παρουσία. Οι φωνές κεντράρουν με απόλυτη ακρίβεια (σαν να υπάρχει κεντρικό και η φωνή βγαίνει από αυτό)! Αυτά με τον συνδυασμό pro δικάναλο και τελικό.- Όταν το γυρίζω στον μάραντζ αντί του pro δεν μπορεί αυτό να επιτευχθεί με τόση αληθοφάνεια, που μας δείχνει ότι ο μάραντζ υπολείπεται ενός αμιγώς δικάναλου μηχανήματος. - Ακόμη και σε pure direct. (Σημειώνω εδώ ότι ο marantz συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα στον τομέα αυτόν από όλους τους προηγούμενους μου Yamaha). Αν τον γυρίσω δε σε πολύ κάναλο ακόμη και με την χρήση κεντρικού, πάλι δεν φτάνει σε σκηνική παρουσία αυτό που απολαμβάνω με τον δι κάναλο. Σε ακρόαση μουσικής αυτά! Τέλος πάντων, αυτό δεν έχει καμία σημασία για τα παραπάνω αναφερόμενα.

Απλώς κρατείστε τις σχετικές ρυθμίσεις στα ηχεία για να πετύχετε κατά την γνώμη μου πάντα, μια ακόμη πρόταση για την σωστή τοποθέτησή τους.

2. Όταν τα αρχεία δεν είναι ποιοτικά, αποφεύγονται τα γνωστά προβλήματα.

3. Δεν χάνονται οι γνωστές χροιές της klipsch, το αντίθετο μάλιστα.
Και εγω χωρις κλιση τα εχω.Μαλλον υπαρχει μια απειροελαχιστη.Μου ακούγονται καλυτερα ετσι.Ανοιγει το ολο αποτέλεσμα μπροστα σου.Και προς το παρον τα αφηνω οπως εχουν.
[DOUBLEPOST=1523046437][/DOUBLEPOST]
go for big......
Θυμηθηκα την περιπτωση μου.Το 1997 πριν παρω τα KG 4.5 ειχα καταληξει στα KG 3.5.Εκεινη την περιοδο ειχε και τα δυο μοντελα και τα ακουσα μεταξυ τους.Καμμια σχεση.Ειδικα στα χαμηλα το KG 4.5 ηταν πολυ ανωτερο.Ομως λογω χρηματων πηρα τα μικρα.Δεν θυμαμαι ποσο τα κρατησα αλλα με ετρωγε και καποια στιγμή τα εδωσα πισω και πηρα τα μεγαλα.Και σωθηκα.

Timaras

Reaction score
2.153
Εγώ πάλι πιστεύω ότι όλο το σετ πρέπει να το διακρίνει ομοιογένεια.
Με l-r τα 160m του λέτε να πάρει το 450.Δηλαδή αν πάρει μεγάλα δαπέδου με ποιο θα αντικαταστήσει το 450?

Reaction score
6.235
Εγώ πάλι πιστεύω ότι όλο το σετ πρέπει να το διακρίνει ομοιογένεια.
Με l-r τα 160m του λέτε να πάρει το 450.Δηλαδή αν πάρει μεγάλα δαπέδου με ποιο θα αντικαταστήσει το 450?
Με το 450. Πραγματικα το κεντρικο και να επισκιαζει τα LR δε νομιζω να πειραζει και το 450 ειναι και futureproof.

Reaction score
577
δεν ειναι το ιδιο....και αν το ακουσεις δεν γυρνας πισω
Mαλιστα..
Και εγω ειμαι σε παρομοια φαση..
Μολις αντικατεστησα τα R-15m (πηγαν 'πισω') με τα RP-160M και προβληματιζομαι τι θα κανω με το κεντρικο..
Τωρα εχω το R-25C (σε λιγο φευγει για πωληση) και σκφτωμουν να το αντικαταστησω με το RP-440C για να ειμαι ειλικρινης...:errwhat:
Σιγουρα το RP-450C πρεπει να ειναι 'καλυτερο' απλα φοβαμε μην ειναι πραγματικα... 'τεραστιο'..:oops:
Οντως ομως εχουν πραγματικη διαφορα?

Reaction score
142
RP-440C: HxWxD: 14.4cm x 66.0cm x 34.4cm
RP-450C: HxWxD: 17.3cm x 79.1cm x 36.8cm

Δεν είναι και τόσο τεράστιο το 450 σε σχέση με το 440. Και το πιο σημαντικό: Σου φέυγει κάθε σκέψη για αναβάθμιση ενώ αν πας στο 440, ακόμα και αν είσαι ικανοποιημένος, πάντα θα σε "τρώει" λίγο πως θα ακουγόταν το 450...

Το είχα (440), τα πέρασα, το πούλησα και πήρα το 450 και δεν το πήρε και χαμπάρι ο μπαμπούλας!!! :dance2::dance2::dance2:

Reaction score
707
Εγω που εχω το 440C με τα 250F δεν εχω νιωσει πάντως ποτέ οτι δεν ειναι αρκετο.
Βεβαια αν ειχα χώρο ισως να σκεφτόμουν και το 450C ετσι για το overkill. :p

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.427
Αργύρη, αυτός είναι ο χώρος σου ή απλώς φωτογραφία??

Αν ναι έχω μείνει πολύ πίσω από αυτό που είχα δει κατά την επίσκεψή μου (πριν 2 χρόνια?? περίπου).

Είχες τότε μια αρμαθιά rf 7 με κάτι θηρία τελικούς κλπ κλπ. και όλα αυτά σε τελείως σκοτεινό χώρο, ιδανικό για home cinema και όχι μόνο!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
οχι .αυτη η οθονη δεν ειναι 123 ιντσες
και ο δικος μου ειναι ακομα νεκρος
για να αντεχει τις παραξενιες των fr7....και καμποσοων σαμπ....
αυτος ειναι ψιλοζωντανουλης....
ψιλο......

Reaction score
18
Τα δοκίμασα λοιπόν με τις σίτες. Δεν μπορώ να πω ότι χάνει κάπου ο ήχος. Ίσως και ψυχολογικά τα βρίσκω καλύτερα σε ήχο. Τα άφησα με τις σίτες προς το παρόν.

Σχετικά με την κλίση μεταξύ τους:

Έχω κάνει άπειρες δοκιμές. Αυτό που μου αρέσει: Μεταξύ τους απόσταση από το κέντρο των ηχείων 2,70 . Θέση ακρόασης 2,70 άρα ισόπλευρο τρίγωνο.
Μεταξύ τους σχεδόν παράλληλα. (χωρίς κλίση δηλαδή).

Τοποθετώντας τα με τον παραπάνω τρόπο, έχω σαν αποτέλεσμα:

1. Τέλεια σκηνική παρουσία. Οι φωνές κεντράρουν με απόλυτη ακρίβεια (σαν να υπάρχει κεντρικό και η φωνή βγαίνει από αυτό)! Αυτά με τον συνδυασμό pro δικάναλο και τελικό.- Όταν το γυρίζω στον μάραντζ αντί του pro δεν μπορεί αυτό να επιτευχθεί με τόση αληθοφάνεια, που μας δείχνει ότι ο μάραντζ υπολείπεται ενός αμιγώς δικάναλου μηχανήματος. - Ακόμη και σε pure direct. (Σημειώνω εδώ ότι ο marantz συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα στον τομέα αυτόν από όλους τους προηγούμενους μου Yamaha). Αν τον γυρίσω δε σε πολύ κάναλο ακόμη και με την χρήση κεντρικού, πάλι δεν φτάνει σε σκηνική παρουσία αυτό που απολαμβάνω με τον δι κάναλο. Σε ακρόαση μουσικής αυτά! Τέλος πάντων, αυτό δεν έχει καμία σημασία για τα παραπάνω αναφερόμενα.

Απλώς κρατείστε τις σχετικές ρυθμίσεις στα ηχεία για να πετύχετε κατά την γνώμη μου πάντα, μια ακόμη πρόταση για την σωστή τοποθέτησή τους.

2. Όταν τα αρχεία δεν είναι ποιοτικά, αποφεύγονται τα γνωστά προβλήματα.

3. Δεν χάνονται οι γνωστές χροιές της klipsch, το αντίθετο μάλιστα.
Ακριβψς τις αποστασεις - ρυθμισεις κραταω και εγω.Επισης την ιδια παρατηρηση εκανα οτι δλδ με τις σιτες ακουγονται οριακα λιγο καλλυτερα ιδιαιτερα με την Jico η οποια ειναι λιγο πιο φωτεινη απο την μαμα Stanton

Reaction score
1.068
Να σας πω την αλήθεια, πιστεύω ότι το ουσιαστικό πρόβλημα αν πάρω το 440 είναι ότι θα με "τρώει" όπως ειπώθηκε....

Ουσιαστικά αυτός είναι και ο λόγος που δεν προτιμώ τα rp-150 για πίσω . Γιατί μετά θα με τρώει και θα σκέφτομαι "γιατί τσιγκουνεύτηκα, αφου μια φορά τα παίρνω...."

Και για σαμπ, θα πάρω ένα pb 2000 anti για δυο pb 1000. Που στο μέλλον που θα με τρώει, θα πάρω άλλο ένα!

Και να φανταστείτε ότι μέχρι τώρα είχα ta KEF 3005. Kala και άγια, δεν λέω, αλλά μικρούλια για το χώρο μου...

Reaction score
577
RP-440C: HxWxD: 14.4cm x 66.0cm x 34.4cm
RP-450C: HxWxD: 17.3cm x 79.1cm x 36.8cm

Δεν είναι και τόσο τεράστιο το 450 σε σχέση με το 440. Και το πιο σημαντικό: Σου φέυγει κάθε σκέψη για αναβάθμιση ενώ αν πας στο 440, ακόμα και αν είσαι ικανοποιημένος, πάντα θα σε "τρώει" λίγο πως θα ακουγόταν το 450...

Το είχα (440), τα πέρασα, το πούλησα και πήρα το 450 και δεν το πήρε και χαμπάρι ο μπαμπούλας!!! :dance2::dance2::dance2:
Οκ,
Παμε για το μεγαλο λοιπον....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss