Klipsch Greek club

Reaction score
41
Ευχαριστώ πολύ για τις τοποθετήσεις σας επάνω στο θέμα που έθεσα.
Θα ήθελα τέλος να ρωτήσω όποιον γνωρίζει και κυρίως τον vakis2000.
Εχω ακούσει οτι σε επίπεδο ακρόασης home cinema, δηλαδή παλυκάναλος ενισχυτής - ηχεία, η σχέση Yamaha - klipsch είναι ίσως η ιδανική, σε στερεοφωνικό δικάναλο ήχο το πράγμα αλλάζει λίγο.
Εχει βάση αυτή η προσέγγιση η οχι;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.443
Η yamaha σε home cinema, ειδικά στις σειρές 2,3 θεωρείται πράγματι ιδανική για συνδυασμό με klipsch.
Ο λόγος είναι ότι σε direct mode διαθέτει αξιοπρεπέστατο ηχητικό αποτέλεσμα, σε σχέση με άλλες προτάσεις του χώρου.
Ο χρήστης klipsch γνωρίζει πολύ καλά ότι τα ηχεία αυτά δεν επιδέχονται επεμβάσεις στον ήχο.
Μπάσα πρίμα λάουντνεσ κλπ είναι απαγορευτικά διότι αλλοιώνουνε το αποτέλεσμα και χαλάνε το ηχητικό πεδίο. Πόσο μάλλον οι επεξεργαστές κλπ ρυθμίσεις των av.

Όσα μηχανήματα av πέρασαν από τα χέρια μου, μόνο σε Pure direct λειτουργούσαν, σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, απλώς ο ήχος από τα ηχεία έβγαινε ψεύτικος και υποβαθμισμένος.

Σχετικά με τον 2000 που ανέφερες, αλλά και έναν 2100 που διατίθεται αν δεν κάνω λάθος εδώ μέσα, γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να γίνει δοκιμή από εσένα προσωπικά πριν την αγορά. Πάντως τα ηχεία αυτά (forte) στην έκθεση ήχου τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν συνδεδεμένα με ένα αρκετά χαμηλού κόστους μηχάνημα, κάτω του επιπέδου του 2000 και έβγαζαν ηχητικό αποτέλεσμα που καθήλωνε τον ακροατή!

Συμπτωματικά σε ένα από τα παραπάνω βιντεάκια υπάρχει ο συνδυασμός forte - yamaha 2100, τυχαίο?

Reaction score
41
Η yamaha σε home cinema, ειδικά στις σειρές 2,3 θεωρείται πράγματι ιδανική για συνδυασμό με klipsch.
Ο λόγος είναι ότι σε direct mode διαθέτει αξιοπρεπέστατο ηχητικό αποτέλεσμα, σε σχέση με άλλες προτάσεις του χώρου.
Ο χρήστης klipsch γνωρίζει πολύ καλά ότι τα ηχεία αυτά δεν επιδέχονται επεμβάσεις στον ήχο.
Μπάσα πρίμα λάουντνεσ κλπ είναι απαγορευτικά διότι αλλοιώνουνε το αποτέλεσμα και χαλάνε το ηχητικό πεδίο. Πόσο μάλλον οι επεξεργαστές κλπ ρυθμίσεις των av.

Όσα μηχανήματα av πέρασαν από τα χέρια μου, μόνο σε Pure direct λειτουργούσαν, σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, απλώς ο ήχος από τα ηχεία έβγαινε ψεύτικος και υποβαθμισμένος.

Σχετικά με τον 2000 που ανέφερες, αλλά και έναν 2100 που διατίθεται αν δεν κάνω λάθος εδώ μέσα, γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να γίνει δοκιμή από εσένα προσωπικά πριν την αγορά. Πάντως τα ηχεία αυτά (forte) στην έκθεση ήχου τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν συνδεδεμένα με ένα αρκετά χαμηλού κόστους μηχάνημα, κάτω του επιπέδου του 2000 και έβγαζαν ηχητικό αποτέλεσμα που καθήλωνε τον ακροατή!

Συμπτωματικά σε ένα από τα παραπάνω βιντεάκια υπάρχει ο συνδυασμός forte - yamaha 2100, τυχαίο?
Ευχαριστώ πολύ για την άμμεση ανταπόκρηση στο ερωτημά μου.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
.....αν και η <ισοσταθμιση> εφαγε ολη την πιτα
η sony .....για οποιον εχει ακουσει
εχει
ΜΟΝΑΔΙΚΟ
ηχο
........αλλα ποιος αγοραζει σονι ?...........................

Reaction score
396
Έφτασε ο καιρος επιτελους να τροφοδοτησω τα μηχανηματα και κυριως να ακουσω τις klipschαρες μου με γραμμη ρευματος απευθείας απο τον πινακα. Ελπιζω να ακουσω μια διαφορα ενα τσαφ παραπανω αλλα κυριως το κανω για την ασφαλεια των μηχανηματων.Αναμενω σε 2-3 μερες.Οποιαδηποτε συμβουλή που πρεπει να προσεξω πολυ ευχαριστως δεχομαι

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
βαλε ασφαλειοθηκη.....οποτε στην πορεια πετας μεσα μια hft
και αξιολογεις ,,,,δεν ειναι ακριβες.....
και ασφαλειοθηκη εχει και ο χαιτας φτηνες......

Reaction score
396
βαλε ασφαλειοθηκη.....οποτε στην πορεια πετας μεσα μια hft
και αξιολογεις ,,,,δεν ειναι ακριβες.....
και ασφαλειοθηκη εχει και ο χαιτας φτηνες......
Τι ειναι το hft;;;;Αισθανομαι κουτος αλλα δεν ξερω τι σημαινει αυτο;;;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.443
Forte

The three-way Forte was first introduced in 1985 and manufactured by Klipsch until 1989. While no longer in production Forte model loudspeakers are still owned and listened to by Klipsch fans around the world as part of two-channel audio and home theater surround sound systems. To connect with other people who are passionate about audio and interested in Klipsch products visit our open forum bulletin board.

Last edited:

Reaction score
17
Καλώς όρισες στο φόρουμ των κλιπσάκιδων.

Αν υπάρχει η δυνατότητα για επιλογή των rp 280f αξίζει σίγουρα η διαφορά στην τιμή. Αλλάζει η ποιότητα της κόρνας και δυστυχώς στο κεφάλαιο μουσική, αυτή έχει τον βασικό ρόλο.

Επίσης η κατηγορία στην οποία ανήκει ο denon δεν είναι ότι καλύτερο για να σηκώσει σωστά κάποια επιλογή της klipsch (αυτά τα 80 βατ που αναφέρει σαν δυνατότητα είναι παραμύθια της χαλημάς), αλλά και οποιασδήποτε άλλης σοβαρής επιλογής ηχείων. Άλλο ενισχυτής home cinema και άλλο ενισχυτής για μουσική ακρόαση.

Έτσι πρέπει μελλοντικά να επενδύσεις σε ένα σωστό μηχάνημα.

Ένας λόγος παραπάνω, είναι ότι ο denon σου, δεν διαθέτει καν έξοδο προενίσχυσης, ώστε να παρακάμψουμε το αδύνατο σήμα του, οπότε δυστυχώς, φεύγει. Τώρα, Αν θέλεις οπωσδήποτε συνδυασμό home cinema και ακρόαση μουσικής και είσαι απαιτητικός στην δεύτερη επιλογή (μουσική ακρόαση) πρέπει να κάνεις δυστυχώς, συνδυασμό.
Τελικά υπερίσχυσε η λογική (χμμμμ) και μόλις παραγγειλα τα r28f. 340 ευρω η διαφορα στην τιμη τους.
Είμαι πολύ περιεργος να τα ακουσω. Θα ειναι η πρωτη φορα που θα ακούσω μουσική από τέτοιας κατηγορίας ηχεια (τα παλιά δαπέδου που έχω ειναι κάτι ΑΚΑΙ του 1979 35watt και αρκετά ταλαιπωρημενα.
Διαβάζω καλές κριτικές και ας είναι η βασική κατηγορία της klipsch.

Σε ευχαριστώ για την βοηθεια

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.443
Εφόσον μπήκες στο κλαμπ κλιπσ, πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζεις τα βασικά.

α. Διαβάζεις όλο το σχετικό παράρτημα.
β. Κάθε επιλογή απαιτεί αρκετό χρόνο στρωσίματος. 100 ώρες , σίγουρα. Η δε βελτίωση είναι εμφανείς μέρα με την μέρα.
γ. Είναι απαιτητικά ως προς .... τα ενισχυτικά, τα αρχεία και γενικά, δεν ισχύει, το δεν βαριέσαι αδερφέ.

Σιγά σιγά λοιπόν. Και σε λίγο καιρό θα γίνεις ..... σπιτόγατος.

Καλορίζικα.

Reaction score
191
Καλησπέρα σε ολους,
Καλοριζικα τα ηχεια στον φίλο από επάνω.
Λοιπόν μιας και ξαναζώ την παιδική, εφηβική μου ηλικία όπου το βινύλιο ήταν βασιλιάς (για εμένα αυτο δεν άλλαξε ποτέ), εχω ξαναστήσει το παλιό μου στερεοφωνικό ΑΚΑΙ με ενισχυτή ΑΜ-2350 και πικαπ ΑΡ-306. Τα ηχεια που εχω ειναι τα jbl l19, τα οποία θέλουν σερβις και δεν με ικανοποιουν ποια θα ήθελα να δοκιμάσω και κάτι αλλο. Ετσι εχω βρει ενα ζευγάρι RF15 σε καλη τιμή και σκέφτομαι να τα δοκιμάσω.
Κάθε γνώμη πρόταση δεκτή, θα τα σηκώσει ο ενισχυτής άραγε?
Ο χώρος μου ειναι πολυ μεγαλύτερος πια 40-45τμ
Ευχαριστω πολυ Γιαννης

Reaction score
10
Καλησπερα.
Εχω εναν jvc ax-90v που βγαζει 120watt ανα καναλι στα 8Ω. Πανω εκει παιζει ενα πικ απ jvc ql-f6 με βελονα denon dl-110.
Ειμαι μεταξυ των r-28f η rp-280f. Επειδη εδω ειδα πληθος ειδικων ειπα να ρωτησω την γνωμη σας κ πιθανον και καποια αντιπροταση.

Reaction score
10
Μηπως δεν μπορει να τα οδηγησει ο ενισχυτης και να παιξω με μικροτερα ηχεια η σε αλλη μαρκα. Bughet εως 1300€. Προσφατα μπαμπας αρα ολο το χρημα παει εκει..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef