trane5587
JBL-Crown τέλος του δρόμου
- Reaction score
- 1.137
Επειδή το κεντρικό είναι ένα από τα σημαντικότερα ηχεία στο home cinema γνώμη μου είναι να πας στο μεγαλύτερο RP-450c για να χεις το κεφάλι σου ήσυχο... 
Και εγω χωρις κλιση τα εχω.Μαλλον υπαρχει μια απειροελαχιστη.Μου ακούγονται καλυτερα ετσι.Ανοιγει το ολο αποτέλεσμα μπροστα σου.Και προς το παρον τα αφηνω οπως εχουν.Τα δοκίμασα λοιπόν με τις σίτες. Δεν μπορώ να πω ότι χάνει κάπου ο ήχος. Ίσως και ψυχολογικά τα βρίσκω καλύτερα σε ήχο. Τα άφησα με τις σίτες προς το παρόν.
Σχετικά με την κλίση μεταξύ τους:
Έχω κάνει άπειρες δοκιμές. Αυτό που μου αρέσει: Μεταξύ τους απόσταση από το κέντρο των ηχείων 2,70 . Θέση ακρόασης 2,70 άρα ισόπλευρο τρίγωνο.
Μεταξύ τους σχεδόν παράλληλα. (χωρίς κλίση δηλαδή).
Τοποθετώντας τα με τον παραπάνω τρόπο, έχω σαν αποτέλεσμα:
1. Τέλεια σκηνική παρουσία. Οι φωνές κεντράρουν με απόλυτη ακρίβεια (σαν να υπάρχει κεντρικό και η φωνή βγαίνει από αυτό)! Αυτά με τον συνδυασμό pro δικάναλο και τελικό.- Όταν το γυρίζω στον μάραντζ αντί του pro δεν μπορεί αυτό να επιτευχθεί με τόση αληθοφάνεια, που μας δείχνει ότι ο μάραντζ υπολείπεται ενός αμιγώς δικάναλου μηχανήματος. - Ακόμη και σε pure direct. (Σημειώνω εδώ ότι ο marantz συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα στον τομέα αυτόν από όλους τους προηγούμενους μου Yamaha). Αν τον γυρίσω δε σε πολύ κάναλο ακόμη και με την χρήση κεντρικού, πάλι δεν φτάνει σε σκηνική παρουσία αυτό που απολαμβάνω με τον δι κάναλο. Σε ακρόαση μουσικής αυτά! Τέλος πάντων, αυτό δεν έχει καμία σημασία για τα παραπάνω αναφερόμενα.
Απλώς κρατείστε τις σχετικές ρυθμίσεις στα ηχεία για να πετύχετε κατά την γνώμη μου πάντα, μια ακόμη πρόταση για την σωστή τοποθέτησή τους.
2. Όταν τα αρχεία δεν είναι ποιοτικά, αποφεύγονται τα γνωστά προβλήματα.
3. Δεν χάνονται οι γνωστές χροιές της klipsch, το αντίθετο μάλιστα.
Θυμηθηκα την περιπτωση μου.Το 1997 πριν παρω τα KG 4.5 ειχα καταληξει στα KG 3.5.Εκεινη την περιοδο ειχε και τα δυο μοντελα και τα ακουσα μεταξυ τους.Καμμια σχεση.Ειδικα στα χαμηλα το KG 4.5 ηταν πολυ ανωτερο.Ομως λογω χρηματων πηρα τα μικρα.Δεν θυμαμαι ποσο τα κρατησα αλλα με ετρωγε και καποια στιγμή τα εδωσα πισω και πηρα τα μεγαλα.Και σωθηκα.go for big......
Με το 450. Πραγματικα το κεντρικο και να επισκιαζει τα LR δε νομιζω να πειραζει και το 450 ειναι και futureproof.Εγώ πάλι πιστεύω ότι όλο το σετ πρέπει να το διακρίνει ομοιογένεια.
Με l-r τα 160m του λέτε να πάρει το 450.Δηλαδή αν πάρει μεγάλα δαπέδου με ποιο θα αντικαταστήσει το 450?
Mαλιστα..δεν ειναι το ιδιο....και αν το ακουσεις δεν γυρνας πισω
Αργύρη, αυτός είναι ο χώρος σου ή απλώς φωτογραφία??
Ακριβψς τις αποστασεις - ρυθμισεις κραταω και εγω.Επισης την ιδια παρατηρηση εκανα οτι δλδ με τις σιτες ακουγονται οριακα λιγο καλλυτερα ιδιαιτερα με την Jico η οποια ειναι λιγο πιο φωτεινη απο την μαμα StantonΤα δοκίμασα λοιπόν με τις σίτες. Δεν μπορώ να πω ότι χάνει κάπου ο ήχος. Ίσως και ψυχολογικά τα βρίσκω καλύτερα σε ήχο. Τα άφησα με τις σίτες προς το παρόν.
Σχετικά με την κλίση μεταξύ τους:
Έχω κάνει άπειρες δοκιμές. Αυτό που μου αρέσει: Μεταξύ τους απόσταση από το κέντρο των ηχείων 2,70 . Θέση ακρόασης 2,70 άρα ισόπλευρο τρίγωνο.
Μεταξύ τους σχεδόν παράλληλα. (χωρίς κλίση δηλαδή).
Τοποθετώντας τα με τον παραπάνω τρόπο, έχω σαν αποτέλεσμα:
1. Τέλεια σκηνική παρουσία. Οι φωνές κεντράρουν με απόλυτη ακρίβεια (σαν να υπάρχει κεντρικό και η φωνή βγαίνει από αυτό)! Αυτά με τον συνδυασμό pro δικάναλο και τελικό.- Όταν το γυρίζω στον μάραντζ αντί του pro δεν μπορεί αυτό να επιτευχθεί με τόση αληθοφάνεια, που μας δείχνει ότι ο μάραντζ υπολείπεται ενός αμιγώς δικάναλου μηχανήματος. - Ακόμη και σε pure direct. (Σημειώνω εδώ ότι ο marantz συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα στον τομέα αυτόν από όλους τους προηγούμενους μου Yamaha). Αν τον γυρίσω δε σε πολύ κάναλο ακόμη και με την χρήση κεντρικού, πάλι δεν φτάνει σε σκηνική παρουσία αυτό που απολαμβάνω με τον δι κάναλο. Σε ακρόαση μουσικής αυτά! Τέλος πάντων, αυτό δεν έχει καμία σημασία για τα παραπάνω αναφερόμενα.
Απλώς κρατείστε τις σχετικές ρυθμίσεις στα ηχεία για να πετύχετε κατά την γνώμη μου πάντα, μια ακόμη πρόταση για την σωστή τοποθέτησή τους.
2. Όταν τα αρχεία δεν είναι ποιοτικά, αποφεύγονται τα γνωστά προβλήματα.
3. Δεν χάνονται οι γνωστές χροιές της klipsch, το αντίθετο μάλιστα.
Οκ,RP-440C: HxWxD: 14.4cm x 66.0cm x 34.4cm
RP-450C: HxWxD: 17.3cm x 79.1cm x 36.8cm
Δεν είναι και τόσο τεράστιο το 450 σε σχέση με το 440. Και το πιο σημαντικό: Σου φέυγει κάθε σκέψη για αναβάθμιση ενώ αν πας στο 440, ακόμα και αν είσαι ικανοποιημένος, πάντα θα σε "τρώει" λίγο πως θα ακουγόταν το 450...
Το είχα (440), τα πέρασα, το πούλησα και πήρα το 450 και δεν το πήρε και χαμπάρι ο μπαμπούλας!!!![]()